Connect with us

Evenimente

INTERVIU. Laurențiu Sima, tubistul care aduce în România instrumentiști din Germania la masterclass-ul „Instrumente de alamă”

Published

on

„Tuba este un instrument prea puțin cunoscut”, asta spune Laurențiu Sima într-un interviu oferit în exclusivitate pentru Pedagoteca.ro. Profesor și instrumentist de seamă, Laurențiu Sima organizează evenimente de mare anvergură zilele acestea la București. Este vorba despre un masterclass care va dura două zile și la care vin instrumentiși de elită din Germania. La masterclass-ul care se desfășoară pe 3 și 5 noiembrie, pasionații de instrumente de alamă, vor avea ocazia să învețe de la cei mai buni.

La masterclass s-au înscris deja elevi și studenți de la școlile de profil, iar Laurențiu Sima spune că abia așteaptă să împărtășească din cunoștințele sale. În interviul pe care muzicianul l-a acordat publicației Pedagoteca.ro, el face și o invitație la muzică bună. Mai exact, duminică, 5 noiembrie, la Ateneul Român, are loc „Muzia pe înțelesul tuturor”, un concert cu o orchestrație aparte.

În interviul de mai jos, am vrut să aflăm mai multe despre priectele aflate în desfășurare și despre „omul” Laurențiu Sima.

Laurențiu Sima, tubistul de la Ateneul Român: Chiar nu poți să zici că mori de foame cu muzica

Laurențiu Sima este tubist de  22 de ani. Unde îl poți asculta

Ești profesor la Conservator și la liceul Dinu Lipati. Cum le îmbini pe cele două? 

Prin pasiune și devotament. Dorința mea este ca generațiile viitoare să poată duce mai departe tradiția acestui instrument, care din păcate este cel mai puțin cunoscut.

Unde te pot găsi oamenii? La ce spectacole/concerte? 

Oamenii mă pot găsi la cocertele simfonice  ale  Filarmonicii,,George Enescu ” unde sunt prim tubist de 22 de ani, la concertele camerale ale ansamblului Athenaeum Brass Quintet și în diverse proiecte educative organizate în București și în țară atât în calitate de solist cât și în calitate de profesor.

Căutând pe internet, am văzut că ești considerat cel mai bun tubist din România. Ce părere ai despre această titulatură?

În principiu, nu consider că există cel mai bun. Pot spune într-adevăr că am primit foarte multe păreri bune din partea cunoscătorilor. Mă consider un om normal. M-am descoperit foarte mult ca  persoană și mi-am pus în valoare abilitățile profesionale și talentul primit de la Divinitate.

Citește continuarea aici.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Restaurantul Diplomat își întâmpină oaspeții cu un nou meniu elegant

Published

on

Diplomat, restaurantul iconic al Capitalei, anunță un nou meniu, cu care își va întâmpina oaspeții începând cu luna mai. Creată de către chef Paul Mihăilescu, cel care conduce bucătăria localului, noua selecție de preparate își propune să fie o experiență gastronomică, o călătorie prin aromele lumii.

“În decenii de istorie, restaurantul Diplomat a adus împreună oameni de afaceri, politicieni și figuri culturale din România și din afara țării, devenind, astfel, un spațiu multicultural, extrem de eclectic, cu o identitate proprie, fermecătoare. Viziunea mea pentru meniu este una similară: m-am lăsat inspirat de arta culinară a lumii și am curatoriat ingrediente de calitate, de pretutindeni. Preparatele pe care le propunem oaspeților pornesc de la rețete clasice, specifice anumitor culturi, cum e clasicul pește românesc, servit cu mămăligă și usturoi sau risottoul italienesc. Ceea ce noi facem este să le oferim o identitate nouă și să le aducem în prezent, prin tehnicile de gătire și asocierile neașteptate de texturi și arome.”, a declarat chef Paul Mihăilescu.

Din noua selecție de preparate vor face parte feluri de mâncare rafinate, cum sunt tartarul de crab cu avocado, banane și caviar de somon, texturi de crap cu mămăligă, porcini și cremă de usturoi, risotto cremos cu langustine și lămâie murată, sau mușchiul de vițel, servit cu nap, tartă de cartofi și sparanghel.

De asemenea, noul meniu va include și o selecție fină de deserturi preparate în casă, cum sunt trufele de ciocolată cu alune de pădure, lichior și busuioc proaspăt.

Noul meniu Diplomat va fi declinat și în variantele pentru evenimente corporative sau private.

Restaurantul Diplomat este deschis publicului larg în fiecare zi, de luni până duminică, în intervaul 12:00-24:00.

Despre restaurant Diplomat

În 1922, Colonelul St. E. Greble Junior și Alexandru Marghiloman au înființat Country Club Băneasa, cunoscut mai târziu drept Clubul Diplomatic București. Inițial un loc exclusivist pentru sporturi și recreere, acesta a devenit un reper al elitei, atrăgând personalități precum Regele Mihai și Nicolae Titulescu. În jurul său, pe cheltuiala membrilor, a fost construit actualul parc al zonei de nord, Parcul Regele Mihai 1, al României. Clubul, cu vila centrală proiectată de Ion Mincu, a devenit ulterior cunoscut pentru restaurantul Diplomat, care s-a poziționat ca o oază de eleganță și relaxare, deschisă publicului larg.

Astăzi, restaurantul Diplomat este unul dintre cele mai longevive restaurante ale Bucureștiului, un loc iconic, ce face parte din moștenirea culturală a Capitalei.

 

 

 

 

Continue Reading

Evenimente

Notorious Stories a aniversat 4 ani de la înființare într-o atmosferă plină de eleganță și rafinament

Published

on

“Notorious Stories”, clubul exclusivist al pasionaților de parfumuri de nișă și branduri de lux, a sărbătorit 4 ani de la înființare printr-un eveniment exclusivist găzduit de eleganta sală “Le Diplomate” a hotelului InterContinental Athénée Palace, reunind iubitori de frumos și de parfumuri de nișă, dar și oameni de afaceri, ambasadori, jurnaliști, vedete, influenceri.

Povestea clubului “Notorious Stories” a început în primăvara anului 2020, iar creșterea rapidă a numărului de membri vorbește de la sine despre nevoia publicului de apartenență la un astfel de cerc exclusivist.

Izabela Corina Juncu, fondatoarea proiectului “Notorious Stories” , brand 100% românesc,  este consultant independent în parfumerie de nișă, dar și președinta Asociația Parfumurilor și Aromaterapiilor din România (APAR).

În cadrul evenimentului aniversar oaspeții au putut experimenta un concept inovativ – cocktailuri olfactive – alegerea acestuia fiind în funcție de personalitatea fiecăruia, concept dezvoltat împreună cu echipa Touching Art Cocktail și B.D.G. Import.

La eveniment au fost prezente persoane de înaltă clasă precum E.S. Dl. Hassan Abouyoub, Ambasador al Regatului Maroc la București, E. S. Dna. Enkeleda Mërkuri, Ambasador al Republicii Albania la București, Dna. Ambasador Margit BRUCK-FRIEDRICH, Însărcinat cu afaceri a.i., Ambasada Austriei la București, membrii Corpului diplomatic și consular din cadrul Ambasadei Republicii Estonia la Bucureşti, dar și vedete din lumea mondenă precum Ioana Ginghina, Iuliana Marciuc, Cristina Herea, Eli Roman și Larisa Iordache.

˂˂ Notorious Stories ˃˃  este o invitație la o călătorie în universul parfumeriei de nișă și la descoperirea mesajului pe care parfumul îl transmite cu infinitele lui valențe. În opinia mea, parfumul este un puternic diferențiator, este cartea noastră de vizită. Asemeni vestimentației, parfumul vorbește despre noi și ne ajută să ne construim un brand personal, să ne facem remarcați și să facem o primă impresie de impact în mintea interlocutorului. În 2020, când am înființat acest club, am făcut-o special pentru acele persoane care sunt conștiente de importanța imaginii pe care o proiectează atât în viața de zi cu zi, cât și în business, persoane puternice, pasionate de frumos, de parfumuri de nisă, de calitate, remarcabile. Acum, la 4 ani de când am pornit acest proiect, realizez că nevoia publicului de apartenență la un astfel de cerc exclusivist era mare, drept dovadă, interesul crescut pentru proiect și efervescența de care avem parte în comunitatea Notorious Stories.”, a declarat Izabela Juncu, fondatoarea Notorious Stories și președinta Asociației Parfumurilor și Aromaterapiilor din România (APAR).

După cum și-a obișnuit deja membrii la fiecare ediție de “Notorious Stories”, fondatoare acestui proiect a pregătit un moment special dedicat iubitorilor de frumos și artă. Atmosfera de gală a fost marcată și de această data de un moment artistic de înaltă clasă, un recital impresionant al sopranei Ana Cebotari.

Continue Reading

Evenimente

Un nou Consiliu Director Board pentru Professional Women’s Network România

Published

on

Miercuri, 10 Aprilie 2024, membrele Professional Women’s Network România s-au reunit într-o Adunare Generală și Electivă cu scopul de a aproba rezultatele activității pe 2023, de a valida planurile pentru anul 2024, dar și de a alege o nouă echipă la conducerea asociației.

Astfel, după doi ani marcați de realizări deosebite și de succes în implementarea unor proiecte noi și de impact, membrele asociației au acordat votul de încredere unui nou Consiliu Director. Începând cu acest mandat, intră în vigoare prevederile Statutului modificat anul trecut care statuează o structură nouă a Consilului Director prin extinderea numărului de piloni de la 9 la 11 cu două noi poziții de Vicepreședinte, respectiv Muzeul Femeilor Remarcabile și Relații Internaționale care vor contribui la la finalizarea și lansarea proiectului de suflet al asociației și continuă dezvoltarea asociației inclusiv pe plan internațional. Așadar, componența echipei de conducere a PWN România este: Ileana Botez – Președinte, Monica Eugeniu – Vicepreședinte Membre, Violeta Ciurel – Vicepreședinte Femei in Consilii de Administrație, Georgiana Cristea – Vicepreședinte Antreprenoriat, Soriana Popescu – Vicepreședinte Mentorat, Carmen Ciulian – Vicepreședinte Muzeul Femeilor Remarcabile, Alina Stoian – Vicepreședinte Relații Internaționale, Carmen Burtea – Vicepreședinte Parteneriate, Mioara Popescu – Vicepreședinte Financiar, Anca Bogos – Vicepreședinte Marketing si Comunicare și Adina Guțiu – Vicepreședinte Legal.

„Sunt deosebit de onorată să preiau al doilea mandat de Președinte al Asociației. Le mulțumesc membrelor Asociației pentru încrederea acordată. Apreciez că asociația noastră a reușit să devină mult mai activă, dinamică și vizibilă pe plan intern și internațional datorită tutror demersurilor și proiectelor pe care le-am realizat împreună. Sunt mândră de echipa cu care pornim la drum astăzi și le urez bun venit și celor 3 noi membre de Consiliu. Privesc înainte cu multă încredere și speranță în planurile pe care le-am făcut și le vom face împreună și pe care le vom continua cu aceeași implicare și dedicare, în potențialul comunității de a rămâne unită și de a-și continua călătoria către echilibrul de gen în leadership și în toate celelalte niveluri ale societății.”Ileana Botez, președinte PWN România.

Noua echipă a Consiliului Director al PWN România pornește cu entuziasm în acest mandat, cu planuri îndrăznețe pentru creșterea asociației și pentru realizarea misiunii sale de sprijinire a echilibrului de gen în poziții de leadership, prin promovarea femeilor în funcții de conducere.

Continue Reading

Trending