Connect with us

Casa si gradina

Cum selectăm și utilizăm trandafirii comestibili din grădină

Published

on

Trandafirii nu sunt doar frumoși și parfumați, ci și delicioși și versatili în bucătărie. Utilizarea trandafirilor comestibili poate adăuga o notă rafinată și aromatică diverselor preparate. Iată cum să selectați și să utilizați trandafirii comestibili din grădină, de la creșterea organică la rețete delicioase.

Trandafirii comestibili sunt delicioși și hrănitori și frumos peisajului tău comestibil. Specialiștii în trandafiri de la Famous Roses Spania vă invită să descoperiți cum să folosiți părțile comestibile ale unei plante de trandafiri, care soiuri de trandafiri sunt cele mai bune pentru consum și cum să creșteți trandafiri în mod organic!

„În mod ideal, grădinile pot îndeplini mai multe funcții. Credem în primul rând că oferirea unui mediu relaxant și frumos este una primordială. Dacă iubiți trandafirii nu doar pentru parfum și culoare, ci doriți să îi cultivați și pentru consum, este esențial să-i creșteți organic. Evitați utilizarea pesticidelor și a fertilizatorilor chimici. În schimb, optați pentru metode naturale de îngrijire a trandafirilor, cum ar fi: compostul organic (folosiți compost natural pentru a îmbogăți solul); controlul natural al dăunătorilor ( introduceți insecte benefice, precum buburuzele, pentru a controla afidele și alți dăunători) și folosiți mulci organici pentru a menține umiditatea și a reduce creșterea buruienilor. Există o mulțime de soiuri minunate de trandafiri, de fapt putem spune că sunt una dintre cele mai multifuncționale plante pe care le putem cultiva. Așadar, trandafirii nu sunt doar comestibili, pot fi de-a dreptul delicioși.”

Soiuri de trandafiri comestibili

Trandafirii fac parte dintr-o familie faimoasă de plante, numită Rosacaea. Trandafirii sunt strâns legați de migdale, mere, caise, cireșe, piersici, pere, prune și alte fructe pe care probabil le-ați mâncat de nenumărate ori.

„În ultimii peste 50 de ani, trandafirii au fost crescuți în principal în scopuri ornamentale, nu pentru consum. Soiurile mai vechi de trandafiri au adesea măceșe foarte bune, deoarece au fost crescute pentru producția de alimente, precum și pentru calitățile ornamentale. Când vine vorba de selectarea pentru flori comestibile, intensitatea parfumului este cheia pentru selecția soiului. Cu cât mirosul este mai intens, cu atât gustul este mai bun. Dar, nu toți trandafirii sunt egali când vine vorba de consum. Printre cele mai recomandate soiuri de trandafiri comestibili, se numără: Rosa rugosa (cunoscuți pentru petalele lor aromate și bogate în vitamina C); Rosa gallica (utilizați în preparate culinare datorită gustului lor intens) și Rosa damascena (faimoși pentru utilizarea lor în producerea apei de trandafiri și siropurilor). Pe baza experienței noastre, vă recomandăm soiurile trandafiri din colecția David Austin, rezistente la boli, cu flori foarte aromate, recunoscute pentru consum, cu fructe mari și capacitate de înflorire repetată.”

Aproape fiecare parte a unei plante de trandafir este comestibilă. Iată părțile pe care le puteți consuma sau utiliza în anumite scopuri:

  1. Frunze: Da, frunzele de trandafir sunt comestibile și se recomandă a fi culese când sunt crude (tinere) pentru cea mai bună aromă. Le puteți rupe cu mâna sau puteți folosi o foarfecă de gradină și mănuși dacă recoltați dintr-un soi de trandafiri mai spinos. „Frunzele de trandafir nu sunt recomandate a fi folosite în salată, dar sunt bune într-un amestec de frunze de ceai. Au o aromă asemănătoare ceaiului negru, dar nu conțin cofeină. Folosiți frunze de trandafir crude sau uscate într-un amestec de ceai de plante.”
  2. Muguri: Florile nedeschise sau mugurii de trandafiri sunt comestibile și pline de aromă și parfum ( dacă folosiți un soi parfumat). „Recoltarea mugurilor de trandafir nedeschiși se face în lunile de primăvară și vară. Tăiați bobocul întreg de la bază când mugurele este plin și începe să se deschidă. De asemenea, puteți recolta muguri și de la trandafiri sălbatici cu muguri mici, care au o aromă deosebită. Spre deosebire de unele dintre soiurile domestice care înfloresc pe parcursul lunilor calde, trandafirii sălbatici înfloresc chiar la începutul primăverii. Mugurii de trandafiri proaspăt culeși se usucă natural, în interior pe o tavă sau o suprafață plană, astfel încât să nu se atingă între ei. După ce sunt complet uscați (2-4 săptămâni) pot fi depozitați în borcane de sticlă sau pungi de hârtie. Din mugurii de trandafir iese un ceai excelent, dar pot fi folosiți și ca decor sau aromă în anumite feluri de mâncare.”
  3. Petale și flori întregi: Petale de trandafir sunt probabil partea comestibilă preferată a plantei, datorită aromei lor unice. „În ceea ce privește recoltarea petalelor de trandafir, nu trebuie să recoltați întreaga floare pentru a obține petale. Pur și simplu le puteți smulge înainte ca acestea să înceapă să usuce și să cadă de pe plantă. Asta înseamnă că poți recolta petale de trandafir și obține și măceșe! Există o mulțime de modalități de a consuma petalele de trandafiri, fie în siropuri, dulcețuri, salate și prăjituri sau uscate în ceaiuri.”
  4. Măceșe ( fructe) : Nu doar că sunt comestibile, dar măceșele coapte au mai multă vitamina C decât portocalele. De aceea, măceșele sunt probabil cea mai utilizată parte comestibilă a plantei de trandafiri. „Din punct de vedere tehnic, măceșele sunt un „fruct fals”, deoarece partea comestibilă este de fapt o parte a tulpinii care nu s-a dezvoltat. Fiecare varietate de trandafir produce diferite dimensiuni, culori și arome de măceșe, care atunci când se coc au nuanțe de roșu și portocaliu. Recoltați măceșele atunci când sunt complet portocalii sau roșii (și nu mai au urmă de verde). Puteți păstra măceșele proaspete într-o pungă în congelator sau le puteți usca și folosi în ceaiuri, gemuri, budinci, sosuri, etc.”

Sănătatea plantelor începe cu sănătatea solului și aceasta este o modalitate ușoară și eficientă de a construi un sol grozav pentru trandafiri. Compostul și mulcii servesc atât la hrănirea plantei de trandafir (fertilitatea biologică a solului), la suprimarea oricăror agenți patogeni/boli din sol, cât și la prevenirea stropirii solului care favorizează bolile foliare.

Frunzele, mugurii, petalele și măceșele sunt sigure pentru a fi consumate, cu două avertismente. Primul este legat de alergiile alimentare. La fel ca și în cazul oricărui aliment nou pe care nu l-ați mâncat niciodată, se recomandă să consumați doar o cantitate mică prima dată pentru a vă asigura că nu aveți alergii. Dacă se întâmplă să fiți alergici la alte plante din familia Rosacaea (migdale, mere, caise, cireșe, piersici, pere, prune etc.), atunci este posibil să fiți și alergici la trandafiri. Al doilea este legat de consumul de părți comestibile de trandafir din buchete, trandafiri cumpărați din magazin sau plante de trandafiri care cresc în parcuri. Acestea nu au fost cultivate cu intenția ca cineva să le mănânce și există o probabilitate foarte mare să conțină cantități mari de pesticide. Chiar dacă nu vreți să folosiți trandafiri ca hrană, bucurați-vă de florile superbe, mirosurile încântătoare, și mai mult decat atat, polenizatorii vă vor iubi pentru că îi plantați!.”

Trandafirii comestibili sunt nu doar frumoși, ci și incredibil de versatili în bucătărie. Prin selectarea și utilizarea soiurilor potrivite, creșterea lor organică și explorarea rețetelor diverse, puteți adăuga un plus de rafinament și aromă preparatelor. De la siropuri și dulcețuri la salate și prăjituri, trandafirii comestibili transformă orice fel de mâncare într-o experiență de neuitat.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Casa si gradina

Tot ce trebuie să știți despre florile roșii, albe și albastre

Published

on

Fiecare persoana are o culoare preferată si cu toții avem preferințe diferite când vine vorba de ceea ce ne place să vedem. Culorile pot exprima o mulțime de lucruri diferite. Ele au fost folosite de oameni încă din cele mai vechi timpuri pentru a oferi lucrurilor o dimensiune mai semnificativă. Sa alegem culorile potrivite în viața noastră, este întotdeauna o sarcină importantă. Culoarea pe care o alegem pentru case, haine și chiar obiecte poate avea un impact semnificativ asupra noastră, fie că este unul pozitiv sau negativ. Aceeași regula se aplică și atunci când alegem culorile florilor pe care vrem să le avem în gradina sau să le oferim.

Florile au fost dintotdeauna un simbol puternic în diverse culturi și tradiții. Fiecare culoare poartă o semnificație unică și poate transmite mesaje subtile în funcție de context. Designerii floristi de la RomanianFlowerShop.com explica ce semnificatie au florile roșii, albe și albastre si cum să alegem florile potrivite în funcție de persoana și evenimentul vizat.

Atunci când alegeți o culoare, trebuie să vă asigurați că nu vă plictisiți repede de ea. De asemenea, este important să alegem culori care să reprezinte ce tip de persoană suntem. Culorile hainelor sau cele din casă sunt fundamentale pentru că le vedem tot timpul. În zilele noastre, culorile sunt peste tot și este mult mai accesibil tuturor să aleagă culori pentru tot ceea ce deține. Mai mult, fiecare dintre noi are chiar un stil specific care definește personalitatea. În trecut, de exemplu, hainele colorate erau costisitoare și doar oamenii nobili și le puteau permite. Roșul este o culoare care reprezenta lux și putere în vremuri străvechi, deoarece pigmentul era greu de găsit. Albastrul și albul erau, de asemenea, culori care ar fi putut exprima o nuanță nobilă.”

Ce exprimă culorile rosu, albastru si alb?

Știm cu toții că roșul înseamnă pasiune sau dragoste, dar poate avea și o mulțime de alte semnificații diferite. Roșul poate reprezenta, de asemenea, curajul, puterea și puterea datorită impactului său vibrant asupra ochilor. Acestea sunt câteva dintre implicațiile care se aplică în mod universal acestei culori. Chiar dacă oamenii nu se concentrează atât de mult pe ceea ce înseamnă culorile, ele încă au un impact substanțial asupra noastră și asupra psihologiei noastre. A vedea roșu prea mult timp, de exemplu, poate produce o mulțime de emoții negative.

Când vine vorba de culoarea albastră, lucrurile pe care le reprezintă sunt de obicei complet opuse celor pe care le exprimă roșul. Albastrul este culoarea cerului și a apei și se spune că albastrul induce o stare de calm, pace și seninătate. De asemenea, poate exprima un sentiment de loialitate și responsabilitate.

Albul este de obicei cunoscut pentru a reprezenta puritatea și lumina. Se spune că albul este cea mai puternică culoare datorită clarității pe care o exprimă. Albul este o culoare care ne poate da un sentiment de încredere și de plenitudine și poate reprezenta, de asemenea, un nou început.

Semnificații diferite, culori diferite si flori diferite

Atunci cand sunt associate cu florile, semnificațiile acestor culori pot fluctua cu ușurință. “Florile roșii pot avea o mulțime de semnificații diferite, în funcție de tipul de floare despre care vorbim. Știm deja că trandafirii roșii sunt cel mai frumos simbol al iubirii și pasiunii, dar si alte flori roșii ne pot face să simțim si sa exprimam lucruri diferite. De exemplu, orhideele roșii pot exprima noblețe, opulență și prosperitate și pot fi o alegere excelentă pentru casa sau un cadou.”

 

În timp ce florile roșii au adesea semnificații asociate cu pasiunea și dragostea, cele albastre vin cu interpretări mai raționale. “Florile albastre simbolizează încredere și angajament și pot fi mult mai semnificative decât florile roșii atunci când sunt oferite persoanei dragi. Florile albastre pot fi dăruite pentru a crea un sentiment de bucurie și calm celui care le primește. De asemenea, pot asigura casei o stare de liniștite. Unele dintre cele mai cunoscute flori albastre sunt trandafirii, delphiniums, asteriile, garoafele si orhideele”.

Florile albe sunt cel mai frecvent asociate cu flori de diferite culori pentru a crea contrast în cadrul unui aranjament floral. Cu toate acestea, ele pot fi folosite și individual. “Florile albe sunt o alegere excelentă pentru un eveniment important, dar pot avea și un rezultat pozitiv atunci cand le integram  în viața de zi cu zi. Unele dintre cele mai frumoase flori albe sunt desigur trandafirii albi, dar si cameliile, anemonele japoneze, orhideele, nuferii, lalelele, narcisele și magnoliile.”

Alegerea florilor potrivite

Pentru a face alegerea corectă când vine vorba de flori, este necesar să tinem cont si de semnificatia culorilor.  “Dacă vreti să oferiti flori unei persoane speciale, puteti alege între cele roșii, albe sau albastre, în funcție de starea relației cu persoana respectivă. Tipul de floare pe care îl oferiti și culoarea pot arăta și care sunt intențiile. Florile albastre la prima întâlnire pot fi prea mult, așa că albul sau roșu sunt mult mai potrivite. A oferi cuiva trandafiri roșii de la început poate fi un clișeu, așadar o alegere mai bună pentru un prim cadou ar putea fi lalelele albe sau roșii.”

Florile Roșii: Sunt adesea asociate cu pasiunea, iubirea și romantismul. Roșul este o culoare intensă care atrage atenția și simbolizează puterea, curajul și dorința. Buchetele de trandafiri roșii sunt cele mai populare cadouri de Ziua Îndrăgostiților, simbolizând dragostea profundă și pasiunea. Pentru aniversări, florile roșii precum lalele, garoafe sau maci, sunt o alegere excelentă pentru a sărbători dragostea durabilă. Crăciunul și alte sărbători festive sunt, de asemenea, ocazii potrivite pentru a oferi flori roșii, care adaugă o notă de căldură și bucurie.

Florile albe: Simbolizează puritatea, inocența, pacea și noile începuturi. Albul este o culoare versatilă, fiind adesea folosită pentru a exprima sinceritate și simpatie. Florile albe precum trandafiri, crini, margarete sau orhidee, sunt foarte populare la nunți, simbolizând puritatea și începuturile noi ale vieții de cuplu. Albul este o culoare potrivită pentru botezuri, reprezentând inocența copilului. Florile albe sunt adesea alese pentru a exprima simpatie și respect în momentele de doliu.

Florile albastre: Simbolizează pacea, calmul, loialitatea și încrederea. Albastrul este o culoare rar întâlnită în natură, făcând florile albastre să fie deosebit de speciale și apreciate. Florile albastre precum hortensiile, irisii, albastrelele, sunt perfecte pentru a celebra prietenia și loialitatea. În mediul de afaceri, florile albastre pot fi oferite pentru a exprima încredere și profesionalism. În anumite culturi, florile albastre sunt folosite în ceremoniile de bun venit sau în sărbătorile tradiționale.

“Florile pot îmbunătăți semnificativ calitatea vieții. Fiecare floare și culoarea ei are o semnificație aparte si ne poate face să simțim lucruri diferite. A avea anumite flori in casa sau gradina, ofera mult sprijin emotional prin simtul vizual. Florile albastre, de exemplu, pot fi foarte linistitoare și pot crea o stare de bine; florile roșii ne pot face să ne simțim încrezători și puternici și pot fi grozave să le am în grădina si in cele din urmă, florile albe ne pot face să ne simți curati și mereu pregătiti pentru un nou început, evocând puritatea. Indiferent de culoarea pe care o alegeți, florile pot fi o modalitate frumoasă de a vă îmbunătăți starea de spirit.”

Alegerea florilor potrivite poate transforma complet o ocazie specială și poate transmite mesaje subtile dar puternice. Înțelegerea semnificațiilor florilor roșii, albe și albastre vă poate ajuta să faceți cele mai potrivite alegeri pentru fiecare eveniment și persoană. Indiferent dacă este vorba de o sărbătoare romantică, un eveniment solemn sau o reuniune de afaceri, florile potrivite vor adăuga întotdeauna un plus de frumusețe și semnificație.

Despre RomanianFlowerShop.com

La RomanianFlowerShop.com scopul nostru este să livram cele mai frumoase buchete de flori din România, un gest emoționant și personal care face că florile oferite să fie o ocazie cu adevărat specială. Prin urmare, am conceput o colecție unică de aranjamente florale, susținută de o garanție de satisfacție 100%, care poate fi livrată oriunde în lume. Profesionalismul ridicat și calitatea serviciilor, respectul față de clienții noștri, promptitudinea și grija deosebită pentru detalii definesc tot ceea ce facem în fiecare zi. Ne propunem să fim cea mai apreciată companie din domeniul nostru de activitate și pentru a vă oferi cele mai bune servicii și cele mai frumoase flori, suntem foarte pretențioși atât cu noi, cât și cu partenerii noștri.

Din 2002, RomanianFlowerShop.com are misiunea de a face ca livrarea de flori să fie simplă și distractivă, indiferent de ocazie sau împrejurare. Prin mixul unic de flori și accesorii prezent pe site, oferim o selecție exclusivă de aranjamente florale și o experiență de cumpărături rapidă, simplă și convenabilă.

Designerii noștri de talie mondială din Olanda creează exclusiv pentru RomanianFlowerShop.com, asigurându-se că selecția noastră este cu adevărat unică. Fiecare aranjament floral este livrat de o persoană atentă și politicoasă. Fiecare buchet achiziționat este însoțit de un card personalizat, care poartă mesajul prețios al expeditorului.

Situat în București, studioul floral personalizat, RomanianFlowerShop Studio efectuează livrări în toată țara, precum și în întreaga lume. Pentru comenzi online: https://romanianflowershop.com/.

 

Sursă foto: RomanianFlowerShop.com

Continue Reading

Casa si gradina

Florile și Ziua Internațională a Femeii

Published

on

Ziua Internațională a Femeii sărbătorită la nivel mondial în fiecare an pe data de 8 martie, este mai mult decât o simplă sărbătoare. Este un moment dedicat egalității, respectului și aprecierii femeilor de pretutindeni. Această sărbătoare, care pune în evidență situația dificilă a drepturilor femeilor din întreaga lume, are o tradiție lungă care datează de la începutul anilor 1900.

Ziua Internațională a Femeii, recunoscută de Națiunile Unite ca zi a realizărilor femeilor în toate aspectele vieții, de la social la economic, politic și cultural, este, de asemenea, ziua care evidențiază responsabilizarea femeilor și un apel pentru paritatea de gen. Ziua de 8 martie este oportunitatea de a sărbători femeile de pretutindeni, recunoscând contribuțiile lor semnificative și onorând reziliența și grația lor.

Ziua Internațională a Femeii are rădăcini adânci în lupta pentru drepturile femeilor și echitatea de gen. Datând din primele decenii ale secolului al XX-lea, această zi a evoluat pentru a deveni un simbol puternic al progresului și solidarității feminine. În timp, a devenit un prilej de a reflecta asupra realizărilor femeilor și de a aborda provocările cu care se confruntă în diverse domenii.

Prima iterație a zilei a fost în februarie 1908, când 15.000 de femei care lucrau în confecții în New York City au luptat activ împotriva salariilor mici, a programului lung de lucru și a lipsei dreptului de vot. Pentru a comemora acest eveniment istoric, Partidul Socialist din America a declarat prima Zi Națională a Femeii pe 28 februarie 1909.

În anul 1911 în timpul Conferinței Internaționale a Femeilor Muncitoare, Clara Zetkin, avocată pentru drepturile femeilor a propus ideea unei Zile Internaționale a Femeii. Peste 100 de femei din 17 țări care au participat la conferință au aprobat propunerea în unanimitate, rezultând Ziua Internațională a Femeii pe care o recunoaștem astăzi. Acest eveniment istoric a fost comemorat pentru prima dată pe 19 martie în Danemarca, Germania, Elveția și Austria. Însă, abia în 1913, Ziua Internațională a Femeii a fost sărbătorită oficial pe 8 martie. În 1975, Organizația Națiunilor Unite a început să comemoreze Ziua Internațională a Femeii pe 8 martie.

Florile sunt desigur asociate oficial cu acest eveniment important, iar pentru a putea alege buchetul perfect, specialiștii în trandafiri de la Famous Roses Magyarország dezvăluie care sunt cele mai populare flori pentru Ziua Internațională a Femeii.

„A dărui flori de Ziua Internațională a Femeii a devenit o regulă nescrisă, transmisă însă din generație în generație. Pe 8 martie, în fiecare an, bărbații își exprimă sprijinul și aprecierea pentru fiecare femeie din viața lor. Fiecare continent și chiar țară, se diferențiază atunci când vine vorba de a oferi flori în Ziua Internațională a Femeii. Mimoza se remarcă că fiind alegerea perfectă pentru italieni. Pe 8 martie 1946, membrii partidului politic Uniunea Italiană a Femeilor au ales mimoza ca simbol al acestei sărbători, deoarece reprezintă puterea, sensibilitatea și sensibilitatea. De asemenea, culoarea galbenă a florilor de mimoză simbolizează adesea veselia. Până în prezent, tradiția de a oferi un buchet de flori de mimoză femeilor de toate vârstele este practicată nu doar în Italia, ci și în alte părți ale lumii. Această floare delicată, cunoscută pentru culoarea sa vibrantă și mirosul subtil, este un simbol al feminității și al primăverii iminente. Mimoza exprimă înțelegerea și recunoașterea rolului esențial pe care femeile îl au în viețile noastre. În alte țări, cum ar fi America, trandafirii au o semnificație specială și fac parte din istoria acestei sărbători, probabil și pentru că reprezintă floarea națională a țării. În Europa de est, de exemplu, printre florile preferate se numără narcisele, lalelele, zambilele și ghioceii.”

Deși floarea de mimoză este cea mai recunoscută, alte flori joacă un rol esențial în reușita acestei sărbători. Iată câteva dintre cele mai apreciate flori pentru Ziua Internațională a Femeii și simbolistica lor.

Trandafirii

Trandafirii nu sunt potriviți doar pentru Ziua Îndrăgostiților, ci reprezintă o alegere delicată și de Ziua Internațională a Femeii. Un buchet de trandafiri roșii este o modalitate sigură de a exprima dragostea pură, afecțiunea și pasiunea. Trandafirii roz transmit romantism, în timp ce trandafirii albi simbolizează puritatea. Trandafirii galbeni sunt un simbol al prieteniei și sunt dăruiți în mod obișnuit prietenelor și colegilor de muncă.

Lalelele

La fel ca trandafirii, lalelele sunt o alegere excelentă pentru Ziua Internațională a Femeii. Această floare populară de primăvară prin culorile sale atractive și formele elegante, fac din sărbătoare una cu adevărat specială. Cu parfumul lor unic și opțiunile variate de culori, lalelele sunt florile cu care niciodată nu veti da greș. În unele țări, lalelele roșii reprezintă o declarație de dragoste, în timp ce lalelele galbene semnifică dragoste la prima vedere.

Bujorii

Denumiți deseori regina florilor, aceste flori originare din China, vin într-o mulțime de culori precum roșu, alb, roz. Ele simbolizează dragostea, norocul, compasiunea și prosperitatea.

Crinii

Crinii sunt un simbol al maternității, pasiunii și frumuseții, ceea ce îi face o alegere fantastică pentru Ziua Internațională a Femeii. Amestecate adresa cu trandafiri în buchete, reprezintă echilibrul perfect între romantism și frumusețe. Crinii de culori diferite au semnificații diferite. Crinii albi, de exemplu, semnifică inocența și puritatea. Pe de altă parte, un amestec colorat de crini exprimă adesea bucurie și fericire.

Gerbera

Gerberele simbolizează puritatea, inocența și frumusețea. Cu o gamă magnifică de culori, un buchet asortat din aceste flori ar lumina, fără îndoială, ziua oricui.

Garoafele

Ziua Internațională a Femeii este o ziua în care ne arătam aprecierea față de femeile pe care le prețuim cel mai mult. Pe lângă trandafiri, una dintre cele mai populare flori este garoafa. Cunoscute sub numele de „flori divine”, garoafele simbolizează prietenia și respectul, iar garoafele roșii, în special, sunt o expresie a iubirii pure.

În această zi în care celebrăm femeia, fiecare floare oferită aduce cu ea un omagiu adânc pentru tot ce înseamnă frumusețe, forță și înțelepciune. O zi plină de bucurie, recunoaștere și iubire pentru femeile remarcabile din viața fiecăruia dintre noi.

Despre Famous Roses

Dacă vă doriți un trandafir unic în ghiveci sau în gradină, intrați în lumea magică a trandafirilor pe  https://famousroses.hu . Aveți de ales dintre cele peste 100 de soiuri de trandafiri medaliați și celebri în întreaga lume! La Famous Roses Magyarország găsiți trandafirii de care aveți nevoie pentru a vă transforma casa și gradina în galerii de arta. De la trandafiri cățărători și parfumați până la trandafiri de dulceață, de la cei mai mari creatori ai lumii. Medaliați, celebri și cu garanție pentru prindere, soi și culoare, Famous Roses Magyarország vă oferă cei mai calitativi și rezistenți butași de trandafiri de pe piață. Acești trandafiri de colecție, adevărate opere de artă pentru totdeauna, sunt cele mai inspirate cadouri cu flori care rezistă an de an.

 

Continue Reading

Casa si gradina

Magia Dragobetelui: Sarbatoarea iubirii la romani

Published

on

Dragobetele, sarbatoarea romaneasca a iubirii este celebrata in toate colturile tarii, in fiecare an pe data de 24 februarie. Dupa varianta imprumutata, Dragobetele este inca o ocazie minunata pentru a celebra sentimentele alaturi de persoana iubita. In traditia romaneasca, sarbatoarea Dragobetelui este asociata atat cu sentimentele de iubire cat si cu sfarsitul iernii si vestirea primaverii cand pasarile se aduna si incep sa isi construiasca noile cuiburi. Se spune ca pasarile care nu isi gaseau perechea in aceasta zi, ramaneau sigure pana anul urmator de Dragobete. Asemeni pasarilor, fetele si baietii se intalneau pentru a se indragosti si peste tot se auzea „Dragobetele saruta fetele!„.

In credinta romaneasca, Dragobetele este fiul Babei Dochia, un tanar voinic, si frumos care li se arata tinerilor in vis si ii invata tainele iubirii. In aceasta zi, se spune ca fetele si baietii logoditi trebuie sa respecte traditiile si sa-si arate afectiunea reciproca. Tot de Dragobete, se crede ca tinerii isi pot alege partenerul de viata, iar indragostitii isi pot dezvalui sentimentele intr-un loc special, numit „Coltarul Dragostei”.

In Romania, datele de celebrare a sarbatorii de Dragobete variaza in functie de regiune intre 24 februarie si 28 februarie, 1 martie si 25 martie. Tot in functie de regiune, Dragobetele mai poarta numele de „Cap de primavara”, „Navalnicul”, „Ioan Dragobete”, „Santion de primavara”, „Dragostitele”, si „Logodna sau insotitul paserilor”.

Dragobetele, sarbatoarea romaneasca a iubirii, vine la pachet cu superstitii fascinante care imbogatesc traditiile acestei zile. Fetele isi spalau parul cu apa de zapada topita pentru a ramane frumoase si sanatoase pe tot parcursul anului. Se credea ca aceasta practica avea puterea de a le face si mai frumoase si mai remarcate de catre baieti.

Tot in aceasta zi, se spune ca baietii fura flori pentru a-si arata intentiile romantice fata de fetele pe care le admira. Gestul lor romantic este privit cu simpatie si se traduce prin ceea ce astazi numim, dragoste la prima vedere.

Conform traditiei, sarutul unei fete in ziua de Dragobete aduce noroc in dragoste. Acest gest simbolic este considerat un inceput al unei relatii fericite de iubire. Se crede ca mersul pe iarba in ziua de Dragobete aduce prosperitate familiei si asigura o viata fericita pentru membrii acesteia.

Pentru a preveni certurile si neintelegerile in cuplu, se spune ca ar trebui sa ascunzi cutitul in aceasta zi. Acest gest ar simboliza evitarea disputelor si mentinerea armoniei in relatie.

Oricare ar fi datinile si obiceiurile din strabuni ale acestei sarbatori, ea trebuie celebrata cu iubire si bucurie alaturi de persoana iubita.

Cum puteti petrece ziua de Dragobete alaturi de persoana iubita

Cina romantica: Organizati o cina romantica acasa, la lumina lumanarilor sau la un restaurant. Daca sunteti la prima intalnire, optati pentru un restaurant intim, un loc confortabil, cu lumina difuza si mancare senzationala.  Daca va place atmosfera intima de acasa si va place sa gatiti, o cina romantica pregatita acasa si savurata la lumina lumanarilor este doza maxima de romantism.

Indiferent de locul ales, pentru ca prima intalnire sa fie una speciala, asigurati-va ca nu uitati de flori. Comandati online un buchet de trandafiri care sa ajunga de preferat dupa primul fel de mancare cand atmosfera s-a mai destins!

Excursie la munte sau la mare: Daca vremea permite, planificati o excursie la munte sau la mare pentru a va bucura de peisaje frumoase si de compania reciproca. La o prima intalnire puteti merge intr-o drumetie de iarna sau o plimbare lunga pe malul marii, urmata de o cafea fierbinte sau un pahar cu vin.

Plimbari si picnic in natura: Dragobetele este o zi ideala pentru plimbari in aer liber, admirand impreuna frumusetea naturii care se trezeste la viata. Daca vremea rece nu este o problema, ati putea lua in considerare sa mergeti la un picnic. Impachetati un cos plin cu gustari, bauturi si desigur florile preferate. Intindeti o patura intr-un padure sau in parc si admirati frumusetea naturii. Florile sunt un mod fermecator de a incheia prima intalnire romantica, iar florile de primavara se numara printre cele mai inspirate alegeri.

Ateliere pentru pasiuni comune: Alegeti sa va inscrieti impreuna la un atelier sau curs care va pasioneaza pe amandoi. Fie ca este vorba de gatit, pictura, bricolaj sau dans, veti crea amintiri de neuitat.

Film romantic: Aveti nevoie de o idee simpla pentru prima intalnire? Mergeti la film si alegeti, de preferat o comedie romantica.

Idei de cadouri de Dragobete

Buchet de flori: Alegeti flori care simbolizeaza dragostea, precum trandafiri rosii, alb sau roz. Optati pentru o florarie online care sa livreze oriunde si oricand.

Bijuterii personalizate: Un colier sau o bratara personalizata cu initiala sau o data speciala poate fi un cadou unic.

Experiente: Cadourile precum o zi la spa, un weekend la o pensiune de vis sau bilete la un concert, aduc bucurie si emotii.

Concentrati-va pe experientele comune care va permit sa va conectati in mod autentic prin activitati distractive, conversatii vesele si creative. Pentru o doza perfecta de romantism, adaugati un buchet cu florile preferate care sa poata fi livrat oriunde si oricand.

Sarbatoarea zilei de Dragobete nu inseamna doar iubirea dintre doi oameni, ci si legatura speciala dintre prieteni si familie. Indiferent de alegerea facuta, important este sa aduceti un zambet pe fata celor dragi in aceasta zi dedicata sentimentelor pure si frumoase, iar florile raman cea mai buna modalitate de a-i rasfata pe cei dragi!

 

Continue Reading

Trending