Connect with us

Mindset

Foamea, Frica și Anxietatea sunt… NORMALE

Published

on

Photo: Pexels.com

În societatea contemporană, emoțiile și senzațiile fundamentale precum foamea, frica și anxietatea sunt adesea percepute negativ, demonizate și înțelese greșit. Există o tendință de a demoniza aceste stări naturale, transformându-le într-un semn de slăbiciune sau boală. Însă, în realitate, acestea sunt răspunsuri umane universale, esențiale pentru supraviețuirea și adaptarea noastră. Acest articol explorează modul în care societatea a influențat percepția noastră asupra acestor stări și cum o înțelegere corectă și acceptarea lor ne pot îmbunătăți calitatea vieții.

Foamea: Un Semnal Vital

Foamea este un semnal fiziologic esențial, indicând nevoia corpului nostru de nutrienți pentru a funcționa corect. În loc să ascultăm acest semnal natural și să răspundem corespunzător, societatea modernă a creat numeroase metode de a „păcăli” foamea – de la pastile la diete restrictive. Această abordare nu numai că ne îndepărtează de înțelegerea nevoilor reale ale corpului nostru, dar poate conduce și la dezechilibre nutriționale și tulburări alimentare.

Frica: Mecanism de Apărare

Frica, adesea etichetată ca o emoție negativă, este de fapt un mecanism de apărare profund înrădăcinat, conceput să ne protejeze de pericole. Ea ne alertează asupra potențialelor amenințări și ne mobilizează să acționăm pentru siguranța noastră. Problemele apar când frica devine irațională sau copleșitoare, ducând la fobii sau paralizie emoțională, împiedicându-ne să trăim viața la potențialul maxim.

Anxietatea: Un Semnal de Alarmă

Similar, anxietatea este o emoție care a evoluat ca un răspuns la stres, servind ca un semnal de alarmă care ne pregătește pentru „luptă sau fugă”. În contexte adecvate, anxietatea ne poate motiva și îmbunătăți performanța. Totuși, când devine persistentă și disproporționată față de stimulii declanșatori, poate evolua în tulburări de anxietate, afectând grav calitatea vieții.

Anxietatea, în esența sa, este un mecanism adaptativ esențial, conceput pentru a ne alerta în fața pericolelor și a ne ghida prin incertitudini. Aceasta acționează ca un semnal de alarmă, încurajând precauția și pregătirea, și este o parte naturală și sănătoasă a răspunsurilor umane la mediu. Înțelegerea și acceptarea anxietății ca un aspect normal al existenței noastre ne permite să ne abordăm temerile într-un mod constructiv, transformându-le din obstacole în oportunități de creștere și evoluție personală.

Înțelegerea și Acceptarea sunt Cheia

Demonizarea emoțiilor și senzațiilor naturale, precum foamea, frica și anxietatea, transformă experiențe umane universale în probleme ce par a necesita soluții rapide și eficiente. Societatea promovează ideea că orice formă de disconfort este inacceptabilă, generând astfel o presiune pentru eliminarea imediată a acestora. În acest context, medicamentele pentru anxietate sau supresia poftei de mâncare sunt văzute ca eliberatori miraculoși, promițând o soluționare rapidă a „problemelor”.

Recunoașterea și acceptarea foamei, fricii și anxietății ca părți normale ale experienței umane sunt esențiale. Învățarea modului de a le gestiona sănătos, fără a ne împotrivi naturii noastre, poate duce la o viață mai echilibrată și mai fericită. Este important să ne educăm și să cultivăm o relație sănătoasă cu propriile emoții și senzații, recunoscând când acestea trec de la a fi răspunsuri adaptative la potențiale surse de tulburări. Prin abordări profesionale și empatic, putem transforma modul în care percepem și reacționăm la aceste stări fundamentale, îmbunătățind astfel binele nostru general și relația cu noi înșine.

Citește și: INTERVIU | Michelle Nedelcu și fiica sa Mayra – două generații pe urmele succesului: “ Îmi place să excelez, este o calitate nativă”

Citește și: Primul contact cu Omul – în copilărie. De la necropsie în spitalele românești, la suflet, minte și… MINDSET

 

Despre Michelle N.

𝐄𝐗𝐏𝐄𝐑𝐓𝐈𝐙𝐀 𝐈𝐍𝐓𝐄𝐆𝐑𝐀𝐓𝐀 • 𝐒𝐚𝐧𝐚𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐌𝐢𝐧𝐭𝐚𝐥𝐚 & 𝐍𝐮𝐭𝐫𝐢𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚
•ᴘsɪʜᴏʟᴏɢ & ɴᴜᴛʀɪᴛɪᴏɴɪsᴛ•sᴘᴇᴄɪᴀʟɪᴢᴀᴛ ɪɴ ᴍɪᴄʀᴏɴᴜᴛʀɪᴛɪᴇ, ɴᴇᴜʀᴏɴᴜᴛʀɪᴛɪᴇ & ᴘsɪʜᴏɴᴜᴛʀɪᴛɪᴇ•ᴄᴇʀᴄᴇᴛᴀᴛᴏʀ ɪɴ ᴅᴏᴍᴇɴɪᴜʟ ᴏʙᴇᴢɪᴛᴀᴛɪɪ•ɴᴇᴜʀᴏғɪᴛ & ғɪᴛɴᴇss ᴄᴏᴀᴄʜ •ғᴏʀᴍᴀᴛᴏʀ

𝐒𝐓𝐑𝐀𝐓𝐄𝐆𝐈𝐈 𝐀𝐂𝐓𝐈𝐕𝐄 • 𝐄𝐯𝐨𝐥𝐮𝐭𝐢𝐞 𝐏𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚 & 𝐏𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚
• ɴᴇᴜʀᴏғɪᴛ & ғɪᴛɴᴇss ᴄᴏᴀᴄʜ • ʙᴜsɪɴᴇss sᴛʀᴀᴛᴇɢɪsᴛ • ғᴏʀᴍᴀᴛᴏʀ & ᴍᴇɴᴛᴏʀ • ᴄᴏɴsɪʟɪᴇʀ ᴅᴇ ɪᴍᴀɢɪɴᴇ ᴄᴏʀᴘᴏʀᴀʟᴀ

𝐋𝐄𝐀𝐃𝐄𝐑𝐒𝐇𝐈𝐏 𝐕𝐈𝐒𝐈𝐎𝐍𝐀𝐑
•ᴄʜɪᴇғ ᴠɪsɪᴏɴᴀʀʏ ᴏғғɪᴄᴇʀ (ᴄᴠᴏ)

Expertiză Integrată în Sănătate Mintală și Nutrițională - Psiholog, Nutriționist & Formator

Expertiză Integrată în Sănătate Mintală și Nutrițională – Psiholog, Nutriționist & Formator

 

 

 

Mindset

Tragedia Dianei, tânăra ucisă de urs. Apel urgent la conștientizarea și rezolvarea problemelor ecologice și sociale din România

Published

on

Photo: Facebook

Tragedia pierderii Dianei, o tânără de doar 19 ani, este un eveniment care ne-a șocat și ne-a întristat profund. Această tragedie nu trebuie să fie văzută doar ca o întâlnire nefericită între om și natură, ci ca un apel urgent la conștientizarea și rezolvarea problemelor ecologice și sociale din România. Empatia pentru Diana și familia ei este esențială în abordarea acestui subiect, dar la fel de important este să înțelegem și să abordăm cauzele care au condus la acest eveniment nefericit.

Contextul ecologic și social al tragediei

România se confruntă de mult timp cu o criză ecologică profundă. Defrișările masive, adesea ilegale, au redus drastic habitatul natural al multor specii de animale, inclusiv al ursului brun. Aceste activități nu doar că distrug mediul natural, dar și forțează animalele să migreze în căutarea hranei și a adăpostului, ajungând astfel în proximitatea zonelor locuite de oameni.

Defrișările și impactul asupra faunei sălbatice

Defrișările ilegale au avut un impact devastator asupra pădurilor României. Aceste păduri, care odată erau locuri sigure și abundente pentru fauna sălbatică, au fost reduse la fragmente izolate. Ursii, fiind privați de sursele lor naturale de hrană, sunt acum nevoiți să caute hrană în apropierea așezărilor umane. Astfel de schimbări forțate în comportamentul animalelor sălbatice duc inevitabil la conflicte periculoase cu oamenii, așa cum a fost cazul tragicului incident cu Diana.

Gestionarea ineficientă a mediului și siguranța comunităților

Lipsa unei gestionări eficiente a mediului contribuie la această criză. Politicile de mediu inadecvate și aplicarea slabă a legilor privind protecția mediului au permis exploatarea necontrolată a resurselor naturale. Pe lângă distrugerea habitatelor naturale, această gestionare deficitară afectează și siguranța comunităților umane.

Educația deficitară și comportamentele necorespunzătoare

Un alt aspect critic este lipsa educației ecologice în rândul populației. Mulți români nu înțeleg riscurile asociate cu interacțiunea necorespunzătoare cu fauna sălbatică. Hrănirea animalelor sălbatice pe marginea drumurilor, apropierea de ele pentru a face poze sau filmează scene periculoase sunt comportamente care nu doar pun în pericol viețile umane, dar și încurajează animalele să se apropie de zonele locuite. Aceasta crește riscul de incidente tragice, cum ar fi cel care a dus la moartea Dianei.

Pădurile sunt habitatul natural al multor specii sălbatice, iar pășirea în aceste zone fără o cunoaștere adecvată a pericolelor reprezintă un risc major. Oamenii trebuie să fie conștienți că intrarea în teritoriile acestor animale poate declanșa reacții defensive din partea acestora, ducând la situații periculoase.

Omul și Natura: conflictul continuu

În ultimii ani, omul a pus stăpânire pe tot, considerând că are dreptul de a modifica și distruge orice habitat în interes propriu. Specii întregi au fost rase de pe fața pământului din cauza intervențiilor umane nesăbuite. Omul își face legea singur, cum îi convine, fără a lua în considerare consecințele asupra mediului înconjurător și asupra faunei sălbatice. Nu respectăm natura, iar acest lucru se vede în modul în care gestionăm habitatele naturale.

Uciderea ursului: O soluție reală sau manipulare?

În cazul tragicului incident cu Diana, autoritățile au decis să ucidă ursul implicat. Această măsură ridică întrebări esențiale: A fost aceasta o soluție reală sau doar un act de manipulare pentru a liniști publicul? Uciderea ursului nu rezolvă problema de fond, care este degradarea habitatului și lipsa de gestionare adecvată a interacțiunilor om-animal. „Cui pe cui se scoate” nu este întotdeauna cea mai bună variantă. De fapt, cine sunt adevărații vinovați?

Necesitatea respectului pentru natură și coexistența pașnică

Este esențial să promovăm o atitudine de respect și responsabilitate față de natură. Educația ecologică și conștientizarea publicului sunt pași cruciali în această direcție. Oamenii trebuie să înțeleagă că păstrarea unui mediu sănătos nu este doar benefică pentru faună, ci și esențială pentru siguranța și bunăstarea noastră.

Educația și conștientizarea publicului

Este vital să investim în campanii de educație care să sublinieze importanța conservării mediului și a coexistenței pașnice cu animalele sălbatice. Prin informarea corectă a publicului despre comportamentele sigure în zonele unde pot apărea animale sălbatice și despre modalitățile de a preveni astfel de conflicte, putem reduce semnificativ riscul unor astfel de tragedii în viitor.

Implementarea politicilor de protecție a mediului

Autoritățile trebuie să adopte și să implementeze politici stricte de protecție a mediului. Acestea includ măsuri pentru prevenirea defrișărilor ilegale, protejarea habitatelor naturale și gestionarea eficientă a populațiilor de animale sălbatice. Doar printr-o abordare integrată și prin aplicarea consecventă a acestor politici putem spera la un echilibru între dezvoltarea umană și conservarea naturii.

Tragedia Dianei trebuie să ne servească drept un apel urgent la acțiune. Este momentul să ne reevaluăm relația cu natura și să luăm măsuri concrete pentru a proteja atât oamenii, cât și animalele. Doar printr-o schimbare colectivă de atitudine și prin implementarea unor politici eficiente de protecție a mediului putem preveni asemenea tragedii în viitor și asigura o coexistență armonioasă între om și natură. Empatia noastră pentru Diana și familia ei trebuie să se transforme în angajament și acțiune pentru a preveni ca astfel de tragedii să se repete.

Despre Michelle N.

𝐄𝐗𝐏𝐄𝐑𝐓𝐈𝐙𝐀 𝐈𝐍𝐓𝐄𝐆𝐑𝐀𝐓𝐀 • 𝐒𝐚𝐧𝐚𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐌𝐢𝐧𝐭𝐚𝐥𝐚 & 𝐍𝐮𝐭𝐫𝐢𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚
•ᴘsɪʜᴏʟᴏɢ & ɴᴜᴛʀɪᴛɪᴏɴɪsᴛ•sᴘᴇᴄɪᴀʟɪᴢᴀᴛ ɪɴ ᴍɪᴄʀᴏɴᴜᴛʀɪᴛɪᴇ, ɴᴇᴜʀᴏɴᴜᴛʀɪᴛɪᴇ & ᴘsɪʜᴏɴᴜᴛʀɪᴛɪᴇ•ᴄᴇʀᴄᴇᴛᴀᴛᴏʀ ɪɴ ᴅᴏᴍᴇɴɪᴜʟ ᴏʙᴇᴢɪᴛᴀᴛɪɪ•ɴᴇᴜʀᴏғɪᴛ & ғɪᴛɴᴇss ᴄᴏᴀᴄʜ •ғᴏʀᴍᴀᴛᴏʀ

𝐒𝐓𝐑𝐀𝐓𝐄𝐆𝐈𝐈 𝐀𝐂𝐓𝐈𝐕𝐄 • 𝐄𝐯𝐨𝐥𝐮𝐭𝐢𝐞 𝐏𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚 & 𝐏𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚
• ɴᴇᴜʀᴏғɪᴛ & ғɪᴛɴᴇss ᴄᴏᴀᴄʜ • ʙᴜsɪɴᴇss sᴛʀᴀᴛᴇɢɪsᴛ • ғᴏʀᴍᴀᴛᴏʀ & ᴍᴇɴᴛᴏʀ • ᴄᴏɴsɪʟɪᴇʀ ᴅᴇ ɪᴍᴀɢɪɴᴇ ᴄᴏʀᴘᴏʀᴀʟᴀ

𝐋𝐄𝐀𝐃𝐄𝐑𝐒𝐇𝐈𝐏 𝐕𝐈𝐒𝐈𝐎𝐍𝐀𝐑
•ᴄʜɪᴇғ ᴠɪsɪᴏɴᴀʀʏ ᴏғғɪᴄᴇʀ (ᴄᴠᴏ)

Expertiză Integrată în Sănătate Mintală și Nutrițională - Psiholog, Nutriționist & Formator

Expertiză Integrată în Sănătate Mintală și Nutrițională – Psiholog, Nutriționist & Formator

Continue Reading

Mindset

Analiza unui fenomen social: Reacția publicului român la Coldplay

Published

on

Captura concert Coldplay. Babasha a cântat alături de solistul Chris Martin

Într-o societate în continuă transformare, manifestările culturale și artistice oferă un prilej unic de a observa și înțelege dinamica și valorile predominante. Recentul concert al trupei Coldplay pe Arena Națională din București a adus în prim-plan o serie de reacții care merită analizate dintr-o perspectivă psihologică și socială. În deschiderea acestui eveniment, manelistul Babasha a fost întâmpinat cu huiduieli, o reacție care relevă multe despre starea actuală a societății românești.

Contextul cultural și muzical

Muzica reprezintă o formă de exprimare a identității colective, iar preferințele muzicale ale unei națiuni reflectă aspecte esențiale ale culturii sale. Dacă ne uităm pe YouTube, topurile de trenduri sunt dominate de manele, indicând o popularitate semnificativă a acestui gen muzical. Manelele, indiferent de percepțiile critice, sunt o referință culturală majoră în România. Această popularitate nu putea fi ignorată nici de organizatorii concertului Coldplay, care, analizând preferințele publicului, au ales să includă un artist reprezentativ.

Coldplay, o trupă de rock alternativ cunoscută pentru melodiile sale pline de emoție și mesajele de unitate și iubire, contrastează puternic cu stilul muzical al lui Babasha, un exponent al manelelor. Această alăturare aparent paradoxală subliniază diversitatea culturală și complexitatea gusturilor muzicale din România.

Muzica – Limbaj Universal

Muzica, în esența sa, este un limbaj universal, o formă de terapie care transcende barierele lingvistice și culturale. Din perspectivă psihologică, muzica are capacitatea de a induce stări emoționale variate și de a facilita conectarea dintre indivizi. Manelele, la fel ca și alte genuri muzicale, transmit emoții și stări, însă pe frecvențe diferite. Coldplay a oferit un spectacol de înaltă calitate, iar includerea unui alt artist nu ar trebui să fie văzută ca o intruziune, ci ca o oportunitate de a experimenta diversitatea muzicală.

Muzica și Diversitatea: Un Pod între Genuri

Faptul că muzica se îmbină și artiști din genuri diferite colaborează este o dovadă a universalității muzicii. Această universalitate ar trebui să fie apreciată și celebrată. De-a lungul timpului, au existat numeroase exemple de colaborări între maneliști și artiști internaționali de renume, demonstrând că muzica poate depăși barierele culturale și stilistice. De exemplu Florin Salam și Goran Bregović – O colaborare care a îmbinat manelele cu muzica balcanică, creând un mix unic de stiluri, evidențiat în concertul lor comun. Goran Bregović cântă adesea împreună cu „Wedding and Funeral Band”, o orchestră compusă din suflători țigani, voci tradiționale bulgărești, chitară electrică, percuție tradițională și cor bisericesc. Această combinație unică de instrumente și stiluri muzicale este o marcă distinctivă a muzicii sale.

 

Fenomenul „Made in Romania” de Ionuț Cercel: Un Caz de Viralitate Globală

Un alt exemplu de cum muzica poate transcende barierele culturale și lingvistice este fenomenul melodiei „Made in Romania” de Ionuț Cercel. Această manea a devenit virală pe platformele sociale precum TikTok, unde milioane de utilizatori, inclusiv artiști și vedete internaționale, au dansat pe ritmul ei, fără să înțeleagă neapărat versurile. Acest fenomen evidențiază puterea universală a muzicii de a aduce oamenii împreună prin ritm și energie.

„Made in Romania” a captat rapid atenția globală datorită ritmului său antrenant și ușor de dansat. Utilizatorii de pe TikTok și alte platforme sociale au creat mii de videoclipuri în care dansau pe această melodie, contribuind la popularitatea sa. Acest val de popularitate a demonstrat că muzica poate deveni un fenomen global indiferent de origine sau gen.

Numeroase vedete și artiști internaționali au participat la această tendință, dansând pe ritmul melodiei „Made in Romania.” Chiar dacă nu înțelegeau versurile, aceștia au simțit vibrația și energia piesei, arătând că muzica poate comunica dincolo de cuvinte.

 

Reacția Publicului: O Reflectare a Normelor Sociale

Huiduiala întâmpinată de Babasha la concertul Coldplay ridică întrebări importante despre toleranță și respect în cadrul societății românești. Reacția publicului poate fi interpretată ca o manifestare a prejudecăților și a rezistenței la diversitate. Într-un context în care Coldplay promovează mesaje de iubire și unitate, cum ar fi în versurile „Love is everywhere, we’re all aliens somehow,” reacția publicului a fost diametral opusă, sugerând o disonanță între valorile promovate de muzică și comportamentul spectatorilor.

Analiza Psihologică a Comportamentului Colectiv

Comportamentul de a huidui un artist național la un eveniment de mare amploare poate fi explicat prin prisma mai multor concepte psihologice. În primul rând, reacția de respingere poate fi legată de un fenomen de conformitate socială, unde indivizii își aliniază comportamentul cu cel al grupului pentru a evita disonanța cognitivă. În al doilea rând, această reacție poate reflecta o nevoie de identitate socială, unde publicul încearcă să se distanțeze de un gen muzical perceput ca fiind „inferior” pentru a-și afirma superioritatea culturală.

Concluzie

Huiduiala întâmpinată de Babasha la concertul Coldplay nu este doar un simplu incident, ci un simptom al unor tensiuni mai profunde din societatea românească. Aceasta reflectă dificultatea de a accepta diversitatea și de a manifesta respect reciproc. Din perspectivă psihologică, este esențial să înțelegem că muzica, în toată diversitatea ei, este o expresie a identității colective și o formă de comunicare universală care merită respectată.

În final, este important să ne întrebăm: suntem capabili să acceptăm și să celebrăm diversitatea culturală, sau vom continua să ne confruntăm cu prejudecăți și diviziuni? Reacția publicului la concertul Coldplay este un apel la introspecție și la reevaluarea valorilor noastre colective.

Expertiză Integrată în Sănătate Mintală și Nutrițională - Psiholog, Nutriționist & Formator

Expertiză Integrată în Sănătate Mintală și Nutrițională – Psiholog, Nutriționist & Formator

(mai mult…)

Continue Reading

Mindset

Suplimentele Alimentare – Aliat sau Adversar?

Published

on

Photo: Arhivă personală / Michelle N.

În contextul unui stil de viață modern care adesea ne solicită timpul și energia, mulți dintre noi ne întrebăm dacă alimentația noastră zilnică ne oferă toți nutrienții necesari pentru a susține un ritm de viață alert. Suplimentele alimentare au câștigat popularitate, devenind o prezență comună în gospodăriile din România, unde o proporție semnificativă a populației optează pentru aceste produse pentru a compensa deficiențele nutriționale. Cu toate acestea, este esențial să înțelegem când și cum ar trebui să fie utilizate suplimentele, pentru a ne asigura că servesc drept aliați ai sănătății, și nu ca potențiali adversari.

Citește și: Primul contact cu Omul – în copilărie. De la necropsie în spitalele românești, la suflet, minte și… MINDSET

Primul pas în utilizarea corectă a suplimentelor este identificarea nevoilor personale. De exemplu, deficitul de fier este comun în rândul femeilor din cauza pierderilor menstruale. Un supliment de fier ar putea fi benefic, însă este crucial să confirmăm această necesitate prin analize medicale, pentru a evita supradozarea, care poate fi dăunătoare. Similar, vitamina D, esențială pentru absorbția calciului și sănătatea oaselor, este adesea insuficientă în diete, mai ales în lunile cu puțină soare. Suplimentarea acestei vitamine poate preveni diverse complicații de sănătate, dar și aici, dozajul adecvat este cheia.

Citește și: Ne cerem scuze, Grăsimi: acuzatii nefondate!

Pe lângă aceste exemple, este important să considerăm și stadiile vieții în care suplimentele pot juca roluri vitale. Sarcina aduce cerințe crescut de nutrienți precum acidul folic, esențial în prevenirea defectelor de naștere. Bărbații și femeile de vârsta a treia pot beneficia de suplimente de calciu și vitamina D pentru a menține sănătatea osoasă. În fiecare caz, decizia de a începe un regim de suplimente trebuie să fie luată pe baza unor recomandări medicale, nu doar conform tendințelor de moment sau recomandărilor necalificate.

Calitatea suplimentelor este un alt aspect crucial. Piața este saturată cu produse de calitate variabilă, și, din păcate, nu toate suplimentele disponibile sunt eficiente sau sigure. Este esențial să alegem produse care sunt certificate și testate pentru puritate și potență. De asemenea, etichetarea transparentă, care oferă detalii complete despre ingrediente și concentrațiile acestora, este un indicator al seriozității producătorului.

Citește și: Există o legătură între depresie și alimentație?

Educația continuă despre suplimente este importantă. Într-o lume ideală, toate informațiile necesare ar fi ușor accesibile și corecte, dar realitatea este adesea diferită. Multe persoane își bazează alegerile pe informații incomplete sau pe reclame înșelătoare. De aceea, este recomandat să discutăm cu medici sau nutriționiști și să ne informăm din surse de încredere, astfel încât să putem face alegeri informate, care să susțină sănătatea noastră pe termen lung.

În încheiere, suplimentele alimentare pot fi o adăugare valoroasă la dieta noastră, dar numai când sunt folosite corespunzător. Balanța dintre beneficii și riscuri trebuie evaluată cu atenție, în contextul unui stil de viață sănătos și echilibrat. Suplimentele nu sunt un leac pentru toate problemele, ci un instrument care, utilizat cu înțelepciune, poate îmbunătăți calitatea vieții.

Citește și: GLUTENUL: prieten sau dușman? Ce este mit și ce este realitate

Despre Michelle N.

𝐄𝐗𝐏𝐄𝐑𝐓𝐈𝐙𝐀 𝐈𝐍𝐓𝐄𝐆𝐑𝐀𝐓𝐀 • 𝐒𝐚𝐧𝐚𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐌𝐢𝐧𝐭𝐚𝐥𝐚 & 𝐍𝐮𝐭𝐫𝐢𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚
•ᴘsɪʜᴏʟᴏɢ & ɴᴜᴛʀɪᴛɪᴏɴɪsᴛ•sᴘᴇᴄɪᴀʟɪᴢᴀᴛ ɪɴ ᴍɪᴄʀᴏɴᴜᴛʀɪᴛɪᴇ, ɴᴇᴜʀᴏɴᴜᴛʀɪᴛɪᴇ & ᴘsɪʜᴏɴᴜᴛʀɪᴛɪᴇ•ᴄᴇʀᴄᴇᴛᴀᴛᴏʀ ɪɴ ᴅᴏᴍᴇɴɪᴜʟ ᴏʙᴇᴢɪᴛᴀᴛɪɪ•ɴᴇᴜʀᴏғɪᴛ & ғɪᴛɴᴇss ᴄᴏᴀᴄʜ •ғᴏʀᴍᴀᴛᴏʀ

𝐒𝐓𝐑𝐀𝐓𝐄𝐆𝐈𝐈 𝐀𝐂𝐓𝐈𝐕𝐄 • 𝐄𝐯𝐨𝐥𝐮𝐭𝐢𝐞 𝐏𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚 & 𝐏𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚
• ɴᴇᴜʀᴏғɪᴛ & ғɪᴛɴᴇss ᴄᴏᴀᴄʜ • ʙᴜsɪɴᴇss sᴛʀᴀᴛᴇɢɪsᴛ • ғᴏʀᴍᴀᴛᴏʀ & ᴍᴇɴᴛᴏʀ • ᴄᴏɴsɪʟɪᴇʀ ᴅᴇ ɪᴍᴀɢɪɴᴇ ᴄᴏʀᴘᴏʀᴀʟᴀ

𝐋𝐄𝐀𝐃𝐄𝐑𝐒𝐇𝐈𝐏 𝐕𝐈𝐒𝐈𝐎𝐍𝐀𝐑
•ᴄʜɪᴇғ ᴠɪsɪᴏɴᴀʀʏ ᴏғғɪᴄᴇʀ (ᴄᴠᴏ)

Expertiză Integrată în Sănătate Mintală și Nutrițională - Psiholog, Nutriționist & Formator

Expertiză Integrată în Sănătate Mintală și Nutrițională – Psiholog, Nutriționist & Formator

Continue Reading

Trending