Connect with us

Tech

Montana devine primul stat care interzice utilizarea aplicației Tik Tok. Ce prevede legea și când va intra în vigoare

Published

on

Sursa foto: Unsplash

Miercuri, guvernatorul statului Montana din SUA a semnat un proiect legislativ care interzice magazinelor de aplicații să permită descărcarea platformei Tik Tok dacă utilizatorul se află pe teritoriul statului, scrie adevărul.ro. Astfel, Montana devine primul stat din lume care interzice utilizarea aplicației la nivelul populației.

Aplicația Tik Tok acuzată că ar fi trimis datele utilizatorilor către guvernul chinez

Aplicația Tik Tok este una dintre cele mai folosite platforme la nivel mondial deținută de compania chineză ByteDance. Aplicația este și cea mai controversată, deoarece a fost supusă unor acuzații de transmitere a datelor utilizatorilor către guvernul chinez. 

Chiar dacă reprezentanți companiei au declarat că nu au oferit niciodată informații guvernului chinez și nu ar face asta dacă li s-ar cere, aplicația a fost supusă unor controale numeroase. Guvernul federal şi mai mult de jumătate din statele americane au interzis aplicaţia pe dispozitivele guvernamentale și chiar a fost amenințată cu o interdicţie naţională dacă compania sa-mamă nu îşi vinde acţiunile. 

Citește și: Google a lansat primul său telefon pliabil, Pixel Fold. Gigantul revine și pe piața tabletelor cu un nou model

Montana interzice descarcarea Tik Tok pe teritoriul statului

Astfel, Montana devine primul stat care interzice descărcarea aplicației de către utilizatori. „Pentru a proteja datele personale şi private ale utilizatorilor de Partidul Comunist Chinez, am interzis TikTok în Montana”, a scris pe Twitter Greg Gianforte, guvernatorul republican Montanei.

TikTok a declarat că proiectul de lege Montana „încalcă drepturile oamenilor din Montana prevăzute de Primul amendament prin interzicerea ilegală a TikTok” şi că compania intenţionează să „apere drepturile utilizatorilor noştri în interiorul şi în afara Montanei”.

Noua lege care va intra în vigoare la 1 ianuarie, interzice descărcările platformei TikTok în stat şi ar amenda orice magazin de aplicaţii sau TikTok – cu 10.000 de dolari pe zi de fiecare dată când este încălcată. Sancţiunile nu s-ar aplica utilizatorilor.

Legea ar putea fi anulată dacă aplicația va fi cumpărată de o companie americană. 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tech

Contabilitatea în era digitală: Cloud-Saga transformă gestionarea finanțelor afacerii

Published

on

În era digitală, tehnologia nu doar că evoluează, ci redefinește și modul în care afacerile își gestionează finanțele. În lumina acestei transformări, ne îndreptăm atenția către o soluție inovatoare: Cloud-Saga. Descoperă cum această platformă schimbă paradigmă contabilității și aduce o serie de beneficii pentru afacerile moderne.

Cloud-Saga: Modernizarea Contabilității pentru Afaceri

 

  1. Mobilitate și Accesibilitate Totală

Contabilitatea evoluează cu Cloud-Saga, oferind acces la informații financiare esențiale oriunde și oricând. Documentele fizice devin istorie, iar posibilitatea de a accesa datele în timp real aduce o agilitate remarcabilă în gestionarea finanțelor de afaceri.

 

  1. Securitatea Datelor: O Prioritate Absolută

Cu o atenție deosebită la securitatea datelor, Cloud-Saga se distinge prin măsuri de protecție de ultimă generație. Criptarea avansată asigură confidențialitatea informațiilor, iar accesul este restricționat doar utilizatorilor autorizați.

 

  1. Automatizare Pentru Eficiență Maximă

Eficiența devine o realitate cu Cloud-Saga, prin integrarea unor funcționalități puternice de automatizare. Procesele manuale devin istorie, iar reconcilierea tranzacțiilor și generarea rapoartelor se desfășoară în timp real, eliberând timp prețios pentru strategii de creștere a afacerii.

 

  1. Colaborare Simplificată pentru Echipe Distribuite

Colaborarea nu mai este restricționată de locația fizică. Cloud-Saga facilitează comunicarea între membrii echipei financiare, indiferent unde se află aceștia.

 

  1. Implementare Ușoară, Beneficii Imense

Cloud-Saga se integrează ușor în rutina zilnică, oferind o experiență intuitivă pentru toți utilizatorii.

 

Descoperă mai multe la www.cloud-saga.ro

Dacă vrei să afli mai multe despre această revoluție în contabilitate, te invităm să explorezi pe cont propriu. Descoperă cum poți transforma modul în care îți gestionezi afacerea și profită de flexibilitatea oferită de Cloud-Saga, liderul în revoluția digitală a finanțelor de afaceri.

 

Continue Reading

Tech

Cum poți economisi bani la factura de curent: Experții dezvăluie ce dispozitive să scoți din priză când nu le folosești

Published

on

Descoperă metode simple de a economisi la factura de curent!

Ai obiceiul de a lăsa electrocasnicele în priză chiar și când nu le folosești? Descoperă cum poți reduce factura la curent eliminând „energia fantomă”. Experții au dezvăluit ce dispozitive consumă cel mai mult și cum poți economisi sute de dolari anual!

Ce dispozitive trebuie să scoți din priză pentru a reduce factura la curent

Departamentul de Energie din SUA recomandă scoaterea din priză a electrocasnicelor neutilizate, sfat ce poate aduce economii semnificative consumatorilor. Totuși, unele dispozitive consumă mai multă „energie fantomă” decât altele, iar experții oferă soluții.

Specialiștii avertizează că 5-10% din factura de curent poate proveni din „energia fantomă”. Un studiu recent indică că scoaterea din priză a dispozitivelor ar putea economisi 8 miliarde de dolari anual în SUA și ar reduce poluarea cu dioxid de carbon cu 44 de tone metrice.

Dispozitivele care consumă cel mai multă „energie fantomă”:

1. Dispozitive cu surse de lumină sau display-uri
2. Computere aflate în modul sleep
3. Încărcătoarele care consumă chiar și fără dispozitiv conectat
4. Dispozitivele cu actualizări pe fundal
5. Telefoanele cu display-uri, precum telefonul fix
6. Electrocasnice smart, precum mașinile de spălat, care au un display deschis constant și care sunt conectate la Internet

Optimizarea utilizării dispozitivelor

Scoate din priză dispozitivele neutilizate frecvent, precum televizoarele.
Deconectează încărcătoarele când nu le folosești pentru a reduce „energia fantomă”.
Folosește prize smart pentru a controla dispozitivele la distanță sau a programa opriri selective în anumite perioade.
Descoperă și cum poți cumpăra electrocasnicele mai ieftin în anumite perioade. Optează pentru soluții inteligente pentru a economisi energie și bani într-un mod ecologic!

 

Continue Reading

Tech

Comenzile vocale pentru ChatGPT devin disponibile și pentru utilizatorii care folosesc un cont gratuit

Published

on

Sursa foto: Pexels

Utilizatorii care folosesc gratuit ChatGPT vor avea acum acces la opțiunea de comenzi vocale. Deși a fost lansată în septembrie, doar utilizatorii care plăteau un abonament aveau acces.

Opțiunea de a comunica vocal cu ChatGPT este una dintre cele mai noi actualizări ale chatbot-ului. Pentru cei care au fost dispuși să plătească 10 dolari/lună, această opțiune a devenit accesibilă în luna septembrie. Compania a anunțat însă ca va deveni disponibilă și pentru cei care folosesc un cont gratuit.

Citește și: Utilizatorii Youtube vor asculta muzică generată de inteligența artificială. Ce artiști celebri vor fi imitați

Utilizatorii pot comunica verbal cu ChatGPT

Funcţia vocală permite utilizatorilor ca, în locul întrebărilor în scris, să poarte o conversaţie vorbind direct cu ChatGPT, care, la rândul lui, va răspunde vocal. 

Pentru asta, ChatGPT foloseşte un model text-to-speech, care generează o voce ce seamănă cu cea a unui om, pe baza a doar câtorva secunde dintr-un eşantion audio.

Pentru lansarea acestei opțiuni, OpenAI a lucrat cu diverşi actori pentru a produce cinci voci diferite pentru ChatGPT.

Funcția de comenzi vocale este deja disponibilă în aplicaţiile iOS şi Android, urmând să fie accesibilă tuturor utilizatorilor în zilele următoare.

Continue Reading

Trending