Connect with us

Evenimente

Sciccheria Rosetti, restaurantul care îl are coproprietar pe Virgil Ianțu, se deschide în București

Published

on

Sciccheria Ristorante Italiano anunță extinderea în București, prin deschiderea celui de-al doilea restaurant, Sciccheria Rosetti, în centrul orașului, pe strada Tudor Arghezi nr. 4. În cadrul acestui proiect, acționarilor Claudia și Luca Militello și Andrei Iosif, li se alătură și prezentatorul de televiziune Virgil Ianțu, care își îndeplinește, astfel, visul de a intra în industria de HoReCa. 

“Legătura mea cu Sciccheria este una foarte simplă și concretă. După multe experiențe avute de-a lungul timpului, în calitate de client, acest restaurant mi-a oferit un loc pe gustul meu: meniu impecabil conceput, pe toate gusturile, serviciile, așa cum rar mai găsești astăzi și, cel mai important, atmosfera relaxată și veselă, muzica faină pentru toate vârstele. Toate m-au făcut să spun <<Așa ceva aș vrea să am și eu>>. Eu aveam de câțiva ani un gând pe care îl și verbalizam între prieteni de a avea un restaurant. Și, cum e vorba <<Ai grijă ce îți dorești…>>, a venit propunerea de a investi și a fi parte din acest frumos proiect, Sciccheria Rosetti. E un vis pe care ni-l dorim lung și frumos, iar, la așa parteneri, nici nu poate fi altfel. Vă așteptăm cu sufletul deschis!”, a declarat Virgil Ianțu.

Sciccheria Rosetti își întâmpină oaspeții cu un meniu italienesc, cu influențe siciliene, bazat pe aceleași principii gastronomice cu care brandul și-a obișnuit comunitatea: ingrediente de calitate, curatoriate de la producători de top din Italia și România, toate gătite cât mai natural, la temperaturi scăzute, pentru a crea mâncăruri savuroase și sănătoase. Din meniul de zi al restaurantului vor face parte preparate precum vestitele spaghete Carbonara, gătite după rețeta originală, sau crema de cartofi, praz și crumble de guanciale și ceapă, dar și un preparat nou în meniul Sciccheria, conceput special pentru zona dinamică a orașului – “pulled pork” cu varză murată, muștar, miere și castraveți murați.

Pe lângă partea de à la carte, Sciccheria Rosetti va beneficia și de selecții de preparate potrivite pentru mic-dejun, business lunch și de opțiuni de takeaway.

„Ne aflăm într-o zonă rezidențială vibrantă, așa că ne-am adaptat la dinamica și nevoile publicului nostru. De aceea, am creat meniuri pentru diferite perioade ale zilei, cu mâncăruri ale căror timpi de servire și caracteristici sunt în linie cu stilul de viață al consumatorilor. Astfel, fie că vorbim de un mic-dejun servit devreme, un prânz de afaceri, cu durată limitată sau de o ieșire cu colegii, seara, după birou, ce rămâne constant la Sciccheria Rosetti și în toate proprietățile grupului nostru este angajamentul către calitate în produse și servicii.”, declară Claudia Militello, coproprietar Sciccheria.

Pe lângă preparatele cu care oaspeții s-au obișnuit deja, Sciccheria Rosetti își va îmbia oaspeții cu croissante făcute în casă, cu cremă de fistic, ricotta sau bagel cu somon, cu prosciutto sau ou și guacamole. În plus, restaurantul beneficiază de un meniu generos de vinuri locale și internaționale, precum și de cocktailuri și băuturi cu și fără alcool.

Amenajarea Sciccheria Rosetti a fost realizată alături de PickTwo Studio, studioul de design responsabil și pentru primul restaurant al grupului, din zona metropolitană a Bucureștiului. Stilul estetic este unul urban, contemporan. Restaurantul, situat la parterul clădirii de birouri Arghezi 4, beneficiază de 56 de locuri în interior și 40 de locuri pe terasa acoperită.

Sciccheria Rosetti își propune să continue viziunea Sciccheria Pipera

Primul restaurant Sciccheria a fost deschis în iunie 2022, pe Bulevardul Pipera, în zona metropolitană a Bucureștiului. Încă din primele luni de la fondare, localul și-a construit o comunitate fidelă, receptivă, de oaspeți entuziasmați de gastronomie.

Pentru aceștia, proprietarii au dezvoltat o serie de evenimente speciale, cum sunt degustările de vinuri In Vino Amici sau cina la patru mâini, ce l-a avut invitat pe cheful Giuseppe Raciti, cel care a adus restaurantului Zash, din Italia, o stea Michelin.

“Sciccheria Pipera a fost primul nostru proiect de anvergură în HoReCa, un restaurant care ne-a permis să ne punem în aplicare viziunea despre gastronomie și ospitalitate. Suntem mândri de echipa și de comunitatea construite, de evenimentele publice și private pe care le-am organizat și de clipele memorabile pe care oaspeții noștri le-au trăit la noi. Prin extinderea în centrul Capitalei, ne propunem să ducem experiența Sciccheria mai aproape de bucureșteni și să folosim toata expertiza noastră.”, a declarat Claudia Militello, cofondator Sciccheria.

 

Evenimente

Despre durere în gat și probleme de voce – eveniment la Opera Națională din București organizat de Vedra International

Published

on

Pe 1 octombrie, medici si farmaciști s-au reunit la Opera Națională din București, într-un cadru distins și elegant pentru a discuta despre noi abordări terapeutice în managementul afecțiunilor de tract respirator, aparat gastric și piele. Evenimentul a debutat cu o sesiune științifică în care au fost prezentate informații valoroase pentru participanții la eveniment, precum și studii de caz relevante pentru portofoliile nou lansate pe piața din Romania de către Vedra International, brandul Therasal si Freetuss. Întâlnirea a fost urmată de o reprezentație specială a operei Traviata, oferindu-le invitaților o seară memorabilă, în care știința și arta s-au îmbinat printr-o experiență unică.

La eveniment a fost prezentă și Doamna Teodora Petrova, Managing Partner Vedra International Bulgaria, Serbia și România, cele trei țări în care activează compania. În cadrul intervenției sale, doamna Teodora Petrova a subliniat importanța inovației și a colaborării între profesioniștii din domeniul sănătății și industria farmaceutică, pentru a asigura accesul pacienților la produse cu efecte terapeutice dovedite și sigure. De asemenea, doamna Teodora Petrova a evidențiat implicarea companiei în susținerea cercetării și inovației continue, acestea reprezentând două dintre principalele valori ale companiei.

În cadrul evenimentului organizat de Vedra International, au fost evidențiate și două dintre brandurile sale emblematice, Therasal și Freetus, produse ce conțin extracte de plante cu efect terapeutic dovedit în managementul afecțiunilor de tract respirator, gastric sau leziuni ale pielii. Freetuss și Therasal Oral au avut o relevanță deosebită în contextul evenimentului de la Operă, unde vocea reprezintă cel mai important instrument al artiștilor.

„Pentru cântăreții de operă, sănătatea gâtului este esențială, iar Therasal Oral și Freetus oferă soluții de încredere pentru managementul disconfortului vocal. Suntem mândri să oferim produse care pot fi în sprijinul oricărui pacient ce are nevoie de produse de calitate, chiar și pentru cei din sfera artistică. Acest eveniment a fost o ocazie excelentă de a sublinia importanța îngrijirii gâtului, nu doar pentru profesioniștii din sănătate, ci și pentru cei care își folosesc vocea la cel mai înalt nivel” – Dr. Silvia Sraer, Director Medical Vedra International.

Despre Vedra International/ Farmacia Vedra

Vedra International Reprezentanța România este reprezentantul oficial al companiei Vedra International JSC cu sediul central în Bulgaria, începând cu anul 2016. Obiectivul de activitate al Vedra International AD este de a oferi servicii de promovare companiilor producătoare de produse premium din categoria medicamente, dispozitive medicale și suplimente alimentare, companii care nu au reprezentanțe pe teritoriul țărilor unde activează Vedra International AD. Produsele distribuite de companie se pot regăsi online pe site-ul farmaciavedra.ro și fizic în lanțuri de farmacii cu prezență națională/ regională.

 

 

Continue Reading

Evenimente

United Way România: de 20 de ani, uniți pentru un viitor mai bun

Published

on

United Way România celebrează 20 de ani de activitate, timp în care a ajutat peste 100.000 de persoane vulnerabile, prin proiectele de Educație, Integrare socio-profesională și Sănătate.

Cei 20 de ani de impact în comunitate au fost marcați, pe 1 octombrie 2024, printr-o Gală aniversară, cu mesajul ”De 20 de ani, Uniți pentru un viitor mai bun”, dedicată atât recunoașterii meritelor partenerilor care ne-au fost alături în acești 20 de ani, cât și contribuțiilor din ultimul an.

La eveniment s-au adresat publicului Excelența Sa, Kathleen Kavalec, Ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, Dr. Sonya Anderson, Executive Vice President of United Way Worldwide’s International Network  și Lidia Fați, Președintele United Way România.

United Way România face parte din rețeaua globală United Way Worldwide, una dintre cele mai mari organizații nonprofit din lume.

”Viziunea United Way este aceea de a crea o comunitate unită, prosperă, capabilă de a-şi susţine membrii să-şi atingă potenţialul maxim, și în acești 20 de ani am făcut pași semnificativi în realizarea acestui obiectiv. Astăzi, sărbătorim împreună o călătorie plină de realizări și suntem uniți pentru un viitor mai bun. Iar cifrele o confirmă. În aceste două decenii, am ajutat peste 100.000 de persoane aflate în cele mai dificile momente din viață. Și acest lucru a fost posibil mulțumită împlicării a mai bine de 500 de companii, peste 5.000 de donatori, dintre care 140 de donatori majori și aproape 20.000 de voluntari. Toate aceste cifre spun de fapt un singur lucru, că puterea lui ”Împreună” este imensă. Mulțumim tuturor!”a declarat Adriana Dobrea, Director Executiv United Way România.

În cadrul Galei, au fost oferite trei trofee aniversare, care încununează cei 20 de ani de implicare. Laureații acestora au fost donatorii individuali Steven și Valeria van Groningen, compania Raiffeisen Bank și Fundața Joyo. De asemenea, pe scenă au fost decernate premii pentru partenerii corporate de nivel Platinum, Gold, Silver si Bronze, donatorii individuali de nivel Tocqueville și Leadership, și organizațiile neguvernamentale care s-au implicat în mod deosebit în proiectele emblematice ale fundației pe direcțiile strategice: Educație, Integrare socio-profesională și Sănătate.

Pentru a ilustra impactul United Way Romania în aceste două decenii, au fost selectate 20 de povești de succes, iar trei dintre protagoniști au urcat în ziua Galei pe scenă. Poveștile pot fi accesate la această adresă: https://www.unitedway.ro/20-de-povesti/  .

20 de ani de United Way în România: 106.702 persoane unice sprijinite

United Way România dezvoltă și implementează programe care îmbunătățesc viețile copiilor, adulților și vârstnicilor aflați în dificultate. Fundația activează în funcție de trei direcții strategice: acces la o educație de calitate, integrare socio-profesională care să asigure un venit suficient pentru a întreține o familie și acces la servicii bune de sănătate.

Educație:

  • 54.940 de copii au primit suport educațional (activități de educație formală şi nonformală, activități de literație, educație în școli, spitale sau centre de plasament) şi suport material (rechizite, masă caldă/gustări, îmbrăcăminte, încălțăminte, produse igienico-sanitare etc.);
  • 13.009 părinți spriiniți în a conștientiza importanța lecturii și educației au participat la Academia Părinților pentru dezvoltarea abilităților parentale și au primit ajutor pentru integrare pe piața muncii, la nevoie;
  • 4.309 profesori şi specialişti din comunități defavorizate au participat la diverse cursuri şi sesiuni de pregătire profesională, inclusiv prin curriculele dezvoltate de United Way.

Integrare socio-profesională:

  • 13.719 tineri, adulți și vârstnici au fost sprijiniți pentru o mai bună integrare socială, prin servicii de consiliere psiho-socială, consiliere profesională şi vocațională, în vederea accesării unui curs de calificare sau integrării pe piața muncii, consiliere juridică, dezvoltare personală, mentorat.

Sănătate:

  • 20.725 de copii, adulți şi vârstnici aflați în suferință, cu diferite afecțiuni şi un grad ridicat de sărăcie, au primit susținere pentru îmbunătățirea calității vieții, prin acces la servicii medicale şi medicamente; ca mijloace de prevenție au avut loc activități sportive şi de educație pentru sănătate.

Voluntari:

  • 19.968 de persoane au fost implicate în activități de voluntariat;
  • 83.287 de ore de voluntariat au fost oferite.

Gala United Way a fost prezentată de Maria Chiriță și Mihai Rădulescu, jurnaliști TVR.

Organizarea Galei a fost posibilă cu sprijinul sponsorilor KPMG, Regina Maria – Rețeaua Privată de Sănătate, Deloitte, Hellas Direct, Raifeisen Bank, Xella Romania și partenerului in-kind Dacris.

Continue Reading

Evenimente

Celebrul chef italian Felix Lo Basso, premiat cu o stea Michelin, vine în România, pentru o nouă ediție „Azuga Under the Stars”, evenimentul organizat de Lux Garden Hotel & Resort

Published

on

Evenimentul de fine dining „Azuga Under the Stars” revine pentru a doua ediție, la Lux Garden Hotel & Resort din Azuga și se va desfășura pe 5 și 6 octombrie sub patronajul Confindustria România, Accademia della Cucina Italiana – Delegazione di Bucarest și Confhospitality. Ediția din acest an îl are invitat pe cheful Felix Lo Basso, cel care a adus, în 2024, o stea Michelin restaurantului său eponim din Milano, Italia. Autor de cărți și personalitate de televiziune, expertul culinar va găti alături de Marco Favino, creatorul culinar din spatele Lux Garden Hotel & Resort, celebru pentru pasiunea și creativitatea sa gastronomică. Împreună, cei doi își vor purta oaspeții într-o călătorie culinară de la malul Mării Adriatice, până la poalele Munților Bucegi.

În cadrul ediției intitulate „Com’é profondo il mare: de la Marea Adriatică la Munții Bucegi”, ambii chefi își vor ilustra fascinația și atașamentul față de zona în care s-au născut, Puglia, regiunea din sudul Italiei renumită pentru preparatele din pește și fructe de mare.

„Suntem hotărâți să aducem bogăția și autenticitatea bucătăriei puglieze la poalele Munților Bucegi și să oferim o experiență memorabilă oaspeților noștri. Prioritatea noastră, la Lux Garden, este de a depăși barierele fizice și culturale, oferind experiențe culinare deosebite care îmbină armonios tradițiile și aromele a două lumi distincte, unind ingredientele mediteraneene cu bogăția gastronomiei montane românești într-o adevărată simfonie a gusturilor”, a declarat Chef Marco Favino.

Un aperitivo în stil italian la poalele Munților Bucegi, urmat de o cină de fine dining, cu accente româno-italiene

Cina începe cu un aperitivo autentic, în care oaspeții vor fi întâmpinați cu un Aperol Spritz, oferindu-le senzația că se află la o terasă în Bari sau Polignano a Mare. Atmosfera mediteraneană continuă cu o serie de aperitive atent pregătite, care vor îmbina ingredientele specifice Pugliei, precum fructele de mare, frunzele și mugurii de napi și verdețurile locale, cu ingrediente românești de excepție, precum trufele din Bucovina sau păstrăvul de Azuga.

Ulterior, oaspeții se vor bucura de un meniu de excepție, ce include ingrediente precum cotletul de mistreț, asortat cu whisky Singleton, și reinterpretări creative ale preparatelor tradiționale din ambele culturi, cum sunt mămăliga prăjită (sgagliozza) cu smântână și caviar sau risotto cu conopidă, păstrăv afumat și alune.

Pre-desertul, inspirat de amintirile din copilăria lui Chef Marco, „Zăpada cu Vincotto” (reducție de smochine), le va oferi invitaților cheia către o poveste culinară de familie, iar desertul semnat de Chef Felix Lo Basso, „Chicco Cremoso” cu Kimbo, va fi realizat împreună cu Pastry Chef Emilia Maxim, care i-a fost colegă la restaurantul Memorie din Trani, premiat cu o stea Michelin.

Degustarea va fi completată cu romul Zacapa 23 Centenario, servit alături de biscuiți „piccola biscotteria”, pregătiți de Emilia Maxim, patiserul cu experiență în restaurante premiate de Ghidul Michelin.

Preparatele create de acești chefi vor fi asociate cu vinuri de calitate, de la două crame prestigioase – Crama DeMATEI din Dealu Mare și Fiore – Azienda Agricola din Puglia -, iar apele fine dining Acqua Panna și S. Pellegrino vor însoți fiecare preparat, completând călătoria gastronomică. Ferrero Rocher, în calitate de partener al evenimentului, va încânta oaspeții cu gustul desăvârșit al pralinelor premium, prezentate în distinsul ambalaj auriu.

Brunch bucovinean la Azuga, în parteneriat cu Festivalul Trufelor

A doua zi, pe 6 octombrie, oaspeții vor fi invitați să participe la un brunch organizat în parteneriat cu Festivalul Trufelor, care aduce la Azuga nu doar trufa autentică românească, ci și atmosfera și gastronomia specifică Bucovinei. Cei doi chefi se vor implica personal în pregătirea meniului de brunch și vor găti preparate de referință, cum este de exemplu, celebrul balmoș.

Biletele pentru eveniment sunt sold out, însă listă de așteptare este deschisă.

Informații la reservations@luxgardenhotel.ro

Despre Lux Garden Hotel & Resort

Lux Garden Hotel & Resort își întâmpină oaspeții cu servicii de cinci stele, fiind o oază de rafinament și excelență în mijlocul naturii, la poalele pârtiilor de schi Sorica și Cazacu, cu peisaje spectaculoase, o terasă liniștită, un centru spa și experiențe culinare deosebite.

Continue Reading

Trending