Connect with us

Casa si gradina

Cele mai frumoase flori perene perfecte pentru orice gradină

Published

on

Plantele perene cu flori se numără printre principalele atracții ale unei grădini de flori. Acestea adaugă structură și frumusețe unei grădini și, pe măsură ce cresc în dimensiune, gradina devine mai bogată și mai primitoare. Majoritatea plantelor perene se adaptează foarte ușor. Acestea pot fi împărțite și replantate, relocate pentru a crea un design diferit sau mutate într-o locație mai potrivită pentru a le crea mediul potrivit dezvoltării.

Spre deosebire de plantele anuale, care trăiesc doar un sezon, plantele perene trăiesc mai mult de doi ani. Numele lor latin înseamnă „de-a lungul anilor”. Copacii și arbuștii sunt plante perene, dar avem tendința de a ne referi la plante perene ca fiind plante cu viață lungă. Ele înfloresc mai ales primăvara, vara sau toamna și sunt împărțite în mai multe categorii: plantele perene erbacee și plantele perene veșnic verzi care își păstrează frunzele pe tot parcursul anului. Plantele perene rezistente tolerează temperaturile scăzute și pot fi plantate afară pe tot parcursul anului, în timp ce plantele perene fragede, cum ar fi daliile, trebuie scoase toamna din pământ și depozitate într-un loc ferit de îngheț.

Există plante perene care se potrivesc fiecărui tip de gradină, pentru orice aspect sau tip de sol, și variază ca mărime de la plante erbacee cu creștere redusă care se pot planta în partea din față a grădinii, la cele de dimensiuni medii pentru mijloc, la plante uriașe de câțiva metri înălțime, care se recomandă a fi plantate în partea din spate a grădinii.

Se stabilesc și cresc rapid, majoritatea ajungând la dimensiunea lor maximă în câteva sezoane de creștere. Majoritatea sunt plante cu flori ( foarte atractive pentru polenizatori), iar soiurile mai compacte sunt excelente pentru creșterea în ghivece.

Specialiștii în grădini și flori de la FamousRoses.eu au realizat un clasament cu cele mai căutate, dar și cele mai inspirate alegeri în ceea ce privește plantele perene, având în vedere rezistența, ușurința la întreținere, frumusețea, parfumul si atracția polenizatorilor.

Alegerea plantelor perene pentru gradină nu este cea mai grea misiune așa cum s-ar crede! Pentru a avea succes în creșterea plantelor perene, trebuie să alegeți planta potrivită pentru locul potrivit. Primul și cel mai important pas este să vă evaluați gradina, inclusiv tipul de sol, câtă umiditate reține, ce cantitate de soare sau umbră primește zona și cât de expusă este la vânt. Există plante perene pentru absolut orice situație, iar potrivirea lor în gradină ar trebui să vă aducă bucurie mulți ani. Alegeți o selecție de plante care înfloresc în diferite perioade ale anului și combinați cu trandafiri, arbuști, ierburi ornamentale și plante anuale pentru o expunere de lungă durata. Desigur că fiecare avem gusturi diferite în ceea ce privește florile sau cum ne dorim să arate gradina noastră, dar v-am pregătit o listă cu câteva propuneri de plante perene, plus sfaturi despre cum să le cumpărați, să le creșteți și să le îngrijiți.”, recomandă Viaceslav Buhna, owner FamousRoses.eu.

Astrantia major: MOULIN ROUGE

Astrantia major „Moulin Rouge” este o plantă perenă recent apărută, care vă aduce un strop de culoare și eleganță grădinii. Florile sale minunate de culoare roșu aprins, pufoase, se aseaza delicat pe tulpini subțiri, leganandu-se ușor deasupra ciorchinilor liberi de frunziș. Frunzele atractive de culoare verde lucios și tăiate adânc, adaugă textură schemelor de plantare. Acest soi este de talie mai mică decât celelalte, ceea ce îl face o alegere ideală pentru partea frontală a grădinii. O plantă perenă ideală pentru plantare în grădini sau în zone sălbatice. Se poate planta în zone de penumbră, înflorește în perioada iunie- septembrie, iar la maturitate planta înflorită poate atinge înălțimi de 40-50 cm.

Bujorii

Un soi aparte de bujor este „Blushing Princess”, o plantă deosebită cu flori gingașe de culoare roz pal și un miros dulce și încântător. Această capodoperă a naturii simbolizează dragoste și pasiune. Chiar și forma florii este la fel de feminină pe cât poate fi o floare de o eleganță aparte. Are o înflorire spectaculoasă la începutul sezonului, iar de vegetația plantei de culoare verde și foarte sănătoasă vă va bucura pe toată perioada sezonului. Florile uriașe sunt completate de un parfum dulce și suav care vă va cuceri de la prima înflorire.

Există multe soiuri diferite de bujori fiecare cu caracteristicile sale. Parfumul lor greu și florile mari și strălucitoare fac din bujori planta favorită a grădinarilor. Nu le place să concureze pentru lumină sau apă, așa că evitați să îi plantați lângă copaci sau orice ar putea să îi umbrească. Florile lor mari devin atât de grele încât mișcarea poate fi de ajutor. În caz contrar, o ploaie abundentă face că aceste plante să se plece până la pământ. Datorită florilor mari și parfumului lor, bujorii arată spectaculos tăiați și puși în vază.”, recomandă specialistul.

Hortensiile

Hortensiile vă oferă o gradină colorată, datorită florilor masive care variază de la albastru la roz la alb. Înfloresc de obicei la sfârșitul primăverii sau începutul verii. „Marshmallow” este o hortensie arborescentă cu o dezvoltare compactă și foarte sănătoasă ce poate atinge la maturitate înălțimi și de până la 1 m. Vegetația este foarte sănătoasă cu frunze de culoare verde închis zimțate pe margini. Vara produce flori mari în nuanțe de roz-somon pal, ce sunt susținute de tije foarte zdravene. Iubește zonele însorite sau de semi-umbră și pământul ușor umed însă bine drenat. Trebuie protejată de îngheț pe timpul iernii.

Delphinium Highlander : SAMBA

Delphinium Highlander „Samba” este o plantă cu adevărat remarcabilă! Una dintre cele mai spectaculoase, rezistente și florifere din gamă. Este o plantă perenă ce iubește zonele însorite. Ceea ce o face extraordinar de atractivă, este spectacolul înfloririi și abundența de flori gingașe pictate în nuanțe de alb pur. Florile sunt formate din petalele ușor ciufulite, iar centrul fiecărei flori cu volane strălucește într-o nuanță galben-verzuie. Forma și frumusețea florilor parcă rupte dintr-o poveste vor aduce un strop de magie în gradină. La maturitate planta poate atinge înălțimi de aprox. 90 cm în perioada maximă de înflorire. Este o plantă decorativă excepțională prin : frunze, flori și port, nepretențioasă, foarte ușor de cultivat, care nu necesită îngrijiri speciale.

Tricyrtis : EMPRESS

„Tricyrtis Empress” este o specie exotică , asemănătoare orhideelor, ce produce flori albe în formă de stea, puternic pătate de nuanțe de violet intens. Mugurii se formează pe tulpini ramificate arcuite grațioase care se deschid pentru o înflorire abundentă la sfârșitul sezonului. O plantă extraordinară ce preferă zonele de semiumbră sau chiar de umbră totală. Aglomerațiile frumoase și elegante de frunziș verde sănătos oferă un fundal minunat pentru florile de sfârșit de sezon, care adoră umbra și un sol umed, bogat în humus. Perfectă pentru a fi plantată într-un spatiu umed lemnos, Tricyrtis înflorește atunci când mulți alți iubitori de umbră au terminat de mult spectacolul de înflorire. Putem spune că sunt florile care marchează începutul toamnei.

Irișii

Dacă vă doriți o pată de culoare în gradină, irișii sunt alegerea perfecta! Disponibili în mai multe nunate, aceștia fac din orice gradină, o oază de relaxare. Unul dintre cele mai elegante și impunătoare flori este „IRIS BLACK FORM”. De o frumusețe extremă cu flori catifelate și pictate în nuanțe de negru-violet, acest iris este un adevărat cuceritor de inimi atât în gradină cât și ca flori tăiate în vază sau aranjamente florale. Un „must have” ce nu ar trebui să lipsească din nicio gradină. La maturitate poate atinge înălțimi de 0.5 m. Poate fi plantat în zonele însorite sau de semi-umbră și iubește solul ușor umed și bine drenat.

Indiferent de gusturi, spațiu sau zona în care se află gradina, există multe plante perene din care puteți selecta. De la flori strălucitoare până la frunze verzi lucioase, chenarul grădinii va atrage cu siguranță privirea oricărui oaspete. Dacă aveți nevoie de îndrumări suplimentare despre alte plante perene, consultați ghidurile noastre de plante perene.”

Dacă vă plac florile, plantele perene superbe sau trandafiri celebrii în ghiveci sau în gradină, intrați în lumea magică a florilor pe https://www.famousroses.eu/. Aveți de ales din sute de soiuri de flori medaliate și celebre în întreaga lume!  La Famous Roses găsiți trandafiri și plante perene superbe, totul pentru a vă transforma casa și gradina în galerii de artă

Casa si gradina

Florile și Ziua Internațională a Femeii

Published

on

Ziua Internațională a Femeii sărbătorită la nivel mondial în fiecare an pe data de 8 martie, este mai mult decât o simplă sărbătoare. Este un moment dedicat egalității, respectului și aprecierii femeilor de pretutindeni. Această sărbătoare, care pune în evidență situația dificilă a drepturilor femeilor din întreaga lume, are o tradiție lungă care datează de la începutul anilor 1900.

Ziua Internațională a Femeii, recunoscută de Națiunile Unite ca zi a realizărilor femeilor în toate aspectele vieții, de la social la economic, politic și cultural, este, de asemenea, ziua care evidențiază responsabilizarea femeilor și un apel pentru paritatea de gen. Ziua de 8 martie este oportunitatea de a sărbători femeile de pretutindeni, recunoscând contribuțiile lor semnificative și onorând reziliența și grația lor.

Ziua Internațională a Femeii are rădăcini adânci în lupta pentru drepturile femeilor și echitatea de gen. Datând din primele decenii ale secolului al XX-lea, această zi a evoluat pentru a deveni un simbol puternic al progresului și solidarității feminine. În timp, a devenit un prilej de a reflecta asupra realizărilor femeilor și de a aborda provocările cu care se confruntă în diverse domenii.

Prima iterație a zilei a fost în februarie 1908, când 15.000 de femei care lucrau în confecții în New York City au luptat activ împotriva salariilor mici, a programului lung de lucru și a lipsei dreptului de vot. Pentru a comemora acest eveniment istoric, Partidul Socialist din America a declarat prima Zi Națională a Femeii pe 28 februarie 1909.

În anul 1911 în timpul Conferinței Internaționale a Femeilor Muncitoare, Clara Zetkin, avocată pentru drepturile femeilor a propus ideea unei Zile Internaționale a Femeii. Peste 100 de femei din 17 țări care au participat la conferință au aprobat propunerea în unanimitate, rezultând Ziua Internațională a Femeii pe care o recunoaștem astăzi. Acest eveniment istoric a fost comemorat pentru prima dată pe 19 martie în Danemarca, Germania, Elveția și Austria. Însă, abia în 1913, Ziua Internațională a Femeii a fost sărbătorită oficial pe 8 martie. În 1975, Organizația Națiunilor Unite a început să comemoreze Ziua Internațională a Femeii pe 8 martie.

Florile sunt desigur asociate oficial cu acest eveniment important, iar pentru a putea alege buchetul perfect, specialiștii în trandafiri de la Famous Roses Magyarország dezvăluie care sunt cele mai populare flori pentru Ziua Internațională a Femeii.

„A dărui flori de Ziua Internațională a Femeii a devenit o regulă nescrisă, transmisă însă din generație în generație. Pe 8 martie, în fiecare an, bărbații își exprimă sprijinul și aprecierea pentru fiecare femeie din viața lor. Fiecare continent și chiar țară, se diferențiază atunci când vine vorba de a oferi flori în Ziua Internațională a Femeii. Mimoza se remarcă că fiind alegerea perfectă pentru italieni. Pe 8 martie 1946, membrii partidului politic Uniunea Italiană a Femeilor au ales mimoza ca simbol al acestei sărbători, deoarece reprezintă puterea, sensibilitatea și sensibilitatea. De asemenea, culoarea galbenă a florilor de mimoză simbolizează adesea veselia. Până în prezent, tradiția de a oferi un buchet de flori de mimoză femeilor de toate vârstele este practicată nu doar în Italia, ci și în alte părți ale lumii. Această floare delicată, cunoscută pentru culoarea sa vibrantă și mirosul subtil, este un simbol al feminității și al primăverii iminente. Mimoza exprimă înțelegerea și recunoașterea rolului esențial pe care femeile îl au în viețile noastre. În alte țări, cum ar fi America, trandafirii au o semnificație specială și fac parte din istoria acestei sărbători, probabil și pentru că reprezintă floarea națională a țării. În Europa de est, de exemplu, printre florile preferate se numără narcisele, lalelele, zambilele și ghioceii.”

Deși floarea de mimoză este cea mai recunoscută, alte flori joacă un rol esențial în reușita acestei sărbători. Iată câteva dintre cele mai apreciate flori pentru Ziua Internațională a Femeii și simbolistica lor.

Trandafirii

Trandafirii nu sunt potriviți doar pentru Ziua Îndrăgostiților, ci reprezintă o alegere delicată și de Ziua Internațională a Femeii. Un buchet de trandafiri roșii este o modalitate sigură de a exprima dragostea pură, afecțiunea și pasiunea. Trandafirii roz transmit romantism, în timp ce trandafirii albi simbolizează puritatea. Trandafirii galbeni sunt un simbol al prieteniei și sunt dăruiți în mod obișnuit prietenelor și colegilor de muncă.

Lalelele

La fel ca trandafirii, lalelele sunt o alegere excelentă pentru Ziua Internațională a Femeii. Această floare populară de primăvară prin culorile sale atractive și formele elegante, fac din sărbătoare una cu adevărat specială. Cu parfumul lor unic și opțiunile variate de culori, lalelele sunt florile cu care niciodată nu veti da greș. În unele țări, lalelele roșii reprezintă o declarație de dragoste, în timp ce lalelele galbene semnifică dragoste la prima vedere.

Bujorii

Denumiți deseori regina florilor, aceste flori originare din China, vin într-o mulțime de culori precum roșu, alb, roz. Ele simbolizează dragostea, norocul, compasiunea și prosperitatea.

Crinii

Crinii sunt un simbol al maternității, pasiunii și frumuseții, ceea ce îi face o alegere fantastică pentru Ziua Internațională a Femeii. Amestecate adresa cu trandafiri în buchete, reprezintă echilibrul perfect între romantism și frumusețe. Crinii de culori diferite au semnificații diferite. Crinii albi, de exemplu, semnifică inocența și puritatea. Pe de altă parte, un amestec colorat de crini exprimă adesea bucurie și fericire.

Gerbera

Gerberele simbolizează puritatea, inocența și frumusețea. Cu o gamă magnifică de culori, un buchet asortat din aceste flori ar lumina, fără îndoială, ziua oricui.

Garoafele

Ziua Internațională a Femeii este o ziua în care ne arătam aprecierea față de femeile pe care le prețuim cel mai mult. Pe lângă trandafiri, una dintre cele mai populare flori este garoafa. Cunoscute sub numele de „flori divine”, garoafele simbolizează prietenia și respectul, iar garoafele roșii, în special, sunt o expresie a iubirii pure.

În această zi în care celebrăm femeia, fiecare floare oferită aduce cu ea un omagiu adânc pentru tot ce înseamnă frumusețe, forță și înțelepciune. O zi plină de bucurie, recunoaștere și iubire pentru femeile remarcabile din viața fiecăruia dintre noi.

Despre Famous Roses

Dacă vă doriți un trandafir unic în ghiveci sau în gradină, intrați în lumea magică a trandafirilor pe  https://famousroses.hu . Aveți de ales dintre cele peste 100 de soiuri de trandafiri medaliați și celebri în întreaga lume! La Famous Roses Magyarország găsiți trandafirii de care aveți nevoie pentru a vă transforma casa și gradina în galerii de arta. De la trandafiri cățărători și parfumați până la trandafiri de dulceață, de la cei mai mari creatori ai lumii. Medaliați, celebri și cu garanție pentru prindere, soi și culoare, Famous Roses Magyarország vă oferă cei mai calitativi și rezistenți butași de trandafiri de pe piață. Acești trandafiri de colecție, adevărate opere de artă pentru totdeauna, sunt cele mai inspirate cadouri cu flori care rezistă an de an.

 

Continue Reading

Casa si gradina

Magia Dragobetelui: Sarbatoarea iubirii la romani

Published

on

Dragobetele, sarbatoarea romaneasca a iubirii este celebrata in toate colturile tarii, in fiecare an pe data de 24 februarie. Dupa varianta imprumutata, Dragobetele este inca o ocazie minunata pentru a celebra sentimentele alaturi de persoana iubita. In traditia romaneasca, sarbatoarea Dragobetelui este asociata atat cu sentimentele de iubire cat si cu sfarsitul iernii si vestirea primaverii cand pasarile se aduna si incep sa isi construiasca noile cuiburi. Se spune ca pasarile care nu isi gaseau perechea in aceasta zi, ramaneau sigure pana anul urmator de Dragobete. Asemeni pasarilor, fetele si baietii se intalneau pentru a se indragosti si peste tot se auzea „Dragobetele saruta fetele!„.

In credinta romaneasca, Dragobetele este fiul Babei Dochia, un tanar voinic, si frumos care li se arata tinerilor in vis si ii invata tainele iubirii. In aceasta zi, se spune ca fetele si baietii logoditi trebuie sa respecte traditiile si sa-si arate afectiunea reciproca. Tot de Dragobete, se crede ca tinerii isi pot alege partenerul de viata, iar indragostitii isi pot dezvalui sentimentele intr-un loc special, numit „Coltarul Dragostei”.

In Romania, datele de celebrare a sarbatorii de Dragobete variaza in functie de regiune intre 24 februarie si 28 februarie, 1 martie si 25 martie. Tot in functie de regiune, Dragobetele mai poarta numele de „Cap de primavara”, „Navalnicul”, „Ioan Dragobete”, „Santion de primavara”, „Dragostitele”, si „Logodna sau insotitul paserilor”.

Dragobetele, sarbatoarea romaneasca a iubirii, vine la pachet cu superstitii fascinante care imbogatesc traditiile acestei zile. Fetele isi spalau parul cu apa de zapada topita pentru a ramane frumoase si sanatoase pe tot parcursul anului. Se credea ca aceasta practica avea puterea de a le face si mai frumoase si mai remarcate de catre baieti.

Tot in aceasta zi, se spune ca baietii fura flori pentru a-si arata intentiile romantice fata de fetele pe care le admira. Gestul lor romantic este privit cu simpatie si se traduce prin ceea ce astazi numim, dragoste la prima vedere.

Conform traditiei, sarutul unei fete in ziua de Dragobete aduce noroc in dragoste. Acest gest simbolic este considerat un inceput al unei relatii fericite de iubire. Se crede ca mersul pe iarba in ziua de Dragobete aduce prosperitate familiei si asigura o viata fericita pentru membrii acesteia.

Pentru a preveni certurile si neintelegerile in cuplu, se spune ca ar trebui sa ascunzi cutitul in aceasta zi. Acest gest ar simboliza evitarea disputelor si mentinerea armoniei in relatie.

Oricare ar fi datinile si obiceiurile din strabuni ale acestei sarbatori, ea trebuie celebrata cu iubire si bucurie alaturi de persoana iubita.

Cum puteti petrece ziua de Dragobete alaturi de persoana iubita

Cina romantica: Organizati o cina romantica acasa, la lumina lumanarilor sau la un restaurant. Daca sunteti la prima intalnire, optati pentru un restaurant intim, un loc confortabil, cu lumina difuza si mancare senzationala.  Daca va place atmosfera intima de acasa si va place sa gatiti, o cina romantica pregatita acasa si savurata la lumina lumanarilor este doza maxima de romantism.

Indiferent de locul ales, pentru ca prima intalnire sa fie una speciala, asigurati-va ca nu uitati de flori. Comandati online un buchet de trandafiri care sa ajunga de preferat dupa primul fel de mancare cand atmosfera s-a mai destins!

Excursie la munte sau la mare: Daca vremea permite, planificati o excursie la munte sau la mare pentru a va bucura de peisaje frumoase si de compania reciproca. La o prima intalnire puteti merge intr-o drumetie de iarna sau o plimbare lunga pe malul marii, urmata de o cafea fierbinte sau un pahar cu vin.

Plimbari si picnic in natura: Dragobetele este o zi ideala pentru plimbari in aer liber, admirand impreuna frumusetea naturii care se trezeste la viata. Daca vremea rece nu este o problema, ati putea lua in considerare sa mergeti la un picnic. Impachetati un cos plin cu gustari, bauturi si desigur florile preferate. Intindeti o patura intr-un padure sau in parc si admirati frumusetea naturii. Florile sunt un mod fermecator de a incheia prima intalnire romantica, iar florile de primavara se numara printre cele mai inspirate alegeri.

Ateliere pentru pasiuni comune: Alegeti sa va inscrieti impreuna la un atelier sau curs care va pasioneaza pe amandoi. Fie ca este vorba de gatit, pictura, bricolaj sau dans, veti crea amintiri de neuitat.

Film romantic: Aveti nevoie de o idee simpla pentru prima intalnire? Mergeti la film si alegeti, de preferat o comedie romantica.

Idei de cadouri de Dragobete

Buchet de flori: Alegeti flori care simbolizeaza dragostea, precum trandafiri rosii, alb sau roz. Optati pentru o florarie online care sa livreze oriunde si oricand.

Bijuterii personalizate: Un colier sau o bratara personalizata cu initiala sau o data speciala poate fi un cadou unic.

Experiente: Cadourile precum o zi la spa, un weekend la o pensiune de vis sau bilete la un concert, aduc bucurie si emotii.

Concentrati-va pe experientele comune care va permit sa va conectati in mod autentic prin activitati distractive, conversatii vesele si creative. Pentru o doza perfecta de romantism, adaugati un buchet cu florile preferate care sa poata fi livrat oriunde si oricand.

Sarbatoarea zilei de Dragobete nu inseamna doar iubirea dintre doi oameni, ci si legatura speciala dintre prieteni si familie. Indiferent de alegerea facuta, important este sa aduceti un zambet pe fata celor dragi in aceasta zi dedicata sentimentelor pure si frumoase, iar florile raman cea mai buna modalitate de a-i rasfata pe cei dragi!

 

Continue Reading

Casa si gradina

Sărbătorește magia Crăciunului: cadouri și inspirație marca XXXLutz

Published

on

Căldura unei seri liniștite și relaxante petrecute în fața unui semineu, gustul dulce al prăjiturilor proaspăt scoase din cuptor și aroma vinului fiert care umple casa. Acestea sunt doar câteva dintre momentele speciale de iarnă care aduc magia Crăciunului în viața ta.

Anul acesta, magazinele XXXLutz completează paleta momentelor magice de Crăciun cu o colecție festivă de produse, care te ajută să creezi contextul ideal pentru sărbători de poveste alături de cei dragi.

De la seminee elegante care aduc căldura și atmosfera autentică a Crăciunului în casă, la platouri etajate perfecte pentru prăjiturile pregătite, la XXXLutz găsești tot ce ai nevoie pentru a face din Crăciun un moment cu adevărat special.

Catalogul acestei luni vine și cu o serie de căni festive care nu sunt doar accesorii pentru băuturi calde, ci adevărate piese de colecție. Fiecare cană este decorată cu motive specifice Crăciunului, în design-uri tematice. Fabricate din materiale de calitate și având un design ergonomic, aceste căni sunt atât estetice, cât și practice, ideale pentru a te bucura de cea mai bună băutură caldă în timpul serilor festive.

În continuarea momentelor speciale, setul de pahare de șampanie XXXLutz este o alegere elegantă, creată pentru a sublinia rafinamentul fiecărui moment special.

Pentru un farmec suplimentar, care să transforme aceste momente într-o experiență cu adevărat specială, accesoriile distincte de decor, precum spiridușii tematici sau alte elemente decorative rămân în continuare alegerea perfectă pentru a crea acel cadru de poveste chiar la tine acasă.

Indiferent dacă te pregătești pentru musafiri sau preferi un Crăciun mai intim în familie, XXXLutz este partenerul care te susține în crearea unui cadru perfect pentru momente memorabile.

Răsfoiește catalogul XXXLutz și adu magia Crăciunului la tine acasă!

Continue Reading

Trending