Connect with us

Sports

Simona Halep a fost acuzată pentru a doua oară de încălcarea regulamentului antidoping

Published

on

Sursa foto: Facebook Simona Halep

Simona Halep a fost acuzată a doua oară de încălcarea regulamentului antidoping din cauza „neregulilor în paşaportul său biologic”, scrie news.ro. Acuzația vine la mai puțin de un an după ce sportiva a fost acuzată de aceeași încălcare.

Simona Halep a fost acuzată în urma unei evaluări a profilului ABP de către un grup independent de experţi ABP. Aceștia au menționat o neregulă în paşaportul biologic. Este a doua acuzație care i se aduce tenismenei privind încălcarea regulamentului antidoping, după cea din august 2022, legată de Roxadustat care a atras suspendarea provizorie iniţială a Simonei Halep.

„Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost acuzată de încălcare suplimentară şi separată a Programului antidoping de tenis (TADP), legată de nereguli din paşaportul biologic al sportivului (ABP). Simona Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, ca urmare a testării pozitive pentru substanţa interzisă Roxadustat la US Open în august anul trecut”, se arată într-un comunicat al Agenţiei Internaţionale de Integritate a Tenisului (ITIA).

Nicole Sapstead, Senior Director pentru Anti-Doping la ITIA, citat de news.ro, a declarat: „Înţelegem că anunţul de astăzi adaugă complexitate unei situaţii deja foarte cunoscute. De la începutul acestui proces ne-am hotărât să comunicăm cu doamna Halep într-o manieră empatică, eficientă şi oportună. Desigur, înţelegem că există un mare interes al mass-media în aceste cazuri. Ar fi nepotrivit ca noi să comentăm detaliile până la încheierea întregului proces, dar vom continua să interacţionăm cu tribunalul independent Sport Resolutions şi cu reprezentanţii doamnei Halep cât mai rapid posibil”.

Citește și: Sepsi OSK și Universitatea Cluj vor juca în finala Cupei României. Când va avea loc și cât costă un bilet la meci

Simona Halep clasează ce-a de-a doua acuzație ITIA drept o hărțuire

După anunțul oficial, Simona Halep a venit cu o reacție printr-o postare pe contul de Twitter unde a scris că „trăiește cel mai urât coșmar” și nici măcar nu s-a gândit vreodată să ia vreo substanță ilicită. Ea acuză ITIA de hărţuire şi că încearcă insistent să îi dovedească vinovăţia.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sports

Gabriela Ruse nu va putea să joace la Transylvania Open 2024, anunță oficial echipa sa

Published

on

Photo: Eurosport

Din cauza accidentării suferite înainte de Australian Open, Gabriela Ruse nu va putea să joace la Transylvania Open 2024. Recuperarea nu a decurs așa cum a sperat. Jucătoarea care a ajuns în finala turneului din Cluj-Napoca în 2023 și care a ținut publicul cu sufletul la gură la fiecare meci jucat va veni totuși la turneu pentru a se întâlni cu fanii ei. Duminică, cei care doresc să o vadă o vor putea întâlni la BTarena la o oră care va fi anunțată ulterior pe canalele oficiale de comunicare Transylvania Open, anunță echipa Gabrielei Ruse.

Miriam Bulgaru va intra pe tabloul principal al Transylvania Open

În urma acestei schimbări, Miriam Bulgaru va intra pe tabloul principal al Transylvania Open, iar în locul lui Bulgaru va intra, în calificări, Sara Maria Popa. În cazul în care cel de-al patrulea wild card nu va fi solicitat de o jucătoare din top 30, acesta va fi acordat Andreei Mitu, care va intra în acest fel pe tabloul principal.

„Ne pare rău că nu o mai avem pe tabloul principal pe Gabriela Ruse la această ediție a turneului. Gabi este foarte de iubită de public. Anul trecut am trăit alături de ea meciuri incredibile, pline de emoție, și abia așteptam să o revedem. Dar ea va fi oricum alături de noi și, până când o vom revedea în teren, îi urăm recuperare rapidă” – Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open WTA 250

Trei jucătoare din România se află pe tabloul principal al Transylvania Open WTA 250: Ana Bogdan (66 WTA), Jaqueline Cristian (84 WTA) și Miriam Bulgaru (192 WTA).

Continue Reading

Sports

România s-a calificat la EURO 2024. Tricolorii au învins Israelul cu 2-1

Published

on

Sursa foto: Federația Română de Fotbal

România a câștigat meciul de sâmbătă cu Israel și a reușit să se califice la EURO 2024. După opt ani în care țara noastră nu a reușit să ajungă în finală, Tricolorii obțin în acest an victoria.

Sâmbătă seara, pe Pancho Arena din Felcsut (Ungaria), în penultimul meci al României din grupa I a preliminariilor, Tricolorii au reușit să obțină calificarea la EURO 2024.

Este a şasea oară când România ajunge la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016.

Citește și: România este campioană mondială la minifotbal. Tricolorii au reușit să se impună în finala cu Kazahstan

România învinge Israel cu scorul 2-1

Meciul nu a început prea bine pentru Tricolori. Zahavi din echipa adversă a marcat un gol chiar din minutul 2. Totuși, Pușcaș a reușit să egaleze scorul în minutul 10. Golul decisiv a fost dat în minutul 62 de către Ianis Hagi care i-a adus României un avantaj pe care israelienii nu au reușit să-l depășească.

România se află pe primul loc în grupa de calificare cu 19 puncte și mai are un singur meci, marți seara, cu Elveția. Indiferent de scorul de marți, România se califică la EURO, însă este important să ne menținem prima poziție din grup.

Cine participă la finala EURO 2024

La EURO 2024 vor participa 24 de formații: Germania, țara gazdă, 20 de echipe venite din preliminarii și alte 3 echipe venite pe traseul play-off-ului Ligii Națiunilor. Cele 24 de participante fi împărțite în 6 grupe de câte 4 echipe fiecare, urmând să meargă mai departe spre faza optimilor de finală primele două clasate din fiecare grupă plus cele mai bune 4 ocupante de locuri trei.

Continue Reading

Sports

România este campioană mondială la minifotbal. Tricolorii au reușit să se impună în finala cu Kazahstan

Published

on

Sursa foto: Facebook Federația Română de Minifotbal

România a cucerit trofeul de aur la Campionatul Mondial de Minifotbal. „Tricolorii” au reușit o performanță deosebită împotriva Kazahstanului, marcând un gol în prelungiri care i-a adus trofeul.

România a fost campioană europeană de șase ori, a cucerit de două ori bronzul la mondiale și anul acesta a cucerit aurul. Încurajați de cea mai gălăgioasă galerie, câteva sute de români prezenți la fiecare meci, Balogh, Bourceanu și colegii au început bine și finala.

Kazahstanul a deschis scorul

Chiar dacă kazahii nu s-au apropiat de poartă în primele 20 de minute, din cauza presiunii constante puse de „tricolori”, la pauză Kazahstanul a reușit să conducă cu 1-0. În minutul 37, kazahul Tarzhanov a profitat de o mare eroare a lui Covaci și a înscris, scorul fiind 2-0. 

În minutul 49, Balogh trimite un gol din penalty. Tot el a fost cel care a înscris cel de-al doilea gol care a trimis meciul în prelungiri. 

Citește și: Dănuț Lupu, închis pentru a condus fără permis, duce viață grea cu deținuții. Regula pe care a încălcat-o după gratii a provocat furia colegilor de celulă

România marchează în penalty

În cele 10 minute de timp suplimentar, au lipsit ocaziile și s-a trecut la loviturile de la 7 metri.

Pentru a stabili câștigătorul Cupei Mondiale de Minifotbal au fost date 30 de lovituri de departajare, iar ultima, cea a marii victorii, i-a aparținut lui Bogdan Covaci, care a marcat pentru 12-11. Acest gol i-a adus României trofeul de aur la Cupa Mondială de Fotbal din 2023.

Continue Reading

Trending