Connect with us

Lifestyle

Însoțitor de zbor – ce beneficii la care nu te-ai gândit au stewardesele și stewarzii

Published

on

Una dintre cele mai frumoase și nobile meserii este cu siguranță cea de steward. Însoțitorii de zbor sunt pregătiți la orice oră din zi și din noapte să lucreze la înălțime la propriu. Indiferent de tipul avionului, condițiile meteo, vârsta, cultura, starea de sănătate a pasagerilor de la bord aceștia reușeșc să creeze alături de piloți experiențe sigure și de ce nu frumoase în timpul zborului. Am aflat din secretele meseriei de însoțitor de zbor chiar de la Cristina Burdușel, Director de Instruire Shell Team Aviation, cu o expertiză de 14 de ani în domeniul aviației. De asemenea a lucrat ca stewardesă și este și pilot.

Pentru unele meseriii trebuie să te pregătești ani de zile. Ce trebuie să faci pentru a deveni însoțitor de zbor?

Cristina Burdușel: Pentru această meserie este nevoie doar de un curs pentru obținerea atestatului. Oricine dorește să zboare în calitate de însoțitor de zbor de are nevoie de un atestat EASA.

Cât durează să devii însoțitor de zbor?

Cristina Burdușel: Cursul durează o lună de zile, imediat după poți aplica pentru acest job.

Ce valabilitate au atestatele?

Cristina Burdușel: Atestatele sunt valabile pe viață dacă zbori, deci trebuie să activezi în meseria de steward. Dacă nu ai zburat deloc în ultimii 5 ani, ele vor expira.

Cât de repede te poți angaja ca și însoțitor de zbor? Este o meserie căutată?

Cristina Burdușel: Este o meserie foarte căutată, în acest moment în Europa sunt aproximativ 4.000 de companii ce recrutează în fiecare an.

Pe lângă salariu ce alte beneficii mai are meseria de însoțitor de zbor?

Cristina Burdușel: Oportunitatea de a călători, experiențe culturale diverse, asigurări de viață și medicale, program de lucru flexibil, dezvoltarea abilităților personale, posibilitatea de avansare, siguranța și stabilitatea locului de muncă, stil de viață dinamic, bilete de avion gratuite și cu discount.

Aveți și foști cursanți care s-au pregătit inițial pentru a fi stewarzi dar acum au devenit piloți?  

Cristina Burdușel: Da, cam 20%, 30% merg mai departe în cabina piloților. Pentru ca meseria în sine îți permite ca și timp să te poți școlariza și avansa în poziția de pilot.

Stewardesele și sterwarzii arată foarte bine, sunt eleganti, au siluete armonioase. Cum îți mențin silueta?

Cristina Burdușel: Automat această meserie te disciplinează și te formează ca un om echilibrat. Pentru că este nevoie să fii sănătos dar și frumos (zâmbește), toți sunt atenți la ce mănâncă, au un program de odihnă pe care îl respectă și fac și sport.

Totodată plimbările lungi și dese ajută corpul și mintea să se mențină în forme armonioase.

De curiozitate, ce dietă are o stewardesă?

Cristina Burdușel: Dieta unei stewardese trebuie să fie bine echilibrată și adaptată unui stil de viață solicitant, cu un program de lucru adesea neregulat și zboruri în diverse fusuri orare. În general, alimentația corectă este esențială pentru a menține energia, concentrarea și sănătatea în timpul zborurilor lungi. Ca reguli generale aș menționa:

Mese regulate și ușoare

Hidratare corespunzătoare

Alimente bogate în proteine și fibre

Evitarea alimentelor procesate și a zahărului

De asemenea, însoțitorii de zbor nu uită nici de

alimentele care combat jet lag-ul: fructe (banane, pepene roșu), alune, ovăz, cafea, ceai, ouă, avocado.

Ce sporturi sunt la modă printre stewardese? 

Cristina Burdușel: Yoga, Pilates, alergatul pe plajă sunt preferate de stewardese.

Ce alte activități te ajută să te menții în formă pentru această meserie?

Dans, drumeții, bicicleta.

Este meseria de însoțitor de zbor un job care să permită și studiul?

Cristina Burdușel: Da, sunt mulți studenți printre stewarzi și stewardese. Este o meserie care permite să și studiezi în paralel, nu este o meserie care se încadrează în clasicul tipar ”09.00 -17.00”. Timpul de zbor este flexibil și îți poți și programa zborurile.

Cine poate deveni stewardesă sau steward?

Cristina Burdușel: Mult mai multe persoane decât v-ați putea închipui. Conform legislației în rigoare, oricine are vârsta între 18 și 40 ani, cunoștințe de limbă engleză nivel mediu, înălțime minimă: 1,52 m ca femeie și 1,70 cm, stare de sănătate bună poate face școala de aviație pentru a fi însoțitor de zbor. În ceea se privește studiile în momentul înscrierii la cursuri de însoțitor de zbor se cer minimum 12 clase, iar diploma de bacalaureat nu este obligatorie. Cursurile durează doar patru săptămâni și sunt acreditate EASA.

Cât costă cursurile de însoțitor de zbor?

Cristina Burdușel: Costul cursurilor de steward la Shell Aviation Team, cea mai mare școală de aviație private din România, se ridică la 1.800 euro pentru plata integrală sau la 2.000 euro pentru plata în maximum 10 rate. Pe durata perioadei de instruire, cursanții au incluse în costurile de școlarizare și costurile de cazare. Cursurile se organizează lunar. Școlile Shell Aviation Team își desfășoară activitatea în sedii cu adrese centrale în orașele București, Cluj-Napoca, Bacău, Timișoara.

Ce salariu are un însoțitor de zbor în general?

Cristina Burdușel: În general, între 2.000 și 3.000 lunar.

 

Cursuri Stewardese si Stewarzi – Shell Team Aviation

www.instagram.com/shellteam.ro/

www.facebook.com/shellteamaviation

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Beauty

Parteneriatul dintre SABON și RECICLAD’OR împlinește un an pe 22 aprilie

Published

on

Pe 22 aprilie, de Ziua Pământului – zi în care pe plan mondial celebrăm planeta aceasta atât de generoasă cu noi, dragostea de natură și sustenabilitatea – se împlinește un an de când am dat startul campaniei de colectare în magazine a recipientelor SABON din plastic și sticlă!

Campania-pilot desfășurată în parteneriat cu RECICLAD’OR în doar trei magazine din București s-a dovedit însă a fi prea restrânsă pentru entuziasmul uriaș al clienților noștri dornici de a se implica, de a ajuta, de a fi parte dintr-un proiect prin care să arătăm naturii măcar o mică parte din grija pe care ne-o poartă în fiecare zi.

Recunoaștem că nu ne-am așteptat la un asemenea succes al campaniei și la atât de multe cereri din partea altor magazine din țară, de a fi parte din proiectul de reciclare a ambalajelor! Cu siguranță, vom lua în considerare ideea de a implementa programul și în alte orașe.“, a declarat Cristian Luca, Country Manager SABON România.

Cu sprijinul RECICLAD’OR, am extins campania „1 recipient = 1 punct = 1 leu“ în toate magazinele din Capitală, iar până la finalul lunii februarie 2025, am obținut rezultate de care suntem mândri:

* Au beneficiat de program peste 500 clienți

* Am reușit să colectăm spre reciclare peste 4.600 ambalaje

* Au fost acordate peste 9.000 puncte; 27% dintre puncte au fost transformate în bani, de către 29% dintre clienții care au obținut puncte

Suntem mândri și bucuroși că ne-am alăturat acestui proiect și am raspuns cu entuziasm inițiativei SABON de a-și arăta dragostea și respectul față de natură, prin colectarea separată a  ambalajelor goale în vederea reciclării. Îi felicităm pe partenerii noștri de la SABON pentru inițiativă și dorim să încurajăm și alte branduri să se alăture acestui demers nobil și generos.“ a declarat Adriana Calcan, PR& CSR Manager RECICLAD’OR.

Se poate mai mult și mai bine de atât? Sigur că da!

Cu forțe împrospătate de succesul acestui prim an, continuăm inițiativa, iar pe parcursul întregii luni aprilie îi invităm la reciclat pe toți membrii Royal Passport și oferim 5 lei pentru fiecare recipient gol adus în magazinele participante!

Campania continuă, în variantă extinsă, în toate magazinele SABON din București. Nu arunca ambalajele, adu-le înapoi, și bucură-te de un binemeritat răsfăț la achiziția de noi produse preferate!

Cum funcționează campania de colectare a recipientelor

Ambalajele SABON pot fi reciclate în proporție de 99%.

După ce termini un produs SABON, tot ce ai de făcut este să returnezi ambalajul la orice magazin din București, în vederea reciclării.

Programul SABON RECYCLE continuă parteneriatul de succes cu RECICLAD’OR, urmând extinderea proiectului la nivel național. Membrii Royal Passport sunt invitați în continuare în magazinele noastre, cu un număr cât mai mare de ambalaje curate.

Pași de urmat:

1) Curăță bine ambalajele produselor după utilizare și dezlipește etichetele.

2) Vino cu ambalajele goale la unul dintre magazinele SABON din București.

3) Dacă ești parte din clubul Royal Passport, numărul de ambalaje aduse de tine va fi convertit într-un voucher pe care-l poți folosi la achiziții SABON ulterioare.

Voucherul poate fi generat online, în contul Royal Passport, sau direct în magazin.

Continue Reading

Beauty

RoC Skincare celebrează 1 an de la relansarea sa în România

Published

on

Acum un an, RoC Skincare revenea pe piața din România, după o absență de șase ani, cu același angajament față de excelența științifică și frumusețea autentică. Relansarea a marcat nu doar reintroducerea unui brand cu tradiție, ci și începutul unei noi conversații despre îngrijirea pielii: una bazată pe responsabilitate.

RoC s-a născut în Franța, în 1957, din dorința farmacistului Dr. Jean-Charles Lissarrague de a crea produse sigure, eficiente și dovedite științific, pentru pacienții săi. Astăzi, după mai bine de 60 de ani, RoC nu este doar un brand cu o istorie impresionantă în dermatologie – este o promisiune. Promisiunea că frumusețea și încrederea încep cu o piele sănătoasă și atent îngrijită.

Momentul care a redefinit istoria RoC a fost acela când cercetătorii săi au reușit să stabilizeze retinolul,  un ingredient-cheie în lupta împotriva îmbătrânirii, numit adesea „aurul anti-aging-ului”. Această realizare le-a adus respectul dermatologilor din întreaga lume și a transformat RoC într-un pionier în inovația anti-aging. Astăzi, retinolul RoC este recunoscut global, iar produsele sale sunt recomandate frecvent de specialiști și disponibile atât în farmacii, cât și în magazinele de îngrijire premium.

Revenirea brandului pe piața românească în 2024 – prin grupul Expert Cosmetics – a fost un pas natural, într-un moment în care tot mai mulți consumatori caută nu doar rezultate, ci și transparență, expertiză și o filosofie în care să se regăsească. În acest an, RoC a reușit să construiască mai mult decât o prezență în magazine: a creat o comunitate. Dermatologi, consumatori, creatori de conținut și parteneri împărtășesc aceeași viziune: frumusețea nu are vârstă, iar îngrijirea pielii înseamnă echilibru.

În zilele noastre, RoC este un brand internațional, cu prezență în zeci de țări și continuă să inoveze. Lansările recente includ linii care combină retinolul cu alte ingrediente active, precum acidul hialuronic, vitamina C sau peptidele, adresându-se unor multiple nevoi ale pielii – de la hidratare intensă, la luminozitate și fermitate. Așadar, RoC nu este doar un brand de cosmetice, ci un simbol al echilibrului între știință și frumusețe, între tradiție și inovație, între eficiență și grijă autentică. Este dovada că atunci când inovația este ghidată de pasiune și responsabilitate, rezultatele pot avea un impact real – nu doar asupra pielii, ci și asupra modului în care ne simțim în pielea noastră. Din punct de vedere personal, dincolo de formule și rezultate vizibile, ceea ce mă atrage si mă face sa cred in RoC, este filosofia sa: frumusețea nu are vârstă, iar îngrijirea pielii nu înseamnă perfecțiune, ci echilibru – a povestit Oana Călin, Brand Manager RoC Skincare.

După un an de la relansare, RoC își reconfirmă angajamentul de a fi mai mult decât un brand de îngrijire: un partener de încredere pentru toți cei care cred că pielea spune o poveste – despre cine suntem, cum ne simțim și cum alegem să ne îngrijim

Continue Reading

Beauty

Oana Roman a lansat oficial linia de cosmetice INAM by Oana Roman și a fost serbată de ziua ei în cadrul unui eveniment monden

Published

on

Oana Roman a lansat oficial zilele trecute, cu mare fast, linia de cosmetice INAM by Oana Roman, în colaborare cu brandul de cosmetice INAM Cosmetics, ocazie cu care și-a sărbătorit și ziua de naștere. În acest moment special au fost alături de ea vedete din showbiz precum Natalia Mateuț, Emma de la Zu, Carmen Tănase, Mara Bănică, Eli Roman, Irina Mohora, Laurent Tourette, Adriana Bahmuțeanu, Florentina Opriș, Claudia Ghițulescu, Nicolle Fota, Mădălina Crețan și mulți alții. Iar invitatul surpriză a fost nimeni altul decât tatăl ei, domnul Petre Roman, care a venit să o sprijine în noul proiect și să-i cânte „La mulți ani” la unison cu cei peste 150 de invitați prezenți.

După cum a mărturisit chiar vedeta, INAM by Oana Roman simbolizează un vis personal și o conturare a poveștii despre feminitate învățate de la mama ei, doamna Mioara Roman.

Cu formule de excepție, semnate de Sanda Moldovan, cea care deține brandul InaM Cosmetics și are expertiză de farmacist de peste 20 ani, linia de cosmetice INAM by Oana Roman aduce un răspuns fiecărei nevoi de îngrijire a tenului, începând de la curățare până la hidratare, revitalizare și protecție solară. Această linie reunește 9 produse cosmetice de înaltă calitate: 2 in 1 Make-up Remover & Cleanser, Caviar & Bakuchiol Serum, Eye Cream, Instant Glow Face Cream, Primer & BB Cream SPF, Sunscreen 50+ PA+++, Refreshing Mist, Exfoliating Gel și Sebum Control Mask.

Toate produsele sunt formulate și fabricate în România, nu conțin parabeni și ftalați.

Toate produsele sunt disponibile online pe magazinul online INAM: https://inamcosmetics.ro/categorie-produs/inam-by-oana-roman/ .

Partenerii evenimentului: InterContinental Athénée Palace, Prestige orchestra, Chedo gluten free, Velvet winery, Beauty One, Sloop, Sîrboiu Concept, Galeriu & Partners.

Continue Reading

Trending