Connect with us

Entertainment

Pe 3 iunie, la Sala Palatului, Al Di Meola va concerta în România și va aduce un tribut medicilor romani care i-au salvat viata!

Published

on

Concertul de la București din 3 iunie va fi mai mult decât un eveniment muzical de excepție, va fi și un tribut adus medicilor români, a declarat Dan Negru, amfitrionul serii. Odată cu revenirea pe scenă a celebrului chitarist Al Di Meola, publicul va avea ocazia să se bucure de un regal muzical amplificat de emoția recunoștinței față de profesioniștii din sănătate care l-au salvat pe artist într-un moment critic.

Concertul de la București va fi și un tribut adus medicilor români. Să ne reamintim ca Al Di Meola a suferit un infarct în România, mediatizat pe toată planeta și profesionalismul medicilor români l-au adus din nou pe artist pe marile scene ale lumii, astfel ne vom bucura de un regal muzical pe 3 iunie la Sala Platului, unde voi avea placerea de a-l prezenta”, ne-a declarat in exclusivitate Dan Negru.

Al Di Meola a fost nevoit să întrerupă un concert la Arenele Romane după ce a suferit un infarct, fiind transportat de urgență la spitalul Bagdasar Arsen. Cu intervenția promptă a medicilor români, artistul a fost salvat printr-o intervenție chirurgicală impresionantă ce a inclus montarea a patru stenturi la inimă. Recuperat complet, Al Di Meola s-a întors pe scenă pentru a continua să încânte publicul cu talentul său unic.

Dan Negru a rememorat discuțiile avute cu artistul, acesta mărturisind că medicii români l-au readus la viață și i-au oferit o șansă nouă de a se bucura de muzică și de a împărtăși pasiunea sa cu publicul din întreaga lume.

Al Laurence Di Meola, născut pe 22 iulie 1954 în Jersey City, este recunoscut drept unul dintre cei mai mari chitariști de jazz și jazz-fusion ai timpurilor noastre. A debutat la Berklee College of Music din Boston și s-a alăturat trupei lui Chick Corea, Return to Forever, înainte de a începe o carieră solo de succes. Colaborările sale internaționale au adus laolaltă nume grele ale industriei muzicale, precum Luciano Pavarotti, Paco de Lucia, Santana sau John McLaughlin.

Apreciat pentru tehnica sa remarcabilă, Al Di Meola a revoluționat stilul interpretativ la chitară, integrând influențe latino-americane și spaniole într-un mod elegant și extrem de tehnic. Albumele sale, precum „Elegant Gipsy” sau „Splendido Hotel”, sunt considerate opere de artă muzicală ce demonstrează geniul său creativ și pasiunea sa pentru frumos.

Astfel, cel mai bun omagiu adus medicilor români care au salvat viața unui maestru al chitarei este prezența publicului la concertul de la Sala Palatului, unde Al Di Meola va încânta sufletele tuturor cu virtuozitatea sa unică. Să aplaudăm nu doar pentru muzică, ci și pentru eroii noștri din sistemul medical, care demonstrează mereu dedicație și profesionalism în fața provocărilor vieții.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Entertainment

Felicitări, Sofia Danciu! Mica artistă din Mangalia a obținut doua premii I la Festivalul Național de Muzică și Dans “Music & Dance Factory”

Published

on

La prima ediție a Festivalului Național de Muzică și Dans “Music & Dance Factory”, desfășurat la Buzău, sâmbătă, 13 aprilie 2024, Sofia Danciu, în vârstă de 8 ani, elevă la Școala Gimnazială Nr.3 din Mangalia, a impresionat publicul și juriul obținând locul întâi la două categorii.

Evenimentul, organizat de către Belle Arti Kids și VP Art Music & Food Srl în colaborare cu Consiliul Județean Buzău, a adus în fața reflectoarelor tinerii talentați din întreaga țară.

Sofia Danciu, sub îndrumarea experimentată a profesorului său de canto, domnul Traian Broască, a reușit să cucerească inimile audienței și ale juriului, obținând locul întâi atât la Sectiunea Interpretare Pop Românesc, cât și la Sectiunea Interpretare Muzica Madalinei Manole & Laura Stoica.

Performanța Sofiei nu este deloc una întâmplătoare. Cu un palmares de 10 trofee, ea demonstrează că vârsta nu este un obstacol pentru talentul adevărat și că visurile devin realitate atunci când sunt susținute de pasiune și muncă.

Felicitări, Sofia, pentru performanța extraordinară și pentru inspirația pe care o oferi tuturor celor care își urmăresc visurile cu inima deschisă și cu determinare.

Continue Reading

Muzica si filme

„DORINȚA”, CEL MAI NOU FILM ANIMAT DE COMEDIE DE LA WALT DISNEY ANIMATION STUDIOS ESTE DISPONIBIL PE DISNEY+

Published

on

Cât de puternică poate fi o dorință?

Este un lucru pe care telespectatorii îl pot afla vizionând filmul „Dorință”, disponibil acum pe Disney+. Animația produsă de studiourile Walt Disney este o comedie muzicală care invită publicul în Regatul magic Rosas unde Asha, o tânără visătoare și isteață, își pune o dorință atât de puternică, încât îi este îndeplinită de o forță cosmică, o mică minge de energie numită Stea. Asha împreună cu credinciosul ei tovarăș, iedul Valentino și Stea se confruntă cu cel mai periculos dușman al lor – conducătorul din Rosas, Regele Magnifiko. Vor reuși ei să salveze comunitatea și să demonstreze că atunci când voința unui om curajos se combină cu magia stelelor lucruri minunate se pot întâmpla?

Câștigătorul premiului Oscar, Chris Buck („Iceberg”, „Iceberg 2”) și Fawn Veerasunthorn („Raya and the Last Dragon”) sunt responsabili de regia acestui film plin de magie și aventuri.

Continue Reading

Muzica si filme

Lansarea filmului documentar „Ce-ai făcut la școală?” – O inițiativă semnificativă pentru Asociația GO-AHEAD

Published

on

Asociația GO-AHEAD își exprimă bucuria și recunoștința față de participanții și susținătorii săi după succesul extraordinar al evenimentului de lansare a filmului documentar „Ce-ai făcut la școală?”.

Lansarea filmului documentar „Ce-ai făcut la școală?”, în regia lui Tedy Necula, care a avut loc la Cineplexx Băneasa în data de 28 martie 2024, a fost un moment deosebit în istoria Asociației GO-AHEAD, marcând o nouă etapă în eforturile acestora de a promova educația incluzivă și nevoia de consiliere școlară în România.

Filmul documentar, realizat sub îndrumarea și coordonarea Asociației GO-AHEAD în cadrul proiectului „GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM!”, a captivat și inspirat audiența prin povestea curajoasă a tinerilor elevi din liceele tehnologice. Acești tineri talentați au fost aduși în prim-plan pentru a evidenția contribuția lor semnificativă în societate în calitate de profesioniști și membri activi ai comunității, dar și pentru a crește gradul de conștientizare al publicului cu privire la prejudecățile care le limitează opțiunile și potențialul.

Într-o eră în care meseriile practice și tehnice sunt din ce în ce mai necesare, filmul „Ce-ai făcut la școală?” subliniază importanța de a sprijini și de a încuraja acești tineri în dezvoltarea lor profesională și personală. Prin această inițiativă, dorim să schimbăm percepțiile și să privim dincolo de etichete, recunoscând și valorizând abilitățile unice pe care acești tineri le aduc în societate.

”„Ce-ai făcut la școală?” este un manifest pentru educație, pentru egalitate de șanse, pentru schimbare! Noi știm că schimbarea este un proces de lungă durată, că nu se va întâmpla peste noapte, dar suntem încrezători că mesajele din film vor ajunge la tinerii care au nevoie și că aceștia ne vor căuta, vor ajunge la companii care înțeleg că e timpul să se implice în număr cât mai mare și că susținerea trebuie să meargă și către echilibrarea emoțională a tânărului înainte de orice altceva.” – Alexandra Bălșeanu – Președinte Asociația GO-AHEAD

”Tot ce aș dori să rețină publicul…. să rețină că în jurul nostru sunt oameni. Nu sunt oameni absolvenți de real sau de tehnologic sau de nu știu ce licee spectaculoase. Sunt oameni pur și simplu. Când înveți un tânăr să evolueze, să se dezvolte personal, să comunice la nivelul în care am văzut foarte mulți dintre cei pe care i-am filmat, nu mai contează din ce liceu vin.” – Tedy Necula – Regizorul filmului

Evenimentul de lansare a filmului a fost precedat de Conferința Educațională „GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM”, în cadrul căreia speakerii și membrii panelurilor au discutat despre educație și sistemul educational, nevoia de consiliere școlară, rolul societății civile în susținerea și dezvoltarea acestor sisteme, precum și despre importanța urmăririi visurilor noastre. Line-up-ul a fost format din Alexandra Bălșeanu, președinte Asociația GO-AHEAD, Ionuț Sibian, director executiv FDSC, Daniela Vișoianu, consilier parlamentar și lector universitar, Marcel Bartic, profesor de istorie și gazdă Academia Europa FM, Cristian CHINA-BIRTA, Managing Partner Kooperativa 2.0 și Andreea Raicu, personalitate TV și lider mindfulness. De asemenea, elevii, profesorii, directorii și consilierii școlari și reprezentanții instituțiilor și ai mediului de afaceri invitați au avut oportunitatea să discute și să împărtășească idei despre importanța consilierii personale și profesionale în educație și carieră în cadrul unor paneluri dedicate, moderate de Georgiana Tănase, psihoterapeut, și Mădălina Samoilă, trainer public speaking.

Premiera filmului a fost onorată de prezența a peste 470 de participanți, inclusiv elevi, profesori, mentori, consilieri, autorități, parteneri, reprezentanți ai companiilor cu activitate în România, presă, donatori, voluntari și reprezentanți ai ONG-urilor. Atmosfera încărcată de emoție și entuziasm a demonstrat angajamentul comun față de cauza educației și incluziunii sociale.

Următorul pas în această călătorie este difuzarea filmului în întreaga țară prin intermediul Caravanei „GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM”, care va începe în luna aprilie și va continua în mai multe orașe din România.

”Mesajul de încurajare al filmului va fi dus mai departe prin intermediul Caravanei GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM, în luna aprilie, când echipa GO-AHEAD va merge în cinematografe și licee din țară, pentru a face proiecția filmului pentru elevi și profesori de gimnaziu și liceu. Caravana va ajunge în județele Bacău, Vaslui, Neamț, Suceava, Constanța, Dolj, Alba, Gorj, Harghita, Vâlcea, Cluj și Satu-Mare, iar documentarul poate fi pus la dispoziție oricărei unități școlare care doreste să îl preia pentru orele de dirigenție.” – Georgiana Tudora – Director Operațional – Asociația GO-AHEAD

Pentru mai multe informații despre filmul documentar „Ce-ai făcut la școală?” și proiectul „GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM!”, vă rugăm să accesați https://www.go-ahead.ro/ro/go-ahead-your-best-dream  .

Evenimentul de lansare a avut loc cu sprijinul sponsorilor: CARREFOUR ROMÂNIA, NEXT GENERATION BUSINESS, OLYMPUS, ROMPETROL, SIDEM și partenerilor media: Canal 33, Metropola TV, KANAL D2, Itsy Bitsy, RFI România, ENTR, EURONEWS, Revista CARIERE, WALL-STREET, HR Manager, Radio Impuls, IQads, Ziarul Metropolis, OK!Magazine, Radio România Actualități, Radio București FM, Radio România Cultural, KUDIKA, FEMEIA, ele.ro, Ultima Oră, clopoțel.ro, copilul.ro, 9vrempărinți, Fashion8, Iubim Brașovul, Garbo, PR wave, Sănătatea de azi, Ordinea Zilei, Ziarul Pozitiv, HAPP.RO, I love failure, KOOPERATIVA 2.0, clubantreprenor.ro, filmecărți.

Teaser-ul filmului documentar poate fi vizionat aici: https://www.youtube.com/watch?v=Z3VytjAyNjc.

Mai multe informatii despre proiectul GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM! sunt disponibile accesând https://www.go-ahead.ro/ro/go-ahead-your-best-dream.

Continue Reading

Trending


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home3/newsone/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:52 Stack trace: #0 /home3/newsone/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home3/newsone/...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home3/newsone/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 52