Connect with us

Evenimente

Târguri de Crăciun in 2023. Orașele din România se îmbracă de sărbătoare

Published

on

Sursa foto: Pixabay

Perioada sărbătorilor de iarnă este tot mai aproape, iar orașele se pregătesc pentru decorațiuni și atmosferă de Crăciun. Pentru cei care își doresc să simtă cu adevărat spiritul sărbătorilor am pregătit o listă de târguri de Crăciun 2023 România.

Târgul de Crăciun din Sibiu 2023

Târgul de Crăciun din Sibiu va fi deschis publicului larg începând cu data de 17 noiembrie 2023. Vizitatorii se pot bucura de atracții precum: patinoar, carusel, roată panoramică, Atelierul lui Moș Crăciun și Bradul imens, toate pregătite pentru a garanta atmosfera de sărbătoare.

Printre atracțiile de anul acesta se numără și proiecții impresionante care vor transforma fiecare clădire din Piața Mare într-o operă de artă în mișcare, în fiecare seară.

Târgul va fi deschis zilnic, de la 11:00-22:00, până pe data de 2 ianuarie 2024.

Târgul de Crăciun din Brașov 2023

În Brașov, Târgul de Crăciun în acest an se va deschide pe 30 noiembrie și se va închide pe pe 7 ianuarie 2024. În prima zi va avea loc și aprinderea iluminatului festiv în oraș.

În cadrul târgului se vor comercializa produse alimentare ambalate, produse meșteșugărești și artizanale și produse alimentare preparate la fața locului. 

Târgul de Crăciun din Timișoara 2023

Cea de-a XVI-a ediție a Târgului de Crăciun din Timișoara va avea loc în perioada 26 noiembrie 2023 – 7 ianuarie 2024. Cei prezenți la eveniment vor putea lua parte la unul dintre următoarele activități: patinoar, roată panoramică, două carusele și trenuleț, cele două ateliere ale lui Moș Crăciun în care copiii vor putea să-și dezvolte aptitudinile artistice. 

Târgul de Crăciun din Craiova 2023

Târgul de Crăciun din Craiova se va fi deschis în perioada 17 noiembrie 2023- 2 ianuarie 2024. Pregătirile au început deja, pentru a fi gata la timp pentru prima zi. 2 milioane de beculețe vor putea fi admirate în acest an de către vizitatori, iar un brad de 20 de metri va fi împodobit în Piața Mihai Viteazu și cea mai mare roată din România va fi amplasată la teatru. Nu vor lipsi căsuțele cu preparate tradiționale și suveniruri de Crăciun.

Târgul de Crăciun București 2023

Cea de-a XVI-a ediţie a Târgului de Crăciun Bucureşti va avea loc în perioada 30 noiembrie-26 decembrie 2023. 

Cei prezenți vor putea savura bunătăți tradiționale și vin fiert și vor putea achiziționa produse hand-made, ornamente pentru sărbători, suveniruri. De asemenea, vor fi organizate și concerte în Piața Constituției.

La ce prețuri ne putem aștepta în 2023

Chiar dacă târgurile vor fi la fel de frumoase în acest an, cel mai probabil prețurile nu vor rămâne aceleași la târgurile de Crăciun 2023 România. La Craiova anul trecut paharul de vin fiert costa 10 lei, kurtos-ul mic 10 lei, cel mare 15 lei, iar prețul pentru cozonacul preparat după rețeta românească era între 20 de lei și 40 de lei. În schimb la București 100 de grame de pastramă de oaie a fost 16 lei, 100 de grame pomana porcului sau coaste de porc- 14 lei, un pahar de vin fiert-10 lei, iar 6 gogoși 15 lei. Astfel, pentru o vizită la târgul de Crăciun cu o masă inclusă și o plimbare pe patinoar pentru o persoană, vizitatorii au scos din buzunar în jur de 100 de lei.

La București, intrarea va fi gratuită

La Târgul de Crăciun din București organizat în Piața Constituției intrarea va fi gratuită. Acesta este unul dintre cele mai importante evenimente ale orașului, în special, în perioada rece a anului. Sunt așteptați cât mai mulți locuitori ai orașului, dar și turiști.

Anul trecut, Târgul de Crăciun din Craiova a fost cel mai frumos târg de Crăciun din România

În 2022, Târgul de Crăciun din Craiova a fost desemnat cel mai frumos târg de Crăciun din România. De asemenea, evenimentul s-a situat pe locul 6 în topul celor mai frumoase târguri, chiar înaintea unor oraşe precum Bruxelles, Praga, Moscova sau Manchester.

În acest an, Olguța Vasilescu promite un târg la fel de frumos: „În Piața Mihai Viteazul totul va fi ca în povestea Crăiasa Zăpezii: lumină rece, boltă cu nori si păsări, castel de vis, oglinda imensă și cioburi, patinoar, căsuțe în culorile zăpezii și chiar Crăiasa Zăpezii, care este Alice cu alte haine și baghetă magică. Moș Crăciun va veni în Piața Buzești unde va fi o explozie de lumină caldă și ornamente cum nu s-au mai văzut niciodată în România”.

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Târgul de Crăciun din Praga este printre cele mai celebre evenimente de acest gen din Europa. Piața de Crăciun din Old Town Square se află în centrul istoric al orașului, fiind cea mai mare din Cehia și adună mii de turiști curioși și entuziasmați să facă cumpărături.

În 2023, Târgul de Crăciun din Praga se desfășoară în perioada 2 decembrie 2023 – 6 ianuarie 2024.

Târgul de Crăciun din Budapesta transformă orașul într-o adevărată poveste. În 2023, Târgul de Crăciun din Budapesta se va desfășura în perioada 17 noiembrie 2023 – 31 decembrie 2023.

Viena este cunoscută pentru unul dintre cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa. 

Este o locație perfectă pentru copii, familii, cupluri și grupuri de prieteni. În 2023, Târgul de Crăciun din Viena va avea loc în intervalul 11 noiembrie – 26 decembrie 2023.

Târgul de Crăciun din Londra se află și el în topul manifestărilor din Europa. Winter Wonderland din Hyde Park este considerat unul dintre cele mai impresionante târguri de iarnă, cu peste 200 de căsuțe din lemn decorate în spiritul Crăciunului.

Târgul de Crăciun din Londra va fi deschis între 17 noiembrie și 1 ianuarie 2024.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Un nou Consiliu Director Board pentru Professional Women’s Network România

Published

on

Miercuri, 10 Aprilie 2024, membrele Professional Women’s Network România s-au reunit într-o Adunare Generală și Electivă cu scopul de a aproba rezultatele activității pe 2023, de a valida planurile pentru anul 2024, dar și de a alege o nouă echipă la conducerea asociației.

Astfel, după doi ani marcați de realizări deosebite și de succes în implementarea unor proiecte noi și de impact, membrele asociației au acordat votul de încredere unui nou Consiliu Director. Începând cu acest mandat, intră în vigoare prevederile Statutului modificat anul trecut care statuează o structură nouă a Consilului Director prin extinderea numărului de piloni de la 9 la 11 cu două noi poziții de Vicepreședinte, respectiv Muzeul Femeilor Remarcabile și Relații Internaționale care vor contribui la la finalizarea și lansarea proiectului de suflet al asociației și continuă dezvoltarea asociației inclusiv pe plan internațional. Așadar, componența echipei de conducere a PWN România este: Ileana Botez – Președinte, Monica Eugeniu – Vicepreședinte Membre, Violeta Ciurel – Vicepreședinte Femei in Consilii de Administrație, Georgiana Cristea – Vicepreședinte Antreprenoriat, Soriana Popescu – Vicepreședinte Mentorat, Carmen Ciulian – Vicepreședinte Muzeul Femeilor Remarcabile, Alina Stoian – Vicepreședinte Relații Internaționale, Carmen Burtea – Vicepreședinte Parteneriate, Mioara Popescu – Vicepreședinte Financiar, Anca Bogos – Vicepreședinte Marketing si Comunicare și Adina Guțiu – Vicepreședinte Legal.

„Sunt deosebit de onorată să preiau al doilea mandat de Președinte al Asociației. Le mulțumesc membrelor Asociației pentru încrederea acordată. Apreciez că asociația noastră a reușit să devină mult mai activă, dinamică și vizibilă pe plan intern și internațional datorită tutror demersurilor și proiectelor pe care le-am realizat împreună. Sunt mândră de echipa cu care pornim la drum astăzi și le urez bun venit și celor 3 noi membre de Consiliu. Privesc înainte cu multă încredere și speranță în planurile pe care le-am făcut și le vom face împreună și pe care le vom continua cu aceeași implicare și dedicare, în potențialul comunității de a rămâne unită și de a-și continua călătoria către echilibrul de gen în leadership și în toate celelalte niveluri ale societății.”Ileana Botez, președinte PWN România.

Noua echipă a Consiliului Director al PWN România pornește cu entuziasm în acest mandat, cu planuri îndrăznețe pentru creșterea asociației și pentru realizarea misiunii sale de sprijinire a echilibrului de gen în poziții de leadership, prin promovarea femeilor în funcții de conducere.

Continue Reading

Evenimente

Conferința Drepturile creatorilor în domeniul audiovizual cu ocazia Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale

Published

on

Ministerul Culturii, Oficiul de Film și Investiții Culturale și Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA), în parteneriat cu Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România – Asociaţia Română de Gestiune a Operelor din Audiovizual (UPFAR-ARGOA) organizează, cu prilejul Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale, conferința Drepturile creatorilor în domeniul audiovizual.

Evenimentul se va desfășura luni 22 aprilie, în intervalul orar 10.00 – 17.30, la sala Aula a Ministerului Culturii.

Conferința își propune să aducă în atenția publică câteva teme de importanță în domeniu, organizate în cadrul unor paneluri de discuții: proprietate intelectuală în educație; bazele drepturilor de autor și drepturilor conexe ale titularilor de drepturi din domeniul filmului și al producțiilor audiovizuale; finanțarea producției de film prin programul de cash rebate, cumularea surselor de finanțare din mai multe state europene.

În deschiderea conferinței va lua cuvântul ministrul culturii, Raluca Turcan, și vor urma la microfon: Ana Mirea (Manager Oficiul de Film și Investiții Culturale), Andrei Ijac (Director General al ORDA), Viorel Chesaru (Director General UPFAR-ARGOA).

Conferința va fi continuată cu următorii invitați: prof. Viorel Roș (Președinte al Asociației Științifice de Dreptul Proprietății Intelectuale), prof. dr. Elena Roxana Vișan (Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria“ din Ploiești), Cristian Florescu (Șef Serviciul Relații Internaționale și Proiecte, ORDA), Bogdan Ficeac (Manager General Dacin Sara), Viorel Chesaru (Director General UPFAR-ARGOA), Luisa Creață (avocat UPFAR-ARGOA), Laurenţiu Oprea (Director Executiv UPFAR-ARGOA), Ana Mirea (Manager Oficiul de Film și Investiții Culturale), Gabriela Suciu (Prodecan Facultatea de Film, Universitatea Națională de Arta Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“), Julien Chiappone-Lucchesi (Directorul Institutului Francez din România).

Programul panelurilor:

10:00 – 10:15         Accesul în incintă al participanţilor

10:15 – 10:45         Deschidere – discurs Raluca Turcan, Ministrul Culturii

  • Ana Mirea, Manager Oficiul de Film și Investiții Culturale
  • Andrei Ijac, Director General ORDA
  • Viorel Chesaru, Director General UPFAR-ARGOA

10:45 – 11:30         ORDA – Educația, Proprietatea Intelectuală și

Cultura, între deziderat și realitate

11:45 – 12:30         Drepturile creatorilor, online și offline 

12:30 – 13:15         pauză

13:15 – 14:00         Dacin Sara – Drepturile autorilor – scenariști și

regizori și activitatea Dacin Sara

14:15 – 15:00         UPFAR-ARGOA – Producătorii de film și opere

audiovizuale

15:00 – 15:45         pauză

15:45 – 16:30         Cash rebate în România

16:45 – 17:30         Cash rebate – finanțare internațională

17:30                     Cuvânt de închidere

 

Evenimentul se adresează tuturor categoriilor de public și profesioniștilor din industriile creative și media. Accesul este liber, în limita locurilor disponibile.

Continue Reading

Evenimente

Benvenuti a aniversat cu fast 20 de ani, alături de vedete

Published

on

Benvenuti a sărbătorit cu fast 20 de ani de dăruire și pasiune pentru încălțăminte în România. Evenimentul aniversar a fost o experiență plină de rafinament și eleganță, care a avut loc într-un cadru extraordinar, unde invitații s-au bucurat de fashion show-ul noilor colecții de primăvară-vară Benvenuti și Enzo Bertini, momente ce au purtat semnătura unicului Cătălin Botezatu și s-au delectat cu un super concert marca The Motans.

Evenimentul a adunat în lumina reflectoarelor unele dintre cele mai mari personalități din showbizul românesc, precum Cătălin Botezatu, prezentatoarea TV Ilinca Vandici, omul de televiziune Dan Negru, cântărețele Elena Gheorghe și Roxana Nemeș, talentatele actrițe Diana Dumitrescu, Ioana Ginghină și Cezara Munteanu, frumoasa prezentatoare de știri Iuliana Pepene și excentrica Raluca Bădulescu, alături de echipa Benvenuti și împreună cu alți peste 500 de invitați.

Întreg fashion show-ul de modă care a avut în prim-plan noile colecții de încălțăminte Benvenuti și Enzo Bertini a fost gandit, creat și pus în scenă de către arhitectul momentelor spectaculoase, nimeni altul decat celeburl designer Cătălin Botezatu. Cele peste 200 de ținute cu adevărat fastuoase, care au pus în evidență încălțămintea Benvenuti și Enzo Bertini, au fost semnate Cătălin Botezatu și Amavi Fashion.

Colecția de primăvară-vară Benvenuti este caracterizată printr-o poveste a îmbinării confortului, a pașilor relaxați, cu structuri și arhitecturi inovatoare. De la vedetele urbane ale zilelor noastre, sneakersii până la atât de femininii pantofi stiletto,  de la  formele reinterpretate de balerini și mocasini și până la sandale cu linii senzuale și accesorii bijuterie, această nouă colecție este povestea ipostazelor femeii contemporane, puternică și în același timp fragilă, energică și plină de senzualitate.

Colecția Benvenuti destinată bărbaților e completarea perfectă a acestei povești. Veți descoperi în cadrul acesteia de la structuri sport casual în variante monocrome sau cu mici inserții de culoare până la linii clasice, de o eleganță atemporală, construite în tonuri mai sobre precum blue, negru sau maro.

Întreaga colecție Benvenuti are, însă, un singur numitor comun: este  un adevărat elogiu adus confortului și funcționalității fiind, concomitent, expresia unui stil extrem de actual și versatil.

Colecția de primăvară-vară Enzo Bertini este reprezentată de un mix inedit și fabulos de branduri. O colecție cu care rezonezi și în care îți regăsești inspirația atât pentru stilul cotidian cât și pentru cel destinat momentelor speciale. Premiata, Karl Lagerfeld, Steve Madden, Valentino, Roberto Cavalli, Tommy Hilfiger, Guess sau Enzo Bertini sunt doar câteva din brandurile celebre care vor delecta clienții cu detalii spectaculoase, construcții arhitecturale și combinații de nuanțe luxuriante și neașteptate.

Pentru că a fost o seară aniversară unde s-au sărbătorit 20 de ani de Benvenuti, gazdele evenimentului au fost cei 4 asociați care au pus bazele îndrăgitului brand românesc:  Dan Pavel – general manager,  Adrian Certezeanu – administrator,  Adrian Câzu – director dezvoltare și  Gabriel Țepelea – director comercial. Au crezut în visul lor, iar din proiectele și ideile lor Benvenuti a devenit o poveste de succes.

”Aș dori să mulțumesc în primul rând întregii echipe pentru acești 20 de ani minunați în care am lucrat împreună, precum și milioanelor de români care au avut și au încredere în noi și cumpără zi de zi încălțăminte și accesorii Benvenuti. Ne dorim ca toți clienții noștri să pășească relaxat alături de noi și de acum încolo”, a declarat Dan Pavel, director general Benvenuti.

Conform “Top 50 cele mai puternice branduri românești”, clasament realizat anual de către revista Biz, Benvenuti deținea în 2021 una dintre pozițiile de top, mai exact poziția 13 în clasament. În plus, Benvenuti este prima companie de fashion retail, ca notorietate de brand, conform aceluiași clasament.

Totodată, Benvenuti era pe poziția a 9-a între brandurile preferate de către cumpărătorii din România, conform topului “Most Loved Fashion Brands”, clasament întocmit în decembrie 2022.

Dăruirea, pasiunea pentru încălțăminte, dorința de a oferi produse de o calitate excepțională cu un design fresh, dinamic și inovator au stat la baza creațiilor brandului.

Pe 25 martie 2004 s-a deschis primul magazin Benvenuti, la Timișoara. În prezent brandul de încălțăminte și marochinărie una dintre cele mai importante, cunoscute și puternice companii din domeniul fashion retail-ului din România, deținând 46 de magazine sub brandul Benvenuti și 9 magazine Enzo Bertini. În companie lucrează peste 400 de oameni, în 29 de orașe din România, cu 55 de magazine în total. Sediul central se află la Oradea, cu o suprafață de 1.000 mp pentru zona de birouri și 6.000 mp de spații de depozitare.

Cifra de afaceri de la începutul activității a fost de 1 milion de Euro în 2004, iar în 2023 a ajuns la 36 de milioane Euro.

Toate produsele din noile colecții sunt disponibile atât în magazinele Benvenuti și Enzo Bertini, cât și în magazinele online https://www.benvenuti.com/ro și https://www.enzobertini.ro/.

Continue Reading

Trending