Connect with us

Auto

O companie din SUA a obținut aprobarea pentru testarea unei mașini zburătoare. Când va fi disponibilă pentru vânzare și care este prețul estimat

Published

on

Sursa foto: Captură Youtube

Alef Automotive, un start-up din SUA, a obținut aprobarea de la Administrația Federală a Aviației pentru a testa o mașină zburătoare, scrie CNN

Mașinile zburătoare ar putea deveni în curând accesibile pentru orice doritor. Alef Automotive a spus că vehiculul denumit „Modelul A” se aseamănă cu o mașină normală care va putea fi condusă pe drumurile publice și se parchează obișnuit. Pe de altă parte, mașina poate decola și ateriza vertical. 

Administrația Federală a Aviației din SUA a confirmat că a eliberat companiei un certificat special de navigare care permite scopuri limitate ce includ expoziții, cercetare și dezvoltare.

Mașina zburătoare va costa 300.000 de dolari

Compania plănuiește în curând o demonstrație publică în care va arăta cum funcționează. Estimează că va putea lansa mașina zburătoare pe piață până la sfârșitul anului 2025, iar prețul de achiziție va fi de 300.000 de dolari.

Reprezentanții companiei au anunțat că mașina este în lucru din 2015, iar în 2018 un zbor de testare automatizat inițial al unei versiuni schelet a mașinii a fost efectuat cu succes.

Auto

Noul Santa Fe de la Hyundai, mașina perfectă pentru orice tip de activitate, de la utilizarea de zi cu zi la experiențe de camping. Ce dotări are

Published

on

Hyundai Motor Company a dezvăluit primele detalii despre cea de-a cincea generație Santa Fe.
Pentru transformarea radicala a modelului, Hyundai a adoptat o abordare neconvențională, cu o tipologie de design bazata pe stilul de viață al clienților, care maximizează capacitatea de încărcare
și oferă mai multa flexibilitate (atât pentru traseele urbane, cât și pentru călătoriile dedicate momentelor petrecute în natura). Prin urmare, noul Santa Fe are un exterior robust, dar rafinat, precum și un interior spațios, care se extinde prin deschiderea portbagajului de mari dimensiuni.

„Noul Santa Fe este un SUV care asigura un echilibru intre utilizarea de zi cu zi și călătoriile în natura – de la excursii în familie, la experiențe de camping”, a declarat SangYup Lee, Executive Vice
President and Head of Hyundai Global Design Center.

Hyundai IONIQ 5 N – debut in cadrul Goodwood Festival of Speed

„Cu un ampatament mai lung și un interior mai spațios, noul Santa Fe se bazează pe propriile puncte forte – caracteristice unui SUV, pentru a oferi mai multa flexibilitate decât oricând, precum și o experiență premium pentru clienți”.

Design exterior distinctiv

Silueta distinctiva a noului Santa Fe reprezintă rezultatul ampatamentului lung și a portbagajului
spațios. Personalitatea puternica a modelului este accentuata de capota înalta, luminile în forma
literei „H”, aripile proemiente și ascuțite, precum și de designul frontal care include simbolul „H”.
Linia îndrăzneață a plafonului, volumul semnificativ în jurul aripilor, pasajelor roților puternic
conturate și jantele de 21 de inchi conferă SUV-ului un aspect robust. Partea din spate a fost
simplificata, fiind definita de hayonul de mari dimensiuni, luminile în forma literei „H” subliniind
aspectul general armonios.

Lider în segment în privință spațiului interior

Noul Santa Fe dispune de un habitaclu încăpător, cu scaunele complet pliabile (al doilea și al
treilea rand) fiind lider în segment în privință spațiului interior. În contrast cu exteriorul impunător,
eleganta habitaclului este subliniata de liniile orizontale și verticale, tema de design „H” fiind
evidențiată de planșa de bord și de orificiile de ventilație. Rafinamentul interior este reliefat de caracteristicile high-tech, inclusiv: display-ul panoramic curbat și sistemul dual pentru încărcare wireless. Display-ul panoramic curbat conectează instrumentarul digital de 12,3 inchi și sistemul de infotainment, contribuind la îmbunătățirea vizibilității pentru conducătorul auto. În plus, culorile utilizate pentru tapițeria scaunelor accentuează senzația de spațialitate, iar garnitura din lemn și scaunele din piele Nappa cu broderie delicata subliniază aspectul sofisticat.

Pentru noul SUV au fost utilizate, de asemenea, materiale durabile: plastic reciclat (plafon; covorașe; spătarele scaunelor – al doilea & al treilea rand) și piele ecologica (panou de bord &
portiere).

Noul Santa Fe va fi prezentat în premiera mondiala, în luna august, pe canalul YouTube – Hyundai.
Cea de-a cincea generație a modelului vă fi disponibila pe piață locala începând cu a doua
jumătate a anului 2024.

Continue Reading

Auto

Conceptul Hyundai Pony Coupe – restaurat dupa 50 de ani de la debut

Published

on

  • Prezentarea conceptului restaurat a avut loc in Italia – Lacul Como, dupa aproape 50 de ani de la lansarea oficiala, care s-a desfasurat la Salonul Auto de la Torino din 1974;
  • Noua versiune a fost reconstruita de catre acelasi designer italian, Giorgetto Giugiaro, conform specificatiilor si materialelor originale;
  • Pony Coupe a reprezentat sursa de inspiratie a conceptului N Vision 74, care va fi prezentat in cadrul evenimentului „Hyundai Reunion”, iar ulterior la Concorso d’Eleganza Villa d’Este, pe 20 mai.

  Premiera mondiala a conceptului Pony Coupe – restaurat de Hyundai dupa aproape 50 de ani de la debut – a avut loc in Italia, Lacul Como. Dezvaluit initial la Salonul Auto de la Torino din 1974, conceptul Pony Coupe este un vehicul important in istoria companiei. Conceptul restaurat a fost dezvaluit la Hyundai Reunion, eveniment in cadrul caruia au fost prezenti Giorgetto Giugiaro si fiul sau, Fabrizio Giugiaro – fondatorii GFG Style, centrul de design in cadrul caruia a fost reconstruit prototipul Pony Coupe.

„In ciuda contextului industrial nefavorabil din anii 1970, bunicul meu si presedintele fondator Hyundai, Ju-young Chung, s-a implicat in reconstruirea economiei Coreei, contribuind la imbunatatirea calitatii vietii oamenilor, dupa devastatorul razboi coreean. In cele din urma, a transformat Coreea intr-o tara care a reusit sa dezvolte la nivel inalt propriile vehicule”, a declarat Euisun Chung, Executive Chair – Hyundai Motor Group. „Imi exprim sincera recunostinta fata de toti cei din Italia si din Coreea care au avut un rol important in succesul obtinut de Pony.”

Cum a fost recreat Hyundai Pony Coupe și cum arată acum

Din cauza climatului economic global nefavorabil de la finalul anilor 1970, conceptul Hyundai nu a putut intra in productie. Pony Coupe este considerat un model clasic, retro-futurist, care a reprezentat sursa de inspiratie pentru designul celor mai recente autovehicule Hyundai, cum ar fi: N Vision 74 si conceptul EV „45”.

„In era electrificarii, o conditie importanta pentru ca Hyundai Motor Company sa devina lider in mobilitatea viitorului va fi capacitatea noastra de a ramane fideli puternicelor valori pe care le-am mostenit”, a declarat Jaehoon Chang, President and CEO – Hyundai Motor Company. „Prin intermediul Hyundai Reunion, precum si a altor initiative de comunicare dedicate patrimoniului, vom continua sa valorificam trecutul, transformandu-l intr-un vector pentru viitoarelor inovatii.”

Citește continuarea pe informateca.ro

Continue Reading

Auto

Autoklass isi propune ca, in 2024, jumatate dintre vanzarile de automobile Mercedes-Benz sa fie reprezentate de vehicule electrice si plug-in hybrid

Published

on

Autoklass își propune ca, în 2024, jumătate dintre vânzările de automobile Mercedes-Benz să fie reprezentate de vehicule electrice și plug-in hybrid. La începutul acestui an, Autoklass și Mercedes-Benz România au inaugurat, în premieră pentru România, primul showroom construit conform conceptului MAR20X, în urma unei investiții de 1,6 milioane de euro, care a vizat extinderea locației și personalizarea acesteia conform noilor standarde de brand.

Autoklass Center este primul Partener Autorizat Mercedes-Benz care a realizat o astfel de investiție în România, oferind astfel clienților și partenerilor o experiență de brand unică, aliniată conceptului de lux modern promis de Mercedes-Benz.

 

Noul showroom are o capacitate de expunere de 19 autoturisme Mercedes-Benz la parter, 26 autoturisme la etajul și 21 de posturi de lucru, putând  deservi aproximativ 9.000 de vehicule anual pentru lucrări de mecanică-electrică, tinichigerie și vopsitorie.

 

„În acest an special pentru noi, în care sărbătorim 20 de ani de la înființarea Autoklass, suntem încântați să oferim clienților noștri o nouă experiență exclusivistă, construită pe valorile comune Autoklass și Mercedes-Benz, confirmând angajamentul nostru de a fi Official Home of Mercedes-Benz în România. Ne bucurăm că astăzi Autoklass este locul ȋn care clienții, partenerii și ȋntreaga noastră echipă se simt acasă, profesional vorbind. Considerăm că evoluția și succesul companiei noastre se datorează parteneriatului pe care l-am dezvoltat pe termen lung cu clienții și partenerii noștri, cărora le mulțumim pentru că sunt alături de noi”, a declarat Daniel Grecu, director general al Autoklass.

 

Prin dezvoltarea noului concept MAR20X, Autoklass și Mercedes-Benz urmărește să ofere clienților o experiență unică, rafinată și elegantă, incluzând acordarea de consultanță specializată și soluții personalizate pentru orice tip de solicitare. Procesele post-vânzare sunt elementele de bază ale conceptului MAR20X și sunt considerate esențiale pentru a genera experiențe care să depășească așteptările clienților. Procesul de vânzare este conceput pentru a optimiza experiența clientului, este centrat pe beneficii și pe îndeplinirea tuturor cerințelor explicite sau implicite ale clientului.

„În timp ce lumea auto se schimbă, noi rămânem fideli ADN-ului nostru ca deschizători de drumuri – reinventarea proceselor din spatele inovațiilor este ceea ce am urmărit întotdeauna. Este ceea ce ne-a impulsionat încă de la început și ceea ce ne-a ajutat să navigăm și să inovăm această industrie. Cum transpunem acest lucru în noua realitate? Ne-am angajat nu doar să îmbunătățim status quo-ul, ci și să îl schimbăm, dincolo de a crea cele mai dorite autovehicule. Nu suntem doar o companie auto, ci lăsăm ca inovația și obiectivele noastre clare să vorbească despre promisiunea Mercedes-Benz, iar acest nou model de retail primește clienții în universul luxului modern, oferindu-le sentimentul de apartenență la ceva special”, a completat Amanda Zhang, CEO Mercedes-Benz România.

Autoklass și Mercedes-Benz intenționează să ofere un customer-journey unic încă de la sosirea în parcarea showroom-ului, prin digitalizarea unei bune părți a interacțiunii dintre client și reprezentanții punctului de lucru. Astfel, clienții vor fi ghidați încă de la sosirea în parcarea locației de către un sistem inteligent, apoi, prin aplicația Match Maker, se creează legătura cu un consilier de service. Ulterior, informațiile de pre-diagnosticare sunt procesate de consultantul de service, care le analizează împreună cu clientul, prin aplicația Media Consulting, pentru stabilirea detaliilor lucrărilor ce urmează să fie executate. În mod similar, pentru clienții interesați de achiziționarea unui autovehicul, aceștia sunt ghidați de către asistentul digital Star Assistant, care va ghida clienții către zona de cafenea și magazinul de accesorii, pe durata perioadei de așteptare, până la alocarea unui consultant de vânzări.

Noul concept de showroom este un nou pas pe care Mercedes-Benz îl face în misiunea sa de a fi nu doar un producător auto, ci o companie de tehnologie inovatoare, care setează noi standarde pentru clienții săi. Mai mult, regândirea modelului de retail offline completează direcțiile strategice ale Mercedes-Benz de a oferi experiența luxului modern, accesibil clienților, prin lansarea locală a showroom-ului online.

 

Urmând strategia de eficientizare a consumului de energie și de protejare a mediului, Autoklass își propune ca, până la finalul anului 2023, să devină independent din punct de vedere energetic, obiectiv care va fi atins prin investiții în propria producție de energie electrică prin sisteme fotovoltaice montate pe acoperișul clădirilor în care își desfășoară activitatea. De altfel, Autoklass a început deja înlocuirea sistemelor de încălzire clasică cu sisteme de încălzire cu energie electrică, precum și încălzirea cabinelor de vopsit cu panouri endotermice.

 

Autoklass, care a realizat în 2022 o cifră de afaceri de 233 milioane de euro, este primul dealer auto care, în 2017, a pus bazele unei rețele de stații de alimentare cu electricitate a automobilelor, care a ajuns în acest an la 70 de stații de încărcare. Din acestea, 14 stații pot alimenta mașinile electrice cu curent continuu.

 

Continue Reading

Trending