Connect with us

Marketing

Analiză Prohuman și BestJobs. Tendințele pe piața forței de muncă IT din România în 2023

Published

on

Conform cercetării „Atragerea candidaților IT în anul 2023”, derulată de Prohuman împreună cu BestJobs în perioada februarie-aprilie 2023, oferta salarială adecvată reușește să încline balanța în decizia de schimbare a jobului, în ciuda curentului de prudență remarcat între candidații de profil.

Astfel, angajații din industria IT sunt rezervați  în decizia de a-și  schimba locul de muncă actual (aproximativ 1 din 3 nu se gândește să plece la altă companie), își doresc o creștere salarială care să țină cont de inflație (peste 20% din salariul actual) și un program flexibil și beneficii extrasalariale. De asemenea, se așteaptă să crească numărul de femei angajate în domeniul IT.

Compania specializată în HR Prohuman, parte a grupului cu același nume care furnizează servicii de resurse umane în 7 țări europene, a anunțat în cadrul evenimentului RecruiTECH de pe 20 aprilie rezultatele cercetării „Atragerea candidaților IT în anul 2023”.

Proiectul a fost desfășurat în parteneriat cu BestJobs în perioada februarie-aprilie 2023, înregistrând un total de 267 de respondenți, angajați și freelancers în IT&C, inginerie, marketing, precum și în departamente IT ale companiilor din diverse domenii de activitate: BPO/SSC, Contabilitate / Financiar / Audit, Manufacturing, Producție, Retail, Entertainment, Banking, Servicii, Telecom.

Tendința principală remarcată în urma centralizării răspunsurilor obținute se referă la reținerea candidaților în a-și schimba jobul luând în considerare nivelul salarial in piață (28% dintre respondenți), precum și contraoferta de la locul actual de muncă (23%), însă decizia poate fi decisiv influențată – conform a 46% dintre respondenți – de o creștere salarială de peste 20% oferită de o nouă oportunitate profesională.

Părerea audienței vizavi de adaptarea companiilor la creșterea inflației este împărțită, cu 56% dintre respondenți care consideră că organizațiile nu au derulat acest proces de adaptare, în timp ce 40% au răspuns că această adaptare s-a tradus printr-o creștere salarială sau prin oferirea unui mix de creșteri salariale și extra beneficii.

Însă percepția generală la nivelul angajaților IT care au participat la realizarea acestei cercetări este legată de lipsa de vizibilitate referitor la planurile companiei cu care lucrează, la imaginea de ansamblu a activității organizației. Astfel, 35% dintre respondenți nu știu dacă se anunță restructurări de personal IT în companie în acest an, iar 51% sunt de părere, din experiența personală, că organizația are planuri de creștere a numărului de angajați IT în 2023.

Un subiect asupra majoritatea audienței s-a pus de acord este beneficiul cel mai atractiv din punct de vedere profesional: posibilitatea unui program de lucru flexibil (39%). Acesta nu înseamnă, neapărat, posibilitatea de a lucra în regim remote. La întrebarea „Care este motivația cea mai mare în decizia de a accepta un job nou?”, sistemul de lucru remote a adunat doar 15% din răspunsuri, vizavi de beneficiile salariale, în proporție de 46%.

În schimb, în ipoteza acordării de beneficii la locul actual de muncă, preferința pentru programul de lucru flexibil (39%) s-a clasat cu mult înaintea altor opțiuni precum programele de învățare și dezvoltare, voucherele de vacanță, plan de investiții în acțiunile companiei sau activități pentru wellbeing.

Un aspect extrem de îmbucurător este creșterea numărului de angajați de gen feminin cu expertiză IT din companii, aproape o treime dintre respondenți (31%) fiind de părere că între 20% și 40% dintre membrii echipei sunt femei, iar 23% au optat pentru răspunsul „între 40% și 60%”.

„Zona IT a câștigat tot mai mult teren în activitatea noastră, astfel încât am considerat ca fiind necesar studierea cu regularitate a acestui domeniu. Nevoile și dorințele candidaților văzute cu o asemenea claritate îi ajută pe recrutori să rezolve mai eficient acest puzzle al plasării forței de muncă IT într-o piață în creștere accelerată, atât ca dimensiune, cât și ca cerințe de o parte și de cealaltă. Iar grație desfășurării acestui studiu în parteneriat cu BestJobs, care a fost întotdeauna unul important pentru serviciile pe care Prohuman le oferă, am reușit să obținem o centralizare a unor date foarte relevante despre situația actuală din zona IT” – Răzvan Zglobiu, Head of Sales and Talent Acquisition, Prohuman APT.

Recomandări pentru specialiștii HR pentru recrutarea și reținerea candidaților IT potriviți

Totodată, Prohuman oferă specialiștilor în HR o serie de recomandări pentru eficientizarea procesului de recrutare pe baza profilului candidatului IT conturat prin această cercetare:

  • Dezvoltarea programului de recomandări interne și a secțiunii Cariere/Joburi din website-ul companiei;
  • Construirea unui brand puternic de angajator care să aducă mereu compania în vizorul candidaților aflați în prospecție pe piață;
  • Prezență activă a recrutorilor în comunitățile online;
  • Derularea unor procese de recrutare rapide și scurte;
  • Crearea unei relații de încredere și comunicare cât mai transparentă cu candidatul.

În ceea ce privește procesul de retenție a angajaților, Prohuman recomandă organizațiilor să se adapteze la piața IT locală și la nevoia de flexibilitate în program a specialiștilor, totodată validându-le specific interesul pentru contraoferta de la locul actual de muncă versus noua oportunitate propusă. De asemenea, departamentele HR din companii ar trebui să identifice extra beneficiile potrivite specialiștilor IT, beneficii care să compenseze faptul că ajustările salariale nu pot fi neapărat în linie cu așteptările candidaților/angajaților.

Nu în cele din urmă, accesul la tehnologii inovative și promovarea corespunzătoare a acestora, pentru ca informația să ajungă la angajații și candidații IT, este o altă recomandare foarte importantă pe care Prohuman o face companiilor.

Câteva cifre despre profilul angajaților care au participat la cercetarea „Atragerea candidaților IT în anul 2023” derulată de Prohuman în parteneriat cu BestJobs:

  • 46% lucrează în companii cu peste 500 de angajați sau colaboratori;
  • 54% își desfășoară activitatea în sistem hibrid;
  • 53% sunt angajați în companii cu sediul în București, urmați de 17% în Cluj, iar 30% în alte orașe ale țării sau peste hotare: Brașov, Iași, Suceava, Craiova, Londra, Bratislava, Geneva;

În ce privește experiența în domeniu, majoritatea respondenților (28%) activează pe poziții Senior (5-10 ani), urmați de cei din zona Middle (2-5 ani) în proporție de 26%, din zona Entry (sub 2 ani de experiență) și, respectiv, Executive (peste 10 ani de experiență) cu 23% fiecare.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Marketing

Tendințele anului 2024 în design interior: mobilier cu linii curbate, combinații de lemn cu piatră sau metal și materiale cu texturi pufoase, toate în nuanțe inspirate din natură

Published

on

Paris Design Week este evenimentul statement din Europa, unde se trasează trendurile pentru anul ce urmează, iar Maison & Objet este fără doar și poate locul unde specialiștii în design interior au fost prezenți pentru a afla cum va arăta casa anului 2024. Alexa Rădulescu, Managerul Infinity for Home, dezvăluie care sunt tendințele în ceea ce privește zona de mobilier, decorațiuni, tapițerii, cromatică, aflate la Paris Design Week și le împărtășește celor care își doresc să facă un upgrade în locuința lor, în concordanță cu noile linii din zona deco.

Întrebată care este cel mai important trend de design interior pentru anul viitor, Alexa a subliniat:

„Anul următor trendul în design și amenajare mizează pe forme simple, clasice și culori care îndulcesc și, aș putea spune, încălzesc spațiul. Lemnul și piatra vor fi elemente statement, combinate cu tapițerii texturate și fine, și ne vom întoarce la formele curbate, dar bine definite, îmbinate cu texturi cât mai aproape de natural, precum stofe, țesături, piele, boucle, bumbac.

De asemenea, monocromia va fi unul dintre elementele în trend anul următor, indiferent de ceea ce ne alegem din paleta de culori.

Se va pune foarte mult accent pe linii curbe, aș spune că va fi «back to basic» din perspectiva design-ului mobilierului, trend pe care îl regăsiți și pentru obiectele din portofoliul Infinity for Home, spre exemplu pentru canapeaua Lisabona sau fotoliul Rona”.

În plus, Alexa Rădulescu, spune că, dacă 2024 ar fi o paleta de culori, aceasta s-ar putea numi „back to nature”.

„Deși încă se utilizează culorile de accent, ele sunt inspirate din nuanțele pe care le regăsim în natură: verde închis, arămiu, portocaliu–arămiu, sunt culorile cel mai des utilizate.  Din paleta non-culorilor avem: crem, bej, cappuccino, maro-uri, brun, alb ivoire, alb, negru”.

Îmbinările de lemn cu texturi calde, pufoase, vor triumfa anul următor

Întrebată cum s-au prezentat piesele de mobilier descoperite la Paris Design Week, managerul Infinity for Home a detaliat:

„Anul viitor ne întoarcem către natură și se va pune accent pe forme atipice, am observat că tendința de a folosi linii curbe pentru piesele de mobilier va fi mai accentuată în 2024. Nu va fi, de exemplu, surprinzător, să regăsim la un loc elemente din stilul country, îmbinate cu piese de mobilier minimaliste, la care se vor adăuga piesele de decor interior în stilul boho.

Din punct de vedere al structurilor, lemnul și nuanțele naturale lemnoase vor reprezenta trendul. Regăsim variante de lemn vopsit negru, pentru scaune cu ratan sau mese cu picior riflat, precum modelul Boavista sau modelul Baleri din gama Infinity for Home.

Piatra naturală, în combinație cu lemnul și metalul, este de asemenea de luat în considerare când vorbim despre mobilier. Am remarcat și îmbinările de lemn cu texturi calde, pufoase (stofe, boucle, catifea, ratan), elementele care vor triumfa anul următor, cum ar fi scaunul Qatar din portofoliul nostru”.

În 2024 vom avea mai puțină culoare, mai multă formă și textură”

Nu putem să nu trecem în revistă materialele și texturile care fac diferența în 2024, din zona deco, unde managerul mărturisește:

„Dacă vorbim despre decorarea casei: lenjerii, perne, pături, accesorii soft, aici paleta este tot în culori naturale, «down to earth», iar materialele folosite sunt inuri, bumbacuri, lână. Se va pune accent pe un stil ușor boho, dar și simplu, modern, elegant. Texturile și materialele readuc zona aceasta de cozy, chiar și pentru casele mai moderne.

Covoarele realizate din bumbac și lână, monocromatice, sunt și ele în trend. Dacă ar fi să subliniez o caracteristică pentru întreagă zona deco, anul viitor avem mai puțină culoare, mai multă formă și textură, iar un exemplu relevant din portofoliul nostru ar fi covorul Dehli.

Dacă ne referim la decorațiuni soft, aici lâna, bumbacul, inul sunt texturile la care să ne raportăm. Și pe acestea le regăsim, în mare parte, în culori neutre, cel mult un verde închis, verde, albastru marin, arămiu, portocaliu stins, maro, iar un exemplu ar putea fi modelul de pătură Nova Stone.

Iar dacă ne referim la tapițerii pentru piesele de mobilier, canapea, fotolii, paturi, foarte puțin a fost utilizată catifeaua. Ea se păstrează însă ca trend pentru zona mai luxury, unde va fi încă foarte prezentă, în culori pastelate. Cel mai mult în trend vor fi texturile precum: stofele, boucle-ul, bumbacul sau texturile similare  inului și bumbacului. Se poartă orice tip de textură soft, există materiale speciale care imită moliciunea și finețea catifelei, dar reprezintă altă categorie de material textil, mult mai texturat și foarte în trend în 2024”, adaugă Managerul Infinity for Home.

Cristalurile cu modele elegante, opulente, dar și bibelourile vor fi în mare vogă in 2024

Nici secțiunea de obiecte de decor nu a fost trecută cu vederea de Alexa, aceasta mărturisind că elementele must-have, propuse în cadrul Maison & Objet Paris sunt cu adevărat inedite.

„Aici am avut cea mai plăcută supriză, deoarece cristalurile și ceramicele sunt în mare vogă. Vor fi foarte la modă decorațiunile din sticlă în forme atipice, iar când vorbim despre cristaluri, accentul se pune pe modele clasice, elegante, dar opulente.

Dacă ar fi să discutăm exclusiv de servirea mesei, cristalurile stil baroc, cu detalii aurii sau florale sunt în tendințe. Acestea te vor face să te simți ca la palatul regal, iar paleta este extrem de variată: de la paharele de apă, șampanie, carafe, cupe, suporturi de lumânare, totul va fi strălucitor, luxuriant.

O surpriză pentru mine a fost faptul că au revenit la modă bibelourile. Știu că, în cultura noastră, au fost destul de folosite genul acesta de decorațiuni și poate le considerăm kitchs, însă 2024 aduce în lumina reflectoarelor decorațiuni din ceramică în stilul clasic, îmbinate cu dantelărie, detalii florale, culori foarte pastelate de accent. În acest caz, parcă m-am întors în timp și am redescoperit cât de prețioase sunt aceste obiecte decorative. Paleta de culori utilizată pentru aceste elemente, este: alb, crem, bej, monocrom, foarte rar diverse obiecte vor avea doar culorile clasice pastel – verde, roz pudră, teme florale în general”, adaugă Alexa Rădulescu.

Iar trendul care a fost un element inedit pentru Managerul Infinity for Home din gama de propuneri, este reprezentat de elementele Pop-Art.

„Nu pot să spun că nu am fost surprinsă de stilul Pop-Art în decorațiuni, iar aici nu cred că vor exista limite în ceea ce privește creativitatea. Sunt colecții întregi de obiecte decorative, dar practice, superbe, în combinații de culori foarte îndrăznețe și puternice: albastru, roșu, galben, verde.

Acolo unde mobilierul va fi inspirat din elemente naturale, se va completa cu decorațiunile statement. De la Pop-Art la clasic, totul este la modă”.

Continue Reading

Marketing

KiK aniversează 5 ani de la lansarea pe piața din România

Published

on

KiK, cel mai popular discounter de textile & Non Food din Germania, aniversează 5 ani de activitate în România. Retailerul KiK, cu o rețea de peste 4.000 de magazine în Europa, dintre care 2.600 în Germania și 117 în România și-a propus, pentru următoarea perioadă, să continue dezvoltarea și expansiunea în toate zonele de interes din România.

KiK a intrat pe piața din România în anul 2018, odată cu inaugurarea primului magazin la Oradea, iar prin extinderea dinamică și-a consolidat poziția pe piața românească.

„Echipa KiK România aniversează cu mândrie cinci ani de activitate, perioadă în care compania s-a dezvoltat continuu și a devenit  opțiunea preferată  pentru clienți. Pentru noi este mai mult decât o aniversare, este despre clienți, angajați și colaboratorii noștri, este despre oameni, dincolo de cifre.  Suntem recunoscători clienţilor noştri pentru încrederea acordată, angajaților pentru dedicare şi colaboratorilor pentru parteneriatul lor pe termen lung”, a declarat Lucian Vodă, Director General România.

Aflat în topul celor mai importanți jucători din comerțul cu haine din România, KiK  deține în prezent 117 magazine specializate în vânzarea de produse la prețuri avantajoase, într-o perioadă în care românii sunt tot mai atenţi la modul în care îşi cheltuie banii şi se orientează tot mai mult către branduri cu preţuri accesibile.

Compania își continuă politica de expansiune, iar în cursul anului 2023,  estimează deschiderea a 30 de noi locații. Totodată se urmărește distribuția uniformă pe teritoriul tării, prezența având o pondere de 60% în reședințele de județ și 40% în orașele mijlocii și mici. Compania are în prezent peste 700 angajați în România.

În contextul unui mediu politico-economic plin de impredictibilitate, care culminează în prezent cu inflația generalizată și stagnarea creșterii economice, compania și-a menținut ascensiunea, astfel încât la sfârșitul anului trecut a înregistrat o cifră de afaceri de 251.516.313 RON, reprezentând o creștere semnificativă de 36% față de anul 2021.

Continue Reading

Marketing

Avanpremieră – Waterdrop prezintă noua colecție de Advent Calendare 2023

Published

on

Waterdrop, compania cunoscută pentru Microdrinks și pentru angajamentul său față de sustenabilitate, lansează campania de pre-sale pentru noua colecție de Advent Calendare. Colecția 2023 aduce o serie de surprize zilnice pentru a face așteptarea mai ușoară pentru toți cei nerăbdători.

Pe măsură ce zilele devin mai scurte, iar răcoarea toamnei își face simțită prezența, ne îndreptăm încet, dar sigur, către una dintre cele mai magice perioade ale anului. Cu această anticipare în minte, majoritatea persoanelor sunt în căutarea modalităților de a adăuga mai mult farmec și bucurie acestui sezon festiv. Achizițiile realizate în avans pot reduce considerabil stresul asociat cu aglomerația din magazine, cheltuielile impulsive și varietatea de opțiuni disponibile. O alternativă eficientă constă în achiziționarea cadourilor din timp, permițându-ne astfel să gestionăm mai bine bugetul și să evităm aglomerația specifică acestei perioade. Advent calendarele pot fi o alternativă potrivită pentru persoanele care au de achiziționat cadouri numeroase, întrucât pot fi împărțite ușor cu cei dragi.

Waterdrop aduce în acest an în atenția publicului două opțiuni de calendare Advent pentru a face așteptarea sărbătorilor de iarnă cu adevărat specială. Cele două modele sunt disponibile pentru precomandă și vor fi livrate la începutul lunii octombrie, astfel încât să puteți intra din timp în atmosfera sezonului festiv.

,,Întrucât misiunea noastră este orientată către sustenabilitate și protejarea mediului înconjurător, suntem bucuroși să lansăm și anul acesta calendarele Advent, care nu sunt doar o experiență plină de suspans, ci și una prietenoasă cu mediul. Versiunea mare a calendarului nu este un simplu instrument de numărătoare inversă până la Crăciun, ci poate fi reutilizată în moduri creative, precum  o cutie de cadou sau un spațiu de depozitare pentru diverse obiecte. Această abordare este o dovadă a angajamentului nostru de a crea produse care nu doar că aduc bucurie în viața consumatorilor, dar și susțin valorile noastre fundamentale – sustenabilitate și design la cele mai înalte standarde de calitate. Indiferent de calendarul ales, invităm consumatorii să se bucure de fiecare zi a sărbătorilor de iarnă cu multe surprize și un strop de magie adus în fiecare pahar sau sticlă reutilizabilă și să rămână hidratați pentru o stare de bine pe tot parcursul anului”, declară Katerina Navratilova, CEO Waterdrop CEE.

Calendarul Advent de dimensiuni mici ne îndeamnă la  cea mai aromată numărătoare inversă până la Crăciun. Sub cele 25 de ușițe se ascunde zilnic  o nouă surpriză aromată din gama Microdrinks, Microenergy sau Microlyte, pentru hidratare garantată în perioada sărbătorilor de sezon. Totodată, calendarul oferă ocazia de a degusta cele mai apreciate ediții limitate din 2023, aducând un strop de diversitate în fiecare zi din decembrie.

Pentru cei curioși, care nu vor să se limiteze la varianta compactă a calendarului advent, Waterdrop a creat calendarul Advent Premium. Acest calendar conține produse noi, designuri exclusive și Microdrinks în cele mai iubite arome din edițiile limitate, oferind 25 de motive de bucurie în fiecare zi de așteptare până la Crăciun. Mai mult decât atât, cutia de prezentare a calendarului mare poate fi reutilizată, pentru a putea păstra mult timp amintirea acestui sezon festiv.

De la micile surprize zilnice până la versatilitatea lor ca obiecte reutilizabile, calendarul Advent este o modalitate ideală de a sărbători sezonul festiv, transmițând ideea de bucurie zi de zi. Indiferent de forma pe care o adoptă, acesta ne amintește de importanța simplității, generozității și a spiritului sărbătorilor, fiind o tradiție care aduce împreună familii și comunități și ne amintește să punem accent pe ceea ce contează cu adevărat în această perioadă magică a anului.

Continue Reading

Trending