Connect with us

Sports

David Popovici, băiatul minune din cartea de aur a sportului românesc care a cucerit medalia de aur la doar 17 ani, este un exemplu internațional. Ce sume a încasat până acum din victoriile obținute

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem.

Published

on

Photo: captura Antena 1

Lumea sportului românesc este marcată în acest an de performanțele tânărului înotător David Popovici. La doar 17 ani, sportivul a reușit să devină dublu campion mondial.

Acesta a devenit campion mondial la 100 m și la 200 m stil liber la Campionatele Mondiale de la Budapesta, astfel devenind primul înotător român dublu campion mondial din toate timpurile, conform Comitetului Olimpic și Sportiv Român. De asemenea, la nivel mondial David Popovici a  devenit cel mai tânăr campion mondial la proba de 200 liber masculin și unul dintre cei mai tineri campioni mondiali la masculin din istoria înotului.

Tânărul a început să înoate la vârsta de 4 ani, la bazinul de înot „Lia Manoliu”. Scopul era să-și corecteze câteva deformări ale coloanei vertebrale. La vârsta de doar 10 ani, a cucerit primul său titlu național la înot.  Începând cu anul 2019, David Popovici a bătut recorduri unul după altul, primul an la Tokyo și în 2020 la Baku. Familia sa este cea care îl susține în toate competițiile. Părinții nu sunt  foști campioni sau sportivi de performanță, dar și-au orientat cariera ca să își poată ajuta fiul, menționează publicația Antena 1.

Mama sa a lucrat în asistență socială și a luat cursuri de ofițer antidoping pentru a înțelege care sunt procedurile ce trebuie urmate în cazul fiului său. Tatăl activează în domeniul vânzărilor și are grijă la suplimentele luate de fiul său pentru a se asigura că nu încalcă regulile sportului. 

Performanța din acest an i-a adus sportivului recunoștința și admirația cetățenilor și a marilor demnitari de stat, dar și o serie de alte avantaje. Tânărul a cunoscut o popularitate uriașă în mediul online. Fanatik.ro menționează că înainte de marele succes de la Campionatele Mondiale, David Popovici avea 35.000 urmăritori pe pagina de Instagram, iar imediat după competiție, a depășit pragul de 130.000 urmăritori, ajungând în acest moment la 177.000 urmăritori. Pagina de Facebook a campionului a atins peste 185.000 urmăritori după competiție. Numărul de reacții la postări a crescut semnificativ, fanii fiind încântați de reușitele sportivului.

Un alt avantaj al succesului lui David Popovici este legată de veniturile financiare pe care le va încasa datorită performanțelor sale. Tânărul va primi 15.300 pentru medaliile câştigate la Europenele de nataţie la juniori, alți 368.000 lei de la FINA (Federaţia Internaţională de Nataţie), MTS şi CS Dinamo. De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a anunţat că David Popovici va mai primi 1.000.000 de lei (aproximativ 200.000 de euro) din Fondul de Rezervă al Guvernului României, potrivit aceleiași surse. Sportivul a declarat că va strânge acești bani și se va gândi în ce să-i investească. 

Aceasta este o sumă semnificativă în raport cu plata oferită de CS Dinamo, club sportiv căruia aparține. Deși David Popovici este dorit de mai multe universități din SUA, tânărul a ales să rămână acasă și este remunerat cu 7.000 euro, conform informațiilor oferite de Antena 1.  Suma este mai mică în comparație cu cea oferită jucătorilor de fotbal de la club. 

Sports

UEFA ridică restricțiile pentru o parte din sportivii ruși. Echipele sub 17 ani vor juca în acest sezon

Published

on

Sursa foto: Facebook UEFA

Marți, în urma unei reuniuni a Comitetului Executiv al UEFA s-a decis ca restricțiile asupra sportivilor ruși să fie retrase parțial. Astfel, în acest sezon, echipelor de tineret feminin și masculin, formate din sportivi cu vârsta sub 17 ani li se va da șansa de a participa.

Într-un comunicat al UEFA a fost anunțată decizia conform căreia echipelor de tineret de până la 17 ani din Rusia li se va permite participarea în acest sezon. Comitetul Executiv transmite că „este deosebit de regretabil faptul că, din cauza conflictului continuu, o generaţie de jucători minori este privată de dreptul de a juca în competiţiile internaţionale de fotbal”.

Chiar dacă tragerile la sorți au avut deja loc, UEFA va identifica anumite soluții pentru implicarea echipelor din Rusia în acest sezon.

Totuși, meciurile vor fi disputate în afara teritoriului rus, nu vor fi acceptate steagurile, imnurile și ținutele oficiale.

Chiar dacă a luat această decizie, UEFA declară că în continuare condamnă războiul ilegal dus de Rusia împotriva Ucrainei, iar celelalte echipe din Rusia rămân sub restricții. 

Citește și: Echipa feminină de tenis de masă a României a câștigat argintul în finala Campionatului European. Ce echipă s-a calificat direct la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Ucraina boicotează decizia UEFA

Drept răspuns la această decizie, Federația Ucraineană de Fotbal anunță că nu va lua parte la nicio competiție la care vor participa echipe rusești, boicotând astfel decizia UEFA.

Continue Reading

Sports

Echipa feminină de tenis de masă a României a câștigat argintul în finala Campionatului European. Ce echipă s-a calificat direct la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Published

on

Sursa foto: Facebook Federația Română de Tenis de Masă

Duminică, echipa feminină de tenis de masă a României a obținut locul II în finala de la Campionatul European. 

Echipa națională feminină de tenis de masă formată din Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Adina Diaconu, Andreea Dragoman şi Elena Zaharia a câștigat argintul în finala disputată în Malmo, Suedia, unde au luptat împotriva echipei Germaniei. 

Germania obține 3-0 în finala cu România la tenis de masă

Echipa Germaniei a reușit să se impună cu scorul 3-0, jucătoarele noastre Eliza Samara, Bernadette Szocs și Andreea Dragoman pierzând toate cele trei meciuri.

În primul meci, Eliza Samara a pierdut în trei seturi cu Xiaona Shan: 6-11, 8-11, 8-11. În cel de-al doilea meci al finalei, Bernadette Szocs, care este pe locul 12 în ierarhia mondială, a pierdut în patru seturi în faţa sportivei Ying Han, de pe locul 10 în ierarhia mondială: 16-14, 8-11, 8-11, 10-12. 

Cel de-al treilea meci a fost disputat de Andreea Dragoman şi Nina Mittelham, câştigat în cinci seturi de reprezentanta Germaniei: 11-5, 9-11, 11-8, 6-11, 10-12.

Astfel, obținând victoria în finala Campionatului European, echipa Germaniei s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Citește și: Simona Halep este suspendată 4 ani, anunță ITIA. Cum răspunde sportiva: „Sunt atât șocată, cât și dezamăgită de decizia lor.”

România a câștigat în semifinale în fața echipei Franței cu 3-1

Echipa națională a României a obținut o performanță deosebită în acest an la Campionatul European de la Malmo. România a trecut în grupe de Slovenia şi Croaţia, cu 3-0, în optimi de Serbia, scor 3-1, în sferturi de Spania, scor 3-2, iar în semifinale de Franţa, scor 3-1.

Continue Reading

Sports

Simona Halep este suspendată 4 ani, anunță ITIA. Cum răspunde sportiva: „Sunt atât șocată, cât și dezamăgită de decizia lor.”

Published

on

Sursa foto: Instagram Simona Halep

Simona Halep a fost suspendată pentru o perioadă de patru ani după ce a fost acuzată anul trecut de dopaj. Anunțul a fost făcut de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului, dar tenismena a anunțat că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). 

Simona Halep a fost găsită vinovată pentru două încălcări și a fost suspendată pentru patru ani

După mai mult de un an de la suspendare, Simona Halep a aflat decizia ITIA. Dubla campioană de Grand Slam a fost suspendată din tenis și orice activitate legată de acest sport pentru o perioadă de patru ani.

Simona Halep a fost găsită vinovată pentru două încălcări: folosirea substanței interzise roxadustat, la US Open 2022 și neregularitățile din pașaportul său biologic.

Simona Halep se declară nevinovată

Tenismena din România a declarat că este șocată și dezamăgită de decizia anunțată și se declară în continuare nevinovată. „Într-un raport de 126 de pagini, tribunalul a admis ambele acuzații aduse de Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) – un test de urină pozitiv pentru o substanță interzisă, precum și o încălcare a Programului de Pașaport Biologic. Reprezentanții mei și cu mine am prezentat ITIA și tribunalului dovezi convingătoare în sprijinul apărării mele și am formulat mai multe întrebări legitime cu privire la concluziile la care s-a ajuns în legătură cu testele efectuate în cadrul Pașaportului biologic al sportivului (ABP). Deși sunt recunoscătoare că am în sfârșit un deznodământ, după numeroase întârzieri nefondate, și sentimentul de a trăi în purgatoriu timp de peste un an, sunt atât șocată, cât și dezamăgită de decizia acestui tribunal.”, a scris Simona Halep într-o postare pe pagina sa personală de Instagram.

Tenismena a anunțat că va face apel la TAS și va lupta până la capăt să demonstreze nedreptatea care i s-a făcut. 

WTA a transmis un comunicat, în urma suspendării Simonei Halep, în care susţine că este extrem de important ca jucătorii să cunoască şi să respecte regulile Programului Antidoping pentru Tenis.

Citește și: Medalia de aur la proba de 500 m la canoe simplu și medalia de argint la proba de 1.000 de m pentru România. Cătălin Chirilă a obținut o performanță deosebită la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Duisburg

Tenismena din România a fost ștearsă din clasamentul WTA

După actualizarea clasamentului WTA pe 21 august, Halep a ajuns pe locul 1.140, având doar 10 puncte. Începând de luni, 11 septembrie, după o nouă actualizare Simona Halep a dispărut complet din clasamentul mondial, iar dacă își va mai relua activitatea, va trebui să o ia de la 0. 

Continue Reading

Trending