Connect with us

Politica

Care este averea lui Vladimir Putin, considerat a fi, de fapt, cel mai bogat om din lume

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti.

Published

on

Averea lui Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, este unul dintre subiectele ce stârnește controverse în lumea internațională. Unele surse precizează că el ar fi cel mai bogat om din lume, iar cifrele publice sunt doar estimative. 

Personalitatea lui Vladimir Putin este una extrem de controversată atât din punct de vedere politic, cât și în ceea ce privește averea acestuia. Nu există încă cifre sigure care să prezinte valoarea resurselor materiale ale liderului politic. Deși Forbes îi conferă titlul de „cel mai bogat om din lume”, nu oferă detalii despre suma averii acestuia, menționează a1.ro

Fostul „bancher al lui Putin”, Serghei Pugaciov, declara pentru The Gurdian că „tot ceea ce aparține teritoriului Federației Ruse, Putin consideră a fi proprietatea sa”, iar „orice încercare de a calcula valoarea netă a averii lui Vladimir Putin este o pierdere de timp. ​​Este cea mai bogată persoană din lume până când nu va mai fi la putere”, citează townandcountrymag.com

Care este averea estimativă a președintelui Vladimir Putin. Este cel mai bogat om din lume?

Cifrele estimative care ar exista în acest moment referitoare la averea președintelui Federației Ruse sunt extrem de diferite de la o sursă la alta. Deși oficial, liderul declară că venitul actual ar fi de 8,6 miliarde ruble anul (aproximativ 137.000 USD), cifre oficiale disponibile pe http://kremlin.ru/structure/administration/income-reports, acestea sunt considerate a fi neveridice. 

CEO-ul Hermitage Capital Management, Bill Browder, a declarat Comitetului Judiciar al Senatului că averea lui Vladimir Putin ar fi de 200 miliarde de dolari, menționează a1.ro. Pe de altă parte, aceeași sursă menționează că celebritynetworth.com are o estimare de 70 de miliarde de dolari pentru averea liderului politic. Cea mai mare cifră este evaluată la suma de 278,4 miliarde de dolari, informație prezentată de finanţatorul american Bill Browder pentru The Washington Post în 2017. 

Alte surse, menționează că, de fapt, averea președintelui ar fi mult mai mare, valoare acesteia depășind sumele publice ale persoanelor din topul Forbes, ceea ce l-ar plasa în fruntea listei. 

 

Politica

Sorin Chiriță, despre traficul de coșmar din Capitală: „Unde e formula matematică a lui Nicușor Dan? Unde e expertul de la New York?”

Published

on

Sorin Chiriță, fost city manager al Bucureștiului, a precizat în emisiunea „Gândul Exclusiv” că Nicușor Dan nu a reușit să vină cu soluții pentru fluidizarea traficului. „Unde este formula matematică de rezolvare a traficului, unde sunt experții de la New York?”, se întreabă Sorin Chiriță.

Ce spune Sorin Chiriță despre traficul din București:

  • a crescut numărul de mașini în ultimii trei ani;
  • numărul de intersecții introduse în sistemul inteligent de monitorizare a traficului a scăzut;
  • senzorii din mai multe intersecții s-au stricat și nu au mai fost înlocuiți:
  • Nicușor Dan nu a venit cu „formula matematică” pentru fluidizarea traficului;
  • primarul general nu a adus specialiștii în trafic de la New York;

„Numărul de autoturisme a crescut, iar numărul de intersecții aflate în BTMS (Sistemul de Semaforizare Inteligentă din Capitală – n.r.) a scăzut în mandatul lui Nicușor Dan (…) acest sistem temporizează semafoarele. Sistemul ar trebui să fie o prioritate, el astăzi are mai puține intersecții și nu i se mai dă importanță”, a declarat Sorin Chiriță în emisiunea „Gândul Exclusiv”.

Sorin Chiriță: „Senzorii de monitorizare din mai multe intersecții s-au stricat”

Fostul city-manager al Capitalei mai precizează că senzorii de monitorizare a traficului din mai multe intersecții s-au stricat, și nu ar fi fost înlocuiți.

„Sunt mai puține intersecții pentru că s-au stricat senzorii, și nu s-au mai preocupat să introducă intersecții în Sistemul de Mangement al Traficului. Este un fenomen care s-a petrecut în cei trei ani și jumătate de mandat al lui Nicușor Dan. Probabil că el nici nu știe”, a precizat Sorin Chiriță în emisiunea „Gândul Exclusiv”.

Invitatul emisiunii „Gândul Exclusiv” de marți seară a mai precizat că Nicușor Dan s-ar fi lăudat în campania electorală cu o formulă matematică pentru rezolvarea traficului în București.

Sorin Chiriță: „Nicușor Dan spunea că există o formulă pe care el o va introduce în prima zi de mandat”

„Nicușor Dan spunea că problema traficului este una de matematică și că există o formulă pe care el o va introduce în prima zi de mandat și se va rezolva cu traficul, va fi fluidizat instant. Așa a zis și de sistemul de termoficare, că va interveni de a doua zi, și va rezolva problema (…) unde este acel specialist de la New York, unde este formula matematică a lui Nicușor Dan? În primul rând, minciuna are picioare scurte”, a mai precizat Sorin Chiriță.

Vezi mai multe deatlii despre acest subiect pe gandul.ro.

Continue Reading

Politica

Deputatul Sorin Moldovan a absolvit prestigiosul program de educație executivă de la Harvard

Published

on

Politicienii români sunt recunoscuți pentru doctoratele plagiate și diplomele cumpărate, însă, cu toate acestea, există și excepții. Este cazul deputatului Sorin Moldovan, care a anunțat, prin intermediul unei postări pe Facebook, că a finalizat săptămâna trecută programul de educație executivă Senior Executives in National and International Security de la Harvard Kennedy School.

”Un program de nivel înalt, renumit pentru curriculumul său riguros, care se adresează exclusiv persoanelor care se află în serviciul public în domeniul apărării și securității naționale (profesioniști seniori din întreaga lume – oficiali militari de rang înalt, diplomați, familii regale, politicieni, etc.) și doresc să aprofundeze cunoștințele avute în domeniul securității internaționale.”, a precizat Sorin Moldovan.

Potrivit deputatului, programul oferă participanților oportunitatea de a dobândi cunoștințe aprofundate în domeniul securității internaționale.

Cursurile acoperă o gamă variată de subiecte, inclusiv problemele de securitate din Europa în contextul conflictului dintre Federația Rusă și Ucraina, competiția tehnologică și economică dintre China și SUA, situația din Orientul Mijlociu.

”Am avut ocazia să văd perspective diferite asupra subiectelor deja cunoscute, dar abordate într-o manieră diferită de corpul profesoral de elită de la Harvard. Cursurile au cuprins subiecte precum: problemele de securitate din Europa de la începutul războiului dintre Federația Rusă și Ucraina, competiția tehnologică și economică dintre China și SUA, situația din Orientul Mijlociu, dar și subiecte ce țin de tehnologiile emergente, inteligența artificială și armele letale autonome ale viitorului.

Sunt recunoscător pentru faptul că am avut posibilitatea de a participa la un asemenea program, organizat de prestigioasa Universitate Harvard, fiind ferm convins că noile perspective mă vor ajuta în desfășurarea activității.

De săptămâna viitoare ne întoarcem la situațiile din politica națională”, a mai transmis deputatul, potrivit puterea.ro.

Continue Reading

Politica

OPINIE | Sorin Chiriță: „Într-o democrație, protejarea și promovarea libertății de exprimare ar trebui să fie o prioritate”

Published

on

În loc să se concentreze asupra problemelor multiple ale Bucureștiului, cauzate de primarii lor reprezentativi, Nicușor Dan și Clotilde Armand, conducerea USR, sub Cătălin Drulă, cu susținerea publică a primarului dezastru Clotilde Armand, a luat o decizie care ridică întrebări cu privire la modul în care acest partid gestionează diversitatea de opinii. Într-o democrație, protejarea și promovarea libertății de exprimare ar trebui să fie o prioritate. În această perspectivă, sancțiunile sunt vădit discriminatorii.

Este important de subliniat că prioritățile USR nu sunt problemele economice, dezvoltarea infrastructurii, curățenia în orașe și modernizarea transportului public. Prin această acțiune se pare că USR are prioritate în a susține exclusiv opinii pro-LGBT în detrimentul celor conservatoare.

În plus, decizia de a o exclude pe Elena Lasconi din campania pentru europarlamentare ridică întrebări cu privire la modul în care USR gestionează diferențele de opinie în rândul membrilor lor. Aplicarea ușoară a sancțiunilor împotriva membrilor cu opinii contrare conducerii acestui partid arată că democrația internă nu funcționează așa cum ar trebui, contrazicând discursul public.

Sunt multe persoane care sunt conservatoare în convingerile lor, așa cum sunt și eu, dar în același timp sunt ferm împotriva discriminării de orice fel, inclusiv a discriminării bazate pe sex, etnie, rasă, religie sau orientare sexuală. Această perspectivă subliniază importanța respectării diversității de opinii și a promovării toleranței într-o societate democratică.

Convingerile conservatoare pot fi îmbinate cu principiile libertății și libertății de exprimare, contribuind astfel la o Românie mai liberă și mai deschisă la dezbatere și dialog.

Sorin Chiriță

Continue Reading

Trending