Connect with us

Business

FoodService & Hospitality Expo 2024 devine pentru 3 zile centrul de business HoReCa și Retail din sud-estul Europei

Published

on

Cea mai așteptată expoziție dedicată industriei ospitalității și a serviciilor alimentare din România, FoodService & Hospitality Expo, își deschide porțile la Hala Laminor, Sector 3, București. Timp de trei zile, între 16 și 18 noiembrie, expoziția va reuni peste 250 de expozanți români, 60 de expozanți internaționali și 4 pavilioane de țară, constituind o platformă inedită de networking, descoperire a ultimelor tendințe și inovații, pe lângă nenumărate oportunități de afaceri.

România, pe locul doi în Europa la creșterea consumului în sectorul F&B

În România existau aproape 76 de mii de restaurante în mai 2023. Bucureștiul avea de departe cel mai mare număr de restaurante, reprezentând aproximativ 11% din totalul restaurantelor din țară. Acesta era urmat de Cluj și Constanța cu 4.700 și, respectiv, 3.197 de restaurante. Rezultatul net (profitul net minus pierderea netă) al distribuitorilor de bunuri de larg consum din retail și HORECA a crescut cu 48% față de 2021 și cu 137% față de 2018, până la nivelul record de 867 milioane de lei în 2022.

România deține a doua poziție în Europa atât în ceea ce privește creșterea, cât și potențialul de creștere al consumului din sectorul Food & Beverage (F&B). Aceasta include restaurante, unități de fast-food, cafenele, case de ceai și saloane de înghețată, conform unui studiu realizat de Cushman & Wakefield.

Despre evoluția profitabilității în HoReCa în anul 2024 se poate spune că, 39.8% dintre lideri anticipează că industria ospitalității își va păstra marjele curente. 30.4% se așteaptă la o creștere ușoară a profitabilității. 15.2% dintre respondenți afirmă că investițiile în marketing și publicitate reprezintă principala strategie prin care își propun să rămână competitivi în 2024.

Ceremonia de deschidere, care va avea loc pe 16 noiembrie la ora 10:30, va aduce în fața vizitatorilor prezenți și a expozanților nume importante din industrie și reprezentanți ai autorităților publice, printre care: Silvia Ion, co-organizator și reprezentant Horeca Insight, Odai Shhab, co-organizator și reprezentant Foodhub Consulting, Radu Savopol – președinte HORA, Răzvan Pîrcălăbescu – Director de cabinet la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Robert Negoiță – primarul Sectorului 3, Călin Ile – reprezentant FIHR, Cezar Munteanu – președintele ANBCT, Karan Khurana – CEO METRO România, Andrei Sava – Managing Partner Maxigel, Robert Hellwagner – CEO Selgros România, Romulus Dumitru – Director General Delaco, Ferenc Bogár – Însărcinat cu afaceri al Ambasadei Ungariei, Miodrag Sekulić – consilier Ambasada Serbiei și Micaela Soldini – Director ICE Agenția Italiană pentru Comerț Exterior – Biroul București.

Pentru vizitatori, FoodService & Hospitality Expo 2024 reprezintă o oportunitate de interacțiune directă cu experți din domeniul ospitalității, de a urmări demonstrații live și de a participa la o serie de workshopuri care abordează subiecte de actualitate în domeniu, pe lângă acces la expoziția de produse și echipamente inovatoare care pot transforma și optimiza afacerile lor. În cadrul celor patru pavilioane internaționale, vizitatorii vor explora perspective globale și tendințe internaționale adaptate pieței locale.

În plus, expoziția oferă un spațiu ideal pentru networking, atât pentru cei care doresc să-și extindă portofoliul de contacte, cât și pentru cei care caută noi oportunități de colaborare. “FoodService & Hospitality Expo 2024 aduce împreună liderii industriei într-un mediu în care ideile prind viață. Este o experiență completă, creată pentru a conecta oamenii și a transforma afacerile, iar pavilioanele internaționale adaugă o notă globală expoziției, permițând participanților să se inspire din soluții și modele de succes implementate în alte piețe și adaptabile la cerințele locale”, a declarat Silvia Ion, co-organizatoarea evenimentului.

Pentru expozanți, prezența la FoodService & Hospitality Expo este o oportunitate de a-și prezenta produsele și serviciile într-un cadru profesionist și bine organizat. Este șansa de a întâlni potențiali parteneri de afaceri, de a înțelege mai bine piața și preferințele consumatorilor și de a-și dezvolta imaginea și brandul într-un context relevant. Odai Shhab, co-organizatorul evenimentului, afirmă: “Am pus la dispoziția expozanților platforma ideală pentru a conecta profesioniștii din HoReCa și Retail, într-un spațiu dedicat inovației. Misiunea noastră este să devenim târgul de referință în Europa Centrală și de Est, unde parteneriatele durabile și noile oportunități de dezvoltare conturează viitorul Food în Horeca și Retail.

FoodService & Hospitality Expo 2024 se remarcă prin extinderea spațiului expozițional, dublându-se față de ediția anterioară, pentru a găzdui o gamă mai largă de expozanți și evenimente conexe. Pe parcursul celor trei zile, vizitatorii vor putea urmări demonstrații live, realizate de renumiți chefi și mixologi români și internaționali sau sesiuni de workshop pe teme variate: de la tendințe de design interior în HoReCa, la inovații în tehnologie pentru sectorul ospitalității. Programul complet al evenimentelor poate fi consultat aici aici, dar iată la ce vă puteți aștepta:

Sâmbătă, 16 Noiembrie 2024

  • Ceremonia de deschidere
  • Semifinala Arena Bucătarilor 2024
  • Workshop Social Media
  • Demonstrații Culinare & Cocktail Shows

Duminică, 17 Noiembrie 2024

  • Finala Arena Bucătarilor 2024
  • Workshop-uri investiții majore & construcția și decorarea unui restaurant
  • Demonstrații Culinare & Cocktail Shows

Luni, 18 Noiembrie 2024

  • Concurs Dessert Journey: Ephemeral Sweets & The Romanian Pizza Challenge
  • Workshop francize & trenduri în ospitalitate
  • Demonstrații Culinare & Cocktail Shows

Înscrierea și participarea

Pentru a participa la FoodService & Hospitality Expo 2024, cei interesați sunt invitați să se înregistreze pe site-ul oficial al evenimentului. Indiferent că sunt profesioniști din industrie, manageri de hoteluri, antreprenori sau pur și simplu pasionați de ospitalitate, vizitatorii vor găsi în cadrul expoziției o multitudine de idei, contacte și perspective care le vor permite să-și dezvolte afacerea și să rămână competitivi.

FoodService & Hospitality Expo 2024 se anunță a fi cel mai important eveniment al anului pentru profesioniștii din industria ospitalității, care cu siguranță va modela viitorul Horeca în regiune. FoodService & Hospitality Expo este singurul eveniment de profil din țara noastră care promite să ofere acces la o gamă largă de soluții pentru derularea eficientă și profitabilă a unei afaceri în Horeca.

Horeca Insight este cea mai relevantă platformă de comunicare și organizator de evenimente B2B dedicate industriei Horeca. Misiunea asumată este identificarea tendințelor și crearea spațiului adecvat în care operatorii industriei pot interacționa și întreține dialoguri constructive. Odai Shhab este partenerul Horeca Insight în organizarea FoodService & Hospitality Expo, eveniment de referință dedicat industriei de food service și ospitalitate în România. Cu o experiență de peste 12 ani în domeniul food, Odai s-a afirmat ca lider de opinie și strateg în acest sector, fiind parte din board-ul mai multor companii de profil și co-fondator al platformei Qurater, primul SaaS din Romania dedicat dezvoltării restaurantelor care operează în segmentul food delivery.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultura

Omul ca hartă: ce ne învață fețele despre noi înșine? Citirea chipului prin tehnica Al Ferasa, de Bogdan Gavrilă

Published

on

​Într-o lume în care comunicarea devine din ce în ce mai complexă, iar înțelegerea profundă a celor din jur este esențială, Bogdan Iulian Gavrilă se remarcă printr-o abordare unică și profundă a interacțiunilor umane. Arhitect de profesie, Bogdan și-a extins orizonturile către domenii precum numerologia, terapia psiho-energetică și, mai ales, tehnica Al Ferasa – o artă străveche de citire a feței.​

Dacă vrei să afli ce poveste spun ochii tăi atunci când taci sau ai celor de lângă tine, dacă vrei să înțelegi cine este persoana din fața ta bazat pe felul în care arată o persoană, specialistul Bogdan Gavrilă te poate învăța și ghida către cunoașterea de care ai nevoie în interacțiunile tale.

Al Ferasa în România – un nou limbaj al înțelegerii

Pentru Bogdan Gavrilă, chipul nu este doar o sumă de trăsături. Este o hartă. Una vie, care poartă urmele trecutului, ale emoțiilor, ale deciziilor luate în momente-cheie. Este locul în care se întâlnesc destinul și alegerile, subconștientul și realitatea.

Și, poate cel mai important, este un loc de început. De acolo pornește totul – dialogul cu sine, cu ceilalți, cu viața. Specialistul te poartă în povestea vieții tale și a celor din jur ca un ghid – unul care îmbină acuratețea observației cu profunzimea unei intuiții cultivate în timp.

Într-un spațiu cultural unde citirea feței nu este încă o practică larg cunoscută, efortul lui Bogdan Gavrilă de a aduce Al Ferasa în conștiința publică este un act important, care lasă o amprentă valorică. În același timp, platforma sa fizionomic.ro devine un centru de resurse, articole, și instrumente practice pentru toți cei care vor să învețe această artă.

Al Ferasa – Arta de a privi dincolo de aparențe

Originară din Peninsula Arabică, Al Ferasa este o tehnică ancestrală care presupune observarea atentă și interpretarea trăsăturilor faciale pentru a descifra trăsăturile de caracter, emoțiile și intențiile unei persoane. Această practică se trage din cunoașterea grecească și s-a dezvoltat în paralel cu metoda chinezească.

Impactul tehnicii Al Ferasa în viața cotidiană

Aplicarea cunoștințelor dobândite prin Al Ferasa are multiple beneficii, atât în plan personal, cât și profesional. Înțelegerea profundă a trăsăturilor faciale poate conduce la:​

  • Îmbunătățirea relațiilor interpersonale
  • Identificarea și dezvoltarea punctelor forte personale
  • Prevenirea și gestionarea conflictelor prin înțelegerea motivațiilor și emoțiilor celorlalți
  • Optimizarea proceselor de recrutare și management al echipelor în mediul profesional.

Prin combinarea cunoștințelor din domeniul dezvoltării personale și al tehnicii Al Ferasa, Bogdan Gavrilă oferă o perspectivă holistică asupra interacțiunilor umane, promovând o societate mai conștientă și empatică, dar și cu o „super-putere” în plus.

Fizionomic.ro – O platformă pentru autocunoaștere și dezvoltare personală

Prin intermediul platformei Fizionomic.ro, Bogdan Gavrilă oferă o gamă variată de servicii menite să ajute oamenii să se înțeleagă mai bine pe ei înșiși și pe cei din jur. Acestea includ cursuri de citire a feței, analize faciale personalizate și sesiuni dedicate părinților care doresc să-și înțeleagă mai bine copiii.

Prin aplicarea tehnicii Al Ferasa, participanții învață să identifice și să interpreteze semnificațiile ascunse ale trăsăturilor faciale, facilitând astfel o comunicare mai eficientă și relații interpersonale mai armonioase.

Continue Reading

Evenimente

Programul educațional Gustă cu Atenție. Bucură-te de Moment a lansat podcastul Mindfulness în alimentație

Published

on

Proiectul educațional Gustă cu Atenție. Bucură-te de Moment lansează podcastul Mindfulness în alimentație, o inițiativă menită să aducă în prim-plan o relație mai conștientă, blândă și echilibrată cu mâncarea. Găzduit de Vero Căliman, cunoscută pentru abordarea sa caldă și empatică, podcastul devine un spațiu de dialog autentic despre alegerile noastre alimentare. De ce mâncăm ce mâncăm? Ce declanșează pofta? Cum putem cultiva o relație mai bună cu propriul corp și cu farfuria din fața noastră? Acestea sunt doar câteva dintre subiectele care vor fi abordate în cadrul episoadelor de podcast.

Alături de invitați speciali – de la influenceri cu povești reale, la specialiști în sănătate și organizare – podcastul explorează teme legate de obiceiuri alimentare, găsirea echilibrului și bucuria micilor momente, toate acestea îmbinate cu experiențe de viață.

Podcastul Mindfulness în alimentație a fost creat cu gândul la liceeni, într-o perioadă a vieții în care relația cu mâncarea, cu propriul corp și cu emoțiile poate deveni complicată. Scopul acestui proiect este de a oferi un spațiu de învățare informală, în care tinerii să poată descoperi, fără judecată, cum să își asculte corpul, să își înțeleagă alegerile și să cultive obiceiuri alimentare mai conștiente. Prin conversații autentice și exemple reale, acesta își propune să devină o sursă de sprijin și inspirație pentru o generație aflată în formare, încurajând echilibrul și prezența în viața de zi cu zi , a povestit Lidia Feher, Project Lead Gustă cu Atenție. Bucură-te de Moment.

Programul are ca obiectiv responsabilizarea adolescenților și oferirea de metode concrete pentru a acţiona în vederea adoptării unor schimbări comportamentale de durată. Astfel, remodelează obiceiurile de a lua gustări şi abordarea generală a alimentaţiei, introducând practici de mindfulness. Conturat ca parteneriat public-privat de succes, acest program a devenit un model de proiect responsabil, transformativ şi amplu, aducându-şi contribuţia la îmbunătăţirea stării de sănătate a tinerilor din România, a declarat Dana Dobrescu, Corporate & Government Affairs Manager Mondelez International.

Proiectul Gustă cu Atenție. Bucură-te de Moment adoptă o abordare multidisciplinară, oferind adolescenţilor un curs integrat cu module interconectate, care acoperă psihologia, organizarea şi planificarea, nutriţia, mindfulnessul, mişcarea, educaţia civică şi autoconştientizarea. Prin intermediul acestor module, tinerii dobândesc competenţe esenţiale pentru a-şi îmbunătăţi obiceiurile alimentare şi pentru a-şi asuma responsabilitatea pentru propria sănătate.

Programul este derulat de Asociaţia Sută la Sută Românesc, fiind organizat în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Inspectorate Şcolare din 9 judeţe şi Bucureşti, cu Centrul de Cercetare în Management (CCM) din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) şi susţinut de compania Mondelēz International, lider pe piaţa globală a gustărilor.

Continue Reading

Business

S-a deschis Mall Moldova, cel mai mare mall din zona Moldovei și singurul mall super-regional din afara Bucureștiului

Published

on

Mall Moldova, cel mai mare centru comercial din zona Moldovei, și-a deschis oficial porțile pe 17 aprilie, la Iași. Dezvoltat de Prime Kapital, în parteneriat cu MAS P.L.C., Mall Moldova face parte dintr-un plan investițional amplu derulat de cei doi investitori în Iași, în valoare de aproximativ jumătate de miliard de euro, care include și ansamblul de regenerare urbană Silk District – unul dintre cele mai mari ansambluri mixed-use din România. Investiția în cele două proiecte este realizată aproape exclusiv din surse proprii și contribuie la crearea a aproximativ 4.000 de locuri de muncă în cadrul comunității locale.

Mall Moldova este poziționat strategic la intrarea în municipiul Iași, într-o zonă cu acces facil din principalele orașe ale Moldovei, și în proximitatea celor mai importante zone de dezvoltare rezidențială ale Iașului, precum comunele Valea Lupului și Miroslava. Astfel, noul centru comercial vine în întâmpinarea nevoilor clienților din Iași și din zona metropolitană extinsă precum și a celor din Bacău, Suceava, Neamț, Vaslui, Botoșani și din Republica Moldova.

„Suntem încântați de prezența a peste 250 de magazine, dintre care 50 în premieră pentru Iași, branduri de renume la nivel internațional, dar, totodată, am încurajat și prezența retailerilor locali și naționali, reușind astfel să le oferim clienților noștri experiențe unice și foarte diverse. Pe lângă multitudinea de opțiuni de shopping, Mall Moldova oferă clienților o zonă impresionantă de entertainment, cu cel mai mare loc de joacă pentru copii din afara Bucureștiului, cinema cu tehnologie 4DX, un food court cu design unic și restaurante în premieră. Astfel, ne invităm clienții să descopere cea mai mare destinație de shopping și entertainment din întreaga Moldovă, menită să satisfacă cele mai exigente gusturi și preferințe”, a declarat Mihaela Adam, Asset Manager Mall Moldova Iași.

Branduri de renume la Mall Moldova

Mall Moldova redefinește standardele retailului modern printr-un mix variat de magazine de îmbrăcăminte, încălțăminte, articole sportive și jucării, la care se adaugă branduri cunoscute cu produse de înfrumusețare și sănătate. Printre brandurile prezente se află Peek & Cloppenburg, Reserved, Sephora, e-Pantofi, Cărturești, Mobexpert, Hipermarket Carrefour, Decathlon, Fressnapf, Rovere, New Yorker, Mango, Douglas, Rituals, Lego, Under Armour, Skechers, Foot Locker, Tezyo, Smyk, Half Price.

Mixul de retail a fost conceput pentru a acoperi toate segmentele – modă, sport, beauty, home & deco, tehnologie și articole pentru copii.

Cel mai mare food court din regiune, cu design unic în România și restaurante în premieră

Zona de food court vine cu un design unic în România și o diversitate gastronomică, cu peste 30 de concepte și 2.500 de locuri de luat masa, ce asigură pasionaților de mâncare o experiență culinară savuroasă. Branduri internaționale în premieră pentru Iași și zona Moldovei, precum Wendy’s, Popeyes, Dodo Pizza, Hesburger, Sushi Terra, Puii Mei, dar și conceptele noi, cum sunt Toto 9 gastrobar și Zay Coffee & more vin pentru a întregi varietatea de produse și servicii, redefinind experiența clienților, alături de bine cunoscutele branduri KFC, Burger King, McDonald’s sau Vivo Fusion Food Bar. Și pentru iubitorii de cafea și deserturi, Mall Moldova vine cu noutăți și branduri consacrate, iar Manufaktura, Gelateria La Romana și Starbucks sunt doar o parte din surprizele pregătite acestora.

Divertisment la superlativ: cel mai mare Cinema City din regiune cu tehnologie 4DX și sală de fitness cu piscină semi-olimpică

Pe lângă zona dedicată fashion-ului, Mall Moldova se afirmă ca un adevărat hub de socializare și divertisment în regiunea Moldovei. O porțiune extinsă din centrul comercial este dedicată recreerii, incluzând cel mai modern cinematograf Cinema City din regiune, dotat cu tehnologie 4DX, locul perfect pentru o experiență cinematografică imersivă. Alături de acesta se află și renumitul centru de fitness World Class, complet echipat cu piscină semi-olimpică și terasă exterioară, care adaugă un plus de relaxare ofertei complete.

Hype By Kiddo: distracție la înălțime și experiențe unice în peste 2.800 mp, cel mai mare loc de joacă din regiunea Moldovei

Ceea ce face Hype By Kiddo cu adevărat excepțional sunt atracțiile inovatoare, multe dintre ele fiind premiere europene: Galaxy Slides, toboganele futuriste unice în Europa, care oferă o experiență spectaculoasă, sau Ninja Warrior, provocarea supremă pentru aventurieri, cu un traseu amplasat la impresionanta înălțime de 9 metri – o premieră pentru locațiile Hype.

Cei aflați în căutarea unei explozii de adrenalină pot încerca macaraua de 8 metri pentru sărituri sau se pot aventura pe peretele Chimney, o ascensiune în întuneric care poate fi completată de Peretele Graffiti, ce combină mișcarea cu arta urbană. Nici pasionații de gaming nu sunt uitați – Hype By Kiddo include peste 50 de jocuri arcade, mai mult de jumătate dintre ele fiind unice în Iași.

Pentru cei care adoră jocurile de echipă, atracții precum Laser Tag cu tematică Cyber Punk, singurul de acest tip implementat în Europa și Arkadia VR Arena, o arenă VR multiplayer pentru 6 jucători, aduc un nivel inedit de competiție și interacțiune. În plus, iubitorii de tehnologii imersive nu pot rata QBIX, o experiență revoluționară produsă chiar în Iași și vândută cu succes în întreaga lume.

 

Continue Reading

Trending