Connect with us

Sanatate

Angajații care fac sport mai des sunt mai fericiți, arată studiul 7card, realizat de IZI Data

Published

on

Un studiu 7card, realizat de agenția de cercetare IZI Data, a explorat felul în care angajații români percep wellbeingul. Conform cercetării, top trei indicatori de wellbeing sunt: sănătatea emoțională/mentală (71%), starea de sănătate fizică (65%) și sportul (63%). 

Deși înțeleg importanța acestor trei factori în asigurarea bunăstării generale, respondenții recunosc că mai au de lucrat la punerea în aplicare a strategiilor care să îi ducă acolo. Astfel, 47% dintre respondenți declară că au sănătate emoțională/mentală, 39% că se simt sănătoși fizic și 51% că practică sport. 

„Bunăstarea generală a angajaților este strâns corelată de performanța lor la locul de muncă. Un stil de viață echilibrat se traduce într-un angajat echilibrat, iar companiile au rolul de a-și susține echipele și de a le ajuta să-și atingă potențialul.  7card joacă un rol de partener strategic în acest proces, pentru că poate susține angajatorii cu programe corporative de wellbeing complete: acces la o serie de activități de relaxare, sport și resurse de învățare.” a declarat  Dan Moraru, Country Lead 7card by Gympass. 

9 din 10 angajați care fac sport sunt mai fericiți

Conform aceluiași studiu, scorul de fericire crește direct proporțional cu frecvența activității sportive, astfel 9 din 10 angajați care fac sport de minim 2-3 ori pe săptămână menționează sportul printre elementele de wellbeing prezente în viața lor. La polul opus, 6 din 10 angajați care nu fac nicio activitate fizică în prezent, se consideră nefericiți. 

De asemenea, nivelul de fericire este direct corelat cu wellbeing-ul. 7 din 10 angajați care fac sport de 2-3 ori pe săptămână, consideră că au un grad de wellbeing ridicat, tradus prin indicatorii: sănătate emoțională/mentală, sănătate fizică și sport. 

Starea de bine a angajaților: definiție versus realitate  

7 din 10 angajați definesc starea de bine în termeni de sănătate emoțională/mintală, însă doar 5 dintre ei afirmă că au sănătate emoțională/mintală. 

6 din 10 angajați definesc starea de bine ca: „mă simt sănătos”, „fac sport”, „mă simt bine fizic”, „mă simt iubită”. Totuși, conform studiului, 39% dintre respondenți declară că se simt sănătoși, iar 37% că se simt bine fizic. 

Cercetarea arată că beneficiarii programelor 7card au un nivel mai mare de dezvoltare personală și bunăstare financiară decât publicul general. 

7card sprijină companiile din România să ofere angajaților un program corporativ de wellbeing pentru angajații lor, care cuprinde acces la o serie de activități de sport și relaxare și resurse educaționale. 

Studiul intitulat „Raport de cercetare cantitativ: obiceiuri de selecție și utilizare a abonamentelor la sală” a fost realizat de agenția de cercetare IZI Data, pe un eșantion de 876 de respondenți, prin intermediul chestionarelor autoadministrate online, în rândul angajațior care frecventează sala de sport în prezent, sau care au intenția să reia antrenamentele și au fost la sală în trecut. Perioadă de colectare: 13-19 decembrie 2023. 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sanatate

Clinica BLESS, specializată în medicină materno-fetală își deschide porțile pentru viitoarele mămici!

Published

on

Clinica BLESS, centrul medical dedicat viitoarelor mame care își doresc o abordare multidisciplinară în ceea ce privește monitorizarea sarcinii și nașterea, anunță lansarea oficială, mizând pe resursa umană de excepție și anume echipa medicală cu supraspecializare internațională, la Londra. Condusă de Dr. Ana Maria Vayna, medic primar obstetrică-ginecologie, specialist medicină materno-fetală și terapie fetală, doctor în științe medicale, echipa medicală de la Clinica BLESS este pregătită pentru monitorizarea sarcinilor și supervizarea nașterii propriu-zise, inclusiv în cazul sarcinilor cu risc și orice tip de patologie complexă asociată sarcinii, conform standardelor internaționale în domeniu. Toate cadrele medicale din echipa BLESS au urmat programul de formare al Fundației de Medicină Fetală de la Londra, coordonat de către Profesorul Kypros Nicolaides, unul dintre pionierii medicinei materno-fetale la nivel mondial.

Parteneriatul permanent dintre Clinica Bless și Fundația de Medicină Fetală de la Londra are două ramificații. În primul rând, în virtutea acestei afilieri interaționale, cazurile cu o complexitate crescută sunt discutate și analizate împreună cu specialiștii fundației din Marea Britanie și Profesorul Nicolaides. Iar în al doilea rând, Clinica BLESS pregătește organizarea unor cursuri de formare pentru cadrele medicale, în colaborare cu fundația britanică.

Sloganul clinicii – Luptăm pentru viață înainte de viață – nu este întâmplător ales, ci vizează misiunea acestui centru medical, și anume : identificarea pracoce a riscurilor asociate sarcinii și intervenția profilactică sau terapeutică, precum și abordarea multidisciplinară pentru îmbunătățirea prognosticului de sarcină dusă la bun sfârșit și finalizată cu o naștere reușită. De altfel, prioritare pentru Clinica BLESS sunt morfologiile de sarcină, monitorizarea sarcinilor cu risc și identificarea cazurilor ce necesită chirurgie fetală sau terapie fetală, pentru soluționarea promptă a acestora.

” De peste 15 ani ajut mamele să ducă sarcina la bun sfârșit și să nască copii sănătoși.  Mentorul meu, profesorul Kypros Nicolaides, a revoluționat medicina materno-fetală și ne-a inspirat pe noi, cei care am lucrat împreună cu el, să luptăm cu toate mijloacele pentru viața viitorilor copii. Îmi doresc să fiu alături de viitoarele mame pe parcursul sarcinii, să le ajut în această călătorie unică, miraculoasă și extrem de provocatoare pentru fiecare femeie, prin dovezile științifice și metodele terapeutice pe care medicina materno-fetală ni le pune la dispoziție. Deși este o ramură relativ nouă a medicinei și a obstetricii, medicina materno-fetală a evoluat cu rapiditate ajutându-ne în prezent să luptăm pentru viață din momentul în care inima viitorului copil începe să bată, la aproximativ 20 de zile de la concepție. BLESS este o clinică așa cum am visat, în care urmărim fiecare sarcină conform unui program personalizat, interdisciplinar, cu grijă și atenție, bazându-ne pe standardele internaționale în domeniu.”, a punctat Dr. Ana Maria Vayna, medic primar obstetrică-ginecologie, specialist medicină materno-fetală și terapie fetală, doctor în științe medicale, Clinica BLESS.

Cu o investiție totală de 670.000 euro, Clinica BLESS asigură viitoarele mame că vor găsi atunci când pășesc în clinică nu doar o echipă medicală extrem de bine pregătită, caldă și empatică, ci și un spațiu primitor, cu cele mai noi dotări la capitolul echipamente medicale pentru investigații amănunțite de medicină materno-fetală. O treime din investiția inițială reprezentând-o aceste echipamente.

Continue Reading

Sanatate

Vedetele s-au bucurat de noile meniuri FITFOODWAY

Published

on

Ieri, a avut loc, în București, lansarea celor mai noi meniuri FITFOODWAY, eveniment la care au participat peste 60 de vedete, influenceri și jurnaliști. Aceștia s-au bucurat de preparatele gustoase și sănătoase, și au putut afla informații esențiale despre modul de gătire al alimentelor, precum și despre valorile nutriționale ale acestora, iar Victor Slav a moderat întreg evenimentul.

Printre vedetele care și-au bucurat papilele gustative în cadrul evenimentului se numără Anca Sînă Serea, Annes, Andra Iulia Stoicescu, Andrada Dan, Cristina Cioran, Iuliana Marciuc, Ionut Gheorghe, Maria Ghiță, Laura Fronoiu, Roxana Ghiorghian, Simona Bălănescu și Raluca Moianu.

FITFOODWAY a fost inaugurată acum 5 ani la Oradea, iar în acest moment este prezentă în 21 de orașe din țară cu mâncare sănătoasă, cu planuri nutriționale personalizate și cu peste 50.000 de clienți fericiți.

Concept nou de gătire fără prăjeli și grăsimi nesănătoase

Compania vine cu un concept nou de gătire, acesta constând într-un mod sănătos de preparare, fără prăjeli și grăsimi nesănătoase. În pregătirea meniurilor se folosesc doar ingrediente naturale, mereu proaspete și de cea mai bună calitate.

Meniurile sunt special gândite cu experți în domeniul nutriției și stilului de viață sănătos. Aici lucrează cei mai buni bucătari cu o vastă experiență în domeniu. FITFOODWAY pune la dispoziția clienților săi programe, produse și meniuri variate. Livrarea este gratuită, este de ajuns doar să fie indicată adresa de livrare. Astfel clienții nu doar savurează o mâncare sănătoasă și gustoasă, dar reușesc să și economisească bani și timp pentru gătit.

Fondatorul FITFOODWAY, Cristian Naca are o carieră de peste 15 ani în domeniul alimentației publice și a industriei HORECA. Cu studii în ingineria alimentației publice și o pasiune profundă pentru nutriție, a dezvoltat proiectul acesta cu scopul de a îmbina expertiza sa cu dorința de a oferi o alternativă sănătoasă și delicioasă în lumea aglomerată a alimentației rapide.

”La FITFOODWAY, credem cu tărie că mâncarea sănătoasă este o cheie esențială pentru un stil de viață fericit și echilibrat. Am creat un meniu plin de opțiuni gustoase, dar sănătoase, pentru a ajuta oamenii să își atingă obiectivele de sănătate și fitness. Fiecare preparat este gândit pentru a oferi energie, vitalitate și un zâmbet pe buze”, declară Cristian Naca – fondator FITFOODWAY.

 

Varietate de tipuri de programe nutriționale

La FitFoodWay există mai multe tipuri de programe nutriționale în funcție de necesitățile fiecăruia, printre acestea se numără: Slăbește sănătos, Menține-te Fit, Crește masa musculară, Business Lunch, Vegan Business Lunch, Intermittent Fasting, Low Carb Keto, Vegetarian + Pește, Vegan de post și Junior Fit.

Nutriționiști dedicați pentru planuri personalizate

Valeria Kiss, specialist în nutriție-dietetică, este expertul din cadrul companiei care gândește fiecare meniu din punct de vedere nutrițional, caloric, dar și ținând cont de specificul activităților fiecărei persoane cu care intră în contact, astfel încât rezultatele obținute să fie remarcabile.

Pe lângă planurile de bază pe care Valeria le gândește, ea oferă clienților și sesiuni online one-to-one, astfel încât să înțeleagă nevoile nutriționale ale fiecăruia și să le ofere cele mai bune opțiuni, să îi ajute pe aceștia să obțină rezultatele dorite.

”Misiunea mea la FITFOODWAY este să ajut oamenii să își atingă obiectivele de sănătate prin intermediul alimentației. De-a lungul timpul am studiat nutrienții, alimentația și modul în care acestea afectează sănătatea și îmi asum responsabilitatea de a ghida oamenii către alegeri alimentare mai sănătoase și un stil de viață echilibrat”, spune Valeria Kiss – nutriționist & dietetician FITFOODWAY.

În cadrul companiei oferă servicii personalizate pentru a ajuta clienții să își atingă obiectivele de sănătate, inclusiv:

 • Evaluarea stării de sănătate: Analize detaliate ale sănătății, luând în considerare factori precum vârsta, sexul, nivelul de activitate fizică, condițiile medicale preexistente și obiceiurile alimentare.
 • Dezvoltarea planurilor alimentare pe programul de meniuri personalizate adaptate pentru a oferi ajutor în îndeplinirea nevoilor specifice. Acestea pot viza obiective precum pierderea sau menținerea greutății, gestionarea bolilor cronice sau îmbunătățirea performanței sportive.
 • Educație nutrițională: învăță clienții cum să facă alegeri alimentare sănătoase și să se mențină pe drumul bun.
 • Monitorizarea progresului: Pe măsură ce clienții urmează planurile nutriționale, le monitorizează progresul și le ajustează recomandările pentru a se potrivi schimbărilor în starea lor de sănătate sau în obiectivele personale.
 • Învățare continuă: Domeniul nutriției evoluează constant și trebuie să rămână mereu la curent cu cercetările și descoperirile recente pentru a oferi cele mai bune sfaturi și tratamente posibile.

Pentru mai multe informații despre planurile nutriționale puteți accesa fitfoodway.ro.

 

 

Continue Reading

Sanatate

Mărire de sâni cu proteze mamare

Published

on

Simboluri ale feminităţii încă din cele mai vechi timpuri, forma şi aspectul general al sânilor au reprezentat dintotdeauna una dintre cele mai pregnante preocupări asupra imaginii proprii a fiecărei femei. În realizarea imaginii armonioase a trunchiului feminin nu doar forma, mărimea şi simetria sânilor au un rol covârşitor, dar şi raportul acestora cu aspectul şi dimensiunile trunchiului, precum şi ale corpului, în general.

Diversele tipuri de chirurgie estetică a sânului – de mărire (augmentarea mamară), de micşorare (mamoplastia de reducere) sau de repoziţionare în poziţia lor normală, anatomică (mastopexia), au rolul de a armoniza relaţia dintre mărimea şi poziţia sânilor faţă de dimensiunile (verticală, transversală şi anteroposterioară) toracelui şi a trunchiului.

Deşi o formă ideală a sânilor este dificil de obţinut, totuşi, prin aprecierea corectă a mărimii, formei, poziţiei şi proiecţiei sânilor se pot obţine rezultate spectaculoase, care să îndeplinească aşteptările fiecărei femei. Realizarea unui contur al bustului cât mai aproape de dorinţele pacientei, dar cu un aspect cât mai natural, va duce la o creştere remarcabilă a încrederii în sine, prin ameliorarea spectaculoasă a imaginii şi stimei de sine. Rezultatul natural al acestui fapt va fi o creştere a performanţelor socio-profesionale şi personale ale pacientei. Acest lucru a fost demonstrat ştiinţific prin studii realizate în universităţi din Statele Unite şi din Europa de Vest pe loturi impresionante de participante.

Augmentarea mamară cu proteze de silicon (mărire de sâni cu proteze mamare) reprezintă o metodă chirurgicală de mărire a sânilor rapidă (efectul este imediat vizibil) şi definitivă. Odată cu mărirea de ansamblu a sânilor se poate realiza (după caz) şi simetrizarea sânilor (majoritatea femeilor prezintă o asimetrie de volum), precum şi ameliorarea poziţiei sânilor (în anumite situaţii, sânii nu au o poziţie ideală în raport cu elementele anatomice ale toracelui, situaţie care poate fi ameliorată cu ajutorul protezelor mamare).

Odată cu augmentarea mamară se poate realiza şi mastopexia, tehnica chirurgicală ce presupune repoziţionarea sânului excesiv de lăsat în poziţia sa anatomică normală.

Tehnica de augmentare mamară se adresează oricărei femei care îşi doreşte un aspect mai voluminos al sânului, dar cu respectarea anumitor condiţii:

 • Pacientei trebuie să i se fi încheiat procesul de creştere a sânilor (după vârsta de 18-20 de ani);
 • Excepţie de la această regulă fac persoanele care au amastie congenitală sau chirurgicală ori asimetrie mamară congenitală/ chirurgicală severă (mai mult decât un număr);
 • Persoanele trebuie să aibă o stare de sănătate bună, care să le permită o intervenţie chirurgicală;
 • Paciente cu aşteptări realiste;
 • Persoane fără afecţiuni psihice documentate (diagnosticate).

Înaintea intervenţiei chirurgicale sunt esenţiale consultul chirurgical şi cel preanestezic. În cadrul consultului chirurgical se vor evidenţia deficienţele de volum, formă, poziţie, simetrie ale sânilor şi se va stabili de comun acord medic-pacientă forma şi mărimea protezelor care se vor folosi. Atât forma, cât şi mărimea protezelor folosite sunt importante în obţinerea unui volum optim al sânului, similar rezultatului scontat, dar şi în corectarea deficienţelor de poziţie şi simetrie.

În cadrul consultului preanestezic se va discuta istoricul medical al pacientei, pentru stabilirea tuturor factorilor de risc pentru intervenţie.

La finalul primului consult, se vor stabili analizele de laborator care sunt necesare pentru intervenţie. În general, sunt analize standard pentru intervenţia de mamoplastie, dar particularizate pentru fiecare pacientă, în funcţie de istoricul său medical.

Atenţie! Existenţa unei anumite afecţiuni, tratată corect şi deplin controlată, nu reprezintă o contraindicaţie pentru intervenţia chirurgicală. În afară de analizele uzuale de laborator se va solicita şi o ecografie mamară, la nevoie şi o mamografie, pentru diagnosticarea şi supravegherea ulterioară a oricărei afecţiuni a glandei mamare.
După stabilirea cu certitudine a detaliilor legate de forma şi mărimea protezei, pacienta va primi indicaţiile de urmat înainte de intervenţia chirurgicală, precum şi în primele zile postoperator şi se va stabili data intervenţiei.

Intervenţia chirurgicală se realizează în condiţii de anestezie generală.

Protezele, rotunde sau anatomice, se vor introduce într-un buzunar realizat fie sub muşchiul mare pectoral (plan submuscular), fie sub fascia muşchiului mare pectoral, dar deasupra muşchiului (plan subfacial) sau deasupra fasciei muşchiului şi sub glanda mamară (plan subglandular). Poziţionarea protezei este, în general, apreciată de către medic şi depinde de grosimea ţesutului adipos şi glandular (la persoanele slabe este de preferat poziţionarea submusculară, pentru a se evita aspectul inestetic format prin evidenţierea protezei prin pielea prea subţire). Incizia (tăietura) se poate realiza în şanţul submamar, periareolar sau axilar. Incizia submamară este cea mai des folosită, deoarece este cel mai frecvent solicitată de către paciente.

După poziţionarea protezelor în poziţia dorită se realizează închiderea în mai multe straturi a „buzunarului” protezei. De cele mai multe ori, se folosesc fire resorbabile, care nu necesită a fi scoase, cu condiţia ca pacienta să nu prezinte alergii la materialele de sutură.

Imediat postoperator pot fi resimţite dureri şi dificultăţi de respiraţie, care sunt ameliorate semnificativ de medicaţie antalgică (împotriva durerii), antiinflamatorie şi miorelaxantă. Senzaţia dureroasă dispare complet până în ziua a 5-a postoperator, iar cea de respiraţie îngreunată la 14 zile de la operaţie. Până la o perioadă de două luni sunt de evitat ridicările bruşte ale mâinilor şi eforturile fizice excesive.

Complicaţiile augmentării mamare pot fi:

 • Complicaţii legate de anestezia generală. Acestea sunt în majoritatea cazurilor perfect evitate prin respectarea cu stricteţe a indicaţiilor preoperatorii.
 • Formarea de hematoame sau seroame – pot fi prevenite printr-o tehnică chirurgicală corectă. Odată formate, pot fi tratate prin simpla aspiraţie.
 • Apariţia unei infecţii – se poate datora existenţei unei infecţii cunoscute / necunoscute la nivelul organismului. Se poate preveni prin medicaţia antibiotică pre şi postoperatorie.
 • Desfacerea suturilor „buzunarului” – este o complicaţie foarte rară. Poate fi cauzată de prezenţa unui hematom / serom nedrenat.
 • Formarea unei cicatrici inestetice – este cel mai frecvent cauzată de unele defecte de cicatrizare prin formarea în exces de ţesut fibros. Se poate corecta prin tratament local nechirurgical, iar la nevoie, prin revizia chirurgicală a cicatricii.
 • Obţinerea unui rezultat nemulţumitor din punctul de vedere al pacientei – este determinat de colaborarea deficitară medic-pacientă în ceea ce priveşte alegerea formei şi mărimii protezei. Se poate corecta prin simpla înlocuire a protezei.
 • Spargerea protezei – deşi rară, acestă complicaţie apare în urma deteriorării protezei. Folosirea unor proteze certificate de CE garantează schimbarea gratuită a acesteia în cazul unei astfel de complicaţii.
 • Formarea unei capsule fibroase, evidente, prin piele, în jurul protezei. Poate apărea între 3 luni şi câţiva ani de la introducerea protezelor şi poate fi corectată prin secţionarea capsulei.
 • Deplasarea protezei din poziţia iniţială – apare din cauza nerespectării indicaţiei de a evita efortul fizic excesiv, precum şi a traumatismelor la nivelul membrelor superioare şi a toracelui, timp de două luni de la intervenţie.

De precizat că majoritatea protezelor sunt garantate între 10 şi 20 de ani, în funcţie de producător. Fiecare pacientă va primi un certificat al protezei, pe care va trebui să-l păstreze pe toată perioada cât va menţine protezele. În certificat va fi menţionat tipul de proteză, codul acestora, precum şi date legate de intervenţia chirurgicală. Orice reintervenţie se va realiza numai după prezentarea „carnetului protezei”.

Rezultatele sunt vizibile imediat după introducerea protezei, oferind pacientei o stare de satisfacţie şi confort psihic.

În cazul în care survine o sarcină, este posibil ca după încetarea perioadei de alăptare să aibă loc lăsarea sânilor, situaţie în care este necesară fie înlocuirea protezei, fie mastopexia. De menţionat că funcţia glandei mamare este complet posibilă în prezenţa protezei mamare.

Creşterea, precum şi scăderea în greutate pot, de asemenea, determina modificări de formă ale sânilor, chiar în situaţia augmentării cu proteze mamare.

Deşi implică folosirea unei proteze siliconice, augmentarea mamară este considerată o metodă sigură, rapidă şi eficientă care permite ameliorarea spectaculoasă a imaginii corporale. Acesta oferă satisfacţii deosebite fiecărei paciente, care vor transpare în viaţa de zi cu zi a acesteia.

Pentru mai multe informații, vizitați site-ul oficial al clinicii www.susanuclinic.ro.

Continue Reading

Trending


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home3/newsone/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:52 Stack trace: #0 /home3/newsone/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home3/newsone/...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home3/newsone/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 52