Connect with us

Evenimente

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alături de chef Oxana Crețu

Published

on

Restaurantul bucureștean Gramont, localizat în Suter Palace Heritage Boutique Hotel, anunță un nou concept gastronomic, La Symfleurie, o cină eveniment, ce va avea loc pe 12 și 14 octombrie, de la ora 19:30. În cadrul acesteia, membrii Societății Gastronomice Gramont vor fi delectați de creativitatea culinară a Oxanei Crețu, un apreciat chef român, stabilit în regiunea Bordeaux a Franței. Proprietar al restaurantului INIMA, Oxana este una dintre puținele femei chef, care au fost menționate de către celebrul Ghid Michelin.

„La Gramont, ne propunem să ne lăsăm amprenta pe scena culinară locală. Vrem să oferim un spațiu chefilor creativi, și să ne purtăm oaspeții printr-o serie de călătorii gustative. Ne-a plăcut viziunea gastronomică a Oxanei, această bucătărie lirică, extrem de sensibilă, cu multe accente florale. Ne-a cucerit felul în care combină elemente, culturi, cum aduce împreună ingrediente și rețete din diferite regiuni, de la cele românești, la cele franțuzești și chiar japoneze. Ne bucurăm să o avem alături și să putem prezenta oaspeților noștri acest dialog între culturi.”, a declarat Alexandru Stoian, operator al restaurantului Gramont.

În cadrul celor două cine susținute în București, împreună cu echipa coordonată de chef Valentin Mitea, rezidentul Gramont, chef Oxana Crețu va găti cu flori și plante atent selectate, cu cărnuri bine alese de la cei mai buni producători și cu fructe de mare pe care le lucrează cu delicatețe. Aromele pe care le va aduce în prim-plan sunt rezultatul călătoriilor sale în întreaga lume.

Mai mult, artista care își desenează fiecare preparat pe hârtie, pentru a obține echilibru vizual și cele mai bune asocieri cromatice va surprinde oaspeții Gramont cu farfurii fermecătoare, în care elementele de estetică se vor asocia cu cele olfactive și gustative. “Suntem fascinați de felul în care chef Oxana schițează în caietele sale toate detaliile, de la veselă, la mâncarea propriu-zisă, evidențiind, astfel, că gastronomia este și o artă vizuală. E o tehnică pe care nu am mai întâlnit-o până acum și care se datorează trecutului său de designer și grafician.”, a completat Alexandru Stoian.

Meniul celor două zile va onora moștenirea culturală românească, trecând-o prin filtrul unei artiste culinare, care trăiește de 17 ani în Franța, dar care a călătorit prin întreaga lume. Ca într-o simfonie menită să cucerească și delecteze simțurile, elementul gastronomic va fi acompaniat de opere ale unor reputați artiști români, cum sunt Viorica Pintilie, muzician, și pictori români, ale căror opere vor putea fi admirate la fața locului.

„Sunt extrem de fericită să vin în România. Călătorind prin lume, am ajuns în multe locuri și am gustat multe arome, dar bucuria mea cea mai mare este să gătesc pentru români. Mă inspir din amintirile și reperele mele gastronomice, aducând la masă gusturile și poveștile trăite. În cultura românească, mâncarea este un gest profund de iubire și apreciere. Așa am învățat și așa cred cu tărie: gătitul trebuie să se nască din inimă, transformând amintiri și experiențe în preparate care transmit nu doar savoare, ci și emoție.”, a declarat chef Oxana Crețu.

Prețul pentru cina-eveniment din cadrul restaurantului Gramont este de 820 lei / persoană și include meniul gastronomic și asocierea de vinuri internaționale. Doritorii își pot rezerva locul online, pe www.gramont.ro.

Oxana Crețu, artista vizuală căreia iubitorii de gastronomie îi prevăd o stea Michelin

Ajunsă în Franța la vârsta de 21 de ani, în 2005, după ce a călătorit prin multe țări, Oxana Crețu a studiat Arte Plastice la Bordeaux și a lucrat, ulterior, în design. În 2017, după ce a devenit mamă, tânăra a început să își manifeste creativitatea prin gastronomie, alegând o carieră în domeniu. Astfel, a deschis restaurantul Cromagnon, care s-a transformat, recent, într-un restaurant gastronomic, numit INIMA.

Farfuriile Oxanei sunt foarte atent gândite, de la prezentare, la conținut. De la forma vaselor, la culoarea și textura lor, nimic nu este lăsat la voia întâmplării. De aceea, unii iubitori de gastronomie din Franța anticipează că va ajunge, în următorii ani, la o stea Michelin.

„Doar 6% dintre chefii reprezentați în prestigiosul Ghid Michelin sunt femei, iar dintre aceștia, un număr și mai mic sunt români. La Gramont, ne-am asumat misiunea de a sprijini și promova talentele, precum Oxana, și de a lucra împreună pentru ca aceasta să fie recunoscută la nivel internațional. Dorim ca Oxana să fie artista culinară care va reprezenta România cu mândrie în Ghidul Michelin.”, a declarat Ruxandra Stoian, operator al restaurantului Gramont.

Despre Gramont

Situat în Suter Palace Heritage Boutique Hotel, din București, restaurantul de fine dining Gramont își ia numele după Vicontele de Gramont, una dintre personalitățile culturale și politice, care au marcat societatea românească, la sfârșitul secolului al XVIII-lea, începutul secolului al XIX-lea. Localul cu 34 locuri la interior își răsfață oaspeții cu un meniu care îmbină tehnici și ingrediente românești, cu elemente ale savoir-faire-ului și gastronomiei franțuzești.

Un promotor al gastronomiei fine, Gramont îmbină tehnicile de gătire franțuzești, specifice cu ingrediente de calitate, cum sunt savuroasele fructe și legume românești sau produsele franțuzești, certificate “grand cru”, precum foie gras-ul Rougié, somonul Gravlax, tonul Yellowfin, vita Salers și nu numai.

 

Evenimente

Netflix prezintă The Bridgerton Museum, o experiență imersivă în aer liber, în centrul Bucureștiului

Published

on

Netflix invită fanii la proiecții cu personajele preferate din serial, exponate cu accesorii și costume originale, precum și un concert live cu spectacol de video mapping, pe Calea Victoriei.

Poveștile de dragoste și intrigile din aristocrație vor înflori la propriu sub cerul nopții. Pe 18 mai, Netflix invită fanii să sărbătorească lansarea noului sezon și să pășească mai aproape de universul fermecător al seriei Bridgerton printr-o experiență specială.

Creat sub forma unei galerii în aer liber, unde cele mai îndrăgite personaje prind viață prin proiecții acompaniate de muzică, Muzeul Bridgerton va fi o oportunitate unică de a călători prin îndrăgita serie. Aici, fanii vor putea descoperi costumele originale purtate de personajele lor preferate și vor putea afla mai multe despre poveștile din spatele exponatelor. De la artiști stradali la proiecții pline de culoare, fiecare element al acestei experiențe imersive conține o poveste care așteaptă să fie spusă. Fanii sunt invitați să pătrundă pas cu pas în lumea Bridgerton, prin scanarea codurilor QR care vor însoți fiecare atracție.

Programul activităților:

19:00 exponate și artiști stradali (în punctele cheie de pe hartă).

21:00 proiecții cu personajele pe clădiri (în punctele cheie de pe hartă).

22:00 concert live cu video mapping în fața Teatrului Odeon.

Continue Reading

Evenimente

VINIMONDO prezintă cea de-a doua ediție a evenimentului World Of Wines (WOW)

Published

on

VINIMONDO, importatorul numărul unu de vinuri premium și super premium destinate segmentului HoReCa din România, anunță cea de-a doua ediție a evenimentului World of Wines (WOW) by VINIMONDO care va avea loc pe 30 mai, la Palatul Bragadiru.

World of Wines by VINIMONDO, deja un eveniment de referință în calendarul enologic al României, revine în acest an și oferă iubitorilor de vin oportunitatea de a descoperi cele mai intense și elegante arome din lumea vinului. Cu o tradiție începută în 2019, WOW continuă să aducă împreună cele mai prestigioase nume de producători de vinuri internaționale, menținând standardele înalte de calitate și rafinament.

„Deschidem din nou, cu emoție și bucurie, porțile WOW către toți iubitorii de vin din România, o excelentă ocazie să celebrăm împreună și 15 ani de VINIMONDO. World Of Wines by VINIMONDO devine astfel o tradiție care, sperăm noi, va aduce cu fiecare ediție o schimbare în bine, îmbogățind și educând piața din România. Este o mare bucurie atunci când vezi cum oamenii devin din ce în ce mai atrași de rafinament și autentic, dincolo de etichetă în sine, cum sunt din ce în ce mai curioși, în dorința lor de a aprofunda această cultură fascinantă, cu toate poveștile ei. Pentru toate acestea, suntem recunoscători prietenilor noștri, producători internaționali, prezenți alături de noi, tuturor partenerilor din HoReCa și, bineînțeles, consumatorilor”. Liviu Guțuțui, General Manager & Owner VINIMONDO

Ediția din acest an promite o experiență gustativă excepțională, cu peste 300 de vinuri atent selectate și 10 masterclassuri de specialitate, dedicate atât profesioniștilor din HoReCa, cât și publicului larg. Iubitorii de vinuri vor avea ocazia să interacționeze direct cu proprietai și reprezentanți ai caselor de vinuri de renume mondial, care vor împărtăși povestea și pasiunea din spatele fiecărei sticle.

Degustările vor fi acompaniate de un spectacol culinar special creat de Chef Alex Petricean, desemnat cel mai bun Chef din România (Romanian Hospitality Awards, ediția 2022).

Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro și în rețeaua fizică iabilet.ro: Magazinele Flanco, Diverta, Cărturești, Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (în intervalul orar: 18:00-22:00), Berăria H, Metrou Unirii 1 lângă casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX – Telekom, Agențiile Perfect Tour, Magazinele Uman, sediul librăriei Libmag (Bulevardul I.C. Brătianu nr. 6, Sector 3), Casa de balet și pe terminalele Selfpay din toată țara.

Despre VINIMONDO

Înființată în 2009, VINIMONDO este o companie cu capital 100% românesc, specializată în importul și distribuția de vinuri premium și super premium destinate segmentului HoReCa din România. Cu un portofoliu impresionant, de peste 650 de etichete de vin, provenind cele mai importante zone viticole ale lumii, VINIMONDO oferă o selecție de vinuri de cea mai înaltă calitate. De-a lungul timpului, compania a devenit și importatorul oficial al mărcii producătoare de pahare de vin RIEDEL – The Wine Glass Company din Austria, lider mondial în industrie.

Distribuţie: VINIMONDO oferă acoperire naţională, derulată prin echipa de vânzări şi parteneriate cu cei mai importanţi distribuitori specializaţi din România, dar şi cu restaurante, wine baruri şi magazine de specialitate, dispunând de spaţii de depozitare la standarde europene pentru derularea activităţii sale.

Educarea pieţei: Compania se implică permanent în educarea segmentului HoReCa, dar şi a consumatorului final cu privire la deschiderea către vinurile premium şi super premium de import şi a consumului responsabil. VINIMONDO are un program dinamic de traininguri desfăşurate cu participarea și suportul partenerilor internaţionali.

Printre vinurile selectate în această ediție se numără: Tenuta Tignanello – Marchesi Antinori Tignanello – 2020 – Toscana IGT, Billecart Salmon Champagne Brut Reserve, Bellavista Alma Gran Cuvee Brut Franciacorta DOCG, Vieux Telegraphe Rouge Chateauneuf-du-Pape AC 2020, Cà dei Frati Amarone Pietro Dal Cero Amarone della Valpolicella – 2017 – Amarone della Valpolicella DOCG, Ca’Marcanda (Gaja) Camarcanda – 2018 – Bolgheri DOC, Pieve Santa Restituta – GAJA Brunello di Montalcino – 2018 – Brunello di Montalcino DOCG, Domaine Christian Moreau Chablis Grand Cru Les Clos – 2022 – Chablis AC Grand Cru, Paul Jaboulet Aîné La Maison Bleue Hermitage Rouge Bio – 2020 – Hermitage AC, Jermann Vintage Tunina – 2021 – Venezia Giulia IGT, La Scolca Gavi dei Gavi – 2022 – Gavi DOCG, Mastroberardino Radici – 2018 – Taurasi DOCG, Ornellaia Ornellaia – 2020 – Bolgheri DOC Superiore, Pascal Jolivet Sancerre Blanc Le Chêne Marchand – 2023 – AOP Sancerre, Joh. Jos. Prum Riesling Auslese Wehlener Sonnenuhr – 2020 – Wehlen, Renato Ratti Marcenasco – 2018 – Barolo DOCG, Marjan Simcic Merlot Opoka Cru – 2018 – Brda, Vietti Barolo Castiglione – 2019 – Barolo DOCG, Vincent Girardin Puligny-Montrachet Les Vieilles Vignes – 2020 – Appellation Puligny Montrachet Controlee, López de Heredia Viña Tondonia Viña Tondonia Reserva – 2011 – Rioja DOCa, Marques de Murrieta Castillo Ygay Tinto Gran Reserva Especial Cosecha – 2012 – Rioja DOC și Tenuta San Guido Sassicaia – 2020 – Bolgheri Sassicaia DOC.

 

Continue Reading

Evenimente

Restaurantul Diplomat își întâmpină oaspeții cu un nou meniu elegant

Published

on

Diplomat, restaurantul iconic al Capitalei, anunță un nou meniu, cu care își va întâmpina oaspeții începând cu luna mai. Creată de către chef Paul Mihăilescu, cel care conduce bucătăria localului, noua selecție de preparate își propune să fie o experiență gastronomică, o călătorie prin aromele lumii.

“În decenii de istorie, restaurantul Diplomat a adus împreună oameni de afaceri, politicieni și figuri culturale din România și din afara țării, devenind, astfel, un spațiu multicultural, extrem de eclectic, cu o identitate proprie, fermecătoare. Viziunea mea pentru meniu este una similară: m-am lăsat inspirat de arta culinară a lumii și am curatoriat ingrediente de calitate, de pretutindeni. Preparatele pe care le propunem oaspeților pornesc de la rețete clasice, specifice anumitor culturi, cum e clasicul pește românesc, servit cu mămăligă și usturoi sau risottoul italienesc. Ceea ce noi facem este să le oferim o identitate nouă și să le aducem în prezent, prin tehnicile de gătire și asocierile neașteptate de texturi și arome.”, a declarat chef Paul Mihăilescu.

Din noua selecție de preparate vor face parte feluri de mâncare rafinate, cum sunt tartarul de crab cu avocado, banane și caviar de somon, texturi de crap cu mămăligă, porcini și cremă de usturoi, risotto cremos cu langustine și lămâie murată, sau mușchiul de vițel, servit cu nap, tartă de cartofi și sparanghel.

De asemenea, noul meniu va include și o selecție fină de deserturi preparate în casă, cum sunt trufele de ciocolată cu alune de pădure, lichior și busuioc proaspăt.

Noul meniu Diplomat va fi declinat și în variantele pentru evenimente corporative sau private.

Restaurantul Diplomat este deschis publicului larg în fiecare zi, de luni până duminică, în intervaul 12:00-24:00.

Despre restaurant Diplomat

În 1922, Colonelul St. E. Greble Junior și Alexandru Marghiloman au înființat Country Club Băneasa, cunoscut mai târziu drept Clubul Diplomatic București. Inițial un loc exclusivist pentru sporturi și recreere, acesta a devenit un reper al elitei, atrăgând personalități precum Regele Mihai și Nicolae Titulescu. În jurul său, pe cheltuiala membrilor, a fost construit actualul parc al zonei de nord, Parcul Regele Mihai 1, al României. Clubul, cu vila centrală proiectată de Ion Mincu, a devenit ulterior cunoscut pentru restaurantul Diplomat, care s-a poziționat ca o oază de eleganță și relaxare, deschisă publicului larg.

Astăzi, restaurantul Diplomat este unul dintre cele mai longevive restaurante ale Bucureștiului, un loc iconic, ce face parte din moștenirea culturală a Capitalei.

 

 

 

 

Continue Reading

Trending