Connect with us

Cultura

Copiii din Daneș pot numi acasă școala renovată de un ONG cultural

Published

on

Acum copiii care învață la Școala Gimnazială ”Cornel Regman” din Daneș (jud Mureș) pot numi ”acasă” școala recent renovată de către Asociația BookLand, partenerii săi și autoritățile locale. Împreună au investit și au schimbat condițiile în care învățau copiii, influențând în bine destinele a mii de copii care-i vor trece pragul de acum încolo.

Prin programul asociației de ”Renovare școli în mediul rural”, sub motto-ul Împreună CONSTRUIM oameni, în 2020-2022, 67 de școli din satele României au devenit locuri în care peste 15.000 de copii merg cu plăcere să învețe. Iar anul acesta pe lista de renovare au fost adăugate încă 9 școli situate în ultimele 8 județe rămase neacoperite (Alba, Bihor, Covasna, Dâmbovița, Harghita, Satu Mare, Sălaj și Timiș). BookLand a reușit acest lucru fără granturi europene, pur și simplu mobilizând sute de companii să contribuie cu bani, produse sau servicii (prin redirecționarea celor 20% din impozitul pe profit/venit conform Legii Sponsorizării nr. 32/1994), dar și motivând autoritățile și comunitatea locală să se implice. Astfel se vede puterea și determinarea mediului de afaceri privat în a schimba lucrurile în domeniul educației, iar asta într-un timp record și de zeci de ori mai eficient în ceea ce privește cheltuielile.

Sunt directorul acestei școli din anul 2013 și am încercat mereu să aduc în școală starea de bine pentru elevii noștri. Dacă elevii se simt bine la școală și vin cu plăcere, munca noastră este mai ușoară. Școala este pentru copil a doua casă, este locul unde își petrece o mare parte a zilei și, așa cum acasă ne dorim să avem cele mai bune condiții, și la școală ne dorim pentru elevii noștri condiții cât mai bune! Uneori visele devin realitate, iar la noi în școală au devenit realitate datorită Asociației BookLand. Acum copiii știu că la școală se pot bucura de un loc primitor, curat și călduros. Dacă pentru fiecare vis ar exista cineva ca BookLand, nu ar mai fi vise neîndeplinite, școli fără condiții, copii nemulțumiți… Iar școala ar putea fi numita acasă!” – Minodora Răileanu, Director Școala Gimnazială ”Cornel Regman” din Daneș.

Dacă marele Cornel Regman ar mai fi fost în viață azi, credem că i-ar fi plăcut și lui ce-am realizat ÎMPREUNĂ cu comunitatea lui dragă! Școala arată acum impecabil atât la interior, cât și la exterior. În luna octombrie am început șantierul: am reparat și tencuit soclul școlii, apoi am trecut la rașchetat și lăcuit nouă săli de clasă, căci nu puteam să nu-i dăm o șansă parchetului din lemn masiv… acum arată ca nou! Iar la final, am trecut la holul și toaleta școlii. La suprafață se văd gresia și faianța nouă, obiectele și accesoriile sanitare noi, însă s-a intervenit și asupra instalației (țevi, coturi, mufe, robineți etc) și pereților. Ne-a plăcut remarca doamnei învățătoare Medeșan: ‚Toaleta zici că-i de hotel!’. Am dotat sălile de clasă cu mobilier nou, iar sala de sport, cu care se mândreau și înainte de sosirea noastră, a primit și ea cadou un set de articole sportive cu care elevii să-și accesorizeze orele de educație fizică.Mădălina Mocanu, Director Marketing & Comunicare Asociația BookLand

Transformarea Școlii Gimnaziale Cornel Regman a fost posibilă în principal datorită Primăriei Daneș care a contribuit la renovarea acestei școli prin acoperirea integrală a costurilor de manoperă. Autorității locale i s-au alăturat companii care cred în tineri și într-o Românie mai bună prin educație: Sykes România (Partenerul principal în renovarea acestei școli), Cesarom, Sanotechnik, Instal Impex, Porta Doors, Lotus Impex, Decathlon, Policolor, Sipex Company, Turbo-Trans, Masterplast, Atip Design, Misavan, Marvicon. Asociația BookLand le mulțumește și partenerilor loiali care susțin necondiționat întregul demers educațional: Unicredit Consumer Financing, Leroy Merlin România, Titan Machinery România, Turbomecanica, Arkema, Profi, Viva Credit, Rehau România, Arcomedia.

În România secolului 21, elevii din mediul rural sunt condamnați să învețe în spații insalubre care, de cele mai multe ori, le pun sănătatea sau chiar viața în pericol atât lor, cât și profesorilor. Iar acolo unde autoritățile nu pot sau nu vor să facă ceva în acest sens, norocul vine din partea Asociației BookLand care militează pentru dreptul la educație al copiilor renovându-le școlile. Și pentru că BookLand își dorește să vină cu un pachet complet de servicii educaționale (inclusiv metodă de predare și conținut), începând din această toamnă se va concentra și pe construcția primului Campus Preuniversitar Profesional Dual din mediul rural cu ciclurile primar-gimnazial-liceal-postliceal. Va asigura inclusiv profesorii care vor preda după o curriculă comparabilă cu cea occidentală. O școală 100% modernă (cu cantină, bibliotecă, laboratoare, ateliere de lucru, sală spectacole, facilități sportive, spații relaxare, livadă, dar și solar în care vor fi crescute propriile legume) pusă GRATUIT la dispoziția copiilor din satele și comunele României, asigurându-le la final un loc de muncă în cadrul companiilor cu care se vor derula programe de învățământ profesional dual.

Toți cei care le împărtășesc viziunea se pot alătura demersului Asociației BookLand completând Formularul 230, donând 2 euro lunar printr-un SMS cu cuvântul CONSTRUIM la 8845 sau achiziționând Șoricelul BookLand.

De 12 ani BookLand contribuie la sublinierea importanței educației & dezvoltării personale prin Întâlnirile BookLand Evolution care facilitează tinerilor dialogul cu varii personalități, prin Taberele Coolturale BookLand care le oferă un mix echilibrat de activități educaționale & distractive în mijlocul naturii, dar mai ales prin Renovarea & Dotarea școlilor, inițiativă care acordă copiilor defavorizați din mediul rural o șansă reală la o educație de calitate! Adio igrasie și mucegai, băncuțe rupte, uși/ferestre/pardoseli deteriorate, acoperișuri și tavane prin care plouă, curți pline de noroi, sobe în sălile de clasă și WC în spatele școlii! Cu 67 școli renovate și încă 9 în plan, Asociația BookLand se pregătește de cel mai amplu proiect educațional în mediul rural: primul Campus Preuniversitar în sistem Dual, inaugurabil în 2024, cu scopul de a forma specialiștii de care România are atâta nevoie în producție și servicii.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultura

Lansarea internațională a romanului „OBLIVION” de SARA PODGOREANU

Published

on

Sara Podgoreanu, o talentată autoare din București, România, este încântată să anunțe lansarea primului ei roman, „Oblivion”. Cu povestea sa intrigantă și temele încărcate emoțional, „Oblivion” este gata să cucerească cititorii și să lase o impresie durabilă.

Sara Podgoreanu este o scriitoare pasionată, aprecierea sa profundă pentru ficțiune strălucind în scrisul ei, caracterizat prin natura introspectivă și emoționantă. Prin ani de studiu dedicat, învățând în diverse școli internaționale, Sara și-a perfecționat arta, iar romanul, „Oblivion”, este o mărturie a creativității și talentului ei.

„Oblivion” spune povestea sfâșietoare a lui Oliver și Daiki, odată profund îndrăgostiți în liceu când au și fost tragic despărțiți înainte să poată începe cu adevărat povestea lor de dragoste. Destinul îi aduce împreună din nou, ani mai târziu, la o petrecere de logodnă a unei prietene comune. În urma acesteia, viețile lor iau o întorsătură dramatică. Oliver, încă cu inima frântă, luptă să accepte relația lui Daiki cu altcineva.

Cu toate acestea, când prietenii lor comuni trec printr-o despărțire bruscă chiar înainte de nunta lor, tensiunile cresc și incertitudinile apar. Relațiile care păreau solide sunt puse la încercare pe măsură ce gelozii ascunse și secrete îngropate de mult timp ies la lumină. În mijlocul acestui haos se află Daiki, dragostea vieții lui Oliver. În ciuda consecințelor, ei nu pot nega atracția irezistibilă pe care o simt unul față de celălalt. Oliver tânjește după o a doua șansă, însă calea către fericire cu Daiki este departe de a fi lină. Rușinea și secretele trecutului reapar, bântuindu-i precum niște fantome.

Pot Oliver și Daiki să depășească diferențele și să lase în urmă trecutul lor complicat? Sau dragostea este uneori pur și simplu insuficientă în cazul lor? „Oblivion” explorează complexitatea relațiilor, puterea unei a doua șanse și natura durabilă a dragostei.

Acest roman profund mișcător este adresat în mod specific tinerilor adulți LGBTQ, care se vor identifica și vor resona cu personajele și temele prezentate în carte.

Sara Podgoreanu speră că „Oblivion” nu va captura doar inimile cititorilor, ci va servi și drept platformă pentru conversații semnificative despre teme precum dragostea, acceptarea și creșterea personală. Într-o societate în care vocile LGBTQ sunt din ce în ce mai recunoscute și valorizate, romanul Sarei adaugă o perspectivă importantă pe peisajul literar.

Cititorii care sunt nerăbdători să se adâncească în lumea emoțională a „Oblivion” pot achiziționa cartea în format fizic (hardcover și papercover) sau kindle online la FriesenPress Bookstore, Amazon, Barnes & Noble sau o pot găsi în librării, deoarece cartea este disponibilă în peste 50.000 de librării, magazine de cărți online și biblioteci din întreaga lume. Formatul electronic (e-book) este, de asemenea, disponibil pe FriesenPress Online Bookstore, pe Amazon, Google Play Books, Barnes & Noble Nook, Rakuten/Indigo Kobo și Apple Books. Faptul că romanul este disponibil atât în format tipărit, cât și în format electronic asigură accesibilitatea la un public larg. Sara Podgoreanu încurajează pe toată lumea să se alăture acestei călătorii emoționale și speră ca „Oblivion” să lase o impresie durabilă asupra cititorilor, îndrăznind să viseze la o adaptare Netflix în viitor.

În România, cartea se va lansa la Cărturești Carusel pe 27 Octombrie, orele 18:00, unde autoarea vă aștepteaptă cu drag pentru a discuta pe marginea cărții și pentru o sesiune de autografe.

Companiile, universitățile, liceele, librăriile și ceilalți organizatori de evenimente sunt încurajați să ia legătura pentru a rezerva o vizită a autorului, pentru a se conecta și inspira viitorii scriitori sau pur și simplu pentru a discuta despre temele abordate în carte.

Continue Reading

Cultura

În data de 8 octombrie 2023, la ora 11:00, în Sala Luceafărul, are loc cea de a II-a Ediție a unicului evenimentul Astro – Spiritual “AstroAnima”.

Published

on

Una dintre temele care sunt abordate în această ediție vine în ajutorul părinților de copii stelari ce ne trag un semnal de alarmă că umanitatea este în evoluție, iar noi avem nevoie să fim ghidați prin înțelegerea aspectelor planetare cu care vin acești copii. Cea de-a doua temă ne ajută pe noi toți să înțelegem că energia feminină, emoția, grija, armonia sunt cele care ne ajută în momentul de față să susținem viața prin iubire.

Ca și anul trecut, cei care vor fi pe scenă sunt conferențiari Astro – Spirituali care au studiat și cercetat aceste zone, venind cu argumente pertinente, astfel încât calitatea este cea care primează.

Pe scenă vor fi :

Oreste Teodorescu – primul prezentator TV care a venit cu aceste teme.

Astrologii Sanda Ionescu, Camelia Pătrășcanu, Ion Hristescu – ce vor susține conferințe bazate pe analize și cercetări astrologice, dar pe înțelesul publicului.

Așa cum v-am obișnuit și în ediția trecută, vom avea și entertainment prin artiști care vin cu tematica ediției: Claudia Bacuta – Sound healing, Florin Ionescu – Percuție, Robert și Irina Indrei – trupa “Two To Tango”, iar invitatul special al acestei editii este micul geniu reprezentant al acestor copii stelari, Rareș Prisăcariu.

Ca și anul trecut, acest eveniment este dedicat publicului care își dorește dezvoltare personală și înțelegerea a ceea ce se întâmplă azi cu lumea.

Biletele se găsesc pe entertix.ro , myticket.ro și la casieria Cinema Luceafărul.

 

„Suntem aici, acum, în momentul prezent datorită trecutului. Prezentul reprezintă creația viitorului. Ființa purtătoare de viitor, cea care îl creează, este femeia. Ne aflăm într-o perioadă în care energia feminină este de o importanță extremă. Femeile, fie conștiente sau inconștiente, sunt cele care creează emoțiile, stările și energiile din jurul lor. Ele sunt cele care oferă încredere și putere bărbaților. Sunt cele care dau viață, sunt creatoare și se simt împlinite atunci când iubesc și sunt iubite.

Cel mai frumos dar pe care l-a primit femeia de la Afrodita, Venus în mitologia romană, este iubirea pe care să o împărtășească bărbaților. Trăim într-o perioadă astrologică în care impactul energiei feminine este foarte puternic.

Mama este prima ființă cu care intrăm în contact. Ea este protecția noastră, primul nostru învățător în această nouă călătorie. Ea și el sunt cei care ne ghidază primii pași pe acest loc de joacă numit Pământ, noi fiind rodul iubirii lor. Toți suntem copiii stelelor, dar vin generații din stele mai evoluate, pentru că Universul este într-o evoluție continuă. Astfel, trecutul și prezentul se unesc pentru a crea viitorul.

Cu toții am auzit de copiii Indigo, dar, de fapt, ei sunt Copiii Stelari. Până în prezent, avem trei generații de Copii Stelari: generația Indigo, generația de Cristal și cea mai recentă și mai evoluată, generația copiilor Curcubeu, care sunt copiii zilelor noastre. Acești copii sunt dificil de înțeles de către adulți, deoarece sunt foarte empatici, simt și percep energiile subtile și sunt foarte curajoși, greu de manipulat. Ei sunt aici acum, în această perioadă planetară, pentru noua evoluție a Pământului. Iar noi avem datoria de a le crea o lume mai bună.

În cadrul acestui festival astro-spiritual, dedicat tuturor celor care caută comori ascunse în subconștient, conferențiarii: Sanda Ionescu, Camelia Pătrășcanu, Ion Hristescu și Oreste Teodorescu, vă vor ajuta să înțelegeți importanța energiei feminine în aceste vremuri și modul în care noi, ca părinți, ne putem înțelege și ajuta copiii sau cum copiii ne pot ajuta pe noi.

Invitatul special al acestei ediții este Micul Prinț, reprezentant al acestei generații, Rares Prisacariu.

Vă așteptăm cu mult entuziasm la acest eveniment unic.”

Continue Reading

Cultura

Librex.ro sărbătorește 13 ani de excelență literară și realizează topul celor mai bine vândute cărți!

Published

on

Librex.ro, una dintre librăriile online favorite ale românilor, aniversează 13 ani de la lansare printr-o campanie specială pentru tot iubitorii de carte! Librex cultivă dragostea pentru cărți și oferă cititorilor mii de titluri din toate categoriile, nelipsind, desigur, cele mai bune noutăți și mii de bestsellere.

Pentru a sărbători cei 13 ani, timp de o săptămână, Librex oferă o mulțime de reduceri, promoții, cadouri și multe surprize la orice comandă!

În cei 13 ani de la lansare, Librex.ro a vândut 3 milioane de cărți și a publicat peste 200 de titluri proprii, sub editura Librex Publishing, dintre care mai mult de 100 în ultimul an și jumătate.

13 cele mai vândute cărți de la începutul anului pe Librex.ro

 1. Meditații, Marcus Aurelius
 2. Când corpul spune NU, Gabor Maté
 3. Pachetul Jocul vieții și cum să-l joci, de Florence Scovel Shinn
 4. Tată bogat, tată sărac, de Robert Kiyosaki
 5. Cartea lui Enoh, R.H. Charles
 6. Povestea vieții mele, Maria, Regina României
 7. Omul devine ceea ce gândește, James Allen
 8. Rezervă, Prințul Harry
 9. Cele cinci limbaje ale iubirii, de Gary Chapman
 10. Mitul Normalității, Gabor Maté
 11. Harry și Meghan: Drumul spre libertate
 12. Atomic Habits, James Clear
 13. Copilul de la Auschwitz, de Lily Graham

TOP 5 cele mai bine vândute cărți ale editurii Librex Publishing:

 1. Meditații, Marcus Aurelius
 2. Pachetul Jocul vieții și cum să-l joci, de Florence Scovel Shinn
 3. Cartea lui Enoh, R.H. Charles
 4. Povestea vieții mele, Maria, Regina României
 5. Omul devine ceea ce gândește, James Allen

Noi preferințe literare pentru cititorii din România

În mai bine de o decadă de existență, am asistat la numeroase schimbări în ceea ce privește preferințele cititorilor, modul în care își aleg cărțile, timpul și bugetul pe care le alocă cititului.

Dacă în primii ani de existență vindeam preponderent beletristică, acum balanța înclină definitoriu către dezvoltare personală și spirituală. O creștere accelerată au avut-o și cărțile young adult, trend care se menține ascendent, în special datorită ofertei bogate de titluri.” – Ionuț Radu, fondator Librex.

Când vine vorba de alegerea cărților, din ce în ce mai mulți oameni se inspiră de pe rețelele sociale, de la influenceri sau din comunitățile și cluburile de carte online. Un alt rol, îl joacă, desigur, și reclamele afișate, care se bazează pe preferințele și istoricul de navigare al cititorilor pentru a le sugera alte produse ce le-ar putea plăcea.

Valoarea coșului de cumpărături crește ușor de la an la an și este influențată nu doar de creșterea prețurilor în general, dar și de faptul că ofertele pentru pachetele de carti sunt, în general, mai bune decât pentru aceleași volume cumpărate separat.

O renaștere stoică în era digitală

Într-o eră dominată de social media, ar putea fi o surpriză faptul că o filosofie antică precum stoicismul se bucură de o renaștere. Cu toate acestea, tendința este de necontestat – Instagram, TikTok și diverse platforme online sunt pline de videoclipuri, citate și discuții despre stoicism, iar „Meditații”, o colecție de scrieri personale ale împăratului roman Marcus Aurelius, este una dintre pietrele de temelie ale acestei mișcări. Această capodoperă atemporală oferă perspective profunde despre reziliență, pace interioară și viață etică. În timp ce cititorii se luptă cu provocările lumii moderne, înțelepciunea lui Marcus Aurelius rezonează mai mult ca niciodată.

Librex.ro te invită să descoperi înțelepciunea stoicismului prin „Meditații”. Alătură-te conversației, descoperă relevanța de durată a învățăturilor lui Marcus Aurelius și găsește alinare și îndrumare într-o lume în continuă schimbare!

 

Continue Reading

Trending