Connect with us

Business

Maroon by Condor: Restaurantul ales de Dan Shomon, omul de încredere al lui Barack Obama, pentru bucătăria ardelenească

Published

on

Cina de eleganță cu omul de încredere al lui Barack Obama. Dan Shomon apreciază deliciile ardelenești de la Maroon by Condor.
Cina de eleganță cu omul de încredere al lui Barack Obama. Dan Shomon apreciază deliciile ardelenești de la Maroon by Condor

În inima Bucureștiului, un restaurant cu o istorie bogată și-a reînnoit identitatea sub conducerea lui Dorin Iosif Cândea, fondatorul Clinicii medicale Condor. Dan Shomon, omul de încrederea al lui Barack Obama s-a bucurat de preparate ardelenești la Maroon by Condor.

Dan Shomon, omul de încredere al fostului președinte american, Barack Obama, a avut oportunitatea de a degusta o varietate de preparate culinare ardelenești și de a se relaxa într-o atmosferă distinsă a localului.

Dan Shomon a fost șef de campanie al lui Barack Obama (președinte al Statelor Unite ale Americii în perioada 2009-2017). Pe lângă activitatea sa politică, Dan Shomon a avut un impact semnificativ în promovarea investițiilor din Europa de Est și Orientul Mijlociu în Statele Unite, inclusiv în Serbia și România. Este cunoscut ca un om care a deschis uși pentru companiile europene, facilitând colaborarea internațională.

Pe Fondatorul Clinicii Condor Dorin Cândea, de origine ardelean, și actualmente patronul restaurantului Maroon îl leagă de Dan Shomon o prietenie veche și s-au revăzut într-un loc unde fuziunea aduce împreună multe personalități ale televiziunii, lumii politice, artistice și nu numai, uniți fiind de amprenta tradițional românească.

Dorin Iosif Cândea, fondatorul Clinicii Condor, a devenit noul proprietar al restaurantului de prestigiu Maroon

Dorin Iosif Cândea, fondatorul Clinicii Condor, a devenit noul proprietar al restaurantului de prestigiu Maroon, situat într-o locație de elită din centrul Bucureștiului. Timp de 7 ani, restaurantul a oferit o experiență culinară mediteraneeană, însă sub noua conducere, meniul a fost extins pentru a include și preparate tradiționale ardelenești.

Locul de proveniență al patronului Dorin Iosif Cândea a fost decisiv în stabilirea meniului. El promovează cu pasiune bucătăria românească, fără a renunța însă la caracterul mediteraneean care a consacrat inițial localul Maroon. Conceptul restaurantului a fost îmbunătățit pentru a satisface gusturile clienților care doresc să savureze preparate tradiționale românești.

Bucătarii împreună cu întregul personal al restaurantului adună ani de experiență în domeniu și au fost instruiți cu atenție pentru noul concept al restaurantului Maroon. Clienților le este oferită o experiență desăvârșită și sunt serviți cu preparate proaspete, de la pește, până la preparate din carne, precum jamonul făcut proaspăt, până la pregătirea unor dish-uri în fața clienților, de exemplu paste pregătite în roată de parmezan.

Revelion la un preț corect în cadrul restaurantului Maroon by Condor

Totodată, restaurantul Maroon by Condor organizează Revelionul 2024 într-un buget ce reflectă un preț corect pentru toată lumea. Pentru cei care vor să-și petreacă noaptea dintre ani într-o zonă centrală a Capitalei, prețul este de 500 de lei/persoană  și include muzică live, o masă specială formată din gustare rece tradițional românească, gustare din trei feluri de pește biban, doradă, somon și orez sălbatic, friptură de vită (Tomahawk, Rib-eye cu broccoli, sparanghel și piure de țelină), tort Maroon, Open bar, bufet cu brânzeturi și jamon (19:00 – 01:00) și candy bar (01:00 – 05:00).

Rezervările se fac la numărul de telefon 0744 623 033. Restaurantul Maroon by Condor este situat pe Str. Nerva Traian nr. 11, București.

Cine este Dorin Iosif Cândea, noul patron al restaurantului Maroon

Dorin Iosif Cândea este fondatorul Clinicii medicale de prestigiu Condor. El a adoptat cu pasiune conceptul unei clinici medicale comprehensive în București, echipată cu toate serviciile necesare pentru a răspunde nevoilor diverse ale pacienților. Cu accent pe decontarea serviciilor prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), el a dorit să ofere o alternativă solidă, eficientă și de înaltă calitate în furnizarea de îngrijiri medicale. Familia numeroasă a lui Dorin Iosif Cândea a reprezentat o sursă de inspirație pentru fondarea și dezvoltarea clinicii medicale. În același timp, Dorin Iosif Cândea a încurajat și sprijinit educația, exemplificată în implicarea familiei ale sale în activitatea clinicii, fiind tată a trei fete.

La Gala Performanței și Excelenței 2023, Clinica Condor a obținut “Premiul de Excelență pentru servicii medicale de top”, fiind recunoscută ca una dintre clinicile de excelență de pe piața din România. Recent, Dorin Iosif Cândea a primit trofeul Galei Ziarului News.

Centrul Medical Condor reprezintă un model de excelență în furnizarea de îngrijiri medicale în România. Mai multe detalii despre Centrul medical Condor și activitatea lui Dorin Cândea puteți afla aici.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Business

Misiunea NewsOne.ro pentru antreprenori

Published

on

Promovare pentru antreprenorii romani

News One este o platformă de informații gândită în special pentru antreprenorii la început de drum din România. O platformă pentru afacerile mici și medii care doresc să își facă vizibilă povestea și munca, tot ce oferă oamenilor cu pasiune, dedicație și care au misiunea de a ne face pe noi toți mai fericiți, indiferent de domeniul în care activează.

NewsOne este o platformă-voce pentru antreprenorii care nu au resursele necesare să fie vizibili pentru toată lumea, să își crească site-urile prin backlink-uri și toate practicile de business care i-ar aduce mai în față.

Poate că tu ai o idee grozavă sau un business cu o poveste pe care mai mulți oameni ar trebui să o audă. Noi te ajutăm să dai voce poveștii, să îți punem în rânduri gândurile și emoția business-ului tău.

Hai să facem drumul antreprenorilor din România mai ușor și mai plin de poveste. Cu mai multe șanse pentru afacerile românești și pentru talentul antreprenorilor. 

Promitem profesionalism, drag și dedicare pentru fiecare articol. Fie că vrei un interviu despre tine sau despre afacere ta, o poveste descriptivă a business-ului pe care îl ai, un advertorial sau o prezentare a produsului tău, îți găsești loc pe site-ul nostru.

Lasă-ne un e-mail pe contact@newsone.ro cu afacerea pe care o ai: spune-ne cu ce te ocupi, lasă-ne un link către afacerea ta și ce ai vrea să scoți în evidență din business-ul tău.

Semnat,

Un antreprenor ca tine. 

 

Continue Reading

Evenimente

Epoque Hotel Relais & Châteaux lansează platforma de evenimente L’Art de Vivre și îl aduce în România pe Mark Lundgaard, unul dintre cei mai apreciați chefi din Copenhaga

Published

on

Epoque Hotel Relais & Châteaux, membru Relais & Châteaux, anunță lansarea platformei Epoque L’Art de Vivre, un concept care propune un calendar dinamic de evenimente menite să conecteze publicul urban cu arta rafinamentului și ospitalitatea autentică. Această inițiativă reflectă angajamentul hotelului de a deveni un punct de referință pentru comunitatea bon vivantului contemporan, prin experiențe culturale și gastronomice de excepție.

„Încă de acum 15 ani, de la fondare, promisiunea Epoque Hotel Relais & Châteaux a fost să fie un retreat urban, un loc al eleganței în inima orașului. Anul 2025 marchează un nou capitol în acest demers, printr-o selecție de evenimente menite să aducă împreună maeștri culinari, artiști și creatori care rezonează cu valorile noastre fundamentale: autenticitate, pasiune pentru frumos și cultură”, declară Diana Popescu, proprietar Epoque Hotel Relais & Châteaux.

La Epoque Hotel Relais & Châteaux, ceaiul de după-amiază devine o experiență în sine, sub umbrela FestiviThé

Sub umbrela Epoque L’Art de Vivre, hotelul propune experiențe inedite care extind inițiativele lansate deja în 2024. Printre acestea se numără FestiviThé, o inițiativă care a transformat ritualul ceaiului într-o celebrare a rafinamentului franțuzesc. În fiecare weekend din luna decembrie, oaspeții au fost invitați să descopere un bufet elegant, unde deliciile culinare – de la sandvișuri gastronomice, madeleines și tort de mere, la mousse de turtă dulce și praline realizate în casă – au fost acompaniate de ceaiuri de sezon, ciocolată caldă și punch-uri aromate.

FestiviThé a fost un proiect pilot, al cărui feedback ne-a confirmat apetitul publicului bucureștean pentru experiențe fine, bazate pe arome recognoscibile, într-un cadru elegant. Succesul acestui concept a stârnit în noi dorința de a continua și diversifica acest gen de experiențe. În 2025, vom transforma acest ritual într-o tradiție permanentă, adaptată fiecărui anotimp”, adaugă Ioana Petrescu, General Manager Epoque Hotel Relais & Châteaux.

În 2025, Epoque Hotel Relais & Châteaux împreună cu cheful Mark Lundgaard aduc la București experiența Kong Hans Kælder, restaurantul din Copenhaga distins cu 2 stele Michelin, membru Relais & Châteaux

În 2025, experiențele gastronomice la cel mai înalt nivel continuă la Epoque Relais & Châteaux cu o cină excepțională ce aduce la București universul Kong Hans Kælder, celebrul restaurant cu două stele Michelin din Copenhaga. Astfel, pe 6 si 7 aprilie, Epoque Tasting Room devine scena unor cine de excepție, ce reproduc fidel viziunea gastronomică a unei adevărate instituții culinare. Fondat în 1976, Kong Hans Kælder, primul restaurant din Danemarca distins cu o stea Michelin, continuă să fie un etalon al culturii culinare nordice, combinând tradiția franceză cu minimalismul scandinav. În cadrul serii dedicate oaspeților Epoque Hotel Relais & Châteaux, chef Mark Lundgaard, cel care a adus localului ce-a de-a doua stea Michelin, va crea o experiență excepțională, demnă de o capitală gastronomică. Totul va avea loc în Epoque Tasting Room, un spațiu de evenimente private intim, cu bucătărie deschisă, un chef’s table de 16 persoane și o cramă elegantă de vinuri prestigioase.

“Unele dintre cele mai sonore și respectate restaurante ale lumii se află în Copenhaga, un oraș devenit epicentrul gastronomiei mondiale. Faptul că chef Mark Lundgaard a reușit să inoveze și să se remarce într-un mediu atât de competitiv, aducând restaurantului pe care îl reprezintă două stele Michelin, este o dovadă a măiestriei sale. Consider că suntem privilegiați să îl avem alături și să putem replica experiența Kong Hans Kælder, membru Relais & Châteaux, în cadrul spațiului nostru de evenimente. Această oportunitate se datorează pasiunii noastre, dar și apartenenței la asociația Relais & Châteaux, care creează un mediu colaborativ, ce ne permite să aducem experiențe stelate, la București”, a declarat Diana Popescu, proprietar Epoque Hotel Relais & Châteaux.

SecrEAT invită oaspeții la experiențe culinare misterioase, dedicate celor mai fine papile

În aceeași notă colaborativă, hotelul continuă seria de evenimente SecrEAT, o experiență gastronomică exclusivistă, în care cheful este dezvăluit doar în seara evenimentului. Prima ediție din ianuarie 2025 a avut loc în Epoque Tasting Room și l-a avut ca protagonist pe Paul Oppenkampf, iar următoarele vor aduce împreună chefi din România și din afara granițelor, fiecare eveniment fiind o celebrare a creativității culinare și a artei gustului.

Food Meets Culture – un exercițiu cultural, care pornește de la gastronomie

Seria de evenimente Food Meets Culture este un alt proiect de referință pentru 2025, explorând conexiunile dintre gastronomie și arte moderne, precum moda, designul de bijuterii, pictura sau artele urbane. „La fel ca în artă, și în gastronomie fiecare element poartă o semnificație culturală profundă. Ingredientele, tehnicile, povestea din spatele fiecărui preparat sunt expresia unor tradiții, dar și a unei viziuni contemporane, puternic marcată de experiențe personale. Prin Food Meets Culture, dorim să arătăm că gastronomia nu este doar un act de consum, ci o formă de artă, un limbaj universal care unește oameni și idei”, explică Ioana Petrescu.

Prin aceste inițiative, Epoque Hotel Relais & Châteaux își reafirmă poziția de lider în industria ospitalității de lux, consolidând valorile Relais & Châteaux și oferind publicului bucureștean experiențe autentice, rafinate și memorabile. Cu un restaurant à la carte (L’Atelier Relais & Châteaux), un spațiu de evenimente versatil (Epoque Events Gallery) și un private dining exclusivist (Epoque Tasting Room), boutique hotelul deține toate premisele pentru a organiza de la reuniuni restrânse de 10-16 persoane până la recepții de 50-100 de invitați, menținând un mix de rafinament, intimitate și flexibilitate, adaptat cerințelor unui public exigent.

Continue Reading

Evenimente

Lavazza aduce excelența cafelei italiene la Bucharest Coffee Festival 2025

Published

on

Lavazza participă și anul acesta la Bucharest Coffee Festival 2025, eveniment de referință pentru industria cafelei din România și Europa Centrală și de Est. Festivalul, ajuns la cea de-a 11-a ediție, se va desfășura în perioada 21-23 martie, la Hala Laminor din București, reunind sute de specialiști în domeniu, respectiv barista, prăjitorii, antreprenori și pasionați ai cafelei din România, Italia, Grecia și Danemarca.

Bucharest Coffee Festival, organized pentru prima dată în 2014, este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate cafelei de specialitate la nivel european, având ca obiectiv promovarea diversității și calității cafelei prin prezentarea celor mai bune sortimente, a celor mai inovatoare metode de preparare și a tendințelor actuale din industrie.

În cadrul festivalului, Lavazza va oferi sesiuni de degustare pentru noile sale blenduri din gama Tales of Italy, dedicată sectorului HoReCa, gamă ce include Tales of Italy Galleria, Tales of Italy Trastevere și Tales of Italy Canal Grande. Sesiunile de degustare vor avea loc sub îndrumarea trainerului barista local Lavazza, Eduard Oancea. De asemenea, iubitorii de cafea vor avea ocazia să testeze și gama Ready to Drink, cafea italiană în varianță rece. Cu o textură cremoasă și fină, gama Ready To Drink oferă trei variante diferite prin care Lavazza reinventează rețetele clasice în versiuni ready to drink, perfecte pe tot parcursul anului: Caffè Latte, Cappuccino și Espresso&Milk.

„Ne dorim să fim cât mai aproape de comunitatea pasionaților de cafea, să rămânem relevanți pentru iubitorii acesteia, prin sesiuni de cupping și interacțiune directă cu partenerii și consumatorii. Bucharest Coffee Festival este platforma ideală pentru a aduce în prim-plan excelența și inovația în domeniul cafelei”, a declarat Eduard Oancea, trainer barista Lavazza. ”Participarea Lavazza la festival subliniază angajamentul nostru de a susține profesioniștii industriei și de a educa publicul în ceea ce privește cultura cafelei”, a mai spus acesta.

Sâmbătă, la standul Lavazza, situat în fața scenei festivalului, va avea loc o sesiune de cupping de cafea. Cuppingul este o metodă standardizată de degustare a cafelei, folosită de profesioniști pentru a evalua arome, corp, aciditate, dulceață și alte caracteristici ale unei cafele. Această experiență este menită să le ofere participanților oportunitatea înțelegerii mai profunde a culturii cafelei.

Continue Reading

Trending