Connect with us

Politica

Aurelian Pavelescu, liderul PNȚCD, intră în cursă pentru prezidențiale

Published

on

Aurelian Pavelescu, liderul Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat, își va anunța sâmbătă, 15 iunie, candidatura la prezidențiale. Sub sloganul „Un președinte pentru cei care n-au avut un președinte“, Aurelian Pavelescu își va prezenta propriul proiect prezidențial.

„Considerând că a sosit momentul readucerii funcției prezidențiale în litera și spiritul Constituției României, Aurelian Pavelescu, liderul Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat, organizează, alături de Coaliția pentru Președinte, sâmbătă, 15 iunie 2024, la Hotel Sheraton – București, începând cu ora 11.30, o dezbatere serioasă și consistentă care are ca subiect atribuțiile viitorului Președinte al României, așa cum sunt ele consfințite de legea supremă a țării.

Cu acest prilej, sub sloganul „Un președinte pentru cei care n-au avut un președinte“, Aurelian Pavelescu își va prezenta propriul proiect prezidențial, cu care intră în cursa pentru funcția supremă în stat, transmite PNȚCD printr-un comunicat de presă.

Politica

Candidații AUR din județul Tulcea conduc în sondaje pentru alegerile locale

Published

on

Sursa foto: Euronews.ro

Candidații AUR din județul Tulcea câștigă teren în sondaje. Cetățenii orașelor Tulcea, Sulina, Isaccea, Măcin, dar și comuna Nufăru se declară hotărâți ca la alegerile locale de pe 9 iunie să pună ștampila pe buletinul de vot acolo unde apare numele Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

Într-un sondaj efectuat recent în mai multe orașe din județul Tulcea, patru dintre candidații AUR pentru primăria Tulcea, Sulina, Isaccea, Măcin, dar și comuna Nufăru Lucian Furdui, Năstase Cristian, Neculai Ștefan și Nitor Ionuț Cristian – sunt în topul preferințelor electorale. Majoritatea respondenților intervievați argumentând că își doresc o schimbare.

AUR câștigă teren în ochii cetățenilor din zona de Deltă. Candidatul AUR, Lucian Furdui, pentru primăria orașului Tulcea, pe buzele tulcenilor

În ultimii ani, AUR a câștigat teren la nivel național, iar acest avans se reflectă acum și în preferințele electoratului local.

Astfel, Lucian Furdui, de profesie avocat, cu un istoric politic semnificativ, promite să ofere schimbări palpabile orașului Tulcea, spun alegătorii. Candidatura pentru funcția de Primar al Municipiului Tulcea este deja cunoscută puternic în rândul tulcenilor.

Mai mult, oamenii intervievați îl descriu ca fiind un om statornic, hotărât și cu mult potențial pentru primăria orașului Tulcea.

Nu în ultimul rând, oamenii se simt ascultați și văzuți și repetă deseori numele candidatului din partea AUR ca fiind o speranță pentru un viitor mai bun al orașului lor.

Contactat în exclusivitate, politicianul Lucian Furdui a declarat despre puterea partidului în care se află: „AUR în Județele Tulcea, în 2020, la alegerile parlamentare, a luat aproape 14% în mod inerțial fără măcar să se fi desfășurat o campanie electorală. Acum suntem avantajați și de cotația AUR la nivel național (în procent de cel puțin 22%), dar și de faptul că la nivel de municipiu și județ a crescut foarte mult pentru că județul Tulcea este ultimul din țară ca PIB”, a declarat Lucian Furdui.

Întrebat cum crede că a reușit partidul AUR să crească atât de mult în ochii cetățenilor, el a declarat: „Cred că unul dintre motivele pentru care AUR a crescut mult la Tulcea este și faptul că oamenii vor schimbare datorită faptului că sunt aceiași primari și președinți de CJ de câteva mandate”, a conchis acesta.

Sursă foto: Facebook

Sursă foto: Facebook

Concomitent, pentru orașele Sulina și Isaccea, candidații AUR la primărie au șanse reale în fața concurenței. Năstase Cristian și Neculai Ștefan au ajuns la inimile oamenilor care se declară hotărâți să pună ștampila pe buletinul de vot pentru schimbare.

Orașul Sulina are la fel de multe șanse în ochii alegătorilor să fie schimbat prin alegerea unui candidat din partea AUR. Năstase Cristian, căci despre el este vorba, este cunoscut ca un om cinstit și sincer. Politicianul este remarcat de oameni pentru dăruirea sa și pentru seriozitatea de care a dat dovadă până acum, arătându-se tot timpul deschis dialogului și propunerilor de schimbare.

Candidatul AUR pentru primăria orașului Isaccea, Neculai Ștefan, este cunoscut ca un gospodar cu multă experiență. Oamenii locului îl știu și îi pronunță numele când sunt întrebați pe cine văd ca pe un vector de schimbare al orașului Isaccea.

Nu departe de orașele Tulcea, Isaccea și Sulina, în Măcin și în comuna Nufăru își face simțită prezența Nitor Ionuț Cristian. Oamenii îl descriu ca un om harnic și familist. Mai mult, oamenii intervievați spun că vor să aibă o comună unde să simtă că pot trăi o viață bună și tihnită, iar Nitor Ionuț Cristian este soluția pentru ei.

Majoritatea tulcenilor intervievați au mai spus că își doresc din partea viitorilor lideri politici să schimbe fața orașelor în care locuiesc pentru a se simți cu adevărat reprezentați.

Alegerile locale se vor desfăşura pe 9 iunie, în aceeaşi zi cu scrutinul pentru Parlamentul European. Pe listele de vot, la nivelul județului Tulcea, pentru alegerile locale, mai sunt înscriși candidați din PSD, PNL, REPER, S.O.S., Alianţa Dreapta Unită, Alianţa Naţional Ţărănistă, PMP.

Reprezentând un eșantion demografic divers, sondajul de opinie a acoperit o gamă largă de subiecte, de la preferințele partidelor politice, până la probleme de prioritate pentru alegători. Sondajul a fost realizat în perioada 20.04. 2024 – 24.04.2024. Analiza sondajului este una descriptivă. Cu o marjă de eroare de 2%, rezultatele sunt considerate relevante și oferă o perspectivă clară asupra peisajului electoral local.

Continue Reading

Politica

DOSARUL DRAGNEA-TRUMP – Judecatorii CAB Laurentiu Modoran si Adriana Pencea au constatat nulitatea ordonantelor de continuare a urmaririi penale si inculpare a fostului lider PSD Liviu Dragnea in dosarul vizitei la fostul presedinte SUA Donald Trump

Published

on

Preluare www.luju.ro | DOSARUL DRAGNEA-TRUMP A FOST O MIZERIE – Judecatorii CAB Laurentiu Modoran si Adriana Pencea au constatat nulitatea ordonantelor de continuare a urmaririi penale si inculpare a fostului lider PSD Liviu Dragnea in dosarul vizitei la fostul presedinte SUA Donald Trump, fabricat de procurorul DNA Jean Uncheselu si avand binecuvantarea fostului sef al Sectiei a II-a DNA Paul Silviu Dumitriu. Cauza a fost restituita definitiv la parchet (Minuta).

S-a batut in cuie: rechizitoriul procurorului DNA Jean Uncheselu impotriva fostului lider PSD Liviu Dragnea (foto 1) in legatura cu vizita acestuia din 2017 la presedintele SUA din acel moment, Donald Trump, este prea prost intocmit ca sa poata fi analizat pe fond de catre instanta.

Nu o spunem noi, ci judecatorii Laurentiu Modoran si Adriana Pencea de la Curtea de Apel Bucuresti, cei care vineri, 12 aprilie 2024, au dispus definitiv restituirea la Directia Nationala Anticoruptie a actului de acuzare semnat de Uncheselu (luat intre timp de Laura Kovesi la Parchetul European) si confirmat de catre seful din 2021 al Sectiei a II-a din DNA, procurorul Paul Silviu Dumitriu, devenit intre timp adjunct al parchetului anticoruptie (vezi facsimil). Ne referim la dosarul in care Dragne a fost trimis in judecata pentru asa-zise fapte de trafic de influenta si folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Astfel, completul Modoran-Pencea a mentinut solutia pronuntata la 26 aprilie 2023 de catre magistrata Amalia Andone-Bontas de la Tribunalul Bucuresti (click aici pentru a citi).

Uncheselu si Dumitriu au incasat-o mai zdravan la CAB decat la TMB

Totusi, trebuie sa subliniem ca, spre deosebire de minuta Tribunalului Bucuresti (care s-a referit doar despre restituirea cauzei la parchet), solutia pe scurt a Curtii de Apel Bucuresti prevede si excluderea din dosar a unor mijloace de proba efectuate de catre procurorul de caz Jean Uncheselu timp de aproape trei ani: intre 19 martie 2018 si 12 ianuarie 2021. Mai mult: CAB a constatat nulitatea ordonantelor de continuare a urmaririi penale (adica de inceperea urmaririi penale in personam) si de punere in miscare a actiunii penale (adica de inculpare) fata de Liviu Dragnea si ceilalti inculpati.

Incheiem, mentionand ca fostul sef PSD a beneficiat de apararea avocatei Flavia Teodosiu, membra in Consiliul UNBR si in Consiliul Baroului Bucuresti, precum si in Comisia Permanenta a UNBR.

Iata minuta incheierii CAB nr. 205/2024 din cauza nr. 14451/3/2021/a1:

In baza art. 347 C.pr.pen admite contestatiile formulate de catre contestatorii inculpatii Dimitrescu Gheorghe, Belcea Dan Valentin, Liviu-Nicolae Dragnea, Burci Cristian-Ionel si Burci Carlo-Robert impotriva Incheierii din data de 26.04.2023 pronuntate de Judecatorul de Camera Preliminara din cadrul Tribunalului Bucuresti in dosarul penal 14451/3/2021/a1.

Desfiinteaza in parte Incheierea atacata si in rejudecare:

Dispune excluderea mijloacelor de proba efectuate de procuror fata de contestatorii inculpatii din prezenta cauza, in perioada 19.03.2018 – 12.01.2021. Constata nulitatea Ordonantelor de continuare a urmaririi penale fata de suspectii Dimitrescu Gheorghe, Belcea Dan Valentin, Liviu-Nicolae Dragnea, Burci Cristian-Ionel si Burci Carlo-Robert, din data de 12.01.2021. Constata nulitatea Ordonantelor de punere in miscare a actiunii penale fata de inculpatii Dimitrescu Gheorghe, Belcea Dan Valentin, Liviu-Nicolae Dragnea, Burci Cristian-Ionel si Burci Carlo-Robert, din data de 01.03.2021.

Mentine dispozitia de restituire a cauzei la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie-Directia Nationala Anticoruptie.

In baza art 347 C.pr.pen respinge contestatia formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie impotriva Incheierii din data de 26.04.2023 pronuntata de Judecatorul de Camera Preliminara din cadrul Tribunalului Bucuresti in dosarul penal 14451/3/2021/a1. In baza art. 275 alin. 3 Cod procedura penala, cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in camera de consiliu, azi, 12.04.2024”.

Amintim minuta incheierii TMB:

In baza art. 346 alin. (3) lit. a) C. proc. pen. restituie la parchet cauza privind pe inculpatii Dragnea Nicolae-Liviu, Burci Cristian-Ionel, Burci Carlo-Robert, Belcea Dan-Valentin si Dimitrescu Gheorghe, trimisi in judecata prin rechizitoriul nr. 130/P/2018 din data de 14.05.2021 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie.

In baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicare. Pronuntata in camera de consiliu, astazi, 26.04.2023”.

Continue Reading

Politica

Sorin Chiriță, despre traficul de coșmar din Capitală: „Unde e formula matematică a lui Nicușor Dan? Unde e expertul de la New York?”

Published

on

Sorin Chiriță, fost city manager al Bucureștiului, a precizat în emisiunea „Gândul Exclusiv” că Nicușor Dan nu a reușit să vină cu soluții pentru fluidizarea traficului. „Unde este formula matematică de rezolvare a traficului, unde sunt experții de la New York?”, se întreabă Sorin Chiriță.

Ce spune Sorin Chiriță despre traficul din București:

  • a crescut numărul de mașini în ultimii trei ani;
  • numărul de intersecții introduse în sistemul inteligent de monitorizare a traficului a scăzut;
  • senzorii din mai multe intersecții s-au stricat și nu au mai fost înlocuiți:
  • Nicușor Dan nu a venit cu „formula matematică” pentru fluidizarea traficului;
  • primarul general nu a adus specialiștii în trafic de la New York;

„Numărul de autoturisme a crescut, iar numărul de intersecții aflate în BTMS (Sistemul de Semaforizare Inteligentă din Capitală – n.r.) a scăzut în mandatul lui Nicușor Dan (…) acest sistem temporizează semafoarele. Sistemul ar trebui să fie o prioritate, el astăzi are mai puține intersecții și nu i se mai dă importanță”, a declarat Sorin Chiriță în emisiunea „Gândul Exclusiv”.

Sorin Chiriță: „Senzorii de monitorizare din mai multe intersecții s-au stricat”

Fostul city-manager al Capitalei mai precizează că senzorii de monitorizare a traficului din mai multe intersecții s-au stricat, și nu ar fi fost înlocuiți.

„Sunt mai puține intersecții pentru că s-au stricat senzorii, și nu s-au mai preocupat să introducă intersecții în Sistemul de Mangement al Traficului. Este un fenomen care s-a petrecut în cei trei ani și jumătate de mandat al lui Nicușor Dan. Probabil că el nici nu știe”, a precizat Sorin Chiriță în emisiunea „Gândul Exclusiv”.

Invitatul emisiunii „Gândul Exclusiv” de marți seară a mai precizat că Nicușor Dan s-ar fi lăudat în campania electorală cu o formulă matematică pentru rezolvarea traficului în București.

Sorin Chiriță: „Nicușor Dan spunea că există o formulă pe care el o va introduce în prima zi de mandat”

„Nicușor Dan spunea că problema traficului este una de matematică și că există o formulă pe care el o va introduce în prima zi de mandat și se va rezolva cu traficul, va fi fluidizat instant. Așa a zis și de sistemul de termoficare, că va interveni de a doua zi, și va rezolva problema (…) unde este acel specialist de la New York, unde este formula matematică a lui Nicușor Dan? În primul rând, minciuna are picioare scurte”, a mai precizat Sorin Chiriță.

Vezi mai multe deatlii despre acest subiect pe gandul.ro.

Continue Reading

Trending