Connect with us

Animale

Povestea lui Lord, cățelul salvat de clinica veterinară Patrupet. O incursiune despre oameni și animăluțe fericite care l-au întâlnit pe Dr. Bogdan Alexandru Vițălaru

Published

on

Povestea lui Lord, cățelul salvat de Clinica Veterinară Patrupet, reprezintă o reușită notabilă în domeniul medical veterinar și relevă profesionalismul și abilitățile remarcabile ale echipei medicale care a intervenit în cazul său. 

Clinica Patrupet, condusă de Dr. Bogdan Alexandru Vițălaru și Dr. Alina Ștefănescu, se remarcă prin angajamentul față de medicina veterinară și prin dedicarea față de sănătatea și bunăstarea animalelor.

Într-o situație critică, Lord a fost adus la Clinica Patrupet de către stăpâna sa, în căutarea unor soluții imediate pentru starea de sănătate precară a cățelului. Cu toate că nu avea o programare prealabilă, echipa de la recepție a abordat prompt și cu empatie situația, identificând imediat gravitatea problemei. Șansele de supraviețuire a cățelului scădeau cu fiecare oră ce trecea.

Medicul veterinar Dr. Bogdan Alexandru Vițălaru, cunoscut pentru experiența sa în urologie și nefrologie, a preluat cazul lui Lord. Identificând în mod clar gravitatea situației și importanța intervenției imediate pentru a-i oferi lui Lord șansa de supraviețuire, medicul nu a mai așteptat să treacă timpul.  Analizele de sânge, de urină, ecografia și cardiologia au fost realizate într-un timp optim, furnizând informații esențiale pentru determinarea stării de sănătate a cățelului și pentru stabilirea unui plan de tratament adecvat.

Cu toate că medicii erau inițial rezervați, starea de sănătate a lui Lord a început să se îmbunătățească semnificativ după aplicarea procedurilor de dializă și tratamentului intensiv. Analizele medicale au reflectat o revenire treptată la normalitate, iar cățelul a arătat semne clare de recuperare. După o perioadă de internare și monitorizare atentă, Lord a fost considerat apt să plece acasă.

Povestea extraordinară a lui Lord și a recuperării sale la Clinica Patrupet subliniază angajamentul și expertiza medicală a echipei conduse de Dr. Bogdan Alexandru Vițălaru și Dr. Alina Ștefănescu. Clinica Patrupet demonstrează modul în care medicina veterinară modernă și pasiunea pentru bunăstarea animalelor se unesc pentru a oferi soluții optime în îngrijirea și tratamentul acestora.

Unul dintre aspectele notabile ale Clinicii Patrupet a fost comunicarea deschisă și transparentă cu proprietarii animalelor. Proprietara cățelului a fost informată în mod regulat cu privire la progresul lui Lord, primind actualizări constante și materiale vizuale, inclusiv fotografii și filmulețe, care ilustrau evoluția acestuia. Comunicarea constantă și empatică a contribuit la crearea unei stări de liniște pentru stăpâna animalului de companie, care a a ales să vorbească prezinte public cazul său.

“Am pășit în Clinica Patrupet fiind ușor în dubii că mă aflu acolo unde trebuie. Mă simțeam oarecum stingher, pentru că nu semăna cu niciun cabinet veterinar unde fusesem înainte.

 M-am îndreptat spre recepție și m-a întâmpinat o doamnă cu un zâmbet larg și cald. M-a întrebat dacă aveam programare. Ei bine, nu aveam, dar Lord al meu era pe moarte. Îmi doream cu toată ființa mea ca ceea ce citisem pe Google să fie adevărat. La început, faptul că nu aveam programare, a părut a fi o problemă. Niciun medic nu era disponibil, iar primul loc liber era peste 3 zile. Deja nu mai judecam limpede, iar doamna îmi oferea o cafea. Mi-a spus să am răbdare, dar erau singurele două lucruri care nu îmi trebuiau. Nu voiam nici cafea, nu aveam nici răbdare. La ceva minute bune după ce am intrat, apare un medic înalt, cu barbă. Se recomandă: Dr. Vițălaru (îl știam din poze)… Aproape că m-a certat și mi-a spus că șansele lui Lord scad cu orele…că nici nu mai contează că sunt peste cap cu cazurile și, că dacă vreau să îi dau o șansă lui Lord, trebuie să ajung cu el imediat.

 L-am întrebat despre program și mi-a spus că nu mai contează. Doar să îl aduc. Am revenit în maxim o oră și recepția era plină. Doamna de la recepție vorbea în rusă cu o altă doamnă roșcată. Venea din Chișinău. Lângă ea, era un domn grizonat cu o pisică. Cu el vorbea în greacă. Domnul venise tocmai din Salonic. M-am așezat pe un scaun și au venit doi medici care l-au preluat pe Lord și pisica domnului de lângă mine. M-au asigurat că vom avea mai multe date în maxim o oră. Așa a fost! După o oră am avut rezultatul analizelor de sânge, de urină, ecografie și cardiologie.

 Mi-au propus internare și hemodializă și am acceptat. A doua zi, Lord, care abia mergea cu o zi înainte, a venit la mine cu coada sus și aproape alergând. Deși nu mai mâncase de 3 zile, a mâncat de la mine din mână. Medicii mi-au spus că este normal, că dializa ajută, dar să nu mă bucur (cum să nu mă bucur???, Lord era aproape normal). Am primit update de la Clinică dimineața și seara, cu filmulețe și poze pe whatsapp. Mi se părea că e mai mult decât așteptam.

 A treia zi, analizele lui Lord intraseră în normal, dar medicii erau tot sceptici. Lord era perfect normal. Medicii au spus că este firesc să fie așa. Aparatele își fac treaba. Eram ușor frustrat, îmi doream să se termine, dar simțeam căldura și siguranța lor și am ales să îi ascult. A patra zi, Lord nu a mai făcut dializă. Starea lui era impecabilă. Medicii păreau încrezători. Vestea cea bună a venit ca o eliberare! Dacă analizele se mențin bune fără dializă și în ziua cinci, plecăm acasă…!

Nu îmi venea să cred! În urmă cu patru zile îl adusesem pe Lord fără nicio șansă, iar acum va putea pleca acasă… A venit, în sfârșit și ultima zi! Lord era bine! Putea pleca acasă! Mie, unul, nu îmi venea să cred!

 A fost o experiență unică! Mi-aș dori să avem parte de același tratament și în clinicile umane! De la medici, la condiții, de la comunicare la empatie, totul este la superlativ! Da, costurile sunt importante, dar o viață fără companionul tău iubit… nu are preț!…”, a povestit stăpâna lui Lord.

 

Alături de Dr. Bogdan Vițălaru și Dr. Alina Ștefănescu, echipa Patrupet constă în 20 de medici și asistenți, de diferite specialități, oameni tineri și pasionați, pentru care medicina este o vocație, nu doar o meserie.

Bogdan Alexandru Vițălaru, medicul veterinar, a absolvit Facultatea de Medicină Veterinară din București în 2004. Este Doctor în științe din octombrie 2009 și Conferențiar la Facultatea de Medicină Veterinară din București din 2020.

Începând din 2017, Dr. Bogdan Alexandru Vițălaru a devenit profesor asociat la Universitatea din Pisa, Universitatea din Perugia, Universitatea din Zagreb și Universitatea din Lublin, predând urologie și nefrologie atât pentru studenți, cât și pentru postuniversitari.

De-a lungul anilor a scris peste 150 de lucrări științifice pe teme legate de chirurgia oncologică, dializă, hemodializă și urgențe. Cele 4 cărți ale sale au fost vândute în peste 3000 de exemplare în România, în ultimii 4 ani. Ultima să carte este dedicată complet dializei peritoneale la animalele de companie și a fost lansată și în limba engleză în Italia, Bulgaria, Turcia, Grecia, Croația, Ucraina și Polonia începând cu februarie 2018.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Animale

PATRUPET – 3 ANI DE LA DESCHIDERE, UN DRUM MARCAT DE PROGRES ȘI EXCELENȚĂ!

Published

on

Patrupet sărbătorește trei ani de la deschidere, marcând un parcurs impresionant în îngrijirea animalelor de companie. Cu peste 2500 de cazuri dificile tratate cu succes, Clinica a devenit un simbol al excelenței medicale și al devotamentului pentru binele animalelor de companie.

În această perioadă, Patrupet a evoluat constant, ajungând să aibă cea mai performantă aparatură de hemodializă din Europa. Mai mult, Asist. univ. Dr. Alina Ștefănescu și Prof. univ. Dr. Viţălaru Bogdan Alexandru, sunt primii absolvenți din România ai prestigioasei ACADEMII DE HEMODIALIZĂ! Cei doi au parcurs un program riguros de 18 luni, care a inclus 11 module, 11 examene și sute de ore de cursuri online, demonstrând un angajament remarcabil față de excelența profesională.

Acesta este doar începutul unui vis, a unei povești minunate. Patrupet nu este doar un centru de dializă sau o clinică de nefrologie și urologie. Este mai mult decât atât, este un concept integrat de prevenție, un loc prietenos unde se împletesc perfect profesionalismul cu umanitatea, rigoarea cu ospitalitatea și unde proprietarii blănoșilor se simt ca acasă!

Iar Echipa PATRUPET a devenit o FAMILIE!

La mulți ani, PATRUPET!

Continue Reading

Animale

Clinica PATRUPET – prima clinică veterinară din Europa echipată cu tehnologia revoluționară OMNI® pentru hemodializă la animale de companie

Published

on

Ca o confirmare a progresului medical continuu, Clinica Patrupet este dotată de peste un an cu sistemul de purificare acută a sângelui OMNI®. Deschisă de peste doi ani, Clinica Patrupet se evidențiază ca lider în domeniul sănătății animalelor, fiind primul centru veterinar din regiune care oferă această tehnologie de vârf.

OMNI® reprezintă un pas uriaș în îngrijirea animalelor cu afecțiuni renale și alte probleme grave de sănătate. Acest aparat inovator este vital în tratarea animalelor cu boală renală, permițând clinicii să ofere un spectru complet de tratamente, de la hemofiltrare la plasmafereză.
Echipat cu toate modalitățile de tratament CRRT și anticoagulare, OMNI® este un aliat esențial în lupta împotriva bolilor renale la câini și pisici. De la hemodiafiltrare venovenoasă continuă (CVVHDF) la ultrafiltrare continuă lentă (SCUF), sistemul oferă o flexibilitate terapeutică fără precedent.

„Suntem mândri să fim primii din Europa care aducem această tehnologie revoluționară în îngrijirea animalelor”, a declarat Profesorul Vițălaru Bogdan Alexandru, fondatorul Clinicii Patrupet. „OMNI® reprezintă o schimbare de paradigmă în tratamentul bolilor renale la câini și pisici, și suntem extrem de bucuroși să folosim această tehnologie pentru a salva vieți și a îmbunătăți calitatea vieții animalelor noastre de companie.”

Cu OMNI® în arsenalul lor medical, Clinica Patrupet se află într-o poziție unică pentru a oferi cele mai avansate tratamente pentru animalele de companie, consolidându-și reputația ca lider în îngrijirea sănătății animalelor în Europa.

Bolile renale la câini și pisici îmbracă aproximativ 40% din totalul patologiei animalelor de companie.

„Deși mijloacele terapeutice de excepție oferă o șansă în plus la viață, pe primul loc trebuie să se afle prevenția! Noi, la Patrupet, suntem mereu în slujba companionilor blănoși.” a adăugat Profesorul Vițălaru Bogdan Alexandru

Continue Reading

Animale

(P) Black Friday la Animax pentru toate animăluțele de companie

Published

on

Animax, cel mai important jucător de pe piața românească de servicii, consultanță și produse pentru îngrijirea animalelor de companie își desfășoară campania de Black Friday în perioada 11-13 noiembrie. Reducerile de prețuri ajung până la 60%.

Animax România, cel mai mare retailer din domeniul îngrijirii animalelor de companie în România, anunță desfășurarea campaniei de Black Friday în perioada 11-13 noiembrie. Reducerile de prețuri de până la 60% vor fi aplicate atât articolelor din magazinele fizice, cât și celor din stocul magazinului online.

„Deși multe dintre articolele din magazinele fizice se găsesc și online, ofertele de Black Friday vor fi diferite. Așa că ne sfătuim clienții să fie cu ochii în patru și sigur vor descoperi, ori într-un magazin fizic, ori online, produsele de care au nevoie la un preț redus. De aceea, ar fi util ca oricine are un animăluț de companie să-și creeze cont de utilizator în magazinul online Animax pentru a primi notificări despre reducerile speciale din această perioadă”, Ioana Socaciu – Retail Manager Animax Romania

De Black Friday, toate categoriile de articole Animax, destinate tuturor animalelor de companie, vor avea aplicate diverse reduceri de prețuri de până la 60%. Pe lângă produsele destinate hranei – cele mai solicitate în orice perioadă a anului – de Black Friday vor fi la mare căutare, prin prisma sezonului pe care îl traversăm, accesoriile din gama hăinuțelor, culcușurilor sau accesoriilor pentru animăluțele de casă. Astfel, toate nevoile asociate îngrijirii unui companion necuvântător pot fi satisfăcute la un preț scăzut.

Rețeaua de magazine Animax este extinsă în toată țara, astfel încât reducerile de Black Friday pot ajunge la majoritatea românilor. „De câte ori deschidem un magazin Animax, ne gândim la comunitatea pe care urmează să o deservim și ne mândrim că îi putem aduce aproape un raport calitate/preț bun și cele mai bune servicii de consultanță de pe piața românească a retail-ului destinat îngrijirii animalelor de companie. Grație reducerilor de Black Friday, acest raport este chiar îmbunătățit și ne bucurăm că vor putea beneficia de el clienți din atâtea zone ale țării, odată cu extinderea rețelei noastre la 120 magazine în această toamnă”, Ioana Socaciu – Retail Manager Animax Romania

Compania anunță deschiderea a încă opt unități până la sfârșitul anului.

Magazinul online al brandului poate fi accesat la adresa: http://animax.ro.

Continue Reading

Trending