Connect with us

Lifestyle

(P) Rosé Verité – alegerea perfectă pentru a topi inimile de Ziua Îndrăgostiților!

Published

on

În luna celebrării iubirii, Beciul Domnesc Compania vă invită să sărbătoriți cu Rosé Verité, un vin care îmbină măiestria vinificației cu pasiunea pentru momentele unice. În astfel de contexte romantice, vinul Rosé Verité se afirmă ca fiind alegerea perfectă pentru a transforma această zi într-o experiență de neuitat. Rosé Verité este o expresie a rafinamentului și a subtilității, asemenea nuanțelor delicate ale unui trandafir. Alegerea lui de Ziua Îndrăgostiților aduce un omagiu simbolului iubirii, iar gustul său vibrant și proaspăt devine o metaforă pentru prospețimea sentimentelor dintre cei îndrăgostiți.

Rosé Verité se remarcă prin notele sale olfactive de afine, fragi și coacăze roșii, care preced un gust proaspăt și rotund, caracterizat de o aciditate echilibrată și un postgust persistent. Versatilitatea sa gastronomică permite asocieri culinare variate, de la brânzeturi, paste și risotto, la preparate din fructe de mare, pește și carne, fie că este vorba de rețete românești, mediteraneene sau orientale. Valențele culinare diverse subliniază versatilitatea vinului și capacitatea sa de a completa o gamă largă de mese, de la cele ușoare la cele mai condimentate, oferind o experiență gastronomică îmbogățită.

Sortimentul Rosé Verité de la Beciul Domnesc include o selecție variată de vinuri, adaptată pentru a satisface diferite gusturi și preferințe. Alege sortimentul de rosé care te definește și spune cel mai bine și autentic povestea ta de iubire:

Rosé Verité CABERNET SAUVIGNON SEC spune povestea Soarelui. Poți petrece în tihnă un moment de respiro, presărat cu note intense și revigorante de afine, fragi și coacăze roșii.

Rosé Verité CABERNET SAUVIGNON DEMISEC îți amintește de zilele de vară. Bucură-te de versatilitatea și prospețimea notelor fructate de căpșune și cireșe!

Rosé Verité BUSUIOACĂ DE BOHOTIN  simte vibrația zilelor însorite. Savurează-i notele aromatice de dulceață de trandafiri și busuioc, completate de note dulci de miere și de cele citrice, de pomelo roz.

Rosé Verité de la Beciul Domnesc este ingredientul esențial pentru celebrarea dragostei, fie într-un cadru intim sau o cină festivă. Acest vin îmbogățește momentele speciale, oferind o experiență olfactivă și gustativă remarcabilă, care echilibrează subtilitatea cu pasiunea. O veritabilă declarație de iubire, Rosé Verité invită la deconectare și intimitate, iar alegerea sa pentru Ziua Îndrăgostiților reprezintă o promisiune de momente memorabile, transformând orice celebrare într-un act de apreciere profundă și emoționantă.

Vă invităm să descoperiți povestea soarelui în fiecare pahar de Rosé Verité, să vă bucurați de momente de respiro și să sărbătoriți dragostea cu vinuri pasionale, intense și revigorante. Bucurați-vă de soare de la răsărit până la apus, cu un vin care aduce căldura și pasiunea în inimile îndrăgostiților.

Pentru detalii specifice despre sortimentele disponibile, inclusiv descrieri și recomandări de asocieri culinare, pagina Beciul Domnesc este o resursă valoroasă pentru cele mai actualizate informații și opțiuni de cumpărături.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sanatate

Clinica BLESS, specializată în medicină materno-fetală își deschide porțile pentru viitoarele mămici!

Published

on

Clinica BLESS, centrul medical dedicat viitoarelor mame care își doresc o abordare multidisciplinară în ceea ce privește monitorizarea sarcinii și nașterea, anunță lansarea oficială, mizând pe resursa umană de excepție și anume echipa medicală cu supraspecializare internațională, la Londra. Condusă de Dr. Ana Maria Vayna, medic primar obstetrică-ginecologie, specialist medicină materno-fetală și terapie fetală, doctor în științe medicale, echipa medicală de la Clinica BLESS este pregătită pentru monitorizarea sarcinilor și supervizarea nașterii propriu-zise, inclusiv în cazul sarcinilor cu risc și orice tip de patologie complexă asociată sarcinii, conform standardelor internaționale în domeniu. Toate cadrele medicale din echipa BLESS au urmat programul de formare al Fundației de Medicină Fetală de la Londra, coordonat de către Profesorul Kypros Nicolaides, unul dintre pionierii medicinei materno-fetale la nivel mondial.

Parteneriatul permanent dintre Clinica Bless și Fundația de Medicină Fetală de la Londra are două ramificații. În primul rând, în virtutea acestei afilieri interaționale, cazurile cu o complexitate crescută sunt discutate și analizate împreună cu specialiștii fundației din Marea Britanie și Profesorul Nicolaides. Iar în al doilea rând, Clinica BLESS pregătește organizarea unor cursuri de formare pentru cadrele medicale, în colaborare cu fundația britanică.

Sloganul clinicii – Luptăm pentru viață înainte de viață – nu este întâmplător ales, ci vizează misiunea acestui centru medical, și anume : identificarea pracoce a riscurilor asociate sarcinii și intervenția profilactică sau terapeutică, precum și abordarea multidisciplinară pentru îmbunătățirea prognosticului de sarcină dusă la bun sfârșit și finalizată cu o naștere reușită. De altfel, prioritare pentru Clinica BLESS sunt morfologiile de sarcină, monitorizarea sarcinilor cu risc și identificarea cazurilor ce necesită chirurgie fetală sau terapie fetală, pentru soluționarea promptă a acestora.

” De peste 15 ani ajut mamele să ducă sarcina la bun sfârșit și să nască copii sănătoși.  Mentorul meu, profesorul Kypros Nicolaides, a revoluționat medicina materno-fetală și ne-a inspirat pe noi, cei care am lucrat împreună cu el, să luptăm cu toate mijloacele pentru viața viitorilor copii. Îmi doresc să fiu alături de viitoarele mame pe parcursul sarcinii, să le ajut în această călătorie unică, miraculoasă și extrem de provocatoare pentru fiecare femeie, prin dovezile științifice și metodele terapeutice pe care medicina materno-fetală ni le pune la dispoziție. Deși este o ramură relativ nouă a medicinei și a obstetricii, medicina materno-fetală a evoluat cu rapiditate ajutându-ne în prezent să luptăm pentru viață din momentul în care inima viitorului copil începe să bată, la aproximativ 20 de zile de la concepție. BLESS este o clinică așa cum am visat, în care urmărim fiecare sarcină conform unui program personalizat, interdisciplinar, cu grijă și atenție, bazându-ne pe standardele internaționale în domeniu.”, a punctat Dr. Ana Maria Vayna, medic primar obstetrică-ginecologie, specialist medicină materno-fetală și terapie fetală, doctor în științe medicale, Clinica BLESS.

Cu o investiție totală de 670.000 euro, Clinica BLESS asigură viitoarele mame că vor găsi atunci când pășesc în clinică nu doar o echipă medicală extrem de bine pregătită, caldă și empatică, ci și un spațiu primitor, cu cele mai noi dotări la capitolul echipamente medicale pentru investigații amănunțite de medicină materno-fetală. O treime din investiția inițială reprezentând-o aceste echipamente.

Continue Reading

Casa si gradina

Beneficiile și utilizările surprinzătoare ale trandafirilor

Published

on

Florile de trandafir au fost venerate de-a lungul veacurilor nu doar datorită frumuseții lor divine și aromei îmbătătoare, ci și datorită numeroaselor beneficii. Trandafirul este un element de bază în numeroase produse de îngrijire a pielii și produse topice.  Trandafirii au fost, de asemenea, utilizați în mod regulat în diferite bucătării din întreaga lume pentru a adăuga aromă și un gust deosebit mâncărurilor.

Cultivat pentru prima dată în grădinile persane, folosit pentru gătit de incași și venerat de egipteni, trandafirul posedă o frumusețe și un simbolism străvechi. Grecii și romanii credeau că trandafirii simbolizează Afrodita și Venus, zeițele iubirii; uleiul aromat de trandafiri a fost folosit pentru a unge monarhii britanici la încoronarea lor, iar rozariul catolic a fost numit după măceșele folosite cândva pentru a număra rugăciunile. Încă din secolul al XVII-lea, stiința medicală modernă a recunoscut nenumăratele beneficii ale trandafirilor pentru sănătate. Toate formele de trandafir, inclusiv petalele, apa de trandafiri, uleiul esențial și măceșele, s-au dovedit a avea efecte benefice asupra minții, corpului și spiritului.

Specialiștii în trandafiri de la Famous Roses Magyarország dezvăluie câteva dintre beneficiile majore ale trandafirilor, dar și cele mai frecvente utilizări.

„Trandafirii au o istorie bogată și fascinantă și au fost valorificați de-a lungul timpului într-o varietate de moduri, de la parfumuri și medicină, la preparate culinare și cosmetice. Folosirea lor în casă nu se limitează doar la a-i face să arate frumos într-o vază. Petalele pot fi consumate, iar apa de trandafiri, care este produsă prin scufundarea florilor în apă, este frecvent încorporată în gemuri și jeleuri și folosită ca aromă în bucătăria chineză și indiană. Fructul asemănător fructelor de pădure cunoscut sub numele de măceșe este, de asemenea, produs de trandafiri. Fructul poate fi negru, violet închis, portocaliu sau roșu. Măceșele sunt bogate în vitamina C și pot fi uscate pentru a face un ceai hidratant sau pot fi adăugate la cocktailuri. Uleiul de trandafiri a fost mult timp o componentă crucială în afacerile parfumurilor. În procesul de extracție pentru un gram de ulei, se folosesc minimum 2.000 de trandafiri. Floarea de trandafir este extrem de versatilă, are foarte multe beneficii și o mulțime de utilizări în viața de zi cu zi. Iată câteva dintre beneficiile și utilizările surprinzătoare ale acesteia!.”

Frumusețe

Trandafirul este o sursă excelentă de vitamine (A, C și E), minerale și antioxidanți. Extractele de trandafir sunt utilizate în produse antiseptice și antioxidante, iar uleiul de măceș este folosit în unguente și medicamente pentru probleme legate de piele și păr. Apa de trandafiri este unul dintre cele mai populare tonere pentru piele. Uleiul de trandafir și extractele din petale sunt ingrediente populare în produsele cosmetice și de îngrijire a pielii datorită proprietăților lor hidratante, regenerative și anti îmbătrânire. Ele sunt utilizate în creme hidratante, serumuri, loțiuni și măști pentru a îmbunătăți textura și aspectul pielii, conferindu-i strălucire și catifelare. Procesarea absolută prin care se prelucrează floarea cu solvent, poate produce și ulei de trandafiri, necesită mult mai puțini trandafiri și costă mai puțin. Însă, uleiul esențial pur de trandafir este foarte prețios și destul de rar. Pentru a produce doar un gram de ulei de trandafir adevărat „otto”, sunt necesare 60.000 de flori. Otto este procesul de distilare cu abur a petalelor măcinate. Pentru a obține cel mai mare beneficiu terapeutic, alegeți forma otto. Puteți găsi acest nectar parfumat infuzat în parfumuri și loțiuni sau folosit în stare pură pentru aromoterapie, eficientă pentru anxietate și depresie.

În Orientul Mijlociu și Europa, apa de trandafiri adaugă de obicei aroma dulciurilor. Cu toate acestea, proprietățile sale astringente și tonifiante o fac să fie atât un răsfăț pentru piele, cât și pentru papilele gustative. Apa de trandafiri poate reduce roșeața calmând capilarele mărite aflate la suprafața pielii, curăță în siguranță și împrospătează delicat pielea uscată și sensibilă. Calitatea antiseptică a apei de trandafiri poate lupta împotriva infecțiilor ușoare ale ochilor atunci când este utilizată pentru curăța ochii.

Medicină

Încă din antichitate, trandafirii au fost utilizați în medicina tradițională pentru proprietățile lor vindecătoare. Infuziile și decocturile din petale de trandafir sunt cunoscute pentru efectele lor calmante și antiinflamatorii, fiind folosite pentru a trata afecțiuni precum anxietatea, stresul și inflamațiile. Vitaminele și antioxidanții se găsesc din abundență în ceaiul de trandafiri. În plus, nu are calorii, cofeină sau zahăr și conține vitamina E și vitamina C, două dintre cele mai bune vitamine pentru susținerea pielii sănătoase, în special atunci când sunt combinate.

În medicina tradițională chineză, ceaiul din petale de trandafir se folosește pe scară pentru a controla qi-ul sau forța vitală. Deși cantități considerabile de petale de trandafir sunt procesate în ulei și apă, petalele lăsate să se usuce pot fi zdrobite și preparate că ceai. Ceaiul din petale de trandafir poate calma durerile ușoare de gât și deschide tuburile bronșice blocate, făcându-l deosebit de util pentru tratarea răcelilor și gripei. Poate produce efecte de răcire asupra corpului și poate reduce febra, împreună cu erupțiile cutanate asociate. Ca diuretic ușor, ceaiul din petale de trandafir este adesea recomandat în restabilirea echilibrului intestinal, fiind considerat un tonic digestiv, dar și ca un posibil tratament pentru oboseală, insomnii, depresie, simptome de menopauză și crampe menstruale, etc.

Gastronomie

Petalele de trandafir sunt folosite și în bucătărie pentru a adăuga unicitate și o notă florală subtilă preparatelor. Ele pot fi folosite pentru a aromatiza diverse deserturi, băuturi și mâncăruri, precum gemuri, siropuri și salate. Unul dintre elementele cheie în bucătăriile asiatice, în special în preparatele indiene și mughlai, este apa de trandafiri. Deserturile includ adesea petale de trandafiri, iar diverse feluri de mâncare din Orientul Mijlociu folosesc adesea apă de trandafiri sau parfum. În Franța se folosesc petale de trandafiri pentru a face sirop de trandafiri.

Plante ornamentale

Cei mai mulți trandafiri ornamentali nu sunt plante pure. Majoritatea acestor trandafiri sunt hibrizi crescuți inițial pentru parfumul și frumusețea lor. Cultivarea trandafirilor ornamentali nu este o practică nouă. Acest lucru se întâmplă de milenii, primele culturi fiind înregistrate în jurul anului 500 î.Hr. în China, Persia și țările mediteraneene. La începutul secolului al XIX-lea, impărăteasa Josephine a Franței a fost o mare susținătoare a creșterii trandafirilor, și-a realizat o grădina imensă care există și astăzi, în Malmaison.

Trandafirii sunt flori foarte populare și foarte frumoase. Din aceste motive sunt peste tot. Deși pot fi folosite ca și cadouri pentru diverse ocazii, sunt grozavi și pentru alte utilizări. Frumusețea unică le face flori excelente pentru a fi tăiate, dar și plante ornamentale. Trandafirii produc un ulei senzațional pentru producerea de parfumuri. Medicina și ale gastronomia beneficiază și aceste flori minunate. Cu peste 13.000 de specii cunoscute, nu este surprinzător faptul că aceste flori sunt atât de utile. În mod similar, atunci când vine vorba de a oferi flori, majoritatea oamenilor aleg trandafiri sau cel puțin includ câteva fire în buchetul de flori sau aranjamente florale pentru cadou. Același lucru se întâmplă și când vine vorba despre înfrumusețarea caselor și grădinilor. Trandafirul este cea mai bună alegere indiferent de spațiul pe care îl avem la dispoziție. Credem că trandafirul merită să fie cu adevărat rege în lumea florilor!.”

Trandafirii sunt una dintre cele mai frumoase flori și, având în vedere gama largă de beneficii și utilizări, sunt cu adevărat flori versatile. Fie că sunt folosiți în parfumuri, medicină, bucătărie sau cosmetice, trandafirii rămân un simbol al eleganței și rafinamentului, aducând bucurie și frumusețe în viața cotidiană.

Despre Famous Roses

Dacă vă doriți un trandafir unic în ghiveci sau în gradină, intrați în lumea magică a trandafirilor pe  https://famousroses.hu . Aveți de ales dintre cele peste 100 de soiuri de trandafiri medaliați și celebri în întreaga lume! La Famous Roses Magyarország găsiți trandafirii de care aveți nevoie pentru a vă transforma casa și gradina în galerii de arta. De la trandafiri cățărători și parfumați până la trandafiri de dulceață, de la cei mai mari creatori ai lumii. Medaliați, celebri și cu garanție pentru prindere, soi și culoare, Famous Roses Magyarország vă oferă cei mai calitativi și rezistenți butași de trandafiri de pe piață. Acești trandafiri de colecție, adevărate opere de artă pentru totdeauna, sunt cele mai inspirate cadouri cu flori care rezistă an de an.

 

 

Continue Reading

Lifestyle

The Odyssey – un concept de travel premium ce îmbină gastronomia cu navigația în cele mai fascinante părți ale lumii

Published

on

FINEWISE, agenția de marketing și comunicare specializată pe segmentul de produse și servicii premium, anunță lansarea The Odyssey, un concept de travel & leisure exclusiv ce îmbină navigația, arta culinară și descoperirea culturilor locale, într-o serie de experiențe memorabile, ce se vor desfășura în Europa, oriunde există ape navigabile, gastronomie fină și locuri superbe ce merită explorate.

Prima destinație The Odyssey este Grecia. Conceptul le propune turiștilor explorarea memorabilă a Atenei și a Insulelor Saronice, într-o călătorie în care catamaranele vor pleca din portul Atena și vor opri, pe rând, în Hydra, Poros, Aegina. Aici, cei prezenți vor avea ocazia să descopere spiritul și produsele locale.

Fiecare eveniment The Odyssey va beneficia de implicarea unui chef premiat, care va curatoria elemente de gastronomie fină, locală. Prima călătorie îl va avea alături pe Chef Bogdan Alexandrescu, cunoscut drept Chef Dexter, cel care va coordona partea culinară a experienței grecești. Chef Dexter este câștigătorul distincției Best Hotel Chef România 2023, un profesionist talentat, apreciat pe scena gastronomică locală și internațională.

Chef Dexter va delecta oaspeții cu preparate rafinate și va selecta cele mai interesante elemente de pe insulele din tur. Călătorii vor avea ocazia să se bucure de unicitatea Greciei, descoperind experiențe autentice și trăind clipe memorabile. De la selectarea peștelui direct de la pescari într-o piață locală pitorească, la prânzuri în aer liber pe catamarane, fiecare moment devine o incursiune în inima culturii grecești. Cina pe plaja din Poros sub cerul înstelat, înconjurată de peisaje de neuitat, oferă o experiență culinară deosebită. Călătorii se vor bucura de celebrarea bogăției insulei Aegina cu degustări specială de fistic și vinuri locale, explorând aromele unice ale acestei regiuni. Fiecare zi va fi presărată cu surprize neașteptate, adăugând un plus de magie și profunzime călătoriei prin cultura Greciei.

Momentul apogeului în această călătorie culturală și culinară este o cină spectaculoasă, la patru mâini, organizată într-un restaurant grecesc renumit. Aici, participanții vor avea privilegiul de a experimenta rafinamentul și sofisticarea preparatelor mediteraneene locale, pregătite din cele mai proaspete ingrediente, rezultat al colaborării atent gestionate a chefului roman cu cheful rezident al restaurantului. Astfel, în spiritul grecesc, The Odyssey devine o întâlnire a doi titani ai gastronomiei, o odă, în sine, adusă călătoriei profesionale și culinare a fiecărui chef. Din întâlnirea acestor două lumi, va rezulta o experiență unică, memorabilă.

“Sunt fericit să mă alătur acestui proiect, să mă bucur la maximum de produsele locale grecești și să gătesc alături de un chef pe care îl admir și respect. Este întotdeauna o plăcere să creezi experiențe diferite pentru cei care apreciază gastronomia și care îmi permit să îi conduc în călătorii culinare memorabile.”, a declarat chef Dexter.

The Odyssey este o călătorie a legendelor, în care noi, fondatorii, ne implicăm cu sufletul deschis, pentru a curatoria elementele remarcabile ale unor culturi vibrante. Inspirată de Odiseea și de geniul literar al lui Nikos Kazantzakis, prima experiența își propune să ilustreze pasiunea noastră pentru artă, bucătăria și apele azurii liniștite ale Greciei. Suntem fericiți să lansăm acest proiect și știm, încă de pe acum, că el reprezintă doar primul dintr-o serie amplă, în care vom descoperi apele și cultura Europei.”, a declarat Marilena Istrătescu, fondatoarea FINEWISE Agency și The Odyssey.

The Odyssey este un proiect realizat în colaborare cu Pikasea, agenția românească specializată în organizarea de experiențe pe ambarcațiuni de diferite mărimi, în mările și oceanele lumii.

“Vacanțele pe apă sunt total diferite de ceea ce turiștii experimentează în destinațiile convenționale, în care se cazează la hotel. În primul rând, întreaga experiență este învăluită într-un context de sărbătoare și entuziasm, pentru că fiecare moment, de la plecare, la întoarcere, reprezintă o oportunitate de descoperire de noi locuri, insule și golfuri cu priveliști superbe. Sunt întotdeauna entuziasmat să observ călători care ni se alătură pentru prima dată și care sunt fascinați de felul în care își pot personaliza experiența și de cât de profund și diferit ajung să cunoască destinațiile propuse. Prima ediție The Odyssey va fi, cu siguranță, o revelație pentru cei prezenți, pentru că va oferi o oportunitate memorabilă, în care libertatea, distracția și siguranță se contopesc.”, a declarat Marius Clain, fondator Pikasea.

Prețul expediției The Odyssey începe de la 1990 Euro / persoană și include întreaga experiență – acomodarea și călătoria pe catamaran, meniurile de mâncare și băuturi de pe ambarcațiuni și de pe insulele vizitate curatoriate de chef Bogdan Alexandrescu și nu în ultimul rând, cina la patru mâini, organizată în restaurantul din Atena. Cei interesați pot opta pentru una dintre cele două perioade, 25 – 29 mai sau 29 mai – 1 iunie.

Continue Reading

Trending


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home3/newsone/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:52 Stack trace: #0 /home3/newsone/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home3/newsone/...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home3/newsone/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 52