Connect with us

Sports

Istoria unei campioane de aur – Simona Halep. Cum a început să practice tenis și la ce vârstă s-a făcut remarcată

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet ut et voluptates.

Published

on

Photo: captura PRO TV

Unul dintre cele mai r[sun[toare nume ale tenisului internațional, Simona Halep este mândria oricărui român. A început activitatea pe teren de mic copil, iar după ani de muncă, a obținut zeci de titluri și apreciere la nivel internațional. 

Născută în Constanța, într-o familie de aromâni, Simona a avut contact cu lumea sportului de mică. Tatăl său, fost atacant într-o echipă de fotbal, dar care nu a avut posibilitatea de a deveni sportiv de performanță, și-a condus fiica pe drumul tenisului. Așa a ajuns Simona cu o paletă de tenis în mână. Urmărindu-și fratele pe teren, a vrut sa încerce și ea, iar la 4 ani și jumătate deja avea antrenamente la Clubul „Castel” din Mamaia, menționează adevărul.ro.

Simona s-a făcut remarcată la vârsta de 13 ani, atunci când a participat la turneele de seniori pentru juniori și a obținut rezultate impresionante. Federația Națională Română de Tenis a observat potențialul tinerei și îi preconizau un viitor promițător. 

Ascensiunea profesională a sportivei a început în 2008, atunci când a participat la mai multe competiții, la majoritatea dintre ele obținând rezultate foarte bune. Următorii ani, Halep și-a bătut rând pe rând oponentele și a demonstrat că are îndemânare și talent. 

În acest moment, conform site-ului oficial al sportivei, aceasta are pe listă 23 de turnee WTA câștigate la simplu (șase în 2013, două în 2014, trei în 2015, trei în 2016, unul în 2017, trei în 2018, unul în 2019, trei în 2020 și unul în 2022). Munca depusă de Halep și talentul său sunt apreciate și de fani, fiind votată trei ani la rând (2017, 2018, 2019) „Favorita Fanilor”, conform wtatennis.com. În 2018, este numită de WTA „Jucătoarea Anului”. 

Succesul româncei este apreciat, inclusiv, și prin premiile bănești pe care le primește. Venitul financiar obținut din tenis atinge, în acest moment, 39.609.074 de milioane de dolari. Se clasează, astfel, locul trei în clasamentul all-time, conform ziare.com. Turneul Rogers Cup Toronto, care se desfășoară în aceste zile, îi poate ridica suma la peste 40 milioane de dolari.  Simona este depășită în top de Serena Williams cu avere de 94,5 milioane și Venus Williams cu 42,3 milioane. 

Sports

Gabriela Ruse nu va putea să joace la Transylvania Open 2024, anunță oficial echipa sa

Published

on

Photo: Eurosport

Din cauza accidentării suferite înainte de Australian Open, Gabriela Ruse nu va putea să joace la Transylvania Open 2024. Recuperarea nu a decurs așa cum a sperat. Jucătoarea care a ajuns în finala turneului din Cluj-Napoca în 2023 și care a ținut publicul cu sufletul la gură la fiecare meci jucat va veni totuși la turneu pentru a se întâlni cu fanii ei. Duminică, cei care doresc să o vadă o vor putea întâlni la BTarena la o oră care va fi anunțată ulterior pe canalele oficiale de comunicare Transylvania Open, anunță echipa Gabrielei Ruse.

Miriam Bulgaru va intra pe tabloul principal al Transylvania Open

În urma acestei schimbări, Miriam Bulgaru va intra pe tabloul principal al Transylvania Open, iar în locul lui Bulgaru va intra, în calificări, Sara Maria Popa. În cazul în care cel de-al patrulea wild card nu va fi solicitat de o jucătoare din top 30, acesta va fi acordat Andreei Mitu, care va intra în acest fel pe tabloul principal.

„Ne pare rău că nu o mai avem pe tabloul principal pe Gabriela Ruse la această ediție a turneului. Gabi este foarte de iubită de public. Anul trecut am trăit alături de ea meciuri incredibile, pline de emoție, și abia așteptam să o revedem. Dar ea va fi oricum alături de noi și, până când o vom revedea în teren, îi urăm recuperare rapidă” – Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open WTA 250

Trei jucătoare din România se află pe tabloul principal al Transylvania Open WTA 250: Ana Bogdan (66 WTA), Jaqueline Cristian (84 WTA) și Miriam Bulgaru (192 WTA).

Continue Reading

Sports

România s-a calificat la EURO 2024. Tricolorii au învins Israelul cu 2-1

Published

on

Sursa foto: Federația Română de Fotbal

România a câștigat meciul de sâmbătă cu Israel și a reușit să se califice la EURO 2024. După opt ani în care țara noastră nu a reușit să ajungă în finală, Tricolorii obțin în acest an victoria.

Sâmbătă seara, pe Pancho Arena din Felcsut (Ungaria), în penultimul meci al României din grupa I a preliminariilor, Tricolorii au reușit să obțină calificarea la EURO 2024.

Este a şasea oară când România ajunge la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016.

Citește și: România este campioană mondială la minifotbal. Tricolorii au reușit să se impună în finala cu Kazahstan

România învinge Israel cu scorul 2-1

Meciul nu a început prea bine pentru Tricolori. Zahavi din echipa adversă a marcat un gol chiar din minutul 2. Totuși, Pușcaș a reușit să egaleze scorul în minutul 10. Golul decisiv a fost dat în minutul 62 de către Ianis Hagi care i-a adus României un avantaj pe care israelienii nu au reușit să-l depășească.

România se află pe primul loc în grupa de calificare cu 19 puncte și mai are un singur meci, marți seara, cu Elveția. Indiferent de scorul de marți, România se califică la EURO, însă este important să ne menținem prima poziție din grup.

Cine participă la finala EURO 2024

La EURO 2024 vor participa 24 de formații: Germania, țara gazdă, 20 de echipe venite din preliminarii și alte 3 echipe venite pe traseul play-off-ului Ligii Națiunilor. Cele 24 de participante fi împărțite în 6 grupe de câte 4 echipe fiecare, urmând să meargă mai departe spre faza optimilor de finală primele două clasate din fiecare grupă plus cele mai bune 4 ocupante de locuri trei.

Continue Reading

Sports

România este campioană mondială la minifotbal. Tricolorii au reușit să se impună în finala cu Kazahstan

Published

on

Sursa foto: Facebook Federația Română de Minifotbal

România a cucerit trofeul de aur la Campionatul Mondial de Minifotbal. „Tricolorii” au reușit o performanță deosebită împotriva Kazahstanului, marcând un gol în prelungiri care i-a adus trofeul.

România a fost campioană europeană de șase ori, a cucerit de două ori bronzul la mondiale și anul acesta a cucerit aurul. Încurajați de cea mai gălăgioasă galerie, câteva sute de români prezenți la fiecare meci, Balogh, Bourceanu și colegii au început bine și finala.

Kazahstanul a deschis scorul

Chiar dacă kazahii nu s-au apropiat de poartă în primele 20 de minute, din cauza presiunii constante puse de „tricolori”, la pauză Kazahstanul a reușit să conducă cu 1-0. În minutul 37, kazahul Tarzhanov a profitat de o mare eroare a lui Covaci și a înscris, scorul fiind 2-0. 

În minutul 49, Balogh trimite un gol din penalty. Tot el a fost cel care a înscris cel de-al doilea gol care a trimis meciul în prelungiri. 

Citește și: Dănuț Lupu, închis pentru a condus fără permis, duce viață grea cu deținuții. Regula pe care a încălcat-o după gratii a provocat furia colegilor de celulă

România marchează în penalty

În cele 10 minute de timp suplimentar, au lipsit ocaziile și s-a trecut la loviturile de la 7 metri.

Pentru a stabili câștigătorul Cupei Mondiale de Minifotbal au fost date 30 de lovituri de departajare, iar ultima, cea a marii victorii, i-a aparținut lui Bogdan Covaci, care a marcat pentru 12-11. Acest gol i-a adus României trofeul de aur la Cupa Mondială de Fotbal din 2023.

Continue Reading

Trending