Connect with us

Muzica si filme

Miki, fosta membră a trupei K-pital, își reînnoiește stilul muzical cu lansarea piesei „Primul Pas”

Published

on

În lumea muzicii românești, transformarea este cheia succesului îndelungat. Miki, cunoscută publicului larg pentru participarea sa în trupa K-pital, alături de Vlad Gheorghiu și Alex Cernahoschi, a decis să își schimbe direcția muzicală, marcând un nou capitol în cariera sa. După ce a cucerit topurile muzicale cu hituri precum „Visez”, „Undeva”, și „Hei !”, Miki își surprinde fanii cu un stil nou și îndrăzneț.

Introducere în lumea muzicii de petrecere

„Primul Pas” nu este doar o piesă; este un manifest al bucuriei și al muzicii care unește oamenii. Acest nou single marchează o schimbare semnificativă în cariera lui Miki, orientându-se către muzica de petrecere și folclor, genuri muzicale care, conform unor studii recente, sunt preferate de aproximativ 80% dintre români.

O schimbare inspirată de bucuria oamenilor

Ce te-a inspirat să faci această schimbare de stil și să lansezi „Primul Pas”?

Miki: În ultimii ani, am cântat la foarte multe evenimente și am observat că muzica pe care oamenii o preferă și pe care se distrează cel mai mult este muzica de petrecere și folclorul. Mi-am adaptat playlist-ul în funcție de aceste preferințe și am simțit o conexiune profundă cu publicul. Cântând foarte mult aceste genuri, mi-am dorit să creez ceva al meu, piese care să mă reprezinte și care să aducă bucurie în inimile oamenilor.

Ce reprezintă „Primul Pas” pentru tine?

Miki: „Primul Pas” este o expresie a dorinței mele de a aduce oamenii împreună prin muzică. Este o piesă care sper să inspire bucurie și să aducă zâmbete pe fețele ascultătorilor, indiferent de context. Este, de asemenea, un simbol al evoluției mele ca artistă și al dorinței de a explora și a îmbrățișa noi genuri muzicale.

Întrebată despre ce își dorește ca oamenii să simtă când ascultă pentru prima dată „Primul Pas”, Miki exprimă o dorință simplă, dar profundă: “vreau ca oamenii să danseze și să se simtă bine pe muzica mea. Este o piesă de stare”, explică ea, „și îmi doresc ca, indiferent de ceea ce faci în momentul în care auzi piesa, să simți nevoia să dansezi”. Această viziune reflectă nu doar schimbarea de stil muzical a lui Miki, dar și evoluția ei ca artistă și ca persoană, care dorește să aducă emoție, bucurie și unitate prin muzică.

Evoluția lui Miki: de la reprezentație solo la band

O altă fațetă fascinantă a transformării muzicale a lui Miki este colaborarea ei îndelungată cu o gașcă de instrumentiști talentați, care îi acompaniază talentul vocal în cadrul evenimentelor la care participă. Pe măsură ce stilul ei muzical s-a maturizat și a evoluat, Miki a simțit nevoia de a împărți scena cu un band, o mișcare care a culminat cu formarea „Miki Live Band”, o formație dedicată interpretării de cover-uri la evenimente. Acest parteneriat, care dureaza deja de zece ani, nu doar că a îmbogățit experiența muzicală pe care Miki o oferă publicului său, dar a și creat un spectacol viu, plin de energie și autenticitate.

Cum a influențat colaborarea cu bandul creat, evoluția ta muzicală?

Miki: Colaborarea cu colegii mei de trupă a fost un punct de cotitură în cariera mea. Acești instrumentiști incredibil de talentați aduc fiecare piesă la viață într-un mod pe care nu l-am experimentat cântând solo. Este o simbioză perfectă între vocea mea și instrumentele lor, creând o atmosferă unică la fiecare eveniment. Această colaborare a fost esențială în maturizarea stilului meu muzical.

Ce aduce special Miki Live Band la evenimentele la care cântați?

Miki: Miki Live Band aduce o energie inegalabilă. Fiecare membru al trupei este dedicat nu doar perfecțiunii tehnice, dar și transmiterii emoției prin muzică. Suntem o familie pe scenă, iar asta se simte în fiecare piesă pe care o interpretăm. Ne dorim să oferim publicului nu doar muzică, ci o experiență memorabilă, un moment de evadare prin care să simtă cu adevărat bucuria și sărbătoarea vieții.

O nouă etapă în cariera lui Miki

Schimbarea stilului muzical nu este o decizie ușoară pentru niciun artist, dar Miki o face cu grație și curaj. Prin piesa „Primul Pas”, ea își propune să aducă o rază de soare în viețile ascultătorilor, să ofere un motiv de sărbătoare și să demonstreze că muzica este un limbaj universal, capabil să unească inimi, să creeze emoție si amintiri de neuitat.

Miki nu doar că și-a schimbat stilul muzical, dar și-a și reinventat modul de a comunica cu publicul său. „Primul Pas” este mai mult decât o piesă; este o invitație la dans, la bucurie și la celebrarea momentelor frumoase împreună. Prin această lansare, Miki demonstrează că este pregătită să cucerească inimile ascultătorilor într-un mod cu totul nou și emoționant.

Auzim că „Primul Pas” este doar începutul unei noi serii de piese în stilul de muzică de petrecere. Ce ne poți spune despre proiectele tale viitoare?

Miki: Da, este o perioadă incredibil de creativă. Avem în lucru încă trei piese care urmează aceeași linie muzicală – vibrantă, plină de culoare, energie și, bineînțeles, de sentimente. Ne dorim să le oferim fanilor noștri o gamă variată de cântece care să aducă zâmbete, să încurajeze dansul și să creeze atmosfera perfectă pentru orice fel de celebrare. Planificăm să lansăm aceste piese treptat, pe parcursul anului, astfel încât să avem mereu ceva nou și proaspăt de oferit publicului nostru.

https://bit.ly/mikiprimulpas

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Muzica si filme

FURIOSA: SAGA MAD MAX este acum în cinematografele din România

Published

on

La peste 40 de ani de la debutul francizei și 9 ani de la câștigarea a șase Premii Oscar cu “Drumul Furiei”, ingeniosul regizor George Miller readuce universul postapocaliptic pe marile ecrane într-un nou capitol original – „Furiosa: Saga Mad Max” – de astăzi în avanpremieră națională, exclusiv la cinema.

După ce a cucerit cineaștii prezenți la Festivalul de Film de la Cannes, filmul a avut marți seara avanpremiera națională la IMAX Cinema City Afi Cotroceni în prezența a numeroși cinefili, jurnaliști, critici de film, artiști și creatori de conținut. Cu toții au fost impresionați de efectele speciale, acțiunea accelerată și realismul cutremurător al personajelor, aflate într-o continuă cursă pentru supraviețuire. Printre invitați s-au numărat: Giulia și Vlad Huidu, Andrei Niculae, Rareș Năstase, Marina și Daniel Nițoiu, Alin Gălătescu, Roxana Ghiorghian, Francezu’, Piticu’ și Omul Negru.

Regizorul George Miller adaugă aventurii o nouă poveste autentică, plină de acțiune care dezvăluie originile controversatului personaj feminin introdus în „Mad Max: Drumul Furiei”. Anya Taylor-Joy și Chris Hemsworth sunt protagoniștii acestei povești. În timp ce omenirea e pe cale de dispariție, tânăra Furiosa este răpită din sânul familiei și cade pradă unei bande nemiloase, condusă de Warlord Dementus. Gonind în viteză prin deșert, ei dau peste o așezare subordonată lui Immortan Joe. În timp ce acești doi tirani își dispută controlul asupra ultimelor resurselor vitale existente, Furiosa trebuie să supraviețuiască multor provocări pentru a putea ajunge înapoi acasă.

După o Furiosa interpretată remarcabil de Charlize Theron în „Drumul Furiei”, Miller avea nevoie și acum de o actriță care să transmită puterea unei eroine în devenire și care să nu-și piardă identitatea pe măsură ce acțiunea înaintează, astfel a ales-o pe Anya Taylor-Joy.

Personajul negativ, tiranul Dementus este descris de Miller ca „un dictator din tiparul clasicilor Genghis Han sau Hannibal care își conduce poporul prin deșert distrugând orice iese în cale doar din dorința de a-și păstra supremația. Chris Hemsworth face o treabă minunată cu personajul și tratează întregul univers cu multă dedicare și realism.

Un proiect Warner Bros. Pictures și Village Roadshow Pictures, distribuit la nivel național de către Vertical Entertainment, filmul „Furiosa: Saga Mad Max” este de astăzi, în avanpremieră pe marile ecrane din țară, în format 2D subtitrat, dar și formatele speciale IMAX, 4DX și Dolby Atmos.

Continue Reading

Muzica si filme

DISNEY+: SE LUCREAZĂ LA NOI SEZOANE SHŌGUN

Published

on

FX, Hulu și moștenitorii lui James Clavell lucrează la extinderea serialului dramatic de mare succes, Shōgun, cu încă două sezoane. Calendarul de producție nu a fost încă stabilit, dar echipa scenariștilor este în curs de constituire și va începe activitatea în această vară.

În primele nouă săptămâni de la premieră, Shōgun a devenit cel mai urmărit show al FX, pe baza orelor de vizionare la nivel global. Toate cele 10 episoade ale sezonului 1 din Shōgun, care s-a încheiat pe 23 aprilie, sunt disponibile pentru streaming pe Disney+ la nivel global și pe Hulu în SUA.

Shōgun a fost foarte bine primit de critici, fiind considerat:

  • „cel mai bun serial de televiziune al anului” – Esquire
  • „o adevărată capodoperă” – TIME
  • „nu doar unul dintre cele mai bune seriale ale anului, ci și unul dintre cele mai bune seriale care au apărut vreodată pe ecrane” – Collider
  • „clar unul dintre cele mai bune show-uri din 2024” – Forbes
  • „cel mai bun serial al anului, la mare distanță de restul ” – Polygon
  • „cel mai bun serial TV în acest moment – cu cele mai bune interpretări actoricesti” – The Daily Beast
  • „unele dintre cele mai bune interpretări ale anului de până acum” – Paste
  • „Shōgun de la FX nu este un remake – este o revelație…. o adevărată capodoperă” – TIME
  • „Uluitorul Shogun este adevărata epopee TV pe care o așteptați” – USA Today
  • „Maiestuos…. palpitant și fascinant….Nu am mai vrut să părăsesc această lume” – TV Guide

„Shōgun”, o adaptare originală a bestsellerului lui James Clavell, este plasat în Japonia anului 1600, în pragul unui război civil care va defini întregul secol. Producătorul Hiroyuki Sanada joacă rolul „Lordului Yoshii Toranaga”, care se luptă pentru viața sa în timp ce dușmanii săi din Consiliul Regenților se unesc împotriva sa. Când o corabie europeană misterioasă este găsită abandonată într-un sat de pescari din apropiere, căpitanul ei, englezul John Blackthorne (Cosmo Jarvis), poartă cu el secrete care l-ar putea ajuta pe Toranaga să încline balanța puterii și să distrugă influența extraordinară a dușmanilor lui Blackthorne – preoții iezuiți și negustorii portughezi. Destinele lui Toranaga și Blackthorne devin strâns legate de traducătoarea lor, Toda Mariko (Anna Sawai), o nobilă creștină misterioasă și ultima dintr-un neam dezonorat. În timp ce își slujește stăpânul în mijlocul acestui peisaj politic tensionat, Mariko trebuie să reconcilieze noua ei legătură cu Blackthorne, angajamentul ei față de credința care a salvat-o și datoria față de răposatul ei tată.

„Shōgun” prezintă o distribuție japoneză foarte apreciată, o premieră pentru o producție americană, inclusiv Tadanobu Asano în rolul lui „Kashigi Yabushige”, un trădător notoriu și un apropiat al lui Toranaga; Hiroto Kanai în rolul lui „Kashigi Omi”, tânărul conducător al satului de pescari unde a fost găsită nava lui Blackthorne; Takehiro Hira în rolul lui „Ishido Kazunari”, un birocrat puternic care este principalul rival al lui Toranaga; Moeka Hoshi în rolul lui „Usami Fuji”, o văduvă care trebuie să-și găsească un nou scop în mijlocul luptei domnului său; Tokuma Nishioka în rolul „Toda Hiromatsu”, generalul de încredere și cel mai apropiat prieten al lui Toranaga; Shinnosuke Abe în rolul „Toda Hirokatsu” („Buntaro”), soțul gelos al lui Mariko; Yuki Kura în rolul lui „Yoshii Nagakado”, fiul impetuos al lui Toranaga cu o dorință puternică de a-și dovedi valoarea; Yuka Kouri în rolul lui „Kiku”, o curtezană renumită pentru măiestria sa artistică în toată Japonia și Fumi Nikaido în rolul lui „Ochiba no Kata”, mama venerabilă a moștenitorului care nu se va opri de la nimic pentru a pune capăt lui Toranaga și amenințării acestuia la adresa puterii fiului ei.

Shōgun de la Studiourile FX este creat de Rachel Kondo și de Justin Marks, iar Marks fiind showrunner și producător executiv alături de Michaela Clavell, Edward L. McDonnell, Michael De Luca și Kondo. Serialul este produs de FX Productions.

Continue Reading

Muzica si filme

FILMUL DOCUMENTAR “LET IT BE” ESTE DISPONINIL ACUM PE DISNEY+

Published

on

„The Beatles: Let It Be”, filmul original din 1970 al regizorului Michael Lindsay-Hogg despre The Beatles, restaurat cu meticulozitate de echipa lui Peter Jackson de la Park Road Post Production, este acum disponibil în streaming pe Disney+.

Difuzat pentru prima acum peste 50 de ani, în plină agitație după destrămarea trupei The Beatles, „The Beatles: Let It Be” ocupă acum locul cuvenit în istoria trupei. Filmul a fost scos la lumină prin restaurarea sa și în contextul dezvăluirilor făcute în documentarul lui Peter Jackson, „The Beatles: Get Back”, câștigător a mai multor premii Emmy®. Lansată pe Disney+ în 2021, docuseria prezintă căldura și camaraderia iconică a celor patru membrii, surprinzând un moment crucial în istoria muzicii.

„Let It Be” conține secvențe care nu au fost prezentate în documentarul „The Beatles: Get Back”, aducându-i pe telespectatori în studio și pe acoperișul Apple Corps din Londra, în ianuarie 1969, când The Beatles, însoțiți de Billy Preston, compun și înregistrează albumul Let It Be, fiind și ultima oară când când trupa cântă live. Acest album a fost premiat cu GRAMMY Award®, iar piesa de titlu cu Academy Award®. Odată cu lansarea documentarului „The Beatles: Get Back”, cererea fanilor pentru filmul original „Let It Be” a atins un nivel febril. Cu sprijinul deplin al lui Lindsay-Hogg, Apple Corps a cerut companiei Park Road Post Production a lui Peter Jackson să restaureze cu meticulozitate filmul de pe negativul original de 16 mm, care a inclus remasterizarea sunetului folosind aceeași tehnologie MAL de mixaj care a fost aplicată la „The Beatles: Get Back”.

“The Beatles: Let It Be”, în regia lui Michael Lindsay-Hogg, îi are în distribuție pe John Lennon, Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr, cu o apariție specială a lui Billy Preston. Filmul a fost produs de Neil Aspinall, The Beatles acționând în calitate de producători executivi. Directorul de imagine a fost Anthony B Richmond.

FIlmul documentar “The Beatles: Let It Be” este acum disponibil doar pe Disney+.

Continue Reading

Trending