Connect with us

Cultura si vacante

Meditația pe plajă sau la piscină

Published

on

Ai avut un an greu, cu o serie de sarcini de îndeplinit? Te simți epuizat și tot ceea ce cauți este să evadezi? Vacanțele la plajă sunt ideale pentru relaxare și recuperare după oboseala lunilor pe care le-ai lăsat în urmă. Plaja, pe lângă faptul că este locul perfect pentru a te bucura de soare și de a fi în compania celor dragi, pentru a asculta muzică și pentru a citi o carte bună, poate fi folosită și pentru a te dedica meditației.

Meditația la plajă este o modalitate excelentă de a începe sau de a încheia o zi relaxantă de vacanță. Cum te poți bucura de beneficiile oferite de meditația pe plajă sau chiar la piscină?

Descoperă 5 moduri în care meditația te ajută personal și în relațiile cu ceilalți!

Când să faci meditație pe plajă?

La orele de vârf, în timpul verii, plaja este adesea destul de aglomerată. Familiile, grupurile de tineri, copiii și animalele de companie reprezintă fundalul ideal pentru a te distra și a petrece zile fără griji, dar nu și punctul de plecare ideal pentru a te dedica meditației. Pentru a fi cu adevărat eficient și pentru a aduce beneficii corpului și minții, meditația trebuie să se desfășoare într-un loc relaxant, care să-ți permită să te conectezi cu mintea, corpul și sufletul tău.

Tocmai din acest motiv, dacă dorești să practici meditația, precum și yoga, este bine să alegi momente strategice. Care sunt acestea? Cele mai bune momente sunt cele ale răsăritului și apusului, în primul rând pentru numărul (de obicei) mic de oameni prezenți pe plajă, ceea ce nu numai că îți va permite să te concentrezi mult mai bine, ci și să te ghidezi după sunetele mării și briza aproape întotdeauna prezentă în zona litoralului.

Un alt motiv pentru care începutul și sfârșitul zilelor sunt cele mai bune momente pentru a practica meditația pe plajă este că răsăritul și apusul soarelui pot fi integrate în rutină și pot deveni și o sursă de senzații pozitive.

Cum să practici meditația?

În primul rând, trebuie să ții cont de faptul că meditația poate fi concepută ca parte a unei sesiuni de yoga sau ca un exercițiu de sine stătător. Nu există o singură modalitate de a face acest lucru. Există cei care profită la maximum de această practică făcând-o într-un mod static – stând într-un loc unde se simt confortabil – și cei care pot implementa momentul meditației în cadrul altor acțiuni. Așa cum am amintit, plaja, în anumite momente ale zilei, poate fi, fără îndoială, cadrul perfect pentru momente de meditație, atenție sau yoga.

Indiferent de tehnica aleasă, primul sfat este să abordezi momentul meditativ îmbrăcat în costum de baie sau cât mai lejer și confortabil. Eliberarea de hainele inutile, ascultarea senzațiilor pe care le generează corpul liber în spațiu te ajută să te conectezi cu lumea ta interioară.

Și odată ce scapi de hainele inutile, poți alege modul de a practica meditația pe care o preferi.

Meditația din mers

Mulți oameni adoră să se plimbe pe malul mării la prima lumină a zorilor; așa că, dacă ești deja obișnuit să faci această activitate, poți profita de moment și poți practica meditația din mers.

Pentru a face acest lucru, mergi încet, desculț, concentrându-te asupra senzațiilor care provin din contactul pielii cu nisipul și apa, atunci când te apropii de mare. Nicio mișcare nu trebuie lăsată la voia întâmplării și fiecare senzație trebuie experimentată la maximum, inclusiv cele date de vânt în păr și primele raze ale soarelui care lovesc fața.

Plimbarea pe plajă este o experiență care infuzează energie și vitalitate și, dacă este adăugată la momentul meditației, devine o mare sursă de bunăstare.

Meditația din poziție așezat

Dacă nu te numeri printre cei cărora le place mersul pe jos sau nu te poți concentra în timp ce ești în mișcare, poți alege, în schimb, să practici meditația clasică în poziție așezat, într-o versiune adaptată pentru plajă.

Pentru a face acest lucru, este esențial să găsești un loc liniștit și să-ți creezi, cu ajutorul nisipului sau din pietre, un suport pe care să stai într-o poziție confortabilă și care să favorizeze concentrarea și relaxarea. Dacă sunt prezente, stâncile sunt, de asemenea, perfecte.

Odată așezat, nu mai trebuie să efectuezi nicio acțiune, ci doar să asculți corpul și să acorzi atenție respirației și senzațiilor pe care le simți.

Meditația în timp ce înoți

Știai că poți practica meditația chiar și înotând? Dacă dimineața sau seara, când marea este aproape complet goală, de obicei faci câteva ture de înot, poți profita de ocazie pentru a practica o mică meditație în același timp.

Concret, în ce constă acest tip de meditație? Acest lucru este destul de simplu. În timp ce intri în apă și apoi, pe tot parcursul înotului, este suficient să te concentrezi asupra mișcărilor corpului, respirației și contactului cu apa, încercând să imprimi în minte senzațiile speciale pe care această activitate (deja relaxantă) este capabilă să le infuzeze.

În plus, chiar și atunci când te lași prins de mișcarea valurilor, observarea formelor, dimensiunilor și mișcărilor lor ajută la contopirea cu natura și cu sinele cât mai profund.

Dacă nu ai practicat niciodată meditația, dar ești curios să o încerci, profită de sezonul vacanței și de plajă pentru a încerca această practică ce îți oferă o mulțime de beneficii. Și chiar dacă nu ajungi la plajă, poți încerca această practică de relaxare  și stare de bine și pe marginea piscinei. Prezența apei este elementul care îți asigură cadrul oportun.

Hai la Eforie Nord: aici găsești și cazare și loc bun de relaxare!

Bacolux Koralio**** Eforie Nord poate fi alegerea ta pentru această vară! Un resort de 4 stele care îți asigură tot confortul pentru sejurul de la malul mării: 212 camere și apartamente, restaurant și terasă (400 locuri), lobby bar, parcare. De asemenea, resortul oferă oaspeților cazați posibilități de relaxare la Aqua Fun, care include 3 piscine exterioare cu apă salină încălzită (o piscină pentru adulți cu o lungime de 28 m, două piscine pentru copii, 3 tobogane cu apă, bar și terasă (200 locuri). În plus, pentru copii sunt disponibile și 2 locuri de joacă. Mesele constând în preparate proaspete, cu ingrediente de calitate, vor completa serviciile de care vei beneficia dacă te vei caza în acest resort.

Descoperă oferta specială Last minute – Summer Hot Prices și profită de cele mai bune tarife din luna august pentru sejurul tău la mare.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultura si vacante

De Dragobete cucerește-i inima cu ERA INIMII, de Luca Mazzucchelli

Published

on

Cartea ERA INIMII: Cum să găsim curajul de a fi fericiți, de Luca Mazzucchelli, recent apărută în limba română la Editura ap!, este cu siguranță lectura vedetă din luna iubirii! Aceasta este cartea care va răspunde pentru mulți dintre noi la o întrebare pe care fără îndoială că ne-am pus-o la un moment dat și pe care continuăm să ne-o punem de-a lungul vieții: Cum să facem să se întâmple ceea ce ne dorim, atât pe plan sentimental, cât și în celelalte arii ale vieții noastre? Luca Mazzucchelli ne învață că emoțiile ne modelează valorile și ideile și ne fac să luăm decizii, aprinzând un fitil în sufletul nostru.

Autorul ne propune o schemă simplă de urmat în acest sens și ne convinge că succesul este inerent legat de schimbare. Cu alte cuvinte, Luca Mazzucchelli ne convinge de faptul că succesul nu înseamnă să obții ceva, ci să devii ceva: să fii, nu să ai. „Dacă vrei mai mult, devino mai mult”, acesta este mesajul de bază al acestei cărți și acesta este gândul care ar trebui să îi anime pe toți cei care își doresc succesul.

„Erau odată doi câini, unul vesel și unul trist care, în două momente diferite, intră în aceeași cameră: primul iese dând din coadă, al doilea mârâind. O doamnă care asistă la scenă, curioasă, decide să intre în cameră, ca să vadă ce anume a influențat atât de diferit starea de spirit a celor doi câini. Spre marea ei surpriză, când a deschis ușa, a văzut doar foarte multe oglinzi. Câinele vesel, când a intrat, s-a văzut în fața altor o sută de câini zâmbitori ca și el; cel supărat, a găsit doar câini furioși care lătrau la el.

Care este morala acestei povești? Că ceea ce vedem în lume este oglinda a ceea ce suntem. Dacă suntem triști, vom găsi tristețe; dacă ne este teamă, vom găsi teamă; dacă suntem fericiți, vom fi înconjurați de fericire. Mai mult decât atât, ceea ce suntem este în primul rând o reflectare a gândurilor noastre. Mintea este totul: ceea ce credem despre noi înșine, într-un mod mai mult sau mai puțin conștient, devine ceea ce suntem.” – Luca Mazzucchelli, în Era inimii.

Luca Mazzucchelli este psiholog, psihoterapeut, antreprenor și autorul mai multor eseuri de promovare a psihologiei, căutând mereu noi modalități de a aduce psihologia mai aproape de viața de zi cu zi a oamenilor. Editura ap! a publicat și alte titluri care îi poartă semnătura, precum Teama care devine curaj și Totul e greu înainte să devină ușor, iar în pregătire se află cartea sa de referință, Factorul 1%.

Pe rețelele sale de socializare, Luca Mazzucchelli este urmărit de sute de mii de oameni pe care îi ajută să își rezolve problemele de natură psihologică. De asemenea, este speaker pentru evenimente corporate și a fost numit Cel Mai Bun Coach pe probleme de psihologie, de Asociația Coachilor Italieni. Este editor al Psicologia contemporanea magazine și consultant editorial pentru diverse serii de cărți. Locuiește în Milano împreună cu soția și cei trei copii ai lor.

Cartea Era inimii poate fi considerată și un soi de terapie inversă, în care nu psihologul este cel care ascultă poveștile de viață ale pacienților, ci el însuși își deschide sufletul. Luca Mazzucchelli vorbește aici despre greșelile și slăbiciunile sale, dar și despre lecțiile pe care le-a învățat din propriile experiențe de viață, pe care le transmite acum mai departe în scopul de a ajuta cât mai mulți oameni să obțină de la viață ceea ce își doresc.

Aceste lecții le vor prinde bine atât tinerilor aflați la începutul vieții de adult, cât și adulților care încă mai caută modalități de a duce un trai mai bun și de a trăi viața la care au visat dintotdeauna. Nu în ultimul rând, părinților care nu știu ce să mai facă cu copiii lor care petrec prea mult timp pe Internet, Luca Mazzucchelli le oferă o nouă perspectivă și o modalitate prin care s-ar putea folosi de această pasiune a copiilor pentru a se apropia mai mult de ei și a-i cunoaște mai bine.

Continue Reading

Cultura si vacante

MATCA Transylvanian Sanctuary s-a deschis în Parcul Natural Bucegi

Published

on

MATCA Transylvanian Sanctuary, un proiect exclusivist de turism și ospitalitate, și-a deschis porțile, pentru a oferi o experiență unică de cazare și relaxare în mijlocul naturii neîmblânzite a Parcului Natural Bucegi. Situată în localitatea Șimon, din județul Brașov, în proximitatea Castelului Bran, noua proprietate funcționează ca un boutique hotel independent, care își întâmpină oaspeții în 2 case tradiționale transilvănene, cu 16 camere de oaspeți, și 2 vile private, cu vedere către Munții Piatra Craiului și Munții Bucegi.

“MATCA Transylvanian Sanctuary reflectă viziunea noastră, a echipei și a fondatorilor, despre ospitalitate și despre importanța practicilor sustenabile în această industrie. Numele este inspirat din ciclul vieții și din natură, unde matca guvernează stupul și protejează universul. Similar, și noi vedem acest loc ca pe un sanctuar unde ospitalitatea și tradițiile se impletesc armonios, creând o experiență cu adevărat luxuriantă.”, a declarat Ioana Dăncăneț, Director General al MATCA Transylvanian Sanctuary.

MATCA Transylvanian Sanctuary beneficiază, adițional spațiilor de cazare, de un centru de evenimente cu o suprafață de 140 de metri pătrați, ce permite diferite amenajări, pentru evenimente medii, dar și pentru întâlniri restrânse, dedicate echipelor de management. Spațiul este complet echipat cu sisteme de sonorizare, multiboard interactiv și Wi-Fi dedicat.

La acestea, se adaugă Natura SPA, un centru de wellbeing, care oferă turiștilor acces la o piscină interioară de relaxare încălzită, saună umedă și saună uscată, salină cu sare adusă special de la salina Praid și salina Slănic Prahova, jacuzzi, bazin rece și zonă de relaxare, un restaurant, STUP, cu o capacitate de 70 locuri la masă și un bar, Nectar, cu o terasă generoasă. Conceptul gastronomic este menit să celebreze cultura culinară locală, folosind la maximum influențele tradiționale, bine evidențiate în preparate de fine dining, dar și ingredientele și produsele locale. Atât infuziile de plante aromatice cultivate și uscate local, cât și gustările de casă servite în cadrul restaurantului și al barului sunt de inspirație regională.

„La MATCA Transylvanian Sanctuary, ne mândrim cu angajamentul nostru de a oferi o experiență de neuitat pentru fiecare oaspete. Acest proiect de suflet, născut din dorința de a scoate în evidență frumusețea unică a României, va continua să se dezvolte și să prospere. Ne propunem să extindem complexul nostru hotelier, adăugând mai multe spații de cazare, și să îmbogățim zona noastră de SPA cu o varietate de terapii, pentru a răspunde nevoilor și dorințelor oaspeților noștri, fie ei locali sau internaționali. MATCA Transylvanian Sanctuary este mai mult decât un loc de cazare – este un sanctuar în continuă evoluție, o invitație de a explora și a te reconecta în poate cea mai frumoasă zonă a României.”, a declarat Bogdan Caluianu, proprietar.

Proprietarii au lucrat predominant cu furnizori și branduri locale, care au contribuit la crearea unui spațiu elegant, exclusivist și echilibrat, menit să ofere relaxare și o stare de bine. Conceptul arhitectural și de design îi aparține arhitectului Gabriel Georgescu, care, împreună cu echipa sa din București, a creat spații armonioase, în care elemente și culori naturale, de lemn, piese ceramice și piatră sunt completate de detalii tradiționale transilvănene, în culori îndrăznețe.

Matca Transylvanian Sanctuary – un spațiu care curatoriază piese artizanale și artistice românești

Clădirea Matca Transylvanian Sanctuary a fost construită de la zero. Ea a reprodus arhitectura exterioară a casei 21 Ocolul Măgura, din cadrul Muzeului ASTRA Sibiu, folosind uși și elemente de feronerie reciclate de la proiecte ce datează de peste 100 de ani.

Gardul de inspirație maramureșeană a fost creat de meșteri locali, iar poarta a fost sculptată manual, în Făgăraș.

Matca Transylvanian Sanctuary este un promotor al culturii locale, un curator de artizanat și artă românească. Printre artiștii cu care brandul a colaborat pentru amenajare, se numără Angela Atelier, din Sibiu, care a realizat și brodat perdelele, Iulia Lavu, creator de noduri, responsabilă pentru covoare și accesorii, Anca Fetcu Lupu, designerul de corpuri de iluminat, sau Alina Căpățînă, care a realizat tablouri din flori culese de pe domeniul MATCA Transylvanian Sanctuary și uscate timp de doi ani. Vesela folosită în restaurant provine de la Victoria Finală, un brand românesc extrem de apreciat de către iubitorii de gastronomie din România.

În cadrul MATCA Transylvanian Sanctuary, oaspeții se pot bucura de natură în forma sa cea mai pură

MATCA Transylvanian Sanctuary este poziționat în mijlocul unui ecosistem unic, ce beneficiază de o faună extrem de bogată, care include urși bruni, lincși, lupi și o gamă largă de specii de păsări, inclusiv vulturii aurii și bufnițele. Pentru a proteja și a face ca această biodiversitate să prospere, există o echipă dedicată, care contribuie activ la monitorizarea și protejarea florei și faunei locale. Profesioniști cu pregătire în botanică și zoologie cercetează și evaluează constant zona, pentru a înțelege felul în care fiecare element al ecosistemului este impactat de interacțiunea cu oamenii și a-i crea contextul potrivit, pentru coabitare.

Pentru a se bucura din plin de acest mediu, oaspeții MATCA Transylvanian Sanctuary beneficiază de ghizi și pădurari locali, care îi pot ajuta să exploreze domeniul în condiții de siguranță, atât pentru ei, cât și pentru natura neîmblânzită. Printre activitățile pe care complexul hotelier le are puse la punct se numără drumețiile, traseele de mountain bike sau activitățile apicole, realizate alături de apicultori cu experiență.

În plus, cei care vor să se relaxeze și mai mult, pot opta pentru terapii SPA în natură, cum sunt băile de fân.

 

Continue Reading

Cultura si vacante

Un castel – muzeu privat dedicat lui Dracula s-a deschis în comuna Arefu, județul Argeș

Published

on

Ajutat de poziționare, la poalele Cetății Poenari – a doua reședință a lui Vlad Țepeș -, castelul se dorește o modalitate de petrecere a timpului liber în zonă și pentru copii, și pentru adulți, și români, și străini.

“Un Castel Dracula în zonă, pentru că Vlad Țepeș a avut o ședere îndelungată aici, pentru că ne aflăm în apropierea Cetății Poenari, despre care se spune că a fost construită la ordinul lui de boierii care au fost luați în zilele Paștelui. E de-al locului numele și îl folosim plătind licență, conform legii. Ducem legenda mai departe denumind castelul Dracula, dar folosim numele de mai mulți ani, de când am extins complexul turistic din zonă. Numele Dracula atrage. Nouă ne trec pragul și turiști români, dar mai ales străini, care vor să descopere ce înseamnă Dracula pentru români”, declară Cristina Stanciu, proprietarul complexului turistic și al castelului – muzeu.

Turiștii sunt introduși într-o atmosferă veritabilă din vremea domniei lui Vlad Țepeș prin decorațiunile castelului, pereți din piatră și cărămidă pictați realizați de meșteri populari din zonă, dar și din Bihor și Harghita, obiecte care reproduc viața din acele vremuri, expuse în muzeu, Sala Tronului în care pot fi admirați Vlad Țepeș și boierii săi în mărime naturală. Două proiecții, dintre care una de animație concepută special pentru copii, le vor dezvălui aspecte din viața domnitorului.

Temporar muzeul găzduiește expoziția de pictură a maestrului Valentin Tănase și va găzdui expoziții itinerante ale unor artiști români.

Pe Metereze, vizitatorii pot vedea printr-un telescop Cetatea Poenari și împrejurimile muntoase ale zonei, un tun cu bile, oșteni în mărime naturală.

“Ne străduim să oferim vizitatorilor o experiență unică în muzeu, vizita aici să fie ca o lecție de istorie despre domnitorul român, despre legenda Dracula. A fost o investiție consistentă nu numai în bani, ci și în efort să găsim meșteri care să reproducă întocmai un castel, să găsim materiale potrivite, să respectăm restricțiile pandemiei, pentru că șantierul a fost deschis înainte de februarie 2020. Ne-am oprit din a ține evidențele pe la 500-600.000 de euro, pentru că am realizat că nu sumele sunt importante, ci dorința noastră de a oferi turiștilor o modalitate plăcută de a petrece timp când ajung în zonă”, precizează Cristina Stanciu

Intrarea la castel costă 30 de lei de persoană sau 20 de lei pentru grupuri mai mari de 10 copii. Castelul a fost deschis pe 1 decembrie, gazdele dorind să ofere oaspeților chiar de Ziua Națională ocazia să redescopere unul dintre cei mai cunoscuți domnitori români, Vlad Țepeș, în poveștile spuse de istorici și mărturii filmate, în costume și atmosfera creată în castelul dedicat acestuia, în bucate și băuturi românești.

Familia Stanciu deține complexul turistic Dracula, deschis în urmă cu 26 de ani, cu o capacitate mare de cazare, teren de sport, un centru Spa cu piscină, jacuzzi, salină, saună, și oferă grupurilor organizate de turiști, în vacanța lor la munte, și trasee montane cu ghid ori posibilitatea închirierii de atv-uri.

La circa 6 km de complex se află barajul şi lacul Vidraru, traseul turistic renumit „Valea lui Stan” şi statuia lui Prometeu.

Castelul Dracula se află pe Transfăgărășan, în satul Căpățâneni-Ungureni din comuna Arefu, județul Argeș. Complexul este situat la 23 de km de oraşul istoric Curtea de Argeş, la 56 de km de Piteşti, respectiv 166 km de capitală.

https://casteluldracula.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/casteldracula

Instagram: https://www.instagram.com/casteldracula/

Continue Reading

Trending