Marketing
Sărbătorim Unirea Principatelor Române cu Gustul Autentic al Sigillum Moldaviae

Published
5 luni agoon
La 24 ianuarie sărbătorim Unirea Principatelor Române – peste 165 de ani de la primul pas făcut pentru realizarea unui stat naţional unitar român, Beciul Domnesc Compania vă invită să deschideți o sticlă de Sigillum Moldaviae și să vă bucurați de gustul care ne unește. Sigillum Moldaviae este un simbol al momentelor petrecute împreună, perfect pentru zile de sărbătoare.
Vinurile din acest brand vă răsfață simțurile cu o paletă completă de culori, perfect subliniată de notele aromatice bogate și complexe, care reflectă frumusețea și diversitatea podgoriilor moldovenești. Fiecare picătură te invită și te poartă într-o călătorie gustativă plină de istorie.
Sigillum Moldaviae este mai mult decât un brand de vinuri, este un gest de apropiere și de celebrare a tradițiilor noastre. Este un ambasador al gustului autentic românesc, ce aduce împreună inimi și suflete în jurul unei povești de veacuri.
Deschiderea unei sticle de vin Sigillum Moldaviae este o invitație adresată familiei și prietenilor, de a avea împreună o noua experiență, o amintire memorabilă.
Pentru toți cei care au o atitudine mai prietenoasă cu mediul, pentru a lăsa generațiilor următoare un aer mai respirabil, sunt invitați să cumpere un Bag in Box de 3L în locul a 4 sticle de vin sau un Bag in Box de 10 L în locul a 13 sticle de vin. Experiența va fi cu atât mai frumoasă știind că astfel fiecare dintre noi poate pune un sigiliu pentru o viață mai bună!
Încercați oricare dintre cele trei vinuri: Fetească Albă, Fetească Neagră sau Rose!
Vrancea, ținutul în care există aproape un sfert din vița de vie nobilă a României, este și locul în care își dau mâna cele trei regiuni istorice: Moldova, Muntenia și Transilvania, motiv pentru care aici este “Triplex confinium” sau tărâmul în care locuitorii celor trei regiuni puteau comunica despre tot ceea ce îi leagă, dându-și astfel mâna pentru Unire, pentru construcția acestei țări.
Vinurile produse de Beciul Domnesc Compania sunt create cu mândrie în podgoriile renumite ale Moldovei – Cotești, Huși, Odobești și Panciu. Fiecare picătură poartă în ea garanția calității și a tradiției viticole moldovenești. Din cele 8 vinuri din acest brand, puteți face alegerea perfectă pentru orice ocazie, pentru orice gust.
Vă invităm să vă alăturați celebrării tradiției și unității cu Sigillum Moldaviae, savurând vinul care unește inimi și suflete românești.
Descoperă Sigillum Moldaviae, Vinul care îi unește pe români!
Published
2 săptămâni agoon
30/05/2025RIVUS Cluj-Napoca, cel mai amplu proiect de reconversie urbană din România, investiție de peste jumătate de miliard de euro a companiilor IULIUS și Atterbury Europe, va include tehnologii cinematografice de ultimă generație marca CINEPLEXX. Acest nou parteneriat contribuie la poziționarea RIVUS drept lifestyle center cu un mix de funcțiuni diversificat – divertisment, cultură, spații verzi, shopping, office –, care vor schimba dinamica regiunii.
Grupul IULIUS anunță că CINEPLEXX ROMÂNIA va deschide un concept cinema multiplex de ultimă generație, care va fi integrat în RIVUS Cluj-Napoca, cel mai nou proiect de regenerare urbană aflat, în prezent, în etapa finală de autorizare. Cu o suprafață totală de 165.000 mp închiriabili, RIVUS este un proiect mixed-use ce transformă o fostă platformă industrială, după ce fabrica a fost mutată și retehnologizată, cu 7 milioane de euro, într-o destinație cu probabil cea mai mare diversitate funcțională din țară: retail, office, cultură, entertainment, al căror punct central este un parc de peste 5 hectare, care va permite accesul spre râul Someș. Prin mixul de funcțiuni și designul unic, conceput de biroul olandez de arhitectură UNStudio pentru a îmbina armonios elementele naturale cu cele funcționale, RIVUS se configurează drept o destinație de lifestyle completă pentru clujeni și nu numai, oferind numeroase oportunități de petrecere a timpului liber, branduri în premieră și concepte unice în regiune.
„Prin integrarea celui mai deosebit concept de cinema multiplex din țară, adus de CINEPLEXX ROMÂNIA în proiectul RIVUS, dezvoltăm oferta de divertisment a Clujului, oferind acces la o experiență cinematografică de top, facilitată de cele mai avansate tehnologii în materie de sunet, imagine și experiență de vizionare. În afară de cele 8 săli premium dotate cu sistem IMAX® Laser, pentru prima dată în țară, CINEPLEXX mai semnează o altă premieră, sub forma unui open-air cinema, care va găzdui atât proiecții, cât și evenimente din sfere variate. Este o funcțiune ce completează mixul variat de entertainment pe care îl propunem pentru RIVUS, proiect care va deveni o ancoră regională pentru shopping și petrecerea timpului liber, dar și un reper de lifestyle. Noutățile din proiect vor fi numeroase, viziunea pentru RIVUS fiind aceea de a acoperi segmente cu potențial privind experiențele de timp liber pentru întreaga familie. Proiectul avansează într-un ritm rapid, pentru zona de retail avem deja parteneriate semnate pentru mai mult de 70% din suprafața de 142.000 mp închiriabili.”, a declarat Oana Diaconescu, Head of Leasing IULIUS.
Viitorul cinematograf CINEPLEXX din RIVUS va redefini experiența cinematografică în Transilvania, punând la dispoziție 8 săli de vizionare dotate cu sisteme audio surround de ultimă generație, scaune premium, proiecție laser și servicii de înaltă calitate.
O atracție deosebită a noului cinematograf o va reprezenta includerea mult așteptatei tehnologii IMAX® cu Laser, care le va oferi în premieră cinefililor din Cluj șansa de a viziona filme în acest format de ultimă oră. Renumit pentru calitatea spectaculoasă a imaginii și performanța audio-vizuală imersivă, sistemul IMAX® cu Laser promite o experiență cinematografică inegalabilă.
Cinematograful va mai include un element unic și anume o sală de cinema în aer liber, care le va oferi cinefililor un spațiu premium de vizionare outdoor. Această locație versatilă nu numai că va găzdui proiecții de film, ci va funcționa și ca hub pentru evenimente și inițiative artistice, punând în valoare peisajul cultural al comunității.
„Suntem încântați că vom integra CINEPLEXX în proiectul RIVUS, aducând la Cluj premiere regionale și naționale, precum și experiența unică IMAX. Această inițiativă ne întărește angajamentul de a oferi experiențe cinematografice inegalabile.”, a declarat Mag. Christof Papousek, CFO și coacționar al CINEPLEXX.
„De la deschiderea primului nostru cinematograf în România, în anul 2019, Cineplexx a rămas dedicat angajamentului de a-i oferi publicului cea mai bună calitate în materie de imagine și sunet. Toate cinematografele noi pe care le-am construit sunt dotate cu scaune premium, sisteme de sonorizare de ultimă generație, ecrane de înaltă definiție și videoproiectoare laser performante, toate fiind concepute să întrunească cele mai înalte standarde de eficiență energetică și sustenabilitate. Clujul este unul dintre cele animate orașe din Europa, recunoscut pentru cultura sa bogată, mediul sportiv dinamic și ofertele interesante de divertisment. Suntem mândri să contribuim la stilul de viață dinamic de aici, prin intermediul experienței CINEPLEXX.”, a completat Christof Papousek.
Sistemul IMAX® cu Laser redefinește experiența cinematografică, oferind o imersie audio-vizuală fără egal. Conceput special pentru cele mai mari ecrane din lume, acest sistem ultramodern este prevăzut cu proiecție laser 4K de ultimă generație, care conferă o claritate spectaculoasă, culori vibrante și cele mai profunde contraste. Sistemul de sonorizare revoluționar IMAX® vine în completarea componentelor vizuale, oferind o sonorizare de înaltă precizie, care transportă publicul direct în miezul acțiunii de pe ecran. Cu ajutorul sistemului IMAX® cu Laser, spectatorii se pot aștepta la o aventură cinematografică incomparabilă, indiferent dacă explorează galaxii îndepărtate sau profunzimile emoțiilor umane.
CINEPLEXX este un mare operator de cinematografe din Europa Centrală și de Est, cu peste 50 de ani de experiență în industrie. Compania administrează în prezent peste 70 de cinematografe situate în 12 țări, printre care se numără Austria, Slovenia, Croația, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Muntenegru, Kosovo, Albania, Macedonia de Nord, Grecia, Italia și România.
De la intrarea sa pe piața din România, în anul 2019, CINEPLEXX a deschis 6 locații în țară: București (Băneasa și Titan), Satu Mare, Sibiu, Târgu Mureș și Craiova. CINEPLEXX se angajează să îmbunătățească experiența cinematografică și continuă să ofere divertisment de clasă mondială și cele mai înalte standarde de calitate din industrie.
Proiectul multifuncțional ce se dezvoltă pe fosta platformă industrială Carbochim, o investiție de peste 550 de milioane de euro, se anunță deja a fi nu doar cea mai mare destinație de shopping din România, dar și cel mai amplu lifestyle center din țară. Pe lângă multiplexul cinema cu tehnologii de ultimă generație, RIVUS va include și un centru de arte performative – RIVUS Live Arts –, componentă unică într-un proiect imobiliar, cinema în aer liber, spații de joacă, concepte educaționale și de divertisment în premieră națională, dar și facilități de sport și wellness și un hub medical. Toate aceste funcțiuni vor fi încadrate într-un ansamblu verde, ce va include și un parc natural – RIVUS Garden – de peste 5,2 hectare, chiar în inima orașului, prin intermediul căruia proiectul se deschide și activează malul râului Someș.
Published
3 săptămâni agoon
28/05/2025Brandul global de tehnologie HONOR prezintă inițiativa ”Play with Art” – parte a campaniei pentru lansarea noii serii de telefoane HONOR 400. Inițiativa dezvăluie capacitățile de ultimă generație ale celui mai avansat telefon HONOR cu cameră AI, ce aduc la viață arta clasică prin intermediul revoluționarei funcții AI Image to Video, dezvoltată cu tehnologie de la Google Cloud.
Arta cu aer modern
Opere de artă emblematice prind viață pe noile telefoane HONOR cu ajutorul unor funcții avansate. Prin capacitățile Image to Video, AI Outpainting și AI Cutout, Seria Honor 400 transformă capodopere statice în creații dinamice.
Utilizatorii se pot bucura de lucrări de artă clasice într-o expunere complet nouă și pot vedea cum o capodoperă istorică se transformă cu ajutorul tehnologiei fără să-și piardă esența artistică originară. Un exemplu este celebra fotografie cu sculptorul Constantin Brâncuși în atelierul său, care poate fi transformată dintr-o pictură statică într-o experiență dinamică, îmbogățită cu mișcări subtile și fundal extins. Picturi cunoscute din patrimoniul cultural românesc, precum ”Autoportret”-ul lui Luchian, ”Țărancă torcând”, de Nicolae Grigorescu, ”Fata pădurarului”, pictată de Nicolae Tonița, devin imagini în mișcare, cu o simplă apăsare pe buton. Această experiență nu doar pune în valoare frumusețea operelor, ci și încurajează publicul să interacționeze cu arta clasică într-un mod neconvențional.
Tradiția se întâlnește cu inovația
Programul ”Play with Art” este un nou exemplu al angajamentului HONOR de a crea o punte între tradiție și inovație. Insuflând o nouă viață artei clasice, HONOR arată cum tehnologia poate prezerva moștenirea culturală și, în același timp, poate inspira creativitatea modernă. Prin capacitățile sale AI, Seria HONOR 400 oferă utilizatorilor puterea de a experimenta noi expresii artistice, într-un mod interactiv și implicat. Spre exemplu, funcția Image-to-Video permite utilizatorilor să transforme imaginile statice în scurte clip-uri cinematografice, în vreme ce funcția Outpainting extinde fundalul unei opere de artă dincolo de limite.
Toate aceste tool-uri ne ajută să explorăm mai ușor ca niciodată potențialul creativ pe care-l avem. Tehnologia incluzivă a HONOR face accesibile aceste instrumente pentru vizitatorii oricărui eveniment, indiferent de nivelul de cunoștințe tehnice. Fie că admirăm arta sau doar suntem curioși de cât de departe merg performanțele AI-ului, Seria HONOR 400 transformă creativitatea într-o experiență ușoară și plăcută.
La intersecția dintre artă și tehnologie
Programul „Play with Art” îi invită pe pasionații de artă, creatori și iubitori de tehnologie să exploreze conexiunea dintre artă și AI, descoperind cum tehnologia poate schimba modul în care interacționăm cu patrimoniul cultural. Utilizatorii vor avea ocazia să vadă capodopere clasice readuse la viață și să creeze propriile interpretări folosind instrumentele AI oferite de HONOR. Prin întâlnirea bogăției istorice a artei cu posibilitățile oferite de tehnologia modernă, HONOR redefinește tot ce înseamnă celebrarea patrimoniului cultural în lumea de azi. Această inițiativă arată cum instrumentele digitale pot oferi noi perspective asupra artei istorice, oferind participanților moduri suplimentare de a o explora.
Rămâi la curent cu noutățile despre seria HONOR 400 și descoperă cum se întâlnesc arta și inovația pe www.honor.com.
Published
2 luni agoon
17/04/2025Cea de-a 3-a ediție a Bienalei Internaționale Yeditepe este pregătită să întâmpine iubitorii de artă în cadrul celor mai emblematice spații istorice ale Istanbulului. Pregătirile sunt aproape de final, iar evenimentul va debuta în curând, oferind vizitatorilor momente speciale prin intermediul unor lucrări variate și captivante.
Bienala Yeditepe, care ocupă un loc important în calendarul cultural și artistic al orașului, își propune și în acest an să aducă un omagiu siluetei istorice a Istanbulului prin artă. Ea va avea loc în clădiri care poartă amprenta trecutului, iar organizatorii sunt în faza finală a pregătirilor. La Depozitele Gării Sirkeci, unul dintre spațiile centrale ale bienalei, lucrările de instalare a operelor, amenajările tehnice și aranjamentele expoziționale sunt aproape finalizate. Se urmărește realizarea unei prezentări armonioase, care să respecte structura istorică a locației.
Pe lângă Gara Sirkeci, pregătirile se desfășoară cu minuțiozitate și în alte puncte-cheie ale bienalei: Cetatea Yedikule și subsolul Moscheii Nuruosmaniye. Cetatea Yedikule, cu spațiul său în aer liber, va găzdui instalații de mari dimensiuni realizate de artiști, în timp ce subsolul Moscheii Nuruosmaniye va deveni un spațiu unic pentru lucrări video, instalații și proiecte bazate pe arhive, în consonanță cu atmosfera locului.
Ediția din acest an promite un conținut bogat prin participarea unui număr mare de artiști din diferite discipline. Lucrări realizate în domenii precum pictura, sculptura, fotografia sau arta video oferă interpretări contemporane ale complexității culturale a Istanbulului. Bienala nu este doar un eveniment expozițional, ci și un spațiu de întâlnire intelectuală și culturală. În acest sens, vor fi organizate paneluri, interviuri, întâlniri cu artiști și tururi tematice.
Așa cum s-a întâmplat și în edițiile anterioare, Bienala Yeditepe continuă să promoveze conceptul de „gândire în dialog cu spațiul”. Contextul istoric, arhitectural și cultural al clădirilor alese influențează în mod direct procesul creativ al artiștilor, transformând bienala într-o platformă care vorbește atât despre trecutul, cât și despre viitorul Istanbulului.
Data deschiderii oficiale și programul complet vor fi anunțate în curând. Pe parcursul bienalei, lucrările artiștilor locali și internaționali vor întâlni publicul, iar locuitorii orașului vor avea ocazia să descopere arta contemporană în cadre istorice deosebite.
Reunind patrimoniul cultural cu arta, Bienala Yeditepe promite să lase o amprentă puternică asupra publicului.