Connect with us

Cultura si vacante

Insula Ulko-Tammio este prima destinație din lume unde turiștii vor renunța la telefoane

Published

on

Sursa foto: Captură Youtube

Insula Ulko-Tammio din Finlanda a devenit prima destinație din lume în care turiștii sunt îndemnați să renunțe la telefoanele mobile, scrie antena3.ro.

Insula Ulko-Tammio este unul dintre cele 41 parcuri naționale ale Finlandei desemnată șase ani la rând „cea mai fericită țară din lume”. Deși nu este locuită de oameni, insula oferă experiențe deosebite în natură, aici trăind specii rare de animale și plante.

Turiștii îndemnați să renunțe la telefoane și să se bucure de natura insulei Ulko-Tammio

Inițiativa privind telefoanele mobile nu presupune o interdicție, ci o decizie voluntară a vizitatorilor. Mai puțin timp pe telefon, mai mult pentru experiențe noi – acesta este principiul care a stat la baza deciziei.

„Insula Ulko-Tammio, care se află în largul coastei Hamina, va fi o zonă fără telefoane în această vară. Dorim să îi îndemnăm pe turiști să își închidă dispozitivele inteligente și să se oprească și să se bucure cu adevărat de insule”, a declarat Mats Selin, expert în turism, citat de sursa menționată anterior.

Compania Parks & Wildlife Finland care administrează insula anunță că inițiativa presupune o „detoxifiere digitală” și urmărește să ofere turiștilor o experiență unică în mijlocul naturii.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultura si vacante

Meditația pe plajă sau la piscină

Published

on

Ai avut un an greu, cu o serie de sarcini de îndeplinit? Te simți epuizat și tot ceea ce cauți este să evadezi? Vacanțele la plajă sunt ideale pentru relaxare și recuperare după oboseala lunilor pe care le-ai lăsat în urmă. Plaja, pe lângă faptul că este locul perfect pentru a te bucura de soare și de a fi în compania celor dragi, pentru a asculta muzică și pentru a citi o carte bună, poate fi folosită și pentru a te dedica meditației.

Meditația la plajă este o modalitate excelentă de a începe sau de a încheia o zi relaxantă de vacanță. Cum te poți bucura de beneficiile oferite de meditația pe plajă sau chiar la piscină?

Descoperă 5 moduri în care meditația te ajută personal și în relațiile cu ceilalți!

Când să faci meditație pe plajă?

La orele de vârf, în timpul verii, plaja este adesea destul de aglomerată. Familiile, grupurile de tineri, copiii și animalele de companie reprezintă fundalul ideal pentru a te distra și a petrece zile fără griji, dar nu și punctul de plecare ideal pentru a te dedica meditației. Pentru a fi cu adevărat eficient și pentru a aduce beneficii corpului și minții, meditația trebuie să se desfășoare într-un loc relaxant, care să-ți permită să te conectezi cu mintea, corpul și sufletul tău.

Tocmai din acest motiv, dacă dorești să practici meditația, precum și yoga, este bine să alegi momente strategice. Care sunt acestea? Cele mai bune momente sunt cele ale răsăritului și apusului, în primul rând pentru numărul (de obicei) mic de oameni prezenți pe plajă, ceea ce nu numai că îți va permite să te concentrezi mult mai bine, ci și să te ghidezi după sunetele mării și briza aproape întotdeauna prezentă în zona litoralului.

Un alt motiv pentru care începutul și sfârșitul zilelor sunt cele mai bune momente pentru a practica meditația pe plajă este că răsăritul și apusul soarelui pot fi integrate în rutină și pot deveni și o sursă de senzații pozitive.

Cum să practici meditația?

În primul rând, trebuie să ții cont de faptul că meditația poate fi concepută ca parte a unei sesiuni de yoga sau ca un exercițiu de sine stătător. Nu există o singură modalitate de a face acest lucru. Există cei care profită la maximum de această practică făcând-o într-un mod static – stând într-un loc unde se simt confortabil – și cei care pot implementa momentul meditației în cadrul altor acțiuni. Așa cum am amintit, plaja, în anumite momente ale zilei, poate fi, fără îndoială, cadrul perfect pentru momente de meditație, atenție sau yoga.

Indiferent de tehnica aleasă, primul sfat este să abordezi momentul meditativ îmbrăcat în costum de baie sau cât mai lejer și confortabil. Eliberarea de hainele inutile, ascultarea senzațiilor pe care le generează corpul liber în spațiu te ajută să te conectezi cu lumea ta interioară.

Și odată ce scapi de hainele inutile, poți alege modul de a practica meditația pe care o preferi.

Meditația din mers

Mulți oameni adoră să se plimbe pe malul mării la prima lumină a zorilor; așa că, dacă ești deja obișnuit să faci această activitate, poți profita de moment și poți practica meditația din mers.

Pentru a face acest lucru, mergi încet, desculț, concentrându-te asupra senzațiilor care provin din contactul pielii cu nisipul și apa, atunci când te apropii de mare. Nicio mișcare nu trebuie lăsată la voia întâmplării și fiecare senzație trebuie experimentată la maximum, inclusiv cele date de vânt în păr și primele raze ale soarelui care lovesc fața.

Plimbarea pe plajă este o experiență care infuzează energie și vitalitate și, dacă este adăugată la momentul meditației, devine o mare sursă de bunăstare.

Meditația din poziție așezat

Dacă nu te numeri printre cei cărora le place mersul pe jos sau nu te poți concentra în timp ce ești în mișcare, poți alege, în schimb, să practici meditația clasică în poziție așezat, într-o versiune adaptată pentru plajă.

Pentru a face acest lucru, este esențial să găsești un loc liniștit și să-ți creezi, cu ajutorul nisipului sau din pietre, un suport pe care să stai într-o poziție confortabilă și care să favorizeze concentrarea și relaxarea. Dacă sunt prezente, stâncile sunt, de asemenea, perfecte.

Odată așezat, nu mai trebuie să efectuezi nicio acțiune, ci doar să asculți corpul și să acorzi atenție respirației și senzațiilor pe care le simți.

Meditația în timp ce înoți

Știai că poți practica meditația chiar și înotând? Dacă dimineața sau seara, când marea este aproape complet goală, de obicei faci câteva ture de înot, poți profita de ocazie pentru a practica o mică meditație în același timp.

Concret, în ce constă acest tip de meditație? Acest lucru este destul de simplu. În timp ce intri în apă și apoi, pe tot parcursul înotului, este suficient să te concentrezi asupra mișcărilor corpului, respirației și contactului cu apa, încercând să imprimi în minte senzațiile speciale pe care această activitate (deja relaxantă) este capabilă să le infuzeze.

În plus, chiar și atunci când te lași prins de mișcarea valurilor, observarea formelor, dimensiunilor și mișcărilor lor ajută la contopirea cu natura și cu sinele cât mai profund.

Dacă nu ai practicat niciodată meditația, dar ești curios să o încerci, profită de sezonul vacanței și de plajă pentru a încerca această practică ce îți oferă o mulțime de beneficii. Și chiar dacă nu ajungi la plajă, poți încerca această practică de relaxare  și stare de bine și pe marginea piscinei. Prezența apei este elementul care îți asigură cadrul oportun.

Hai la Eforie Nord: aici găsești și cazare și loc bun de relaxare!

Bacolux Koralio**** Eforie Nord poate fi alegerea ta pentru această vară! Un resort de 4 stele care îți asigură tot confortul pentru sejurul de la malul mării: 212 camere și apartamente, restaurant și terasă (400 locuri), lobby bar, parcare. De asemenea, resortul oferă oaspeților cazați posibilități de relaxare la Aqua Fun, care include 3 piscine exterioare cu apă salină încălzită (o piscină pentru adulți cu o lungime de 28 m, două piscine pentru copii, 3 tobogane cu apă, bar și terasă (200 locuri). În plus, pentru copii sunt disponibile și 2 locuri de joacă. Mesele constând în preparate proaspete, cu ingrediente de calitate, vor completa serviciile de care vei beneficia dacă te vei caza în acest resort.

Descoperă oferta specială Last minute – Summer Hot Prices și profită de cele mai bune tarife din luna august pentru sejurul tău la mare.

Continue Reading

Cultura si vacante

Vinul, ca o simfonie a naturii

Published

on

Se pare că e o modă să produci vin, un mod de a demonstra că poți crea ceva, pornind de la pământ și un butuc de viță de vie.

Sunt numeroase staruri care s-au orientat spre producția de vin: Sting, Depardieu, Pierre Richard, Tigana, Iniesta, Francis Ford Copolla, Angelina Jolie & Brad Pitt şi alţii. Au ales terroir-ul, au angajat consultanți de prestigiu și și-au urmat visul, de multe ori încununat de succes.

Domeniul Bogdan, primul producător de vin din România care practică viticultură biodinamică, s-a născut din visul fondatorului companiei, Bogdan Mihalcea, de a crea vinuri naturale de excepție.

Viile au fost plantate în anul 2011, pe 154 ha situate în Dobrogea, în cunoscuta podgorie Murfatlar D.O.C., în apropiere de satul Peștera – zonă cu tradiție în cultivarea strugurilor încă din antichitate.

Respectând principiul că un vin foarte bun provine numai din struguri de foarte bună calitate, pasionatul antreprenor a decis să cultive întreaga suprafață după principiile agriculturii biodinamice – știința forțelor de viață, sistemul de cultură cu cea mai accentuată abordare holistică. Astfel a luat ființă prima fermă viticolă biodinamică din România, iar Domeniul Bogdan a obținut în anul 2016 „Certificarea de Ecologic”, din partea Austria Bio Garantie, organism de Inspecție și Certificare activ încă din 1994. În prezent, certificarea este garantată de Ecocert, iar începând cu anul 2022 Domeniul Bogdan este în curs de certificare Demeter.

Echipa s-a întregit, prin cooptarea „antrenorului viticultorilor”, Philippe Cambie, oenologul anului 2010, conform prestigiosului critic Robert Parker. Acesta i-a atribuit lui Cambie de 15 ori scorul de 100/100 puncte pentru vinurile create sub „bagheta” sa.

Din această colaborare a rezultat o gamă de excepție, numită Primordial, despre care cel care a semnat eticheta, acum regretatul Philippe Cambie, declara: “Eu cred că vinul trebuie să fie expresia propriului terroir: soarele, vântul, ploaia, pământul, oamenii, dar şi istorie, cultura şi povestea unui popor. Aşa s-a nascut Primordial. În sticla aceasta veţi descoperi o lume fascinantă, cu o tradiţie de mii de ani, din vestita zonă a Dobrogei.“

Calitatea deosebită a vinurilor a fost recunoscută internațional în cadrul unora dintre cele mai importante manifestări din domeniu: Millesime Bio, Chardonnay du Monde, Premiile Internaționale Decanter, Concursul Internațional de la Bruxelles, The organic Masters.

În prezent, dr. Leonello Anello este girantul certificării „I vini biodinamici” al Domeniului Bogdan. El este membru fondator al secției Toscana și inspector de certificare al Asociației Demeter Italia și membru asociat al Societății Italiene pentru Științele Solului și al International Union of Soil Sciences.

Sistemele de certificare biodinamică sunt private și în concurență, dar pe lângă obținerea clasificării reglementate la nivel comunitar și internațional de apartenență la regimul agricol organic (certificarea organic sau bio), în cazul “vinurilor biodinamice®” există și evaluarea organoleptică. Aceasta certifică și faptul că vinul este corect echilibrat și bun.

Respectând viața în toate formele sale și integrând agricultura biodinamică cu cele mai noi tehnologii de producere a vinului, Domeniul Bogdan și-a atins scopul: producerea unor vinuri de excepţie.

Continue Reading

Cultura si vacante

SkyTower a lansat mii de baloane de pe acoperis si de pe esplanada. A treia ediție a SkyLove Day aduce un omagiu Ucrainei.

Published

on

SkyLove Day

SkyTower, cea mai înaltă clădire de birouri din România, a organizat cea de-a treia ediție a evenimentului anual SkyLove Day. Evenimentul, de un puternic impact vizual, a avut loc miercuri 22 februarie, fiind dedicat comunității locale.

Ce este SkyLove Day

SkyLove Day este un eveniment anual unic, marcat prin lansarea a mii de baloane biodegradabile de pe terasa clăririi iconice de la 137 de metri inaltime. Anul acesta, o parte dintre baloane au fost lansate de la sol și au purtat culorile steagului Ucrainei. Astfel, evenimentul a fost și un omagiu adus numeroaselor victime ale acestui război. Baloanele biodegradabile au fost lansate de pe acoperișul clădirii Sky Tower.

Proiectul SkyLove Day continuă promisiunea SkyTower de a deveni o sursă de inspirație pentru comunitățile locale.

„SkyLoveDay  reprezinta sărbătoarea iubirii la SkyTower. O celebram  pentru al 3-lea an consecutiv și ne dorim o continuam si sa o dezvoltam an de an. Ne bucuram sa putem sărbători împreună cu chiriașii noștri, dar și cu publicul larg. Evident că razboiul impotriva Ucrainei ne întristează pe toți, dramele oamenilor fiiind extrem de greu imaginat si de trecut cu vederea. De aceea, ținem să aducem un omagiu ucrainenilor și să reiterem un mesaj de pace si iubire în cadrul SkyLove Day”, a declarat Ramona Boca, PR & Marketing Coordinator RPHI România, proprietarul cladirii SkyTower.

Evenimentul SkyLove Day vine la scurt timp după ce SkyTower a intrat în compania selectă a turnurilor emblematice ale lumii, alături de construcții precum Turnul Eiffel sau clădiri precum Burj Khalifa.

Povestea SkyTower

SkyTower este cea mai înaltă clădire din România și cea mai iconică clădire de birouri din București. Turnul are 37 de etaje, ajungând la o înălțime de 137 de metri deasupra solului și 60 de metri de structură subterană cu 5 etaje de locuri de parcare și depozitare. Toate zonele de birouri din SkyTower sunt iluminate natural, iar etajele superioare beneficiază de ascensoare de mare viteză, care ating o viteză maximă de 6 metri pe secundă. SkyTower este prima și singura clădire din România certificată până în prezent LEED Platinum pentru operațiuni și mentenanța clădirii.

De la finalizarea construcției în decembrie 2012, SkyTower a devenit un punct de reper al orașului, remodelând orizontul noului cartier de afaceri din nordul Bucureștiului și stimulând dezvoltarea de noi proiecte în zona Floreasca-Aurel Vlaicu.

Din februarie 2023, SkyTower a devenit membru al Federaţiei Mondiale a Turnurilor Emblematice (World Federation of Great Towers – W.F.G.T.) în urma unui complex proces de selecție și evaluare. Asocierea este onorantă şi oferă noi oportunităţi de promovare şi dezvoltare, SkyTower consolidându-și astfel poziția de clădire iconică a României.

Continue Reading

Trending