Connect with us

Vreme

Ce vreme anunță meteorologii pentru minivacanța de 1 iunie

Published

on

Sursa foto: Unsplash

În perioada 1-5 iunie, românii se vor bucura de un weekend prelungit datorită sărbătorilor Ziua Internațională a Copilului și Rusaliile, declarate zile libere oficiale. Astfel, majoritatea angajaților și-au asigurat, inclusiv pe 2 iunie o zi liberă pentru a se bucura de o minivacanță la începutul verii.

Indiferent unde își vor petrece minivacanța, la mare sau la munte, românii se vor bucura de vreme caldă, dar cu risc de precipitații în weekend. Termometrele ar putea urca până la 30 de grade în unele zile. 

Vreme caldă de 1 și 2 iunie

Conform datelor transmise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), joi, pe 1 iunie, vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 22 și 30 grade Celsius. Totuși, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, precum și în zonele montane și submontane din restul teritoriului, sunt posibile înnorări accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

Vineri, 2 iunie, maximele vor ajunge până la 27 de grade, însă meteorologii anunță vreme instabilă în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, în zona montană și submontană și pe alocuri în restul teritoriului, în special în Moldova și Muntenia unde vor fi intervale de timp cu înnorări accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Pe 3 și 4 iunie sunt posibile ploi, dar vremea se încălzește începând cu 5 iunie

Începând cu ziua de sâmbătă, 3 iunie, se anunță vreme ploioasă în sud, sud-vest și centrul țării, iar duminică, regiuni din vest, sud-vest și centru. Temperaturile vor fi în scădere până duminică, iar luni în toată țara se vor înregistra temperaturi ridicate și vreme senină.

Vreme caldă pe litoral în perioada minivacanței de 1 iunie

Cei care vor alege să-și petreacă minivacanța pe litoral, se vor bucura de vreme frumoasă, cu o probabilitate scăzută de precipitații, dar cu vânt în rafale. Temperatura apei va atinge în jur de 18-20 de grade. 

Vreme

Temperaturi caniculare în acest weekend în România. ANM anunță peste 36 de grade în unele zone ale țării

Published

on

Sursa foto: Freepick

Meteorologii anunță vreme caniculară în acest weekend, cu maxime de până la 36 grade Celsius în unele zone ale țării. Nici în perioada următoare nu se vor înregistra temperaturi medii normale pentru această perioadă, astfel ne vom bucura de soare mai multă vreme.

Luna septembrie 2023 a fost a doua cea mai caldă lună septembrie din ultimii 60 de ani, conform măsurărilor meteorologilor. Temperaturile din România în această lună au fost peste media normală a acestei perioade, oamenii s-au putut bucura de vacanțe pe litoral chiar și în septembrie.

Cum va fi vremea în România în weekendul 23-24 septembrie 2023

Dacă media acestei săptămâni a fost de 24-26 grade, weekendul vine cu temperaturi caniculare în unele zone ale țării. Florinela Georgescu, director executiv ANM, a declarat pentru digi24.ro că temperaturile vor crește. „În zilele următoare așteptăm ca temperaturile să mai crească. Probabil, cel mai cald va fi sâmbătă, când în partea de sud a țării temperaturile maxime vor depăși 34-35 de grade Celsius, pe arii destul de extinse. Aceste valori sunt aproape cu 10 grade mai ridicate decât ar fi firesc în această perioadă. Normalul la sfârșit de septembrie ar fi temperaturi maxime între 20 și 26 de grade. Noi ne așteptăm la maxime vineri, mai ales sâmbătă, dar și duminică, care să pornească de la 28-30 de grade în majoritatea regiunilor și să ajungă spre 34-35 de grade Celsius, poate izolat chiar mai mult în partea de sud a teritoriului”. Vremea va fi caldă inclusiv pe litoral și ar putea fi cam ultimul weekend în care ne vom putea bucura de temperaturi atât de ridicate.

În ceea ce ține de precipitații, Florina Georgescu a anunțat că „nici săptămâna viitoare nu va aduce prea multe ploi, poate doar în zonele montane și în partea de vest, însă pe arii restrânse”.

Conform meteorologilor, și luna octombrie va fi una caldă, cu temperaturi peste media aceste perioade și cu mai puține ploi.

Cum va fi vremea în București în weekendul 23-24 septembrie 2023

În București se anunță un weekend foarte cald. Temperaturile anunțate sunt de 35 grade sâmbătă și 34 grade duminică. Minima preconizată pentru ambele zile este de 18 grade. Nu sunt anunțate precipitații.

Continue Reading

Vreme

Cum va fi vremea în luna septembrie 2023. Se anunță temperaturi peste limita normală

Published

on

Sursa foto: Freepick

Luna septembrie vine cu temperaturi ceva mai ridicate decât media normală a perioade în cea mai mare parte a țării. Conform meteorologilor, în cea de-a doua jumătate a lunii septembrie, în regiunile estice şi sud-estice se vor înregistra temperaturi mai ridicate.

Meteorologii au emis informații privind vremea în prima lună din toamna acestui an. Se pare că nu vor scăpa complet de căldura verii, deoarece temperaturile continuă să urce peste media normală a perioadei. 

Vremea în săptămâna 28 august 2023 – 03 septembrie 2023

Meteorologii anunță că în cea mai mare parte a țării, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în special în regiunile nord-estice unde vor fi cele mai ridicate temperaturi. 

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nord-vestice şi local în cele vestice, centrale, sudice şi estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această săptămână.

Vremea în săptămâna 04 septembrie 2023 – 10 septembrie 2023

În întreaga țară se vor înregistra temperaturi medii mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.

Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în regiunile sudice şi sud-estice, iar în restul țării vor fi în general apropiate de cele normale.

Vremea în săptămâna 11 septembrie 2023 – 17 septembrie 2023

Și în această perioadă, valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării, mai ales în regiunile estice şi sud-estice.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui specific pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Citește și: Valul de căldură se va intensifica începând de luni în România. Meteorologii anunță cod portocaliu de căldură și intensificarea disconfortului termic

Vremea în săptămâna 18 septembrie 2023 – 24 septembrie 2023 

Ultimele zile de septembrie vor fi și ele destul de călduroase, în întreaga țară temperaturile medii se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor.

Continue Reading

Vreme

Valul de căldură se va intensifica începând de luni în România. Meteorologii anunță cod portocaliu de căldură și intensificarea disconfortului termic

Published

on

Sursa foto: Freepick

Meteorologii au anunțat că săptămâna viitoare va începe cu temperaturi extreme, iar indicele de temperatură-umezeală va fi critic.

După un weekend extrem de fierbinte, România nu va fi ocolită de valul de căldură nici la începutul săptămânii viitoare. Conform informațiilor transmise de ANM, în estul Transilvaniei, în Dobrogea şi în nordul Munteniei şi al Olteniei disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse în general între 35 şi 37 de grade, și temperaturi minime care se vor încadra între 17 şi 21 de grade.

Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic la începutul săptămânii 28 august-1 septembrie

Cu excepția estului Transilvaniei, Dobrogei şi în a nordului Munteniei şi al Olteniei, pentru celelalte judeţe meteorologii au emis cod portocaliu pentru luni, caracterizat printr-un val de căldură în intensificare şi extindere, dar și un disconfort termic accentuat. 

„În Maramureş, Crişana, Banat, Moldova, sudul Olteniei şi al Munteniei şi cea mai mare parte a Transilvaniei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 şi 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi”, transmite ANM, conform digi24.ro.

Temperaturile scad în România începând cu 29 august 2023

Meteorologii anunță că începând de marţi, valul de căldură se va retrage spre jumătatea estică, însă în București vor fi încă temperaturi ridicate. Începând de miercuri temperaturile vor scădea până la 27 grade spre sfârșitul săptămânii.

Continue Reading

Trending