Connect with us

Social

Cât costă să-l închiriezi pe Moș Crăciun în București. Cât plătesc părinții în 2023

Published

on

mos craciun de inchiriat

Moș Crăciun este o adevărată surpriză pentru cei mici și aduce multă bucurie în sufletele lor atunci când își face apariția.

Crăciunul este unul dintre cele mai așteptate momente ale anului de către cei mici, dar și de adulți deopotrivă. Dacă pentru cei mari spiritul Crăciunului constă în întâlnirile cu cei dragi și oferirea de cadouri, pentru cei mici, cel mai așteptat moment este acela când Moș Crăciun vine și aduce cadouri.

Moș Crăciun își poate face apariția în seara de Ajun sau chiar mai devreme, la serbările de la grădinițe. Iată care este tariful pentru a închiria un Moș Crăciun, Crăciuniță sau Spiriduși.

Idei de cadouri de Secret Santa 2023 în buget de 50 de lei. Ce oferim colegilor de la muncă

Cât costă să-l închiriezi pe Moș Crăciun în București. El poate veni la pachet cu Crăciunița sau cu Spiriduși

Moș Crăciun poate veni atât la petrecerile de copii private, la petreceri corporate, dar și la serbări. Astfel, prețul pentru 45 de minute este de 300 de lei, în cazul în care Moș Crăciun vine singur.

mos craciun si spiridusi de inchiriat

mos craciun si spiridusi de inchiriat

Dacă doriți ca Moșul să fie însoțit de un Spiriduș sau de o Crăciuniță, se mai aducă încă 150 de lei pe oră, la prețul de mai sus. În funcție de dorințele clientului, spiridișul poate veni în același timp cu Moș Crăciun sau poate veni separat pentru a-i anima pe copii. Mai exact, Spiridușii pot aduce atmosfera de Crăciun prin jocuri, dansuri și chiar ateliere creative.

De asemenea, dacă dorești o experiență completă, poți închiria Moș Crăciun alături de doi Spiriduși sau un Spiriduș și o Crăciuniță, la alegere, la prețul de 530.

Pentru suma de 650 de lei, la aveniment își poate face apariția toată gașca lui Moș Crăciun.

Cei interesați trebuie doar să-i scrie lui Moș Crăciun pe pagina de Facebook sau Instagram Yuppy Yee Events sau la numărul de telefon 0768 569 977. Rezervările trebuie făcute din timp, în așa fel încât Moșul să-și poată organiza programul.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

Olanda își menține poziția de top, ca destinație de studiu academic. Creștere masivă a aplicațiilor pentru universitățile din Marea Britanie.

Published

on

Olanda se menține pe locul 1 ca destinație de studiu, în ceea ce privește numărul de aplicanți, urmată de Marea Britanie, Belgia, Italia, Spania și Irlanda. În același timp, se așteaptă la o creștere aplicațiilor la universitățile din Germania, unde nivelul taxelor se situează între 0 și 1500 euro pe semestru pentru universitățile de stat și între 10.000 și 30.000 euro pe an pentru universitățile private, dar unde există și multe programe de studiu în limba engleză.

Deputatul Sorin Moldovan a absolvit prestigiosul program de educație executivă de la Harvard

Topul țărilor pe care studenții le aleg pentru universitățile de prestigiu

Programele de studiu în Marea Britanie revin în trend, fie că vorbim de zona liceală sau universitară. La nivelul aplicațiilor universitare se înregistrează o creștere de 60% a dosarelor depuse, față de februarie 2023. “Explicația acestei reveniri este legată de faptul că anumite universități din UK acordă burse de studiu consistente pentru studenții europeni, care să acopere exact cuantumul creșterii taxelor pentru tinerii din țările europene. Din acest punct de vedere, instituțiile britanice acordă cele mai consistente burse la acest moment. Aici putem nominaliza University of Portsmouth care a redus taxa de școlarizare de la 19.200 lire la 9250 lire pe an, Coventry University, care a păstrat taxa de școlarizare la 9250 lire, Unversity of Essex, care acordă o bursă de 5000 de lire, reprezentând un discount din taxa pentru studiile de licență sau Greenwich care acordă 3000 de lire reducere din taxa de licență.

De asemenea, Middlesex University a pregătit 5 burse în valoare 5000 de lire pentru aplicanții IntegralEdu. După momentul BREXIT, din cauza incertitudinilor legate de taxe, a existat un val de reticiență a tinerilor doar față de instituțiile de învățământ superior, pentru că la nivelul liceelor cererea de aplicații a crescut în fiecare an”, declară Alexandra Bădescu, Deputy General Manager IntegralEdu.

Unele dintre cele mai importante universități din străinatate vor fi prezente la București, pe 17 februarie, în cadrul târgului educațional World Education Fair (WEF), unde se vor acorda burse substanțiale pentru tinerii din România. Spre exemplu, EU Business School Barcelona oferă pentru participanții la WEF burse și reduceri care pot însemna între 10% și 30% din taxa de școlarizare, iar Universidad Europea a pregătit burse de 3000 de euro pentru tinerii cu potențial în zona academică.

World Education Fair are și două ediții locale la Iași și Craiova pe 15 și respectiv 16 februarie, unde tinerii și familiile acestora pot discuta direct cu reprezentanții instituțiilor de învățământ, dar și cu consultanții educaționali IntergralEdu.

“Și Olanda s-a confruntat în ultima perioadă cu un context controversat legat de zona studiilor universitare, generat în principal de lipsa locurilor de cazare pentru studenți, dar și a disensiunilor la nivel politic legate de încercarea de a impune universităților o serie de limitări în ceea ce privește ofertele educaționale pentru străini. În ciuda acestui context, nivelul taxelor de 2530 euro pe an, sistemul de granturi oferite de statul olandez, precum și numărul mare de programe de studiu în limba engleză, mențin Olanda în topul preferințelor tinerilor români. În ciuda acestor realități, din experiența noastră de consultanți educaționali, credem că toate situațiile pot fi gestionate favorabil, dacă procesul de aplicare se începe din timp. Spre exemplu, în cazul aplicanților Integraledu, putem spune că am oferit asistență tututor candidatilor în identificarea unui loc de cazare, iar toți studenții care au aplicat cu noi au găsit soluții”, mai precizează Alexandra Bădescu.

Aproximativ 40% din tinerii interesați de studii în străinătate apelează la testele de orientare profesională pentru o înțelegere mai clară a opțiunilor universitare, în perspectiva succesului în carieră

Cele mai căutate domenii de studiu de către tinerii români rămân în continuare cele din zona Computer Science și Business. Perspective importante de dezvoltare, legate și de cererea de pe piața muncii sunt în zona de Inginierie, Art & Design și Psihologie.

“Un rol important în alegerea domeniului de studiu îl are consultantul educațional, care, prin experiența și conexiunile academice internaționale, poate identifica cele potrivite opțiuni pentru un tânăr care își dorește un traseu de studiu și profesional la nivel internațional. Pe lângă expertiza proprie, consultantul educațional are la îndemână și alte instrumente pentru evaluarea unui candidat, cum sunt testele de orientare profesională. Prin complexitatea metodei, aceste teste au un rol revelator în ceea ce privește identificarea celui mai potrivit domeniu de studiu pentru un tânăr. Trebuie înțeles și acceptat faptul că doar studiile la o universitate în străinătate nu garantează și succesul în carieră. Alegerea domeniului de studiu trebuie să se facă în concordanță cu capabilitățile reale ale tânărului, pasiunile sale, dar și oportunitățile din piața muncii. Altfel, orientarea doar către domenii care sunt la modă sau impuse de anumite contexte familiale, ar putea afecta negativ traseul academic și profesional al unui tânăr”, explică Alexandra Bădescu.

Competiții pentru elevii de gimnaziu

Competiție de burse pentru elevii români interesați de continuarea studiilor la liceele din Marea Britanie. Primul clasat beneficiază de o bursă de 70%, restul burselor acoperind până la 50% din taxa de școlarizare
Un grup de colegii din Marea Britanie lansează, în colaborare cu IntegraleEdu, o competiție pentru elevii români din clasele a VIII-a, a IX-a și a X-a, care sunt interesați să își continue studiile liceale in UK începând cu anul școlar 2024- 2025. Lansarea competiției are loc în cadrul World Education Fair, iar primul elev clasat poate obține o reducere de 70% a taxei de școlarizare. Restul burselor acoperă până la 50% din taxă. În cadrul WEF, reprezentantul grupului educațional va susține o prezentare despre oferta educațională a liceelor, procedura de participare la competiție și va modera un workshop despre compunerea scrisorii de motivație, adresat elevilor participanți.

“În fiecare an, numeroase școli și licee independente din Europa și SUA își alocă bugete pentru a oferi burse de merit candidaților cu abilități speciale atât la admitere cât și pe durata studiilor. Cuantumul burselor variază pornind de la 5% reducere din taxele de școlarizare și ajungând, în unele cazuri, și la 100% reducere din taxele de școlarizare. Tipurile de burse oferite sunt academice, sportive, sau artistice și se acordă elevilor care dau dovadă de performanțe deosebite într-una dintre aceste arii. Bursa academică se oferă în urma testării candidatului la una, două sau mai multe materii pe care urmează să le studieze, în funcție de programul de studiu ales și de gradul de selectivitate al scolii. Pentru bursa sportivă se ia în calcul palmaresul competițional al candidatului pe lângă probele sportive, iar pentru acordarea burselor artistice este foarte important portofoliul candidatului”, explică Raluca Niculae, Manager Departament Tabere și Licee.

Edutaberele, primul contact cu mediul educațional internațional. Destinații >> din Europa până în Asia și America de Nord. Primul grup de elevi români pleacă în aprilie la Tokyo într-o tabără cu profil: cultură, istorie niponă și STEM
Pregătirea studiilor în străinătate începe de la vârste din ce în ce mai mici. Atât liceele cât și universitățile de elită cer candidaților, pe lângă rezultate academice bune și un nivel ridicat de cunoaștere al limbii străine, o experiență cât mai largă în domeniul de studiu dorit. Pe de altă parte, decizia continuării studiilor în străinatate poate ridica o serie de provocări (academice, culturale, sociale etc.) pentru unii elevi, această schimbare implicând o doză semnificativă de adaptabilitate la noul context. Pe aceste coordonate, taberele educaționale și internship-urile constituie o etapă esențială premergătoare plecării la studiu în străinătate. Elevii experimentează domenii, dobândesc cunoștințe importante, dar și certificate și rapoarte eliberate de către centrele lingvistice și specialiști din industrie.

Din ce în ce mai multe domenii de studiu pot fi experimentate de către elevi în cadrul taberelor academice și de orientare în carieră organizate în campusuri precum UCL, Imperial College, Oxford, Cambridge, Yale, Berkeley: law & politics, performing arts, media production, banking, computer science & AI etc. Acestea se alătură domeniilor deja consacrate pentru taberele educaționale precum: arhitectură, medicină, inginerie, antreprenoriat, psihologie etc.

În cadrul târgului educațional World Education Fair, participanții interesați de taberele educaționale, vor regăsi propuneri pentru noi programe de studiu, destinații la mare căutare în anii anteriori precum UK, SUA, Elveția, Spania, Germania, Franța, Singapore, dar și noutăți precum Japonia.

În vacanța din aprilie va pleca primul grup de elevi români într-o tabără de o saptămână cu profil cultural, istorie niponă și STEM în Tokyo, urmând ca în vară alt grup să petreacă două săptămâni în Japonia respectiv în Tokyo și Kyoto. Familiile interesate să își trimită copiii în tabere în străinătate vor beneficia la WEF și de o prezentare susținută de consultanții Integraledu pe tema alegerii celei mai potrivite tabere educaționale.

Continue Reading

Social

Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru

Published

on

Școala din Căiuți, unde învață Irina, a luat parte la campania Împreună pentru școala noastră, organizată de Narada în decembrie 2023, cu scopul de a aduna fonduri pentru un microbuz destinat elevilor.
  • Școala din Căiuți, unde învață Irina, a luat parte la campania Împreună pentru școala noastră, organizată de Narada în decembrie 2023, cu scopul de a aduna fonduri pentru un microbuz destinat elevilor.

  • Rezultatul a fost unul neașteptat pentru o zonă defavorizată: cu contribuția întregii comunități, a profesorilor și părinților, s-a strâns suma de 5000 de euro, la care Narada și partenerii vor contribui pentru a ajuta elevii să ajungă mai ușor la școală și să le rămână mai mult timp de studiu.

  • Mai mult decât atât, primăria din sat s-a mobilizat și va finanța o parte din costul microbuzului pentru ca Irina și ceilalți copii ca ea să ajungă mai ușor la școală.

La școala din Căiuți, Irina e considerată eleva cu potențialul cel mai mare la învățătură. E în clasa a VI-a, are numai note de zece și un viitor strălucit în față. Este copilul sensibil, modest în a-și arăta calitățile, bun cu toată lumea, de ajutor în casă și săritor. Cum altfel ar putea să se arate viitorul ei? În realitate, însă, viața Irinei nu e deloc ușoară. Ea face zilnic naveta dintr-un sat al comunei Căiuți, aflat la 15 kilometri de școală. „Mereu a știut să se mulțumească cu ce are, nu a cerut niciodată imposibillul și nici nu a avut pretenții mai mari decât posibilitățile”, spune mama ei.

Ionela Hoarță, mama Irinei, s-a născut în comună și soarta a făcut ca în calea ei să ajungă un om cu suflet mare care a ajutat-o să-și continue educația

 A mers la liceu la Iași și apoi a avut șansa să urmeze o facultate. Pentru că se îndrăgostise de un băiat din sat, care locuia și muncea la Brașov, a ales să studieze mai departe acolo. A urmat astfel Facultatea de Științe Economice din Brașov, și-a luat licența și urma să fie finanțistă. Numai că la momentul respectiv nu și-a găsit de muncă în domeniu. S-a angajat ca vânzătoare, energia ei fiind canalizată mai degrabă către omul pe care îl iubea. De ceva timp acesta fusese diagnosticat cu scleroză în plăci și, deși poate ar fi putut să se retragă și să-și vadă de viață, mai ales că știa că e o boală incurabilă ce avea să evolueze în timp, din prea multă iubire ea l-a luat de soț. Rodul acestei mari iubiri a fost Irina. Apoi au urmat alți doi copii, un băiat în vârstă de șase ani și unul ce abia a împlinit doi ani. „Soțul meu era dulgher și avea o meserie bună. Numai că pe șantier au apărut primele semne ale bolii. Atunci au observat că nu mai putea ține ciocanul în mână, nu se mai putea ține pe picioare de multe ori. A pierdut serviciul, am fost pe la toți medicii și după câțiva ani am aflat diagnosticul”. S-au mutat la țară, la Căiuți, locul de baștină al amândurora și și-au văzut mai departe de viața lor, cu bune, cu rele.

Astăzi tatăl Irinei ajută cum poate la treburile casei, într-un ritm foarte lent și nesigur de multe ori. Dar nimic nu poate zdruncina această mare iubire ce-i leagă pe părinții ei, nici măcar lipsurile materiale. Iar asta nu poate însemna decât cel mai potrivit loc în care să crească un copil, unul încărcat de dragoste, zâmbete și încurajări.

Irina își dorește foarte mult să studieze Teatrul. Mijloacele materiale din familie nu o ajută în acest moment să se apropie de visul ei, deși părinții o susțin în tot ceea ce își dorește. „O să încerc din toate puterile să meargă la liceu și apoi la facultate. Despre cursuri de dans, teatru sau muzică nici nu m-am interesat pentru că nici nu îndrăznim să visăm”, spune mama. Irina a fost de mică un copil absorbit de cărți. „Stătea numai cu cărțile în față, desena, colora, citea. Asta face zi azi. Iar când nu e cu cărțile în brațe, mă ajută în casă, are grijă de frățiorii ei”.

Ce speră Irina până atunci este ca drumul pe care îl parcurge acum spre școală să fie unul mai ușor, pentru ea și colegii ei, și să îi rămână mai mult timp de studiu. La sfârșitul anului trecut, școala din Căiuți a intrat în campania Împreună pentru școala noastră organizată de Narada din dorința de a mobiliza comunitatea și de a-i face pe oameni să doneze pentru o cauză nobilă: achiziționarea unui microbuz școlar.

Ce s-a întâmplat a fost ceva ce a depășit speranțele tuturor. Campania s-a încheiat cu un târg școlar în care s-au implicat atât profesorii, cât și elevii și părinții, unde au fost licitate produse confecționate de toți. Deși Căiuți este o localitate vulnerabilă din inima Moldovei, deși locuri de muncă sunt foarte puține în localitate și cel mai apropiat oraș este Oneștiul, la 30 de kilometri, oamenii au venit și au susținut inițiativele copiilor și ale profesorilor. La finalul zilei de târg, școala a strâns 5000 de euro, o sumă enormă pentru condițiile descrise, însă insuficientă pentru acest proiect. La acești bani se vor adăuga finanțări din partea partenerilor Narada, Bergerat Monnoyeur, Ipso Agricultură, BIC Romania, Amazon Romania, Adrem Amazon Romania și SITECH Romania Construction Technology, dar și din partea consiliului local tocmai ca Irina și colegii ei să poată veni zilnic la școală cu un microbuz nou.

Narada a luat ființă în urmă cu mai bine de cinci ani, când Andra Munteanu (co -fondatoare a organizației) a citit un studiu despre motivele abandonului școlar în rândul copiilor. Primele pe listă erau durerile de dinți și lipsa încălțărilor potrivite. Motive absurde într-o Românie europeană, dar dureros de reale în comunitățile marginalizate și vulnerabile din țară. În aceeași perioadă, Raluca Jianu s-a alăturat ca voluntar în sprijinul misiunii, creionând pentru prima dată schița pe hârtie a ceea ce avea să devină mai târziu HartaEdu.ro. Astăzi este CEO al organizației.

Născută sub umbrela Romanian Business Leaders, Narada are viziunea de a construi o Românie în care fiecare copil are acces la o educație de calitate, care să-l pregătească pentru succesul în viață și în carieră. Cu o echipă multi-disciplinară de profesioniști care abordează problema cu soluții integrate, utilizând tehnologia și transferul de know-how, dar și experiența profesională, cu un mod de lucru tehnocrat și planificat, Narada își propune misiunea de a mobiliza comunitățile pentru a găsi soluții de transformare a sistemului educațional.

Continue Reading

Social

S-a inaugurat primul Smart Lab dedicat incluziunii pe piața muncii a tinerilor și adulților cu autism

Published

on

Asociația Autism Voice și BRD Asigurări de Viață au lansat cu succes primul Smart Lab dedicat tinerilor și adulților cu autism, în cadrul unui eveniment special desfășurat la sediul organizației. Această colaborare reprezintă un moment important în parcursul inițiativei lor comune de a transforma viețile persoanelor cu tulburări de spectru autist din România, oferindu-le acces la tehnologii de ultimă generație și resurse specializate.

Participanții la eveniment au avut ocazia să observe metodele de învățare la care vor avea acces tinerii și adulții în cadrul Smart Lab-ului. Acest laborator nu este doar un spațiu, ci o oportunitate de explorare și experimentare, unde aceștia își pot dezvolta abilitățile în domenii diverse precum construcții, IT, robotică, logistică, digital, comunicare la distanță, botanică și multe altele.

„În cadrul proiectului Smart Lab derulat de Autism Voice cu susținerea BRD Asigurări de Viață, partener drag nouă, avem ca scop dezvoltarea abilităților necesare la un viitor job. Smart Lab-ul este integrat în programele de recuperare ale Autism Voice și este utilizat  de către beneficiarii proiectului nostru și datorită unor traineri externi, cu know-how atât în domeniile de tehnologie, cât și în lucru și comunicarea cu tineri cu afecțiuni din spectrul autist.

În cadrul atelierelor pe care le desfășurăm, beneficiarii învață aptitudini și know-how pentru angajabilitatea lor în domenii variate. Demersurile noastre au în vedere integrarea pe piața muncii a persoanelor cu autism, ceea ce reprezintă un prim pas spre schimbare și o speranță pentru întreaga comunitate. Inițiativele Autism Voice au ca scop facilitarea de oportunități reale de ocupare pe piața muncii pentru aceste persoane”, explică Anca Dumitrescu, Președinte Autism Voice.

Parteneriatul solid dintre Autism Voice și BRD Asigurări de Viață nu se oprește aici însă. Proiectul propune o colaborare pe termen lung, cu acțiuni concrete menite să consolideze abilitățile și cunoștințele beneficiarilor cu scopul de a-i pregăti pentru piața muncii. Prin intermediul atelierelor de educație non-formală și craftsmanship, 15 adulți și 150 de adolescenți cu autism vor beneficia de sesiuni educative și practice, create special pentru a-i sprijini în dezvoltarea abilităților esențiale în diverse domenii.

Acest proiect remarcabil este posibil datorită sponsorizării oferite de BRD Asigurări de Viață în valoare de 50.000 de euro, care marchează astfel implicarea activă și susținerea financiară a instituției în inițiativele de incluziune socială.

„Această inițiativă rezonează puternic cu valorile companiei pe care o reprezint, de incluziune și egalitate de șanse. Smart Lab-ul nu este doar un spațiu de învățare; reprezintă o poartă către noi posibilități pentru tinerii cu tulburări din spectrul autist. Prin furnizarea de resurse și tehnologii avansate, acest laborator le va permite să-și dezvolte competențe esențiale în domenii de viitor precum IT-ul și robotica, dar nu numai. Este un pas crucial în direcția integrării lor eficiente în societate și pe piața muncii. La BRD Asigurări de Viață ne dedicăm nu doar afacerilor, ci și susținerii comunității. Investind în acest proiect, ne unim forțele pentru a crea o lume mai deschisă și mai accesibilă pentru toți. Să nu uităm că educația e cea mai bună asigurare de viață, contribuind la dezvoltarea personală și profesională, oferind acestor tineri instrumentele necesare pentru a-și dezvolta abilitățile sociale, cognitive și de comunicare”, a declarat Benjamin Turquin, Director General BRD Asigurări de Viață.

Autism Voice și BRD Asigurări de Viață exprimă recunoștința lor față de toți cei care au contribuit la succesul acestei inițiative, subliniind importanța colaborării dintre organizațiile non-guvernamentale și sectorul privat în sprijinirea persoanelor cu autism. Proiectul reprezintă un exemplu elocvent al impactului pozitiv pe care îl pot avea astfel de parteneriate în comunitate și confirmă angajamentul ambelor entități pentru promovarea incluziunii sociale și profesionale a persoanelor cu autism.

Mai multe detalii despre formele de susținere a misiunii organizației se pot găsi pe site-ul Autism Voce.

Continue Reading

Trending