Connect with us

Casa si gradina

Ghidul semnificațiilor culorilor trandafirilor

Published

on

Trandafirul a fost și va rămâne regele florilor. Pe lângă faptul că este cea mai populară floare din lume este și cea mai cultivată. Trandafirii nu sunt folosiți doar ca decorațiuni, ci sunt și cadouri florale spectaculoase pe care să le oferim celor dragi. Și pentru a vă face darul mai semnificativ, este necesar să cunoașteți semnificațiile culorilor acestora.

Trandafirii sunt simbolul perfecțiunii. Chiar și spinii abominabili nu fac nimic pentru a submina popularitatea trandafirilor. Ei ne hipnotizează cu adevărat trupul și sufletul cu frumusețea lor încântătoare și aroma îmbătătoare. Astăzi ne putem bucura de enorm de multe soiuri de trandafiri de diferite culori, iar fiecare trandafir are o semnificație diferita. Cunoașterea semnificațiilor fiecărei culori de trandafir vă poate ajuta pentru a-i folosi în cel mai bun mod posibil.

În ciuda faptului că sunt atât de populari, majoritatea oamenilor știu atât de puține lucuri despre trandafiri. Și pentru că suntem iubitori adevărați de trandafiri, zilnic aflăm lucruri noi despre ei, pe care vrem să le transmitem mai departe. Pământul a fost binecuvântat cu un trandafir și frumusețea lui de ceva vreme. Dacă trebuie să avem încredere în înregistrările fosile, 35 de milioane de ani mai exact. Florile de trandafir sunt disponibile în mai mult de 300 de subspecii în mod natural și peste zece mii de specii de soiuri (hibride). Majoritatea speciilor de trandafiri naturali sunt originare din Asia, deși unele sunt originare și din Europa și America. Cultivarea trandafirului a început acum aproximativ 5000 de ani în China și Persia. Am adunat mii de ore de cercetare și am pus cap la cap informații din întreaga lume, de la folosirea trandafirilor, la plantarea și îngrijirea acestora, până la culorile și simbolurile lor. Pentru că trebuie să recunoaștem, aceste flori regale ne fac viața mai frumoasă, indiferent că îi primim sau îi dăruim!.” – Viaceslav Buhna, owner Famousroses.eu.

Nu este deloc surprinzător faptul că cea mai comună semnificație a trandafirului este Dragostea, iar toate celelalte simboluri asociate florii de trandafir sunt oarecum legate de iubire. Semnificațiile culorii trandafirilor au fost stabilite pentru a decide scopul și utilizarea lor. Semnificația culorii din spatele trandafirilor provine din diferite culturi și țări din întreaga lume și uneori variază de la o cultură la alta.  Semnificațiile culorii trandafirilor sunt similare. În funcție de culoarea trandafirului pe care o alegeți, veți trimite un mesaj diferit de fiecare dată!

Specialiștii în trandafiri de la Famous Roses au realizat un top al celor mai iubite culori de trandafir și semnificațiile acestora. Iată o listă de semnificații a culorii trandafirilor pentru a vă ajuta să îi identificați rapid!

Trandafirul roșu: iubire, dragoste, pasiune

Trandafirul alb: inocență, puritate, pace

Trandafirul galben: prietenie, fericire, bucurie

Trandafirul roz: afecțiune, dragoste, admirație

Trandafirul portocaliu:  speranță, un nou început

Trandafirul bej: perfecțiune, atenție, simpatie și spiritualitate

Trandafirul piersică: feminitate, delicatețe, modestie și puritate

Trandafirul lavandă: incântare, adorație și dragoste la prima vedere

Trandafirul verde: fertilitate și abundență

Trandafirul albastru: unicitate, raritate, prețiozitate

Trandafirul negru: unicitate, renaștere

Trandafirul mov: regalitate, lux și măreție

Trandafirul curcubeu: bucurie, distracție și fericire

Trandafirul roz închis: recunoștință, apreciere, fericire și afecțiune

Trandafirul roz deschis: emoție și dorință

Trandafiri Burgundy: frumusețe, afecțiune, pasiune și loialitate

Trandafirul crem: fmec, chibzuință, har și recunoștință

Trandafirul coral: energie, dorință și fascinație

Trandafirul violet închis: regalitate, glorie, descântec

Trandafirul verde mentă:  bogăție și abundență

Trandafir de culori mixte roșu și galben: fericire și veselie

Trandafir de culori mixte roșu și alb: unitate, armonie

“Ne putem plânge pentru că tufele de trandafiri au spini sau să ne putem bucura pentru că tufele de mărăcini au trandafiri.” (Abraham Lincoln)

Semnificația trandafirului roșu – Cei mai populari dintre toți trandafirii pentru cadouri sunt trandafirii roșii. Se crede că trandafirii roșii semnifică dragostea, frumusețea și romantismul. Sunt folosiți pentru a transmite felicitări, dragoste sinceră, respect, curaj și pasiune. Acest lucru îi face ideali pentru multe sentimente și evenimente. Un buchet numai cu trandafiri roșii înseamnă pur și simplu „dragoste”. Există un motiv pentru care costul trandafirilor roșîi crește în fiecare an în preajma Zilei Îndrăgostiților, ei sunt simbolul universal al iubirii și al afecțiunii.

Semnificația trandafirului roz –  Trandafirii roz sunt un mod de a arăta apreciere, de a spune „Mulțumesc”. Ei sunt asociați cu grația, perfecțiunea, fericirea, admirația și blândețea. Trandafirii de un roz mai intens semnifică recunoștință și reprezintă un cadou grozav de mulțumire. Culoarea roz este o alegere excelentă pentru a arăta dragostea pentru cineva tânăr, dar sunt și versatili. Ei pot da fie un sens platonic, fie unul romantic destinatarului. Dacă sunteți la începutul unei povești de dragoste, trandafirii roz ar putea reprezenta o alegere mai bună decât cei roșii.

Semnificația trandafirului Burgundy – Culoarea acestui trandafir este un vișiniu – roșu închis, cu o notă de maro în ea. Numele culorii provine de la nuanța vinului Burgundy, care provine din regiunea Burgundy din Franța. Această culoare este adesea considerată culoarea regalității și în timpul erei victoriane, a fost asociată cu sentimentele de pasiune. Această culoare poate fi o alegere minunată pentru orice ocazie romantică și în special pentru Ziua Îndrăgostiților.

Semnificația trandafirului galben cu roșu – Mulți trandafiri au mai mult de o singură culoare. Aceștia se numesc trandafiri pestriți. Pentru a găsi sensul, este necesar să examinați cele două culori și să le combinați într-un singur sentiment. Un trandafir galben cu roșii transmite sentimente joviale și fericite destinatarului. De asemenea, poate însemna prietenie sau începerea unei relații de dragoste.

Semnificația trandafirului alb – Aceasta este culoarea tradițională a mireselor, iar trandafirii albi sunt adesea folosiți în buchetele de mireasă. Cu toate acestea, trimiterea de trandafiri albi poate fi, de asemenea, modul în care un admirator secret își poate exprima interesul, încă nedezvăluit, față de destinatarul trandafirului. Albul este asociat cu puritatea, bunătatea, inocența și lumina. Este considerată a fi culoarea perfecțiunii. Culoarea albă este pură, sigură și curată și o conotație pozitivă.

Semnificația trandafirului lavandă – Trandafirii de culoarea lavandei sunt mai puțin răspândiți decât alte culori. Mesajul lor este unul de încântare, adorație și dragoste la prima vedere. Deoarece nuanțele de violet sunt asociate cu regalitatea, trandafirii de lavandă pot simboliza și respectul și admirația.

Semnificația trandafirului galben –  Această culoare strălucitoare și veselă a fost descoperită în secolul al XVIII-lea în Asia de Sud-Est. Trandafirii galbeni sunt printre cele mai încântătoare flori, iar semnificațiile acestora includ prietenia și admirația. Este cea mai bună alegere pentru un buchet de ziua prieteniei. De asemenea, îi puteți folosi pentru momentele de afecțiune și devotament. Trandafirii galbeni reprezintă, de asemenea, fericire și bucurie.

Semnificația trandafirului curcubeu – Atunci când sunteți în căutarea unui cadou floral care să fie glorios de frumos și luminos și care indică fericirea, trandafirii curcubeu sunt alegerea perfectă. Sensul trandafirului curcubeu variază în funcție de alegerea diferitelor culori. Acestea prezintă un amestec minunat de petale viu colorate și reprezintă un cadou vesel pentru orice vârstă. Renumiți pentru că aduc un zâmbet instant pe față, trandafirii curcubeu sunt perfect potriviți pentru aproape toate ocaziile speciale și sunt un cadou incredibil pentru prieteni și membrii familiei. Asociați cu bucuria, distracția și fericirea, trandafirii curcubeu sunt cunoscuți și sub numele de trandafiri caleidoscop sau trandafiri fericiți.

Atunci când vorbim de folosirea florilor ca și cadouri, majoritatea oamenilor aleg trandafirii sau, cel puțin, includ câteva flori în buchet sau în aranjamentele florale oferite. Fie că vreți să transmiteți dragostea și afecțiunea pentru cineva sau să cereți mâna cuiva, fie că vreți să felicitați pe cineva sau îi doriți să se facă bine în curând, trandafirul este cea mai bună alegere pentru toate ocaziile. Credem că într-adevăr, trandafirii merită pe deplin să fie regii lumii florilor!.”  – Viaceslav Buhna, owner Famous Roses.

Intrați în lumea magică a trandafirilor pe famousroses.eu. Aveți de ales dintre sute soiuri de trandafiri medaliați și celebri în întreaga lume, de la trandafiri cățărători și parfumați până la trandafiri de dulceață, de la cei mai mari creatori ai lumii. Medaliați, celebri și cu garanție pentru prindere, soi și culoare, Famous Roses vă oferă cei mai calitativi și rezistenți butași de trandafiri de pe piață. Acești trandafiri de colecţie, adevărate opere de artă pentru totdeauna, sunt cele mai inspirate cadouri cu flori care rezistă an de an.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Casa si gradina

Magia Dragobetelui: Sarbatoarea iubirii la romani

Published

on

Dragobetele, sarbatoarea romaneasca a iubirii este celebrata in toate colturile tarii, in fiecare an pe data de 24 februarie. Dupa varianta imprumutata, Dragobetele este inca o ocazie minunata pentru a celebra sentimentele alaturi de persoana iubita. In traditia romaneasca, sarbatoarea Dragobetelui este asociata atat cu sentimentele de iubire cat si cu sfarsitul iernii si vestirea primaverii cand pasarile se aduna si incep sa isi construiasca noile cuiburi. Se spune ca pasarile care nu isi gaseau perechea in aceasta zi, ramaneau sigure pana anul urmator de Dragobete. Asemeni pasarilor, fetele si baietii se intalneau pentru a se indragosti si peste tot se auzea „Dragobetele saruta fetele!„.

In credinta romaneasca, Dragobetele este fiul Babei Dochia, un tanar voinic, si frumos care li se arata tinerilor in vis si ii invata tainele iubirii. In aceasta zi, se spune ca fetele si baietii logoditi trebuie sa respecte traditiile si sa-si arate afectiunea reciproca. Tot de Dragobete, se crede ca tinerii isi pot alege partenerul de viata, iar indragostitii isi pot dezvalui sentimentele intr-un loc special, numit „Coltarul Dragostei”.

In Romania, datele de celebrare a sarbatorii de Dragobete variaza in functie de regiune intre 24 februarie si 28 februarie, 1 martie si 25 martie. Tot in functie de regiune, Dragobetele mai poarta numele de „Cap de primavara”, „Navalnicul”, „Ioan Dragobete”, „Santion de primavara”, „Dragostitele”, si „Logodna sau insotitul paserilor”.

Dragobetele, sarbatoarea romaneasca a iubirii, vine la pachet cu superstitii fascinante care imbogatesc traditiile acestei zile. Fetele isi spalau parul cu apa de zapada topita pentru a ramane frumoase si sanatoase pe tot parcursul anului. Se credea ca aceasta practica avea puterea de a le face si mai frumoase si mai remarcate de catre baieti.

Tot in aceasta zi, se spune ca baietii fura flori pentru a-si arata intentiile romantice fata de fetele pe care le admira. Gestul lor romantic este privit cu simpatie si se traduce prin ceea ce astazi numim, dragoste la prima vedere.

Conform traditiei, sarutul unei fete in ziua de Dragobete aduce noroc in dragoste. Acest gest simbolic este considerat un inceput al unei relatii fericite de iubire. Se crede ca mersul pe iarba in ziua de Dragobete aduce prosperitate familiei si asigura o viata fericita pentru membrii acesteia.

Pentru a preveni certurile si neintelegerile in cuplu, se spune ca ar trebui sa ascunzi cutitul in aceasta zi. Acest gest ar simboliza evitarea disputelor si mentinerea armoniei in relatie.

Oricare ar fi datinile si obiceiurile din strabuni ale acestei sarbatori, ea trebuie celebrata cu iubire si bucurie alaturi de persoana iubita.

Cum puteti petrece ziua de Dragobete alaturi de persoana iubita

Cina romantica: Organizati o cina romantica acasa, la lumina lumanarilor sau la un restaurant. Daca sunteti la prima intalnire, optati pentru un restaurant intim, un loc confortabil, cu lumina difuza si mancare senzationala.  Daca va place atmosfera intima de acasa si va place sa gatiti, o cina romantica pregatita acasa si savurata la lumina lumanarilor este doza maxima de romantism.

Indiferent de locul ales, pentru ca prima intalnire sa fie una speciala, asigurati-va ca nu uitati de flori. Comandati online un buchet de trandafiri care sa ajunga de preferat dupa primul fel de mancare cand atmosfera s-a mai destins!

Excursie la munte sau la mare: Daca vremea permite, planificati o excursie la munte sau la mare pentru a va bucura de peisaje frumoase si de compania reciproca. La o prima intalnire puteti merge intr-o drumetie de iarna sau o plimbare lunga pe malul marii, urmata de o cafea fierbinte sau un pahar cu vin.

Plimbari si picnic in natura: Dragobetele este o zi ideala pentru plimbari in aer liber, admirand impreuna frumusetea naturii care se trezeste la viata. Daca vremea rece nu este o problema, ati putea lua in considerare sa mergeti la un picnic. Impachetati un cos plin cu gustari, bauturi si desigur florile preferate. Intindeti o patura intr-un padure sau in parc si admirati frumusetea naturii. Florile sunt un mod fermecator de a incheia prima intalnire romantica, iar florile de primavara se numara printre cele mai inspirate alegeri.

Ateliere pentru pasiuni comune: Alegeti sa va inscrieti impreuna la un atelier sau curs care va pasioneaza pe amandoi. Fie ca este vorba de gatit, pictura, bricolaj sau dans, veti crea amintiri de neuitat.

Film romantic: Aveti nevoie de o idee simpla pentru prima intalnire? Mergeti la film si alegeti, de preferat o comedie romantica.

Idei de cadouri de Dragobete

Buchet de flori: Alegeti flori care simbolizeaza dragostea, precum trandafiri rosii, alb sau roz. Optati pentru o florarie online care sa livreze oriunde si oricand.

Bijuterii personalizate: Un colier sau o bratara personalizata cu initiala sau o data speciala poate fi un cadou unic.

Experiente: Cadourile precum o zi la spa, un weekend la o pensiune de vis sau bilete la un concert, aduc bucurie si emotii.

Concentrati-va pe experientele comune care va permit sa va conectati in mod autentic prin activitati distractive, conversatii vesele si creative. Pentru o doza perfecta de romantism, adaugati un buchet cu florile preferate care sa poata fi livrat oriunde si oricand.

Sarbatoarea zilei de Dragobete nu inseamna doar iubirea dintre doi oameni, ci si legatura speciala dintre prieteni si familie. Indiferent de alegerea facuta, important este sa aduceti un zambet pe fata celor dragi in aceasta zi dedicata sentimentelor pure si frumoase, iar florile raman cea mai buna modalitate de a-i rasfata pe cei dragi!

 

Continue Reading

Casa si gradina

Sărbătorește magia Crăciunului: cadouri și inspirație marca XXXLutz

Published

on

Căldura unei seri liniștite și relaxante petrecute în fața unui semineu, gustul dulce al prăjiturilor proaspăt scoase din cuptor și aroma vinului fiert care umple casa. Acestea sunt doar câteva dintre momentele speciale de iarnă care aduc magia Crăciunului în viața ta.

Anul acesta, magazinele XXXLutz completează paleta momentelor magice de Crăciun cu o colecție festivă de produse, care te ajută să creezi contextul ideal pentru sărbători de poveste alături de cei dragi.

De la seminee elegante care aduc căldura și atmosfera autentică a Crăciunului în casă, la platouri etajate perfecte pentru prăjiturile pregătite, la XXXLutz găsești tot ce ai nevoie pentru a face din Crăciun un moment cu adevărat special.

Catalogul acestei luni vine și cu o serie de căni festive care nu sunt doar accesorii pentru băuturi calde, ci adevărate piese de colecție. Fiecare cană este decorată cu motive specifice Crăciunului, în design-uri tematice. Fabricate din materiale de calitate și având un design ergonomic, aceste căni sunt atât estetice, cât și practice, ideale pentru a te bucura de cea mai bună băutură caldă în timpul serilor festive.

În continuarea momentelor speciale, setul de pahare de șampanie XXXLutz este o alegere elegantă, creată pentru a sublinia rafinamentul fiecărui moment special.

Pentru un farmec suplimentar, care să transforme aceste momente într-o experiență cu adevărat specială, accesoriile distincte de decor, precum spiridușii tematici sau alte elemente decorative rămân în continuare alegerea perfectă pentru a crea acel cadru de poveste chiar la tine acasă.

Indiferent dacă te pregătești pentru musafiri sau preferi un Crăciun mai intim în familie, XXXLutz este partenerul care te susține în crearea unui cadru perfect pentru momente memorabile.

Răsfoiește catalogul XXXLutz și adu magia Crăciunului la tine acasă!

Continue Reading

Casa si gradina

Black Shopping Weeks la XXXLutz: reduceri colosale la sute de produse premium

Published

on

XXXLutz dă startul Black Friday, evenimentul emblematic cu cele mai mari reduceri din an. Începând cu 10 noiembrie, sute de produse premium pot fi achiziționate cu până la 50% reducere, în magazinele fizice, dar și online. Mai mult, restul produselor vor beneficia de o reducere de 20%.

Indiferent dacă îți dorești o canapea mai confortabilă, dacă intenționezi să schimbi mobilierul din bucătarie sau să adaugi câteva piese de decor în ton cu anotimpul, XXXLutz ți-a pregătit oferte prin care poți da viață ideilor tale de design interior. Poți alege din peste 800 produse reduse cu până la 50% reducere, poți consulta ofertele de 20% aplicate la toate obiectele din magazin sau te poți bucura de decorațiunile tale preferate de Crăciun cu 20% mai ieftine.

Dacă o renovare reușită începe din dormitor, cum ar fi să schimbi atmosfera adăugând un covor nou – pufos sau cu model abstract, o draperie elegantă și o pătură călduroasă pentru a oferi un vibe cozy în nopțile răcoroase ce urmează?

Ajungem în bucătărie, iar XXXLutz te inspiră cu o varietate de opțiuni, care-și găsesc locul în toate buzunarele. De la seturi de bucătărie începând cu 2.490 lei la scaune noi, de la doar 169 de lei, orice schimbare dorită este binevenită.

Desigur, nu putem uita de living. Ce ar fi să îți reîmprospătezi camera în care petreci cel mai mult timp cu un mobilier set living de la 999 lei? Toate aceste produse sunt disponibile în catalogul XXXLutz.

Pentru un Black Friday de succes, recomandăm să-ți pregătești din timp lista de produse favorite. Fă un tur al casei și gândește-te la ce-ți lipsește, ce vrei să schimbi, să adaugi sau să îmbunătățești.

Ofertele din pliant vor fi disponibile începând cu 6 noiembrie, selecția de produse cu reduceri de până la 50% va fi publicata pe 10.11 și vor fi active până pe 27 atât online, cât și în magazinele fizice, în limita stocului disponibil.

 

Continue Reading

Trending