Connect with us

Muzica si filme

Studiourile Disney prezintă filmul-eveniment ”Dorința”: o poveste uimitoare, cum nu vezi decat o data la o suta de ani!

Published

on

Noua aventură muzicală animată „Wish / Dorinţa” de la Walt Disney Animation Studios invită publicul în regatul magic din Rosas, unde Asha, o tânără idealistă, își pune o dorință atât de puternică încât primeşte răspuns de la o forță cosmică – o mică stea buclucaşă, plină de energie, numită Star. Împreună, Asha și Star se confruntă cu un dușman redutabil – conducătorul din Rosas, regele Magnifico – pentru a-și salva comunitatea și a dovedi că atunci când voința unui om curajos se conectează cu magia stelelor, lucruri minunate se petrec.

Cu vocea actriței câștigătoare a premiului Oscar Ariana DeBose în rolul lui Asha, Chris Pine în rolul Regelui Magnifico și Alan Tudyk în rolul caprei Valentino, animalul de companie al lui Asha, musicalul animat „Wish / Dorinţa” se lansează pe marele ecran de Ziua Recunoștinței, când celebrul studio Disney marchează 100 de ani de existenţă. Inspirat din zestrea magică și muzicală a lui Walt Disney, filmul prezintă o poveste cu totul originală, cu șapte melodii nou-nouţe scrise de cântăreața și compozitoarea nominalizată la Grammy Julia Michaels și de producătorul, compozitorul și muzicianul Benjamin Rice, câștigător al premiului Grammy. Dar poate că cel mai mare omagiu adus lui Disney este titlul însuși: „Wish / Dorinţă”.

Fie că e vorba de Geppetto care se uită la stele și își dorește ca Pinocchio al lui să devină un băiat adevărat, sau Tiana care priveşte cerul nopții în timp ce visează să aibă propria afacere sau Moana care se îndreaptă către stele în încercarea de a-și salva insula, multe dintre cele mai iubite personaje Disney sunt definite de visele lor.

Iar filmul „Wish /Dorinţa” celebrează exact acest tip de pasiune. „În centrul filmului nostru se află următoarea idee: «Nu există o putere mai mare în univers decât cineva cu o dorință adevărată în suflet»”, spune scenaristul-producător executiv al filmului Jennifer Lee care este şi directorul de creație al studioului. „Este un film despre înțelegerea faptului că odată cu o mare dorinţă vine o luptă şi mai mare. Sperăm că este şi o aspirație despre cum să perseverăm.”

În timp ce filmul aduce un omagiu moștenirii Disney, este, de asemenea, şi o reflectare a prezentului și viitorului celebrului studiou, cu imaginile sale inovatoare, bogăţia de inspirație culturală și muzica contemporană captivantă.

„Wish /Dorinţa”  este regizat de Chris Buck  și Fawn Veerasunthorn – un duo de regizori, una dintre pietrele de temelie ale Walt Disney Animation Studios: o generație care colaborează cu următoarea. Buck s-a alăturat lumii Disney ca creator de animaţie şi desen de mână sub tutela lui Eric Larson, una dintre legendele grupului principal de animatori al lui Walt Disney. Așa că, atunci când regizorul a început să lucreze, împreună cu Lee, la ideea unui film care să onoreze istoria de 100 de ani a Disney Animation, el a fost mai mult decât implicat. „A fost în ADN-ul meu”, a spus Buck. „Am vrut să facem un film care să onoreze moștenirea a ceea ce a creat Walt, făcându-l relevant pentru astăzi, în spiritul a ceea ce ar fi creat el. Întotdeauna a împins limitele şi a depășit granițele.”

Veerasunthorn s-a alăturat studioului în 2011 şi a contribuit la mai multe filme de succes înainte de a servi ca director de poveste pentru „Raya și ultimul dragon”, nominalizat la Oscar. „Am crescut în Thailanda uitându-mă la filme Disney – văzând steluţa minunată din universul Disney  îmi doream să fac parte din el”, spune Veerasunthorn.

Potrivit lui Buck, filmul explorează noţiunea de dorință. „Când îți pui o dorință și stingi lumânările de pe tortul de ziua ta, toată lumea spune: «Nu spune nimănui!» Dar eu cred că ar trebui să ne spunem dorințele pentru că există ajutoare care ne pot îndruma în direcția corectă. Eu mi-am dorit dintotdeauna să lucrez la Disney și am spus asta încă din liceu. Tatăl unui prieten lucra la Disneyland și mi-a spus că mă poate ajuta să merg la un interviu, că îl cunoştea Eric Larson. Am trecut interviul, ceea ce m-a condus la CalArts [co fondat de Walt Disney]. Așa că eu cred că e bine să comunici dorinţa cu voce tare și să afle toată lumea ce vrei.”

Puterea unei dorinţe

Asha pare să fie de acord şi îşi cântă dorința stelelor de deasupra. Pentru tânăra de 17 ani, dorințele sunt totul – de fapt, ele sunt temelia regatului ei. „Asha iubește tărâmul numit Rosas”, spune Veerasunthorn. „Ea a crescut acolo – este tot ce știe. Iar Rosas e destul de magic, genul de loc în care visele pot deveni literalmente și magice.”

O insulă fantastică situată în largul Peninsulei Iberice, Rosas găzduiește o comunitate unită condusă de Regele Magnifico. „Oamenii vin din întreaga lume pentru a-și transmite dorințele acestui rege minunat care promite să le păstreze în siguranță”, spune Buck. „Nu trebuie să-și facă griji pentru nimic, pentru că el le va îndeplini toate acele dorințe într-o bună zi.”

Veerasunthorn adaugă că, odată ce cineva îi împărtășește lui Magnifico o dorinţă, uită totul de ea. „El crede că a-ţi îndeplini dorinţele este multă muncă”, spune ea. „E un efort care s-ar putea să te țină treaz noaptea. Există multă disciplină și dăruire, iar o dorință neîmplinită poate provoca durere. Iar el vrea să scape de această îngrijorare.”

Magnifico, totuși, nu este în întregime altruist. Nu numai că se bucură de rolul său în îndeplinirea dorințelor, ci îi şi place să deţină controlul. El singur decide a cui dorință va fi îndeplinită și a cui nu. Spune Veerasunthorn: „Asha descoperă că dorințele prea mari sau ambițioase sau care pot fi o ameninţare la adresa lui Magnifico nu vor fi îndeplinite. Asta înseamnă că există o mare parte de oameni în Rosas care nu își vor vedea niciodată visele împlinite, iar partea cea mai tristă este că nici măcar nu știu ce le lipsește. Când Asha află acest adevăr dur despre Magnifico și despre dorințele tuturor, ea nu poate să stea și să nu facă nimic. Atunci își pune o dorință către stele.”

Dorința extraordinară a lui Asha – transmisă prin cântec – cheamă din neatenție o singură stea cunoscută pur și simplu ca Star. Buck spune: „Este această minge de energie care întruchipează speranța, lumina, optimismul, creativitatea și imaginația – tot ceea ce Walt Disney reprezintă pentru noi aici, la studiou”.

Producătorul Peter Del Vecho subliniază că, spre deosebire de Magnifico, noul prieten al lui Asha nu-ţi îndeplinește dorințele – cel puțin nu așa cum s-ar putea crede. „Star nu are toate răspunsurile”, spune Del Vecho. „Reprezintă posibilitate și bucurie. Nu este un personaj care coboară și rezolvă lucrurile, ci mai degrabă o inspiră pe Asha să gândească diferit.”

Lee este de acord. „Star reprezintă lucrurile care te ajută să treci prin momentele grele”, spune ea. „Dar aceste lucruri nu fac munca pentru tine. Însă acel pic de magie înseamnă mult. Star este acolo pentru a-i reaminti lui Asha să nu renunțe.”

Veerasunthorn adaugă: „Pentru mine, Star este asemenea intuiției ei. Este energie pură – personificarea dorinței ei de a coborî pe pământ pentru a o împinge în afara zonei de confort. Cred că Star este în fiecare dintre noi.”

SINOPSIS:

Musicalul animat „Wish / Dorinţa” spune povestea tinerei Asha care, într-o noapte înstelată, își pune o dorință și primește un răspuns mai prompt decât se aștepta atunci când o stea buclucașă coboară din cer pentru a i se alătura în îndeplinirea dorinţei.

„Wish / Dorinţa”, regizat de Chris Buck şi Fawn Veerasunthorn, se bucură de vocile minunate ale lui Alan Tudyk, Ariana DeBose, Chris Pine care dau viaţă protagoniştilor.

Melodia „I’am a star” este interpretată memorabil de Adriana DeBose.

Distribuit de Forum Film, „Wish / Dorinţa” are premiera în România în data de 24 noiembrie, fiind disponibil dublat si subtitrat, în formatele 4DX, 3D şi 2D.

TRAILERE:

https://www.youtube.com/watch?v=6S-lOo2BIX8

https://www.youtube.com/watch?v=ivhdoGnPpVU&t=26s

https://www.youtube.com/watch?v=MKwYZ-mIWuE

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Muzica si filme

FURIOSA: SAGA MAD MAX este acum în cinematografele din România

Published

on

La peste 40 de ani de la debutul francizei și 9 ani de la câștigarea a șase Premii Oscar cu “Drumul Furiei”, ingeniosul regizor George Miller readuce universul postapocaliptic pe marile ecrane într-un nou capitol original – „Furiosa: Saga Mad Max” – de astăzi în avanpremieră națională, exclusiv la cinema.

După ce a cucerit cineaștii prezenți la Festivalul de Film de la Cannes, filmul a avut marți seara avanpremiera națională la IMAX Cinema City Afi Cotroceni în prezența a numeroși cinefili, jurnaliști, critici de film, artiști și creatori de conținut. Cu toții au fost impresionați de efectele speciale, acțiunea accelerată și realismul cutremurător al personajelor, aflate într-o continuă cursă pentru supraviețuire. Printre invitați s-au numărat: Giulia și Vlad Huidu, Andrei Niculae, Rareș Năstase, Marina și Daniel Nițoiu, Alin Gălătescu, Roxana Ghiorghian, Francezu’, Piticu’ și Omul Negru.

Regizorul George Miller adaugă aventurii o nouă poveste autentică, plină de acțiune care dezvăluie originile controversatului personaj feminin introdus în „Mad Max: Drumul Furiei”. Anya Taylor-Joy și Chris Hemsworth sunt protagoniștii acestei povești. În timp ce omenirea e pe cale de dispariție, tânăra Furiosa este răpită din sânul familiei și cade pradă unei bande nemiloase, condusă de Warlord Dementus. Gonind în viteză prin deșert, ei dau peste o așezare subordonată lui Immortan Joe. În timp ce acești doi tirani își dispută controlul asupra ultimelor resurselor vitale existente, Furiosa trebuie să supraviețuiască multor provocări pentru a putea ajunge înapoi acasă.

După o Furiosa interpretată remarcabil de Charlize Theron în „Drumul Furiei”, Miller avea nevoie și acum de o actriță care să transmită puterea unei eroine în devenire și care să nu-și piardă identitatea pe măsură ce acțiunea înaintează, astfel a ales-o pe Anya Taylor-Joy.

Personajul negativ, tiranul Dementus este descris de Miller ca „un dictator din tiparul clasicilor Genghis Han sau Hannibal care își conduce poporul prin deșert distrugând orice iese în cale doar din dorința de a-și păstra supremația. Chris Hemsworth face o treabă minunată cu personajul și tratează întregul univers cu multă dedicare și realism.

Un proiect Warner Bros. Pictures și Village Roadshow Pictures, distribuit la nivel național de către Vertical Entertainment, filmul „Furiosa: Saga Mad Max” este de astăzi, în avanpremieră pe marile ecrane din țară, în format 2D subtitrat, dar și formatele speciale IMAX, 4DX și Dolby Atmos.

Continue Reading

Muzica si filme

DISNEY+: SE LUCREAZĂ LA NOI SEZOANE SHŌGUN

Published

on

FX, Hulu și moștenitorii lui James Clavell lucrează la extinderea serialului dramatic de mare succes, Shōgun, cu încă două sezoane. Calendarul de producție nu a fost încă stabilit, dar echipa scenariștilor este în curs de constituire și va începe activitatea în această vară.

În primele nouă săptămâni de la premieră, Shōgun a devenit cel mai urmărit show al FX, pe baza orelor de vizionare la nivel global. Toate cele 10 episoade ale sezonului 1 din Shōgun, care s-a încheiat pe 23 aprilie, sunt disponibile pentru streaming pe Disney+ la nivel global și pe Hulu în SUA.

Shōgun a fost foarte bine primit de critici, fiind considerat:

  • „cel mai bun serial de televiziune al anului” – Esquire
  • „o adevărată capodoperă” – TIME
  • „nu doar unul dintre cele mai bune seriale ale anului, ci și unul dintre cele mai bune seriale care au apărut vreodată pe ecrane” – Collider
  • „clar unul dintre cele mai bune show-uri din 2024” – Forbes
  • „cel mai bun serial al anului, la mare distanță de restul ” – Polygon
  • „cel mai bun serial TV în acest moment – cu cele mai bune interpretări actoricesti” – The Daily Beast
  • „unele dintre cele mai bune interpretări ale anului de până acum” – Paste
  • „Shōgun de la FX nu este un remake – este o revelație…. o adevărată capodoperă” – TIME
  • „Uluitorul Shogun este adevărata epopee TV pe care o așteptați” – USA Today
  • „Maiestuos…. palpitant și fascinant….Nu am mai vrut să părăsesc această lume” – TV Guide

„Shōgun”, o adaptare originală a bestsellerului lui James Clavell, este plasat în Japonia anului 1600, în pragul unui război civil care va defini întregul secol. Producătorul Hiroyuki Sanada joacă rolul „Lordului Yoshii Toranaga”, care se luptă pentru viața sa în timp ce dușmanii săi din Consiliul Regenților se unesc împotriva sa. Când o corabie europeană misterioasă este găsită abandonată într-un sat de pescari din apropiere, căpitanul ei, englezul John Blackthorne (Cosmo Jarvis), poartă cu el secrete care l-ar putea ajuta pe Toranaga să încline balanța puterii și să distrugă influența extraordinară a dușmanilor lui Blackthorne – preoții iezuiți și negustorii portughezi. Destinele lui Toranaga și Blackthorne devin strâns legate de traducătoarea lor, Toda Mariko (Anna Sawai), o nobilă creștină misterioasă și ultima dintr-un neam dezonorat. În timp ce își slujește stăpânul în mijlocul acestui peisaj politic tensionat, Mariko trebuie să reconcilieze noua ei legătură cu Blackthorne, angajamentul ei față de credința care a salvat-o și datoria față de răposatul ei tată.

„Shōgun” prezintă o distribuție japoneză foarte apreciată, o premieră pentru o producție americană, inclusiv Tadanobu Asano în rolul lui „Kashigi Yabushige”, un trădător notoriu și un apropiat al lui Toranaga; Hiroto Kanai în rolul lui „Kashigi Omi”, tânărul conducător al satului de pescari unde a fost găsită nava lui Blackthorne; Takehiro Hira în rolul lui „Ishido Kazunari”, un birocrat puternic care este principalul rival al lui Toranaga; Moeka Hoshi în rolul lui „Usami Fuji”, o văduvă care trebuie să-și găsească un nou scop în mijlocul luptei domnului său; Tokuma Nishioka în rolul „Toda Hiromatsu”, generalul de încredere și cel mai apropiat prieten al lui Toranaga; Shinnosuke Abe în rolul „Toda Hirokatsu” („Buntaro”), soțul gelos al lui Mariko; Yuki Kura în rolul lui „Yoshii Nagakado”, fiul impetuos al lui Toranaga cu o dorință puternică de a-și dovedi valoarea; Yuka Kouri în rolul lui „Kiku”, o curtezană renumită pentru măiestria sa artistică în toată Japonia și Fumi Nikaido în rolul lui „Ochiba no Kata”, mama venerabilă a moștenitorului care nu se va opri de la nimic pentru a pune capăt lui Toranaga și amenințării acestuia la adresa puterii fiului ei.

Shōgun de la Studiourile FX este creat de Rachel Kondo și de Justin Marks, iar Marks fiind showrunner și producător executiv alături de Michaela Clavell, Edward L. McDonnell, Michael De Luca și Kondo. Serialul este produs de FX Productions.

Continue Reading

Muzica si filme

FILMUL DOCUMENTAR “LET IT BE” ESTE DISPONINIL ACUM PE DISNEY+

Published

on

„The Beatles: Let It Be”, filmul original din 1970 al regizorului Michael Lindsay-Hogg despre The Beatles, restaurat cu meticulozitate de echipa lui Peter Jackson de la Park Road Post Production, este acum disponibil în streaming pe Disney+.

Difuzat pentru prima acum peste 50 de ani, în plină agitație după destrămarea trupei The Beatles, „The Beatles: Let It Be” ocupă acum locul cuvenit în istoria trupei. Filmul a fost scos la lumină prin restaurarea sa și în contextul dezvăluirilor făcute în documentarul lui Peter Jackson, „The Beatles: Get Back”, câștigător a mai multor premii Emmy®. Lansată pe Disney+ în 2021, docuseria prezintă căldura și camaraderia iconică a celor patru membrii, surprinzând un moment crucial în istoria muzicii.

„Let It Be” conține secvențe care nu au fost prezentate în documentarul „The Beatles: Get Back”, aducându-i pe telespectatori în studio și pe acoperișul Apple Corps din Londra, în ianuarie 1969, când The Beatles, însoțiți de Billy Preston, compun și înregistrează albumul Let It Be, fiind și ultima oară când când trupa cântă live. Acest album a fost premiat cu GRAMMY Award®, iar piesa de titlu cu Academy Award®. Odată cu lansarea documentarului „The Beatles: Get Back”, cererea fanilor pentru filmul original „Let It Be” a atins un nivel febril. Cu sprijinul deplin al lui Lindsay-Hogg, Apple Corps a cerut companiei Park Road Post Production a lui Peter Jackson să restaureze cu meticulozitate filmul de pe negativul original de 16 mm, care a inclus remasterizarea sunetului folosind aceeași tehnologie MAL de mixaj care a fost aplicată la „The Beatles: Get Back”.

“The Beatles: Let It Be”, în regia lui Michael Lindsay-Hogg, îi are în distribuție pe John Lennon, Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr, cu o apariție specială a lui Billy Preston. Filmul a fost produs de Neil Aspinall, The Beatles acționând în calitate de producători executivi. Directorul de imagine a fost Anthony B Richmond.

FIlmul documentar “The Beatles: Let It Be” este acum disponibil doar pe Disney+.

Continue Reading

Trending