Connect with us

Politica

Alegeri SUA. Joe Biden şi Donald Trump continuă planul lor de a candida pentru un nou mandat la Casa Albă

Published

on

La mijlocul mandatului prezidențial au loc alegerile din SUA, care vin ca o sancțiune a politicilor administrației democrate a președintelui Joe Biden. Nu au adus, însă, un succes copleşitor pentru republicanii fostului preşedinte Donald Trump. Cu toate acestea, evenimentele nu i-a făcut pe niciunul dintre ei să se răzgândească în privinţa planurilor de a candida pentru un nou mandat la Casa Albă în 2024.

Preşedintele american Joe Biden a reafirmat miercuri că „intenţionează” să candideze pentru un al doilea mandat în 2024, dar va confirma aceasta „la începutul anului viitor”, relatează AFP, citat de Agerpres. Joe Biden, cel mai vârstnic preşedinte american ales vreodată, va împlini 80 de ani în câteva zile şi perspectiva unei noi candidaturi nu încântă opinia publică şi nici măcar tabăra sa democrată.

Joe Biden „intenţionează” să candideze pentru un al doilea mandat în 2024, la Casa Albă

„Intenţia mea este să candidez din nou, dar eu sunt unul cu respect faţă de destin. Şi toate acestea ţin de o decizie de familie. Cred că toată lumea vrea ca eu să candidez, dar vom avea discuţii pe această temă. Şi nu mă simt grăbit într-un fel sau altul să iau această hotărâre chiar astăzi sau mâine, oricând, indiferent de ce face predecesorul meu”, a declarat Joe Biden.

El a mărturisit că speră ca el şi prima-doamnă să aibă timp de o mică vacanţă în preajma sărbătorilor, perioadă în care ar putea reflecta asupra deciziei. „Bănuiesc că va fi la începutul anului viitor, cam asta am în plan”, a spus Joe Biden, potrivit News.ro.

El a precizat miercuri că alegerea sa nu va depinde de rivalul sau republican Donald Trump, care intenţionează să-şi anunţe candidatura pentru 2024 săptămâna viitoare de la reşedinţa sa din Florida.
Joe Biden s-a adresat la o zi de la alegerile legislative de la jumătatea mandatului, considerate ca un test pentru viitorul său politic.

Citește și: Care este averea lui Vladimir Putin, considerat a fi, de fapt, cel mai bogat om din lume

Fostul preşedinte Donald Trump a dat semnale că ar fi deranjat dacă Ron DeSantis – în care mulţi văd un altfel de Trump – i-ar face concurenţă în Partidiul Republican pentru o candidatură la preşedinţie

Fostul preşedinte Donald Trump a dat semnale că ar fi deranjat dacă Ron DeSantis – în care mulţi văd un altfel de Trump – i-ar face concurenţă în Partidiul Republican pentru o candidatură la preşedinţie. Alţi republicani se gândesc însă că DeSantis ar putea face echipă bună cu Donald Trump şi i-ar putea fi coechipier ca vicepreşedinte.

La rândul său, într-un interviu acordat miercuri postului Fox News Digital, fostul preşedinte Donald Trump a declarat că informaţiile potrivit cărora ar fi fost „furios” în urma rezultatelor alegerilor de marţi nu sunt adevărate, notează News.ro.

„Este exact opusul”, a spus Trump. „Oamenii pe care i-am susţinut s-au descurcat foarte bine. Am avut o cotă de 98,6% în alegerile primare şi 216 la 19 în alegerile generale – este uimitor”, a comentat Trump. Fostul preşedinte i-a lăudat pe mai mulţi dintre candidaţii pe care i-a susţinut, inclusiv pe senatorul de Iowa Chuck Grassley şi pe senatorul de Florida Marco Rubio, pentru care a spus că s-a mobilizat. Grassley şi Rubio erau însă amândoi favoriţi la victorie înainte ca Trump să apară alături de ei, menţionează CNN.

Fostul preşedinte a avut cuvinte favorabile şi pentru celebrul Dr. Mehmet Oz, deşi acesta a pierdut locul pentru Senat în Pennsylvania în favoarea democratului John Fetterman. „Oz a muncit foarte mult, dar au existat forţe împotriva lui. Oz este un tip grozav. A avut o mulţime de forţe de neclintit împotriva lui”, a spus Donald Trump.

Citește și: Cum arată averile primilor oameni din stat. Cine este politicianul cu cele mai mari venituri

Politica

Este oficial. S-a lansat proiectul politic conservator inițiat de parlamentarul Ben-Oni Ardelean

Published

on

Colecția Redacției NewsOne.ro

Astăzi 29 septembrie 2023, a avut loc lansarea oficială a platformei politice „Mișcarea Speranței”, platformă ce dorește să aducă o schimbare pozitivă în peisajul politic național.

Deputatul Ben-Oni Ardelean este unul dintre inițiatorii acestei platforme politice, iar alături de el, o echipă impresionantă de profesioniști, și-a adus contribuția la lansarea acestei mișcări cu perspective ideologice, de centru-dreapta, ambițioase.

Evenimentul de lansare al acestei mișcări a avut loc la București și a atras atenția unei audiențe variate de lideri, jurnaliști și cetățeni preocupați de viitorul țării. Cu un comitet de inițiatori remarcabili, Mișcarea Speranței se bazează pe un set de valori fundamentale, inclusiv transparența, demnitatea și responsabilitatea pentru a aduce reforme într-o varietate de domenii cheie.

Deputatul Ben-Oni Ardelean a luat cuvântul în deschiderea evenimentului și a subliniat unitatea și determinarea echipei Mișcării Speranței. „Suntem aici pentru a construi un viitor mai bun pentru toți românii, indiferent de domeniul lor de interes. Cu această mișcare, ne dorim să reconstruim autoritatea publică bazată pe merit și profesionalism.” Lansarea platformei politice are loc într-un moment cheie în politica românească și atrage atenția asupra nevoii de leadership și strategie pentru a aborda provocările și oportunitățile viitorului.

Continue Reading

Politica

Demisie răsunătoare din PNL. Un lider important pregătește un nou partid

Published

on

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean a anunțat că demisionează din partid și își face propria formațiune politică.

„Este o mișcare politică de amploare, așteptată de toată zona politică, care să coaguleze oameni de bine din toate sferele din societate, profesioniști care să vină cu expertiză, dar și leadership de valoare. Consider că este nevoie de o nouă construcție politică în România, care să ofere un T0 politicii românești și să aducă o reformă profundă în fiecare sistem. Cred că partidele de mainstream și-au pierdut mult din anvergură, lăsând loc extremismului, datorită faptului că există o lipsă acută de leadership și viziune”, a declarat Ben-Oni Ardelean.

„Informațiile care au început sa curgă cu privire la un nou construct politic de amploare, în România, sunt adevărate.

Această inițiativă vine ca un răspuns la provocările complexe cu care se confruntă România în prezent și la deziluzia tot mai răspândită în rândul cetățenilor față de clasa politică din România.

Mai multe detalii despre noul proiect politic pe care îl inițiez, vă voi pune la dispoziție în cursul zilei de vineri.

Dumnezeu să binecuvânteze România!” Ben-Oni Ardelean

 

Continue Reading

Politica

Marcel Ciolacu amenință cu demisia dacă PNL nu va vota noile măsuri fiscale menite să acopere deficitul bugetar

Published

on

Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu

Măsurile fiscale dure propuse de PSD au devenit subiectul unor tensiuni la nivelul coaliției de guvernare. Premierul Marcel Ciolacu a declarat că dacă deputații PNL nu-l vor susține, el își poate depune demisia. iar guvernarea poate fi preluată de liberali.

România se confruntă cu un deficit bugetar extrem de grav care ar putea duce la pierderea investițiilor europene. Pentru a evita escaladarea situației, Guvernul a propus o serie de măsuri fiscale menite să reducă cheltuielile bugetare și să asigure anumite venituri din creșterea taxelor și impozitelor. Ordonanța de urgență este în discuții în cadrul executivului, dar se pare că nu se bucură de susținerea liberalilor. 

Marcel Ciolacu amenință cu demisia dacă măsurile fiscale nu vor fi votate

În contextul tensiunilor din cadrul coaliției de guvernare, premierul Marcel Ciolacu a declarat că-și poate depune demisia și lasă PNL-ul să conducă. „Nu m-a înjurat nimeni. Eu mi-aș dori să mă critice direct. Eu spun ca și președintele Nicolae Ciucă, și la PSD mai sunt oameni care mai comentează. Marea majoritate înțeleg cât de importantă este stabilitatea politică și cât de important e să depășim acest moment, care nu este catastrofal. Noi avem și vom avea creștere economică. România nu intră în recesiune, dar are un moment de depășit în ceea ce privește deficitul. Sunt ferm convins că îl vom depăși (…) Eu mi-am pus mandatul pe masă. Și să revină ei, să conducă singuri sau cu USR”, a anunțat premierul într-o emisiune de la la Aleph News.

De asemenea, Marcel Ciolacu a mai menționat: „România va ajunge la un deficit mai mare decât deficitul de anul trecut, de peste 6,2% dacă România nu ia măsuri. Automat va duce la blocarea fondurilor europene, la costuri mult mai mari de împrumut pentru acoperirea deficitului și, cum e și normal, va duce mult mai devreme decât alegerile din 2024, la instabilitate politică”, a mai afirmat Ciolacu.

PNL nu susține măsurile fiscale impuse de PSD 

Drept răspuns, liberalii au anunțat că sunt gata să meargă până la alegeri anticipate dacă PSD va forța adoptarea măsurilor fiscale. Totuși, Nicolae Ciucă, preşedintele PNL a declarat: „Ne-am străduit atât de mult timp să asigurăm stabilitate, ne-am străduit să asigurăm trecerea țării prin aceste momente dificile, ca acum, când este nevoie mai mult ca oricând de stabilitate politică, de stabilitate economică să discutăm de astfel de chestiuni? Deci nu se pune problema. Eu sunt convins că premierul Marcel Ciolacu, așa cum îl cunosc, nu cedează la un astfel de moment.”

Continue Reading

Trending