Connect with us

Politica

România nu îndeplineşte condiţiile pentru adoptarea monedei Euro | Raportul Comisiei Europene privind îndeplinirea condiţiilor

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet ut et voluptates repudiandae.

Published

on

Raportul de convergenţă din 2022 arată că România nu îndeplineşte niciunul dintre cele patru criterii necesare aderării la zona euro. Din Raportul de convergenţă al Comisiei Europene reiese că țara noastră este singurul dintre cele şapte state evaluate, care face obiectul unei proceduri de deficit excesiv.

Concluziile raportului Comisiei Europene privind îndeplinirea condiţiilor de aderare la zona Euro

  • Doar Croaţia şi Suedia îndeplinesc criteriul referitor la stabilitatea preţurilor.
  • Toate statele membre îndeplinesc criteriul privind finanţele publice, cu excepţia României, care este singurul stat membru care face obiectul unei proceduri de deficit excesiv.
  • Bulgaria şi Croaţia sunt cele două state membre care îndeplinesc criteriul cursului de schimb.
  • Bulgaria, Republica Cehă, Croaţia şi Suedia îndeplinesc criteriul ratelor dobânzilor pe termen lung.

Concluzia este prezentată în Raportul de convergenţă din 2022, care evaluează progresele realizate de Bulgaria, Cehia, Croaţia, Ungaria, Polonia, România şi Suedia în direcţia aderării la zona euro. Acestea sunt cele şapte state membre din afara zonei euro care s-au angajat din punct de vedere juridic să adopte moneda euro.

Croaţia, de exemplu, îndeplineşte cele patru criterii nominale de convergenţă şi că legislaţia sa este pe deplin compatibilă cu cerinţele tratatului şi cu Statutul Sistemului European al Băncilor Centrale/BCE.

Croaţia este pregătită să adopte moneda euro la 1 ianuarie 2023, ceea ce va aduce numărul statelor membre din zona euro la douăzeci

Evaluarea Comisiei este completată de Raportul de convergenţă al Băncii Centrale Europene (BCE), care a fost publicat pe 1 iunie 2022.

”Având în vedere evaluarea Comisiei şi luând în considerare factorii suplimentari relevanţi pentru integrarea economică şi convergenţă, inclusiv evoluţia balanţei de plăţi şi integrarea pieţelor produselor, forţei de muncă şi financiare, Comisia consideră că Croaţia îndeplineşte condiţiile pentru adoptarea monedei euro. Prin urmare, Comisia a adoptat, de asemenea, propuneri de decizie a Consiliului şi de regulament al Consiliului privind introducerea monedei euro în Croaţia”, se arată în raport.

Consiliul va lua deciziile finale privind adoptarea monedei euro de către Croaţia în prima jumătate a lunii iulie, după discuţii în cadrul Eurogrupului şi al Consiliului European şi după ce Parlamentul European şi BCE şi-au dat avizul, potrivit news.ro.

În toate statele membre din afara zonei euro examinate, cu excepţia Croaţiei, raportul constată, de asemenea, că legislaţia naţională în domeniul monetar nu este pe deplin compatibilă cu legislaţia UEM şi cu Statutul Sistemului European al Băncilor Centrale/BCE.

Totodată, Comisia a analizat şi factorii suplimentari menţionaţi în tratat, care ar trebui luaţi în considerare la evaluarea caracterului durabil al convergenţei. Această analiză arată că statele membre examinate sunt, în general, bine integrate din punct de vedere economic şi financiar în UE. Cu toate acestea, unele dintre ele se confruntă în continuare cu vulnerabilităţi macroeconomice şi/sau trebuie să abordeze probleme legate de mediul lor de afaceri şi de cadrul lor instituţional, care pot prezenta riscuri pentru sustenabilitatea procesului de convergenţă.

Politica

Cine este Daniel Constantin, propunerea PNL pentru funcția de secretar general al Guvernului

Published

on

Sursa Stiripesurse.ro: Propunerea Partidului Național Liberal pentru funcția de secretar general al Guvernului este Daniel Constantin, potrivit unor surse Antena 3 CNN. O discuție pe acest subiect urmează să aibă loc joi, în cadrul unei întâlniri informale cu liderii de filială. Decizia finală va fi luată însă luni, în Biroul Politic Național.

Constantin a fost ministru al Agriculturii și ministru al Mediului, președinte al Partidului Conservator, copreședinte al Partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) și fondator al Partidului Pro Romania.

Ca director general al APIA, Daniel Constantin a gestionat fonduri europene vitale pentru agricultură, într-o perioadă în care România avea nevoie disperată de finanțare pentru acest sector.

Funcția de ministru al Agriculturii i-a oferit șansa de a reforma un domeniu vital pentru economia țării. A fost promotorul unor inițiative care au sprijinit tinerii fermieri și au revigorat sistemul de irigații. Ulterior, ca ministru al Mediului, a continuat să acționeze în direcția sustenabilității și protecției resurselor naturale.

Daniel Constantin s-a născut la 26 iunie 1978, la Piteşti. Este de profesie inginer, urmând cursurile Facultăţii de Zootehnie din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti (1997-2002). În 2004 a absolvit un master în managementul calităţii şi inovaţiei (USAMVB) şi a urmat un curs de ”Îmbunătăţirea managementului strategic” (Institutul de Administraţie Publică, Irlanda), conform site-ului www.cdep.ro.

S-a aflat la conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA) (aprilie-octombrie 2009).

Ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în Cabinetul Ponta I (7 mai 2012- 21 decembrie 2012) şi în Guvernul Ponta II (21 decembrie 2012 – 5 martie 2014).

A fost vicepremier şi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în Cabinetul Ponta III (5 martie – 16 decembrie 2014) şi ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în Cabinetul Ponta IV (16 decembrie 2014 – 17 noiembrie 2015).

Continue Reading

Politica

Comunicat PNȚCD: Partidul solicită eliminarea lui Nicolae Ciucă din armată

Published

on

Cei doi generali italieni care au condus bătălia de la Nassiriya din Irak au dezvăluit minciuna pe care și-a clădit cariera militară și politică Nicolae Ciucă, cu complicitatea armatei române, Klaus Iohannis și PNL. Ciucă n-a participat la bătălie. Mai mult, un militar român a declarat că Ciucă a refuzat să acorde sprijin unei unități de români prinși într-o ambuscadă, act de lașitate și de trădare. Dovezile aduse de investigația Recorder sunt indiscutabile!

 

Este vorba despre cea mai mare fraudă din istoria Armatei Române, gradele de general fiindu-i acordate lui Ciucă prin minciună și fals.

 

PNȚCD solicită Ministerului Apărării Naționale demararea anchetei oficiale și eliminarea lui Nicolae Ciucă din armată, cu degradarea la gradul de soldat! PNȚCD solicită, de asemenea, demisia lui Ciucă din funcția de Președinte al Senatului.

 

PNȚCD solicită tragerea la răspundere a tuturor celor responsabili pentru dezonorarea Armatei Române, consecințele acestei fraude aducând prejudicii istorice credibilității și prestigiului armatei în fața cetățenilor și, prin urmare, compromiterea puterii de luptă a armatei în ansamblul său!

Continue Reading

Politica

PNȚCD invită toate partidele patriotice și suveraniste la formarea „Coaliției Creștine”

Published

on

Comitetul Național de Conducere al PNȚCD, luând act de festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, organizată de statul francez și organizatorii JO, sub patronajul Președintelui Franței, Emmanuel Macron, declară:

– Blasfemierea Cinei celei de Taină și a Mântuitorului nostru Iisus Hristos a fost o acțiune premeditată, regizată și finanțată împotriva culturii și spiritualității creștine, în condițiile în care la Jocurile Olimpice participă și națiuni cu alte culturi și religii, fiind o acțiune politică prin excelență. Murdărirea sacramentului hristic și imaginile inspirate din Apocalipsa lui Ioan, cu demonii care iau în stăpânire lumea, la cel mai important eveniment al umanității, fondat pe principiile păcii, reprezintă cel mai mare pericol la adresa viitorului omenirii.

– Blasfemierea reprezintă o declarație de război împotriva creștinismului, asumată de Președintele Franței, Emmanuel Macron, în numele oligarhiei politico-corporatiste globale, sub forma unui ritual demonic explicit, în scopul  dedicării Jocurilor Olimpice Regelui Minciunii.

– Deși, în urma protestelor uriașe declanșate pe tot globul, imaginile blasfemiatoare au fost retrase, răul a fost făcut, fiind arătată fața hâdă a structurilor de putere oculte, rupte de popoare, care conduc Franța și Europa. Blasfemierea reprezintă mesajul că aceste forțe aparțin forțelor întunericului, care doresc distrugerea creștinismului, fundamentul culturii iubirii, al vieții și democrației, și instaurarea culturii crimei și morții.

– PNȚCD, singurul partid fondat de un sfânt ortodox, Sfântul Andrei Șaguna, și partidul martirilor, în fața acestei declarații politice de război religios, cheamă la constituirea COALIȚIEI CREȘTINE pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din această toamnă și face apel pentru reunirea tuturor forțelor creștine: Biserica Ortodoxă Română, Biserica Catolică, Bisericile și Cultele Neoprotestante, asociațiile civice creștine, toți românii creștini și toate partidele care se revendică creștine.

Poporul român, în fața asaltului demonic asumat de la cel mai înalt nivel politic, are de ales la alegerile care urmează între adevăr și minciună, bine și rău, Iisus Hristos și Regele Minciunii, între democrație și tiranie. Întreaga noastră istorie a fost istoria apărării credinței în Dumnezeu, lumina lumii, biruitoare a întunericului.

PNȚCD inițiază negocieri pentru edificarea platformei „Coaliția Creștină din România”, în numele bine credinciosului popor român, biserica vie. Cuvintele lui Iisus Hristos  „Fără mine nu puteți să faceți nimic” sunt credința noastră!

Continue Reading

Trending