Connect with us

Marketing

SkyTower devine prima clădire de birouri din lume care obține certificarea SHORE PLATINUM

Published

on

SkyTower, cea mai înaltă clădire din România, continuă să stabilească standarde ridicate pentru siguranță, sustenabilitate și excelență operațională. Turnul SkyTower este prima clădire de birouri din lume care primește certificarea SHORE Platinum de la SAFE Asset Group.

„Certificarea SHORE Platinum reflectă angajamentul nostru continuu față de sustenabilitate, siguranță, reziliență și performanță operațională. Pentru a obține certificarea SHORE Platinum anul acesta, am fost supuși celei mai riguroase evaluări operaționale și suntem mândri să putem adăuga la portofoliul nostru această certificare remarcabilă. Certificarea SHORE Platinum nu este doar o recunoaștere a eforturilor noastre, ci și o promisiune că vom continua angajamentul nostru de a fi un model de excelență în tot ceea ce facem”, a declarat Anca Alexandrescu, Manager de proprietate la RPHI România, compania care deține și administrează SkyTower.

Clădirea SkyTower din București își mărește portofoliul de chiriași cu încă două companii care se alătură portofoliului de prestigiu al turnului

Cea mai înaltă clădire din România a primit certificarea SHORE PLATINUM. Ce semnfică asta

Certificarea SHORE PLATINUM confirmă faptul că SkyTower este operată conform celor mai înalte standarde internaționale de reziliență și siguranță operaționale.
Clădirea de birouri FCC Office Building, a doua clădire de birouri deținută și administrată de RPHI în România, a primit, de asemenea, certificarea SHORE PLATINUM.

Certificarea SHORE este singurul sistem independent de certificare și recunoscut internațional pentru riscul operațional, reziliența și guvernanța activelor și operațiunilor imobiliare.

Certificarea SHORE evaluează și compară sistematic performanța activelor în șase domenii de bază, concepute pentru a oferi o evaluare cuprinzătoare, la 360 de grade, a activului imobiliar.

Certificarea SHORE reprezintă un reper în industrie pentru performanța eficientă ESG, priorizând bunăstarea umană, securitatea activelor și protecția mediului. Certificarea SHORE îmbogățește valoarea activelor prin crearea unor medii sigure și durabile, consolidând protocoalele de guvernanță în aceste setări. Certificarea SHORE ajută organizațiile să îmbunătățească și să cuantifice siguranța, securitatea, durabilitatea și bunăstarea în toate interacțiunile cu părțile interesate ale proprietății.

„SkyTower și FCC au primit Certificatul SHORE Platinum, devenind astfel primele clădiri de birouri din lume care obțin acest rezultat. Pentru a se califica la nivelul Platinum, a fost nevoie ca ambele clădiri să treacă cu succes printr-o analiza detaliată și riguroasă a protocoalelor de siguranță implementate. Suntem foarte fericiți să vedem angajamentul RPHI, în calitate de proprietar al SkyTower și FCC Office Building, față de siguranță și securitate, aspecte cruciale ale „G” din cadrul ESG”, a declarat Magnus Roxner, COO al SAFE Asset Group.

Înainte de a obține Certificarea SHORE PLATINUM, SkyTower a primit trei alte certificări internaționale pentru clădiri durabile. Acestea includ certificarea LEED Platinum pentru Operațiuni și Mentenanță (O+M), certificarea Gold DGNB (categoria Blue Building) acordată de OGNI și certificarea SHORE Gold, acum înlocuită de SHORE Platinum.

SkyTower exemplifică distinct o combinație de sustenabilitate și performanță în industria imobiliară. Caracteristicile cheie ale turnului includ utilizarea tehnologiilor de ultimă generație pentru conservarea energiei, gestionarea eficientă a resurselor pentru a stimula inovația, precum și implementarea unor practici noi pentru promovarea unui mediu de lucru sănătos și creativ.

Despre SkyTower:

SkyTower este cea mai înaltă clădire din România și cea mai emblematică clădire de birouri din București. Turnul are 37 de etaje, ajungând la o înălțime de 137 de metri deasupra solului și 60 de metri sub nivelul solului, cu 5 etaje de parcare și depozitare. Toate zonele de birouri din SkyTower beneficiază de lumină naturală, iar etajele superioare beneficiază de lifturi cu viteză mare, care ating o viteză maximă de 6 metri pe secundă.
SkyTower este prima și în prezent singura clădire de birouri din România certificată LEED Platinum pentru operațiuni și întreținere și deține, de asemenea, certificarea Gold DGNB pentru clădiri durabile, conform evaluării ÖGNI (Societatea Austriacă pentru Managementul Clădirilor Durabile). În plus, SkyTower a fost prima clădire din România certificată SHORE Gold și este acum prima clădire din lume care a primit Certificarea SHORE PLATINUM.
Începând din februarie 2023, SkyTower este singura clădire din România membră a Federației Mondiale a Marilor Turnuri (WFGT).
La Forbes Romania Gala – Cele mai bune clădiri de birouri 2023 – SkyTower a primit premiul „CEA MAI ICONICĂ CLĂDIRE DE BIROURI DIN ROMÂNIA”.
În iunie 2023, SkyTower a primit 2 premii la Gala IPA – Romanian Property Awards: Premiul pentru Refacerea Birourilor și Premiul pentru Interiorul Birourilor.
Clădirea SkyTower este deținută și gestionată de Raiffeisen Property Holding International (RPHI) și, începând cu finalizarea construcției în decembrie 2012, turnul a devenit o emblemă a orașului, remodelând panorama noii zone de afaceri din nordul Bucureștiului și stimulând dezvoltarea de noi proiecte în zona Floreasca-Aurel Vlaicu.

Marketing

Grupul City Grill, lider în ospitalitate, la 20 de ani pe piață: ce vor clienții de la restaurante

Published

on

Grupul City Grill, cel mai important grup românesc de restaurante din piața locală, aniversează 20 ani de activitate în domeniul ospitalității în România. Pe parcursul celor două decenii, grupul a demonstrat un angajament constant față de calitate, inovație și satisfacția clienților, devenind un lider de necontestat în domeniul său. Restaurantele Grupului City Grill sunt destinațiile de top ale bucureștenilor și nu numai, fiind vizitate zilnic de aproape 20.000 de clienți.

Grupul City Grill a pornit în 2004, cu deschiderea restaurantului City Grill din Primăverii și 50 angajați. Cu o strategie de dezvoltare eficientă și o viziune centrată pe client și echipa internă, Grupul City Grill a devenit rapid un lider pe piața restaurantelor. În prezent, Grupul City Grill cuprinde 10  branduri, 24 restaurante.

Cu peste 1.000 de angajați, Grupul City Grill susține o cultură organizațională ce promovează dezvoltarea profesională, inovația și inițiativa. Angajații beneficiază de cursuri de formare, traininguri și un mediu de lucru sigur și echilibrat, care întreține performanța și creativitatea. În interiorul Grupului este cultivată o viziune intraprenorială, angajații fiind încurajați să experimenteze, să adopte tehnologia și practicile sustenabile. Astfel, Grupul City Grill dezvoltă proiecte care stabilesc un standard în piață, atât din perspectiva meniurilor și serviciilor, cât și din perspectiva atmosferei din restaurante, inovațiilor și politicilor de reducere a impactului asupra mediului.

În urmă cu 20 de ani mi-am propus să dezvolt un business pe piața restaurantelor din București, în care să ajung să fac diferența, să pot da tonul și să stabilesc standardul. Alături de o echipă solidă, am reușit nu doar să-mi îndeplinesc acest obiectiv, ci să ne menținem sus, să rămânem cel mai important grup autohton de restaurante, să construim branduri durabile, iubite de public și recunoscute internațional –spune Dragoș Petrescu, Fondator și Președinte Grup City Grill.

Restaurantele ce fac parte din Grupul City Grill, Caru’ cu Bere, Hanu’ lui Manuc, Pescăruș, Hanu’ Berarilor, City Grill și Buongiorno Italian, sunt destinații de referință pentru publicul bucureștean, dar și național și internațional.

Recent, Grupul City Grill a finalizat câteva proiecte majore de investiții, printre care modernizarea restaurantului Hanu’ Berarilor – Oprea Soare și deschiderea celor două hoteluri sub brandul La Boheme, precum și renovarea unor locații din rețeaua Buongiorno.

Pentru acest an, Grupul City Grill estimează afaceri de 60 milioane euro și a bugetat investiții de peste 20 milioane de euro în restaurantele din portofoliu, dar și în dezvoltare pe segmentul de restaurante și hoteluri. Un proiect deosebit de important este și renovarea locațiilor din Aeroportul Otopeni, care va asigura o prezență remarcabilă a grupului în Terminalul Plecări.

Restaurantele Grupului City Grill, destinațiile de top ale Capitalei

Potrivit unui sondaj realizat în aprilie 2024, restaurantele din Grupul City Grill sunt o destinație preferată și vizitată frecvent de o mare parte din publicul bucureștean. Derulat pe un eșantion reprezentativ de 520 de bucureșteni, sondajul a relevat faptul că restaurantele grupului sunt alegerea numărul 1 pentru 17.3%  dintre respondenți, și în primele trei alegeri pentru aproape o treime dintre aceștia (31%).

De asemenea, același sondaj arată că 86% dintre intervievați au trecut pragul restaurantelor din Grupul City Grill cel puțin o dată, iar aproape 40% le-au vizitat în ultimele 3 luni (39.3%).

Mai mult de o treime (35.8%) dintre respondenți au indicat drept restaurant favorit un restaurant din Grupul City Grill și unul din cinci (22.2%) a menționat restaurantele grupului drept destinațiile la care a consumat cel mai des în ultimele 90 de zile.

De-a lungul timpului, am învățat permanent despre așteptările și preferințele publicului nostru. Bucătăria tradițională și cea mediteraneeană rămân favoritele publicului, însă influențele moderne ale bucătăriilor internaționale, alături de expunerea la nou, prin călătorii, cultură urbană și stilul de viață dinamic, au schimbat filtrele prin care este evaluată experiența clienților în restaurante. Dacă în urmă cu 20 de ani gustul dicta alegerea unui restaurant, astăzi, triada gust – calitate servicii – atmosferă și design a devenit un triunghi echilateral, fiecare latură fiind esențială pentru succesul unui restaurant. Echilibrând aceste elemente la un standard foarte ridicat, reușim să oferim o experiență culinară de excepție, apreciată atât de publicul local, cât și de turiștii care ne vizitează restaurantele” – spune Daniel Mischie, CEO Grup City Grill.

Piața restaurantelor, în era post-pandemie: Cât cheltuie, când, și ce își doresc cei care iau masa la restaurant.

Sondajul desfășurat în această primăvară surprinde și comportamentul de consum al publicului intervievat. Astfel, potrivit datelor analizate, publicul se distribuie aproape egal între weekend și zilele săptămânii, dar și momente ale zile, procente similare indicând că ultima dată au ieșit la restaurant pentru cina în weekend (23.8%), prânz în weekend (23.6%), cina în timpul săptămânii (23.1%), sau prânz în timpul săptămânii (21.6%).

În ceea ce privește bugetul alocat pentru o persoană, aproape jumătate (46.5%) au alocat sub 100 de lei ultimei mese în oraș, 36% au alocat între 100-199 lei, 13.8% au cheltuit peste 200 lei, în timp ce restul de 3.6% nu au indicat un buget individual.

Bucătăria românească este agreată de 88.4%, cea italiană de 64%, urmate de bucătăria grecească (58.5%) și turcească (40.2%). Restaurantele cu specific asiatic (libanez, chinez, japonez, indian, koreean) atrag și ele un interes în creștere al publicului din Capitală.

Mai mult de jumătate (55.3%) dintre respondenți iau masa în oraș alături de familie, cu prietenii merg la restaurant 45.6%, iar întâlnirile intime, cu partenerul sau partenera sunt populare pentru 43.3%. Un sfert dintre persoanele intervievate ies la restaurant alături de colegii de serviciu (24.4%).

În ceea ce privește frecvența meselor la restaurant, 16.5% declară că merg la restaurant de cel puțin 2 ori pe săptămână, 20% o dată pe săptămână, iar 23.6% de 2-3 ori pe lună. Restul ajung la masă în oraș o dată pe lună sau mai rar.

Pizza, mâncarea gătită și fripturile sunt preferate de peste jumătate dintre intervievați, iar burgerii, cartofii prăjiți și pastele sunt alese de peste 40% dintre ei.

Studiul a fost realizat în perioada 26-30 aprilie 2024.Culegere online, pe panel cu  certificare ESOMAR. Eșantion final 520 respondenți. Marja de eroare statistică +/-4.3% pe întreg eșantionul, pentru un prag de încredere=95%.

Populația țintă: București & Ilfov.  Consumatori de restaurante din București, în ultimele 30 zile. Vârsta: 20-60 ani.

Continue Reading

Marketing

Recolamp lansează platforma de economie circulară “CIRCULAR PLACE”

Published

on

Asociația Recolamp, cel mai important jucător din piața reciclării deșeurilor din surse de iluminat, anunță lansarea unei platforme de donații B2B.

Asociaţia Recolamp, asociația non-profit care preia responsabilitatea de management al deșeurilor pentru producătorii de EEE, cu specializare pe becuri, lămpi și echipamente de iluminat, lansează noua platformă de economie circulară “Circular Place” având ca obiectiv să reducă risipa şi să ajute organizaţiile non profit să aibă acces gratuit la produsele electrice şi electronice rămase nevândute.

Cum funcţionează platforma? Producătorii şi distribuitorii care au stocuri de produse nevândute se înscriu în aplicaţie prin intermediul Recolamp. În acelaşi timp, organizaţiile non-profit şi unităţile şcolare care au nevoie de aparatură sau electrocasnice se pot înscrie în platformă pentru a avea acces la produsele rămase nevândute. Astfel, platforma de economie circulară facilitează donarea tuturor aparatelor electrice şi electrocasnice către beneficiarii interesaţi, în acord cu noua directivă europeană aflată acum în lucru şi care, odată intrata în vigoare, va interzice distrugerea produselor electrice şi electrocasnice din stocurile nevândute.

Platforma de economie circulară va fi gestionată de către Asociaţia Recolamp, având ca scop, nu numai reducerea risipei şi a deşeurilor ce rezultă din aceste produse, ci şi tragerea unui semnal de alarmă legat de solidaritatea socială, prin donaţii către organizaţii, alături de reduceri de taxe pentru producătorii şi distribuitorii participanţi.

“În noua platformă circulară lansată de Recolamp, fluxul de donaţii va fi atent analizat şi cererile şi ofertele vor fi verificate pentru a ne asigura că produsele ajung chiar la cei care au nevoie de ele şi care le vor folosi în beneficiul comunităţilor pe care le gestionează. Ne dorim nu doar să fim mai sustenabili şi să încurajăm economia circulară, ci şi să transmitem un mesaj clar actorilor din piaţă asupra importanţei gestionării responsabile a produselor şi stocurilor nevândute. Astfel de platforme există în mai multe ţări europene, fiind un real succes şi un model de urmat. Noi am descoperit modelul spaniol şi am decis să îl implementăm şi în România, în acord cu misiunea noastră de educare şi conştientizare și cu noile norme europene aflate în pregătire”,  a declarat Directorul General al Recolamp, dl. Bela Kovacs.

Noua platformă este realizată de către colegii de la AmbiLamp, Spania, fiind de asemenea implementată în Portugalia și Marea Britanie, România, prin Recolamp fiind a patra țară care se alătura proiectului. Platforma va fi funcţională începând din data de 15.04.2024. Pentru început, aici vor avea acces imediat membrii Recolamp, ca donatori, şi organizaţiile non profit şi centrele educaţionale şi şcolile, ca beneficiari.

Continue Reading

Marketing

Agenția Canopy și Leroy Merlin România anunță începutul colaborării

Published

on

Canopy, una dintre cele mai mari agenții de performance marketing din România a preluat în gestiune, din martie 2024, conturile de PPC și paginile de Social Media  Leroy Merlin România, unul dintre cei mai cunoscuți retaileri de bricolaj și amenajări interioare.

Odată cu această colaborare, Canopy își lansează în mod oficial divizia de social media.

Tony Ragot, Marketing Director ADEO: Colaborarea cu Canopy reprezintă un pas important  în strategia noastră. Prin abordările avansate de comunicare pe care le vom implementa cu ajutorul experților în PPC & Social Media de la Canopy, ne așteptăm să oferim o experiență de shopping mult mai personalizată și intuitivă, crescând astfel satisfacția și fidelitatea clienților noștri.

Parteneriatului strategic dintre Canopy și Leroy Merlin constă în implementarea unor soluții avansate de marketing digital dezvoltate de Canopy.

Aceste soluții includ campanii PPC (Pay-Per-Click) full funnel, Social Media și Influencer Marketing, concepute pentru a maximiza conversiile și pentru a optimiza fiecare etapă a parcursului clienților.

Campaniile de performance vor fi utilizate pentru a atrage trafic de calitate către site-ul Leroy Merlin, îmbunătățind vizibilitatea și maximizând vânzările. Prin segmentare și personalizare, Canopy se angajează să ofere o abordare eficientă, asigurându-se că fiecare click contribuie direct la obiectivele Leroy Merlin.

În paralel, campaniile de Social Media și Influencer Marketing au rolul de a crea și întreține un dialog constant între Leroy Merlin și clienții săi. Acestea se vor concentra pe creșterea de comunități, extinderea vizibilității și captarea interesului până la fidelizare. Canopy utilizează o combinație de conținut creativ și data analysis pentru a optimiza experiența utilizatorilor de pe fiecare canal social media.

Cristian Ignat, Founder & CEO Canopy: Suntem extrem de entuziasmați să lucrăm alături de un nume atât de mare ca Leroy Merlin. Această colaborare ne oferă o scenă amplă pentru a demonstra capacitatea noastră de a inova și de a aduce schimbări semnificative în industrie. Sunt mândru de echipa noastră și aștept cu nerăbdare să vedem impactul pe care îl vom avea!

Echipa dedicată Leroy Merlin este formată dintr-un Team Leader cu 7 ani experiență, 2 Senior Specialists PPC & 2 Social Media Specialists cu peste 4 ani experiență, 2 senior designers și o echipă tehnică pe partea analiză date și tracking.

Oana Vasilică, Team Leader la Canopy: Suntem o echipă bine consolidată, cu experiență vastă, fiecare dintre noi având un rol cheie din punct de vedere strategic. Ne bucurăm că încă de la primele interacțiuni am reușit să creăm o chimie foarte bună și cu echipa Leroy Merlin, iar acum, la nici 2 luni de la începerea colaborării avem un workflow foarte clar, comunicăm extrem de bine și ne mândrim cu primii KPIs atinși împreună.

Prin aceste inițiative, Canopy nu doar că sprijină Leroy Merlin în extinderea amprentei digitale, dar contribuie semnificativ la o mai bună înțelegere și satisfacere a nevoilor clienților, îmbunătățind astfel relația dintre brand și consumatori.

Continue Reading

Trending