Connect with us

Cultura

Lansarea internațională a romanului „OBLIVION” de SARA PODGOREANU

Published

on

Sara Podgoreanu, o talentată autoare din București, România, este încântată să anunțe lansarea primului ei roman, „Oblivion”. Cu povestea sa intrigantă și temele încărcate emoțional, „Oblivion” este gata să cucerească cititorii și să lase o impresie durabilă.

Sara Podgoreanu este o scriitoare pasionată, aprecierea sa profundă pentru ficțiune strălucind în scrisul ei, caracterizat prin natura introspectivă și emoționantă. Prin ani de studiu dedicat, învățând în diverse școli internaționale, Sara și-a perfecționat arta, iar romanul, „Oblivion”, este o mărturie a creativității și talentului ei.

„Oblivion” spune povestea sfâșietoare a lui Oliver și Daiki, odată profund îndrăgostiți în liceu când au și fost tragic despărțiți înainte să poată începe cu adevărat povestea lor de dragoste. Destinul îi aduce împreună din nou, ani mai târziu, la o petrecere de logodnă a unei prietene comune. În urma acesteia, viețile lor iau o întorsătură dramatică. Oliver, încă cu inima frântă, luptă să accepte relația lui Daiki cu altcineva.

Cu toate acestea, când prietenii lor comuni trec printr-o despărțire bruscă chiar înainte de nunta lor, tensiunile cresc și incertitudinile apar. Relațiile care păreau solide sunt puse la încercare pe măsură ce gelozii ascunse și secrete îngropate de mult timp ies la lumină. În mijlocul acestui haos se află Daiki, dragostea vieții lui Oliver. În ciuda consecințelor, ei nu pot nega atracția irezistibilă pe care o simt unul față de celălalt. Oliver tânjește după o a doua șansă, însă calea către fericire cu Daiki este departe de a fi lină. Rușinea și secretele trecutului reapar, bântuindu-i precum niște fantome.

Pot Oliver și Daiki să depășească diferențele și să lase în urmă trecutul lor complicat? Sau dragostea este uneori pur și simplu insuficientă în cazul lor? „Oblivion” explorează complexitatea relațiilor, puterea unei a doua șanse și natura durabilă a dragostei.

Acest roman profund mișcător este adresat în mod specific tinerilor adulți LGBTQ, care se vor identifica și vor resona cu personajele și temele prezentate în carte.

Sara Podgoreanu speră că „Oblivion” nu va captura doar inimile cititorilor, ci va servi și drept platformă pentru conversații semnificative despre teme precum dragostea, acceptarea și creșterea personală. Într-o societate în care vocile LGBTQ sunt din ce în ce mai recunoscute și valorizate, romanul Sarei adaugă o perspectivă importantă pe peisajul literar.

Cititorii care sunt nerăbdători să se adâncească în lumea emoțională a „Oblivion” pot achiziționa cartea în format fizic (hardcover și papercover) sau kindle online la FriesenPress Bookstore, Amazon, Barnes & Noble sau o pot găsi în librării, deoarece cartea este disponibilă în peste 50.000 de librării, magazine de cărți online și biblioteci din întreaga lume. Formatul electronic (e-book) este, de asemenea, disponibil pe FriesenPress Online Bookstore, pe Amazon, Google Play Books, Barnes & Noble Nook, Rakuten/Indigo Kobo și Apple Books. Faptul că romanul este disponibil atât în format tipărit, cât și în format electronic asigură accesibilitatea la un public larg. Sara Podgoreanu încurajează pe toată lumea să se alăture acestei călătorii emoționale și speră ca „Oblivion” să lase o impresie durabilă asupra cititorilor, îndrăznind să viseze la o adaptare Netflix în viitor.

În România, cartea se va lansa la Cărturești Carusel pe 27 Octombrie, orele 18:00, unde autoarea vă aștepteaptă cu drag pentru a discuta pe marginea cărții și pentru o sesiune de autografe.

Companiile, universitățile, liceele, librăriile și ceilalți organizatori de evenimente sunt încurajați să ia legătura pentru a rezerva o vizită a autorului, pentru a se conecta și inspira viitorii scriitori sau pur și simplu pentru a discuta despre temele abordate în carte.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultura

Editura Publisol dezvăluie istoria secretă a bombei germane prin volumul RĂZBOIUL LUI HEISENBERG, de Thomas Powers

Published

on

„Războiul lui Heisenberg va declanșa o furtună de controverse academice… Dar toți cititorii se vor bucura de intriga demnă de romanele de capă și spadă și de profunda dramă umană.”- Timothy Ferris, Autor Galaxies

Editura Publisol lansează cartea Războiul lui Heisenberg. Istoria secretă a bombei germane de Thomas Powers, o lucrare captivantă, care explorează misterele și dilemele etice din jurul programului german de dezvoltare a bombei atomice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Volumul ofera o perspectivă unică asupra unor întrebări fundamentale ce privesc moralitatea, cunoașterea și responsabilitatea în timp de război.

Germania lui Hitler a încercat in al Doilea Război Mondial, să construiască o bombă atomică. Deși beneficia de reputați savanți, de materii prime și de o tehnologie înaintată, programul nuclear al celui de-l Treilea Reich s-a dovedit un fiasco. Cartea lui Thomas Powers, Războiul lui Heisenberg, susține cu documente de netăgăduit că acela care a pus surdină ambițiilor nucleare naziste a fost laureatul Nobel Werner Heisenberg.

Unul dintre ultimele secrete ale celui de-Al Doilea Război Mondial este motivul pentru care germanii nu au reușit să construiască o bombă atomică. Germania era locul de naștere al fizicii moderne, poseda materiile prime și baza industrială și avea la dispoziție unele dintre cele mai strălucite minți din domeniul fizicii nucleare.

Importantă și originală, un alt capitol din povestea epică a modului în care omenirea a ajuns să aibă la îndemână mijloacele propriei distrugeri.”, Richard Rhodes, Autor The Making of the Atomic Bomb.

În volumul „Războiul lui Heisenberg”, Thomas Powers prezintă interacțiunea dintre știință și spionaj, moralitate și necesitate militară, paranoia și logica rece care au marcat programul german de construire a bombei atomice, dar și răspunsul Aliaților la acesta. Pe baza a zeci de interviuri și a anilor de cercetare intensivă, Powers concluzionează că Werner Heisenberg, care a fost fi gura principală a efortului atomic german, a obstrucționat în mod conștient dezvoltarea bombei, iar într-o faimoasă întâlnire din 1941, la Copenhaga, cu fostul său mentor Niels Bohr, a încercat să-i descurajeze și pe Aliați să-și atingă obiectivul de a construi propria bombă.

Cu o analiză detaliată, Powers dezvăluie evenimentele ce gravitează în jurul fizicianului Werner Heisenberg și echipei sale, arătând cum știința și războiul se întâlnesc într-o competiție devastatoare de putere și cunoaștere. Heisenberg, unul dintre cei mai mari fizicieni ai secolului XX, cunoscut pentru formularea Principiului Incertitudinii, devine aici un personaj complex prins între loialitatea față de țara sa și implicațiile etice ale armelor nucleare.

Powers abordează subiectul cu o rigoare impresionantă, dezvăluind întrebări controversate: Au încercat Heisenberg și echipa sa să construiască bomba atomică? Au fost sabotați de aliați, sau au sabodat ei înșiși proiectul pentru a preveni o catastrofă globală? Fără să ofere un răspuns definitiv, Powers invită cititorii să reflecteze asupra dificultăților morale și asupra tentației cunoașterii, într-un context politic și militar periculos.

„Războiul lui Heisenberg” este o „carte atent documentată și foarte bine scrisă” (Time), a cărei poveste extraordinară captivează și… neliniștește.

Cartea „Războiul lui Heisenberg”, de Thomas Powers este disponibilă pe site-ul editurii publisol.ro, în librarii și magazinele online de specialitate.

Despre autor

Thomas Powers, autor și jurnalist american premiat, este cunoscut pentru stilul său de investigație meticulos. Powers a câștigat Premiul Pulitzer în 1971 pentru reportajele sale legate de cazul Dianei Oughton, o tânără implicată în activism radical și terorism în Statele Unite. Acest caz a inspirat prima sa carte, Diana: The Making of a Terrorist, în care Powers abordează rădăcinile ideologice și psihologice ale terorismului.

De-a lungul carierei sale, Powers a explorat teme complexe legate de război și putere. Printre lucrările sale se numără The War at Home: Vietnam and the American People, o investigație detaliată asupra impactului războiului din Vietnam asupra cetățenilor americani, și The Man Who Kept the Secrets: Richard Helms and the CIA, o biografie complexă a unui fost director CIA. În cartea Thinking About the Next War, Powers continuă să analizeze dinamica globală a puterii și etica în contextul conflictelor armate.

 

Continue Reading

Cultura

Banana Panda, brandul polonez de puzzle-uri, jocuri și cărți educaționale, intră pe piața din România

Published

on

Banana Panda, îndrăgitul brand polonez de puzzle-uri, jocuri și cărți educaționale, anunță intrarea sa pe piața din România!

Compania mamă, CzuCzu (pronunțat „Choo Choo”), a fost înființată în 2009 și este de atunci cel mai iubit și recunoscut brand de jucării educaționale din Polonia, vânzând anual peste 2 milioane de produse doar în Polonia.

Banana Panda reprezintă o selecție internațională a celor mai îndrăgite produse CzuCzu, adaptate pentru familiile din întreaga lume. Cu o prezență în peste 30 de țări, inclusiv Statele Unite, Canada, Germania, Franța, Spania, Portugalia și Grecia, Banana Panda este acum disponibilă în România prin parteneriatul cu Smyk.ro.

Produse pentru fiecare etapă a copilăriei

Produsele Banana Panda sunt concepute pentru a sprijini dezvoltarea copiilor și a stimula curiozitatea în fiecare etapă a creșterii:

  • Bebeluși: Carduri și puzzle-uri cu contrast ridicat, ce stimulează vederea, coordonarea ochi-mână și explorarea timpurie.
  • Copii Mici: Puzzle-uri, jocuri și cărți de colorat care încurajează creativitatea și îmbunătățesc abilitățile motorii.
  • Preșcolari și Școlari: Puzzle-uri de mari dimensiuni care îi învață despre lume, stimulându-le în același timp imaginația.
  • Pentru Familii: Colecția Puzzlove conține puzzle-uri cu până la 500 de piese, perfecte pentru copiii mai mari și adulți, pentru a se bucura împreună.

De ce iubesc familiile Banana Panda

Produsele Banana Panda sunt mai mult decât jucării – ele sunt instrumente care le permit părinților să creeze conexiuni importante cu copiii lor și care inspiră nenumărate activități de dezvoltare. Concepute cu materiale sigure și non-toxice și cu ilustrații vibrante, aceste puzzle-uri și jocuri transformă timpul de joacă în momente speciale care aduc familiile mai aproape.

Angajament față de sustenabilitate și siguranță

Banana Panda este profund angajată în crearea de produse sigure și ecologice pentru copii și familiile lor.

  • Materiale sustenabile: Banana Panda prioritizează utilizarea cartonului și a eliminat folile de plastic din ambalaje, făcându-le mai sigure pentru copii și mai prietenoase cu mediul.
  • Fabricate în Europa: Toate produsele sunt fabricate cu mândrie în Polonia, Europa. Acest lucru permite monitorizarea îndeaproape a proceselor de producție și asigură respectarea celor mai înalte standarde internaționale, inclusiv reglementările CPSIA, ASTM și CE.

Descoperă Banana Panda astăzi

Recunoscută la nivel global pentru creativitatea și valoarea educațională, Banana Panda a câștigat 23 de premii internaționale, consolidându-și poziția de brand de încredere pentru părinți și educatori.

Banana Panda invită familiile din România să exploreze lumea sa colorată de puzzle-uri, jocuri și cărți. Colecția este acum disponibilă pe Smyk.ro!

Continue Reading

Cultura

Azi începe LIBfest, o ediție dedicată performanței și rezilienței, de la cultură și educație la sport și parenting

Published

on

LIBfest – târg de carte si experiențe culturale organizat de Libris – începe azi și propune invitaților o ediție online specială dedicată performanței și rezilienței, abordate în diverse medii- de la educație și cultură, până la sport, parenting și sănătate mintală.  În perioada 22-27 octombrie 2024, iubitorii de cultură din țară, dar și din diaspora, sunt invitați la dialoguri și experiențe culturale pe marginea cărților și a temelor de interes actuale. Sănătatea emoțională, dezvoltare personală, psihologia performanței, parentingul și provocările lui, dar și educația civică înainte de alegeri, sunt câteva dintre subiectele dezbătute.

“Ne propunem să aducem împreună oameni, idei și perspective care inspiră și susțin performanța prin dezvoltarea continuă, atât personală, cât și profesională. De la dialoguri despre performanță în sport și psihologia din spatele medaliilor olimpice, la explorări ale literaturii și sănătății mintale, această ediție este dedicată celor care caută echilibrul și reziliența în toate aspectele vieții,” a declarat Augusta Oniță-Bagoly, Director de programe LIBfest.

În lumea literară din România, premiul Dublin Literary Award pentru romanul „Solenoid”, obținut de Mircea Cărtărescu, autorul volumului, alături de Sean Cotter, traducătorul operei, și apariția volumului „Chiajna din Casa Mușatinilor” semnat de Simona Antonescu, care i-a adus scriitoarei Premiul Național pentru Proză 2024 și ample recenzii pozitive, sunt considerate evenimentele anului 2024. Ediția din această toamnă a LIBfest transpune aceste evenimente în dialoguri de profunzime despre experiența scriitorului, respectiv a traducătorului.

În dialogul „Traducătorul ca arhitect: Sean Cotter și provocările interpretării literare” – traducătorul lui Mircea Cărtărescu, Sean Cotter, și Cristian Pătrășconiu discută despre complexitatea actului de traducere, iar Simona Antonescu va intra în dialog cu cititorii despre procesul de creație literară și provocările întâlnite de-a lungul parcursului său artistic.

Astfel, cu o agendă care promovează echilibrul și dezvoltarea personală, LIBfest propune o serie de discuții de interes, explorând subiecte de actualitate, precum sănătatea mintală, provocările  parentingului, simțul civic, dar și sacrificiile pe care performanța le cere.

Anduranță la cel mai înalt nivel competițional

Unul dintre momentele de interes ale acestei ediții LIBfest este sesiunea „Psihologia Performanței”, un dialog între Adrian Rădulescu, antrenorul renumitului înotător David Popovici, alături de psihologul sportiv Marcel Ivan, care de asemenea lucrează cu David Popovici și mulți alți sportivi de performanță și dr. psihiatru Sever Gulea.

Aceștia vor aborda rolul preătirii psihologice în sportul de performanță și strategiile prin care sportivii își dezvoltă rezistența mintală și echilibru emoțional. Astfel, publicul va avea ocazia să înțeleagă mai bine ce înseamnă pregătirea mintală în sportul de performanță și cum se construiește reziliența în fața provocărilor de la cel mai înalt nivel competițional.

Alături de Psihologia Performanței, printre temele care vor fi dezbătute la această ediție se numără:

  • „Învinge dependența. Ghid de înțelegere, prevenție și recuperare” – cu conf. univ. dr. Radu Țincu și dr. Sever Gulea, o discuție despre dependențe și metodele de prevenție și recuperare;
  • „Rolul de mamă și provocările lui” – un dialog alături de Ioana Chicet-Macoveiciuc și psih. Luiza Vasilescu, care explorează experiențele și provocările parentingului;
  • „Traducătorul ca arhitect: Sean Cotter și provocările interpretării literare” – unde traducătorul lui Mircea Cărtărescu, Sean Cotter, și Cristian Pătrășconiu discută despre complexitatea actului de traducere;
  • Totul e în regulă în mine și în lume” – o reflecție despre sănătatea emoțională, cu Petronela Rotar și dr. Sever Gulea;
  • „Nexus. Scurta istorie a rețelelor informaționale din epoca de piatră până la IA” – un dialog susținut de Teodor Baconschi și Cristian Pătrășconiu despre evoluția rețelelor informaționale și impactul inteligenței artificiale.

Educație civică înainte de alegeri

Totodată, LIBfest abordează și teme civice și sociale, precum „Educația civică înainte de alegeri”, un dialog cu Vlad Adamescu și Răzvan Petri, fondatori ai proiectului „Politica la minut”. Discuția lor se axează pe importanța implicării civice în contextul electoral.

Programul LIBfest este completat de discuții despre literatura contemporană, prin sesiuni precum „Simțiri Contemporane: Poezia secolului nostru, o reflecție asupra poeziei actuale cu Ramona Boldizar, Ioana Zenaida Rotariu și Ștefania Mihalache, sau „Autori în dublă lumină, unde Andrei Ruse și Sever Gulea discută despre influența biografiei autorului asupra operei sale.

Simona Antonescu, câștigătoarea Premiului National pentru Proza 2024 vine la LibFEST

LIBfest îi întâmpină, de asemenea, pe iubitorii de literatură cu o prezență remarcabilă – Simona Antonescu, câștigătoarea Premiului Național pentru Proză 2024 va intra în dialog cu cititorii despre procesul de creație literară, dar și provocările întâlnite de-a lungul parcursului său artistic.

De asemenea, psih. Ligia Pop va aduce în discuție obiceiuri greșite în viața de zi cu zi prin semnale de alarmă trase de corp.

Lansările și dialogurile pe marginea cărților nu lipsesc nici acestea din ediția LIBfest din această toamnă. Dr. Ioana Constantin Bercean, alături de conf. univ. dr. Ionuț Constantin Cojocaru și dr. Alexandru Ghișa vor discuta pe marginea noului volum “Lebăda Neagră de pe Bosfor.”

Totodată, printre cele mai așteptate lansări de carte se numără „Limba lui Hristos” de Adrian Lesenciuc, care va intra în dialog cu Laurențiu-Ciprian Tudor despre provocările Orientului de astăzi, despre origini și de ce limba lui Hristos, care este una a iubirii, ar face posibilă coexistența și pacea.

Reduceri până la 86% la 600.000 titluri, cărți cu autograf pentru iubitorii de carte

Pe lângă dialogurile propuse, pe toată durata evenimentului, vizitatorii LIBfest pot explora și achizitiona volume de la cele mai cunoscute edituri din România, dar și internaționale și vor beneficia de discounturi de până la 86% la mii de titluri.

Asadar, LIBfest își propune a fi un loc de întâlnire pentru pasionații de carte și cultură, dar și pentru cei care vor să descopere noi perspective. Programul complet al evenimentului, alături de lista completă a invitaților, este disponibil pe Libris.ro, iar sesiunile de discuții pot fi urmărite live și pe pagina de Facebook Libris.ro.

Continue Reading

Trending