Connect with us

Vreme

Cum va fi vremea în minivacanța de 1 decembrie. Prognoza meteo ANM

Published

on

Vreme calda de 1 decembrie cu maxime de 12 grade.

După intervale cu vreme geroasă, ninsori şi viscol, semnalate în weekendul anterior, vremea va intra într-un proces de încălzire în aproape toată ţara, cel puţin în cursul acestei săptămâni, când valorile termice maxime vor ajunge chiar şi la 12 grade în Moldova şi Banat, inclusiv de Ziua Naţională, pe 1 Decembrie.

Vreme calda de 1 decembrie cu maxime de 12 grade. De săptămâna viitoare vremea se răcește din nou

De săptămâna viitoare, valorile termice vor intra pe o pantă descendentă, iar în tot acest timp precipitaţiile vor fi excedentare, arată prognoza de specialitate pentru intervalul 27 noiembrie – 10 decembrie, publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), anunță Agerpres.

Vremea la munte

La munte, prima săptămână a intervalului de prognoză, va fi caracterizată de oscilaţii semnificative în regimul termic. Vor fi perioade în care vremea va fi rece, geroasă noaptea, în special în din 29 spre 30 noiembrie, cu maxime în medie de la -6 grade până la 1 grad, respectiv minime între -14 şi -10 grade. Vor fi şi zile în care, mai ales la altitudini de sub 1.500 de metri, temperaturile se vor situa peste cele normale (cu precădere în zilele de 1 şi 2 decembrie). Ulterior, din 4 decembrie, este estimată răcirea vremii, cu un regim termic ce se va situa în general în jurul celui climatologic specific la începutul iernii calendaristice.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi relativ mare pe tot parcursul intervalului. În majoritatea zilelor vor predomina ninsorile, însă în perioadele cu temperaturi mai ridicate (28 noiembrie, 1 şi 2 decembrie) se vor semnala şi ploi, îndeosebi la înălţimi de sub 1.500 de metri.

Vremea în Banat

În Banat, pe parcursul primei săptămâni, regimul termic va fi caracterizat de alternanţe importante între zile cu valori apropiate şi sub cele normale în această perioadă din an, cu maxime de 5 – 7 grade şi minime între -1 şi 1 grad, mediat regional, mai scăzute în special în jurul datei de 29 noiembrie (maxime de 2 – 3 grade şi minime de la -5 la -4 grade) şi perioade cu vreme mai caldă decât în mod obişnuit, cel mai probabil în 1-2 decembrie, când se vor atinge ziua 10 – 12 grade şi noaptea nu vor coborî sub 3 – 4 grade. Pentru cea de-a doua parte a intervalului este estimată o evoluţie mai constantă a temperaturilor care se vor situa în general în jurul celor climatologic specifice primei decade a lunii decembrie, respectiv minime nocturne negative.

Regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în prima săptămână, când vor fi perioade în care precipitaţiile vor fi frecvente şi însemnate cantitativ, cu probabilitate mai mare în 28 noiembrie şi 2 decembrie când vor predomina ploile. În restul zilelor din interval, se vor semnala precipitaţii mixte, cu caracter temporar.

Vremea în Crişana

În Crişana, în prima săptămână, vor fi alternanţe importante între zile cu valori apropiate şi sub cele normale în această perioadă din an, cu maxime de 4 – 6 grade şi minime de -2 grade şi un grad, mediat regional, mai scăzute în special în jurul datei de 29 noiembrie (maxime de 1 – 3 grade şi minime de la -6 la -4 grade) şi perioade cu vreme mai caldă decât în mod obişnuit, cel mai probabil în 1-2 decembrie, când se vor atinge ziua 9 – 11 grade şi noaptea nu vor coborî sub 3 – 4 grade. Pentru cea de-a doua parte a intervalului este estimată o evoluţie mai constantă a temperaturilor care vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice primei decade a lunii decembrie (minime nocturne negative în toată regiunea).

Regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în prima săptămână, când vor fi perioade în care precipitaţiile se vor semnala pe arii extinse şi vor fi local însemnate cantitativ, cu probabilitate mai mare în zilele de 28 noiembrie şi 2 decembrie când vor predomina ploile. În restul zilelor din interval, vor fi precipitaţii mixte, cu caracter temporar.

Vremea în Transilvania

În Transilvania, în prima parte a intervalului, regimul termic va fi caracterizat de alternanţe importante între zile, cu valori apropiate şi sub cele normale în această perioadă din an, cu maxime de 0 – 6 grade şi minime între -4 şi 0 grade, mediat regional, mai scăzute în special în jurul datei de 29 noiembrie (maxime de 0 – 2 grade şi minime între -9 şi -5 grade) şi perioade cu vreme mai caldă decât în mod obişnuit, cel mai probabil pe 1 şi 2 decembrie, când ziua se vor atinge 8 – 12 grade şi noaptea nu vor coborî sub un grad. În a doua parte a intervalului este estimată o evoluţie mai constantă a temperaturilor care se vor situa în general în jurul celor climatologic specifice primei decade a lunii decembrie, respectiv maxime uşor pozitive şi minime nocturne negative, în medie de la -5 la -3 grade.

Din punct de vedere al precipitaţiilor, acestea vor înregistra un excedent, cu precădere în prima săptămână, când vor fi perioade în care precipitaţiile vor fi frecvente şi local moderate cantitativ, cu probabilitate mare în 28 noiembrie şi 1 – 2 decembrie când se vor semnala şi ploi. În restul zilelor din interval, vor fi mai ales ninsori şi lapoviţă cu caracter local şi temporar.

Vremea în Maramureş

În Maramureş, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de alternanţe importante între zile cu valori apropiate şi sub cele normale în această perioadă din an, cu maxime de 3 – 4 grade, respectiv minime de la -3 la 0 grade, mediat regional, mai scăzute în special în jurul datei de 29 noiembrie (maxime de aproximativ 0 grade şi minime între -7 şi -4 grade) şi perioade cu vreme mai caldă decât în mod obişnuit, cel mai probabil în perioada 1 – 2 decembrie, când ziua se vor atinge 6 – 8 grade şi noaptea se vor încadra între un grad şi 3 grade. Pentru cea de-a doua parte a intervalului este estimată o evoluţie mai constantă a temperaturilor care se vor situa în general în jurul celor climatologic specifice primei decade a lunii decembrie, respectiv maxime uşor pozitive şi minime nocturne negative, în medie de la -3 la -2 grade.

În prima săptămână vor fi perioade în care precipitaţiile vor fi frecvente şi local mai însemnate cantitativ, cu probabilitate mare în 28 noiembrie şi pe 1 – 2 decembrie, când vor predomina ploile. În restul zilelor din interval, se vor semnala precipitaţii cu caracter temporar, sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vremea în Moldova

În Moldova, intervalul va debuta cu vreme rece. În medie, se vor înregistra temperaturi maxime de cel mult 3 grade, iar minimele vor coborî spre -7 grade, iar în celelalte zile valori apropiate de norme. În perioada 1 – 2 decembrie, valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei, cu 8 – 12 grade ziua, şi 2 – 5 grade noaptea, mediat regional. În cea de-a doua săptămână este estimat un regim termic cu oscilaţii mai mici de la o zi la alta şi apropiat de cel normal, la începutul lunii decembrie, respectiv minime negative, ce coboară la -5 grade, în medie.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel mediu climatologic al perioadei, cu precipitaţii temporare, local moderate cantitativ, sub formă de lapoviţă şi ninsoare, dar cu intervale în care se vor semnala şi ploi, cel mai probabil pe data de 28 noiembrie, dar şi în jurul zilei de 2 decembrie.

Vremea în Dobrogea

În Dobrogea, din data de 28 noiembrie, temperaturile vor creşte semnificativ şi se vor situa în general peste cele climatologic specifice perioadei, cu maxime de 7 – 10 grade şi minime de 2 – 5 grade, uşor mai mici (în jurul a zero grade) în dimineţile de 28 şi 30 noiembrie. Abateri pozitive foarte mari faţă de norme sunt estimate şi pentru zilele de 1 şi 2 decembrie. În a doua săptămână, tendinţa este de răcire treptată, cu valori ce se vor apropia de mediile multianuale. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în 28 noiembrie şi în 3 decembrie, iar după data de 4 decembrie, temporar, vor fi precipitaţii mixte.

Vremea în Muntenia

În Muntenia, din data de 28 noiembrie şi până în 3 decembrie, temperaturile vor fi în creştere în cea mai mare parte regiunii, astfel că se vor situa în majoritatea zilelor peste cele climatologic specifice acestei perioade din an, cu maxime de 6 – 11 grade şi minime de la -1 grad şi 4 grade, mediat regional, iar abateri pozitive semnificative faţă de norme sunt estimate pentru zilele de 1 şi 2 decembrie. Săptămâna viitoare, tendinţa este de răcire treptată, cu valori ce se vor apropia de mediile multianuale.

Va ploua pe arii relativ extinse în 28 noiembrie şi local în 2 şi 3 decembrie, însă ulterior va creşte probabilitatea să se semnaleze precipitaţii mixte (ploaie, lapoviţă sau ninsoare).

Vremea în Oltenia

În Oltenia, vremea va fi rece pe data de 28 noiembrie (maxime de 2 – 4 grade, în medie), iar în celelalte zile ale primei săptămâni valorile termice diurne vor fi apropiate de norme şi chiar peste acestea în 1 şi 2 decembrie. Alternanţe termice vor fi şi în regimul termic nocturn, cele mai mici minime urmând a se înregistra în noaptea de 29 spre 30 noiembrie, cu valori între -7 şi -4 grade, mediat regional, cu cele mai ridicate temperaturi din 1 spre 2 decembrie. În a doua săptămână, tendinţa este de răcire treptată, cu valori ce se vor apropia de mediile multianuale.

Precipitaţii mai frecvente şi posibil mai însemnate cantitativ (predominat ploi la câmpie şi mixte în zona deluroasă) vor fi la începutul intervalului, însă va ploua pe alocuri şi în jurul datei de 2 decembrie. În partea a doua a intervalului de referinţă se vor semnala temporar precipitaţii mixte.

 

Vreme

Vremea de 1 și 8 martie în România. Primăvara vine cu vreme foarte bună și temperaturi peste normalul perioadei

Published

on

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza pentru perioada următoare, în România, inclusiv pentru 1 și 8 martie. Primăvara începe cu vreme bună.

Cum va fi vremea până pe 11 martie

Meteorologii au transmis, marți, prognoza pentru perioada 12 februarie – 11 martie.

Vremea în săptămâna 12 – 19 februarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice și sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile centrale și nord- estice, dar și local deficitar în extremitatea de vest și de sud-vest a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

Vremea în săptămâna 19 – 26 februarie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Vremea în săptămâna 26 februarie – 4 martie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Vremea în săptămâna 4 – 11 martie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. De 1 și 8 martie temperaturile vor fi foarte ridicate, anunță ANM.

 

Continue Reading

Vreme

Cum va fi vremea după trecerea ciclonului polar. Ce ne așteaptă în săptămâna 22 – 28 ianuarie 2024, începând de luni

Published

on

Photo: Pexels.com

Inițial, pentru săptămâna 22-28 ianuarie 2024, se anticipa că va fi caracterizată de temperaturi ridicate, dar ciclonul polar a produs o schimbare semnificativă în condițiile meteorologice din România. În prezent, te invităm să descoperi prognoza meteo actualizată pentru zilele următoare. Încă de pe 19 ianuarie 2024, meteorologii au anunțat că se așteaptă o schimbare drastică în vreme, cu previziuni de ninsori extinse în toate regiunile țării.

Te-ar putea interesa și: Vremea se schimbă! Vin temperaturi ridicate, după zilele geroase. Când se încălzește în România

Vremea pentru săptămâna 22-28 ianuarie 2024. Prognoza meteo actualizată

„Să ne așteptăm la o schimbare radicală, cel puțin din perspectiva regimului de temperatură, dar și a tipului și formei precipitațiilor. Începând de duminică, răcirea va fi semnificativă. Maximele la scara întregii țări va fi între 4 până la 6 grade. Minimele vor coborî semnificativ, mai ales în depresiuni, -10, -15 grade celsius. În Capitală, o scădere semnificativă, cu valori de -8, -7 grade celsius.”, a zis Elena Mateescu, director ANM la Antena 3 CNN.

Te-ar putea interesa și: Horoscop luna februarie 2024. Evoluție financiară și personală pentru mai mulți nativi. Ce schimbări pozitive au loc

Se anunță cel mai puternic episod de iarnă după ce un ciclon polar va lovi țara noastră. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis o prognoză meteo scurtă pentru săptămâna 22 ianuarie – 28 ianuarie 2024.

„Cel puțin până la jumătatea săptămânii viitoare vom avea temperaturi maxime în general între -3 grade în estul Transilvaniei, Moldova și poate 4-5-6 grade prin Banat. În București cam 1-4 grade după amiază, iar minile să fie, în general, între -10 și -3 grade. Mai scăzute de -10 cel mai probabil în partea de vest a Transilvaniei. Temperaturile sunt normale sau un pic mai scăzute decât ar trebui să fie în mod normal.”, a spus meteorologul Meda Andrei de la ANM.

În intervalul duminică- marți este posibil ca în zona de sud, mai ales unde va fi strat de zăpadă, să fie ceață și nori joși. Acolo unde aceștia vor persista, vor bloca maximele la -4 sau -5 grade Celsius. Valori ușor pozitive vor fi înregistrate în vestul țării și pe litoral.

În săptămâna 22 ianuarie – 28 ianuarie 2024, nopțile vor fi reci, chiar geroase, mai ales noaptea de duminică spre luni în nordul Moldovei și depresiuni, dar e posibil ca minime sub -10 să avem și în sudul țării.

Te-ar putea interesa și: Cum poți economisi bani la factura de curent: Experții dezvăluie ce dispozitive să scoți din priză când nu le folosești

 

Continue Reading

Vreme

Vremea se schimbă! Vin temperaturi ridicate, după zilele geroase. Când se încălzește în România

Published

on

Vremea se va încălzi treptat după o perioadă în care iarna a acaparat România și temeraturile până la -21 de grade și-au fpcut simțită prezența în multe zone din țară.

După o perioadă aspră de iarnă, cu temperaturi extrem de scăzute, România se pregătește să primească și zile mai calde în zilele următoare. Potrivit meteorologilor de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), temperaturile vor cunoaște o ușoară creștere, îndeosebi în timpul zilei, în toate regiunile țării.

Cum va fi vremea până la sfârșitul lunii ianuarie 2024

ANM estimează că, până la sfârşitul lunii ianuarie, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului, iar precipitaţiile vor fi excedentare în vest, nord-vest şi centru.

„Deja au început să crească, astfel încât la amiază ne așteptăm la valori maxime de 3-4, cu indulgență aș spune 5 grade în partea de sud a teritoriului, în condițiile în care vom mai avea și astăzi sisteme noroase ce vor determina ninsori slabe cantitativ, de data aceasta prin nordul și nord-estul teritoriului, adică prin Maramureș și prin Transilvania și în jumătatea nordică a Moldovei”.

Vremea în săptămâna 15-22 ianuarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice şi local în cele centrale, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal, posibil uşor deficitar local.

Vremea în săptămâna 22-29 ianuarie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, dar şi uşor deficitare în cele sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

De duminică, 14 ianuarie 2024, vremea a început să se încălzească.Cum va fi vremea în prima jumătate a săptămânii 15 – 21 ianauarie

Această încălzire se va resimți în mod deosebit la temperaturile din timpul zilei, care vor deveni ușor pozitive în toate regiunile.

„Ne așteptăm mâine (n.r duminică), dar și în prima jumătate a săptămânii, să avem temperaturi maxime, în marea lor majoritate între 1 și 5, 6, poate chiar 7 grade, dar temperaturile minime, chiar dacă vor mai crește și nu vor mai atinge pragul gerului, adică valori de -10°, se vor menține negative la nivelul întregii țări, în mare parte din săptămâna viitoare”, a spus meteorologul ANM. După ce ai pacurs, spune-ne pe Facebook și Instagram dacă ți-a fost de ajutor materialul!

Continue Reading

Trending