Connect with us

Muzica si filme

Prequelul seriei Jocurile Foamei vine pe marile ecrane cu o nouă aventură spectaculoasă despre dualitatea spiritului uman

Published

on

Fanii celebrei francize sunt acum invitați sa descopere povestea “Jocurilor Foamei”, cu 64 de ani înainte ca tânăra Katniss Everdeen să se ofere voluntar și cu zeci de ani înainte ca cel pe care il stim drept Coriolanus Snow să devină președintele tiranic din Panem – în „The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes / Jocurile foamei: Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare”.

Noua aventură de pe marele ecran urmărește povestea unui tânăr Coriolanus (Tom Blyth), ultima speranță pentru familia Snow, cândva mult mai instarită, a cărei descendență eșuată a provocat o retrogradare într-un Capitoliu postbelic.

Fiind la limita existentei, Snow acceptă fără tragere de inimă misiunea de mentor pentru Lucy Gray Baird (Rachel Zegler) – un tribut din districtul 12 – în cea de-a zecea ediție a Jocurilor Foamei. Dar după ce farmecul lui Lucy Gray captivează publicul, Snow nu rateaza oportunitatea de a schimba soarta amândurora. Astfel, Snow face echipă cu Lucy Gray pentru a întoarce șansele în favoarea lor. Recurgând la instinct atât la bine, cât și la rău, Snow pornește într-o cursă contra cronometru pentru a supraviețui și a dezvălui dacă va deveni în cele din urmă o pasăre cântătoare… sau un șarpe.

„The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes / Jocurile foamei: Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare” creează o atmosferă cu totul nouă, care duce seria pe un teritoriu neexplorat, fiind, în același timp, conectată tematic cu celelalte filme din franciză.

Noul film, un prequel, examinează trecutul Panemului și dezvăluie toată istoria bogată la care se face referire în filmele anterioare prin ochii unui tânăr Coriolanus Snow, a cărui poveste devine punctul de referință în toate filmele anterioare din celebra serie.

Povestea unei francize mult indragite

Saga de succes “Jocurile Foamei” încântă și captivează imaginația publicului din întreaga lume de peste 15 ani. Iar secretul succesului seriei stă, cu siguranță, în mitologia captivantă care se adresează tuturor vârstelor, care a reușit să transforme franciza într-un fenomen global.

Succesul ei este atât de mare, încât franciza a încasat 1,45 miliarde de dolari numai în SUA și se apropie de 3 miliarde de dolari pe plan internațional. Ideea seriei s-a născut dintr-un fenomen editorial, e vorba de trilogia cu același nume semnată de Suzanne Collins, cu peste 100 de milioane de exemplare vândute.

Acum, odată cu acest nou titlu din serie, publicul va vedea, în sfârșit, cum a apărut această lume din Panem, prin povestea originii lui Coriolanus Snow. Filmul explorează dualitatea spiritului – pasăre cântătoare și șarpe – din noi toți. Suntem lumină și întuneric, bine și rău, bucurie și tristețe – o fuziune de pene și solzi. Fiecare decizie pe care o luăm ne propulsează pe o cale care ne dezvăluie adevăratul sine.

Al cincilea film din franciza este regizat de Francis Lawrence, avându-i în rolurile principale pe Rachel Zegler, Tom Blyth, Hunter Schafer, Viola Davis și Peter Dinklage.

La publicarea sa, romanul “Jocurile foamei: Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare” semnat de Suzanne Collins a devenit instantaneu best-seller. Noua poveste a lui Collins e croită pe cronologia Jocurilor Foamei, explorând începuturile Jocurilor, devoalând un punct de cotitură în restructurarea postbelică a Panemului și întărirea guvernului său autoritar.

Collins încă scria romanul când l-a contactat pe regizorul Francis Lawrence. După cum își amintește cineastul, „Suzanne a început prin a-mi spune pur și simplu că scrie o carte. Am fost încântat să aud asta pentru că eu, știind așteptarea nenumăraților fani ai Jocurilor Foamei, am crezut că ar fi fantastic să fac un alt film explorând lumea Jocurilor Foamei — și am simțit întotdeauna că ideea ar trebui să vină de la Suzanne.”

Romanul explorează viața unui tânăr Coriolanus Snow și zilele sale ca student, care preced aventura care îl va propulsa la conducerea Panemului.

Producătorul Nina Jacobson comentează: „Am încercat să înțeleg atracția pe care o persoană precum tânărul Snow ar putea-o avea pentru autoritarism. Nu te naști persoana care devii; ești modelat în persoana în care devii. Am putut vedea cum se îndreaptă o țară către autoritarism atunci când oamenii decid că se simt mai în siguranță dacă statul deține controlul.”

VolumulBalada șerpilor și a păsărilor cântătoare” a apărut în această primăvară în imprintul Armada powered by Nemira, odată cu lansarea internațională. „Cuvânt cu cuvânt, Suzanne Collins a construit o lume întreagă din rămășițele lumii noastre. Iar lumea ei este atât de bine scrisă, cu personaje atât de bine alese și cu o intrigă atât de surprinzătoare, încât cărțile din serie și-au găsit rapid locul lângă distopiile clasice, trasând noi granițe pentru literatura SF și un district special în mințile a milioane de cititori: districtul JOCURILE FOAMEI.“ Marian Coman, redactor-șef Armada. Volumul „Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare” se poate asculta în variantă audiobook pe AudioTribe.ro, narat de actorul și cântărețul Corneliu Ulici.

Mentori și tributuri

În noul film, Tom Blyth îl interpretează pe tânărul Coriolanus, jucând alături de Rachel Zegler în rolul lui Lucy Gray Baird, care este un tribut din districtul 12.

Coriolanus, în vârstă de 18 ani, primește sarcina de a o îndruma pe Lucy Gray pentru cea de-a zecea ediție anuală a Jocurilor Foamei, iar el își dă seama că spiritul și căldura ei enigmatică au capacitatea nu numai de a captiva mulțimea, dar și de a le oferi amândurora posibilitatea de a-și depăși condiția.

Cei doi se îndrăgostesc și, pe măsură ce Jocurile încep, își asumă riscuri și încalcă regulile pentru a fermeca publicul Capitoliului, câștigând în cele din urmă inimile și mințile din Panem. Deși relația lor începe în arenă, ea crește rapid dincolo de ceea ce spectatorii pot vedea, lăsându-l pe Coriolanus în dezacord cu el însuși, în timp ce face alegeri care prevestesc omul care va deveni. Până la sfârșitul călătoriei, după cum știm deja, băiatul a crescut într-un adevărat tiran.

Blyth joacă rolul întruchipat anterior de Donald Sutherland. Blyth, un absolvent de Juilliard care joacă în serialul „Billy the Kid”, a citit romanul lui Collins în pregătirea audiției sale. „După ce am citit primul capitol, am fost cucerit”, spune el.

„Coriolanus este un personaj atât de complex. Îl vedem trecând de la acest tânăr tulburat și care luptă pentru familia lui, la cineva cu o ambiție puternică și întunecată.”

Snow își începe călătoria în cele mai umile împrejurări, deoarece familia sa, cândva mândră, a căzut în dizgrație într-un Capitoliu postbelic. Această educație umilă și presiunea socială care o însoțeste fac parte din ceea ce îl transformă în președintele Panemului.

„Povestea începe cu familia lui riscând foamete gravă”, explică Blyth. „Este sfârșitul războiului și au încercat să păstreze o aparență în acest peisaj urban distrus. Coriolanus va face tot ce este necesar pentru a-și scoate bunica și vărul, Tigris, din acel loc. Dar asta face ca el să devină cineva care va face orice doar pentru a ajunge în vârf.”

Snow se luptă cu identitatea sa în timp ce încearcă să navigheze într-o societate coruptă. El este sfâșiat între dorința lui de putere și busola lui morală, ceea ce îl conduce în cele din urmă să facă alegeri dificile, aproape imposibile. Lumea distopică a Jocurilor Foamei cere conformitate cu orice preț, dar Snow rămâne hotărât, cel puțin inițial, să fie fidel cu sine.

SINOPSIS:
Cu mulți ani înainte sa devină președintele tiran al Panemului, Coriolanus Snow, un tânăr de doar 18 ani, ultima speranță a unei familii cândva puternice, dar acum căzute în dizgrație, acceptă fără prea mare tragere de inimă să fie mentorul unei tinere pe care să o pregătească pentru cea de-a zecea ediție a Jocurilor Foamei.

Uimit de prezența de spirit a tinerei și de succesul ei la public, Snow se îndrăgostește de ea, ceea ce precede transformarea lui dintr-un tânăr ambițios într-un tiran care ajunge sa conducă Panemul cu mână de fier.
Distribuit de Forum Film, „The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes / Jocurile foamei: Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare” are premiera în România în data de 17 noiembrie.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=v73DBfzsFfo

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Muzica si filme

Ce filme și seriale să vizionezi în mini vacanța de Paște pe Disney+

Published

on

Paștele devine și mai special atunci când e petrecut alături de cei dragi, împărtășind povești care inspiră, emoționează și surprind. Fie că ai în plan o seară relaxantă cu prietenii, o dimineață leneșă în familie sau o porție de aventură pe canapea, pe Disney+ găsești o selecție generoasă de filme, seriale, documentare și animații potrivite pentru toate gusturile – perfecte pentru mini vacanță de Paște.

Aventură cât cuprinde

Fanii filmelor de aventura și mistere pot urmări blockbustere spectaculoase precum Indiana Jones – Cadranul Destinului, fascinanta serie Pirații din Caraibe, cu o distribuție memorabilă și cu un total de 82 de premii de-a lungul celor cinci filme lansate sau noul serial Marvel Television Daredevil: Renașterea.

Cei pasionați de lumi fantastice pot călători în regatul magic din „Cronicile din Narnia: Leul, Vrăjitoarea și Dulapul”, o poveste atemporală despre curaj și sacrificiu, sau pot redescoperi orașul fascinant din „Zootropolis”, unde o iepurașă polițist și o vulpe formează un duo neașteptat. De asemenea, puteți păși în lumea jocurilor online cu producția Eliberează-l pe Guy cu Ryan Reynolds în rolul principal.

Producții pentru întreaga familie

Paștele este o sărbătoare a emoțiilor, a bucuriei, iar timpul petrecut cu copiii este foarte prețios. Lasă, așadar, magia poveștilor să aducă zâmbete, lecții și bucurie în sufletul întregii familii cu producții emblematice precum: Ratatouille, noile povești epice de animație, Mufasa: Regele Leu, cu vizionări record încă de la lansarea în cinema și Vaiana 2, care a doborât recordul mondial de încasări în primul weekend de lansare în cinematografice. Sau noul serial original de la Pixar, Câștigi sau Pierzi, care explorează nu doar lumea sportivă, ci și complexitatea relațiilor interpersonale, oferind o viziune unică și profundă asupra a ceea ce înseamnă să câștigi sau să pierzi, nu doar pe teren, ci și în viață.

De asemenea, cei mici pot urmări producții clasice, emoționante, cu conținut specific pentru perioda Pascală: Winnie de Pluș – O primăvară cu Roo sau Ice Age: The Great Egg-Scapade, în care turma noastră preferată din Epoca de Gheață se angajează într-o misiune curajoasa de salvare care devine prima vânătoare de ouă din lume.

Noutăți de sezon și titluri originale

Primăvara acestui an aduce și o serie de noutăți în platformă, filme, documentare și seriale captivante din toate genurile: cel de-al doilea sezon din serialul Star Wars: Andor, ce va avea premiera pe 23 aprilie, Secretele Pinguinilor de la National Geographic, narată de Blake Lively  și produsă de James Cameron disponibil din 22 aprilie, chiar la timp pentru a celebra Ziua Pământului. În plus, sunt recent lansate pe platformă: „Animale de companie”, un documentar simpatic și educativ despre legăturile extraordinare dintre oameni și animalele lor de companie și serialul Copilul Răpit, o dramă emoționantă ce spune povestea unei familii care trece prin situații greu de imaginat.

Așadar, fie că este vorba despre seriale, comedii, documentare, drame, aventuri fantastice, povești cu tâlc sau animații pline de lecții educative, filmele vizionate împreună creează clipe de conectare autentică. Iar pe Disney+ găsești producții pentru toate gusturile.

Continue Reading

Muzica si filme

MIKI și Mahala Rai Banda lansează super piesa “Așa a fost să fie”

Published

on

Colaborarea muzicală a momentului, chiar în pragul sărbătorilor de Paște, vine de la MIKI și Mahala Rai Banda. Artiștii sunt bucuroși să prezinte iubitorilor de muzică bună o piesă simpatică, cu un vibe de party și voie bună, “Așa a fost să fie”.

O producție MusicLOver, o colaborare inițiată de Sergiu Stoiadin de la La Casa Del Flow Vision și un videoclip plin de culoare care poartă semnătura lui Silviu Mîndroc. MIKI este extrem de încântată de această colaborare și de piesa nouă, plină de energie.

“M-am întâlnit cu băieții la un eveniment pe care l-am avut împreună, unde am cântat și eu și ei și mi-a plăcut foarte mult energia lor de show. Eu aveam o asemenea piesă, de party, de mare energie, pe care o scrisesem împreună cu Andy Any1 și o pregăteam pentru următorul single și atunci mi-a venit ideea să o fac împreună cu ei. Le-am propus, ei au fost drăguți și au acceptat, le-a plăcut și lor piesa și restul e istorie. Așa a fost să fie…”, povestește MIKI despre cum a luat naștere aceast proiect frumos. Mai mult decât atât, artista și solistul piesei Mahala Rai Banda au fost chiar și vecini de bloc în copilărie.

“Cu solistul trupei Mahala Rai Banda am fost vecini de bloc de când eram mici! Făceam spectacole prin spatele blocului! El cânta și cu chitara! “Așa a fost să fie “ să ne revedem după atâția ani!”, a mai adăugat MIKI, încântată de revederea cu trupa Mahala Rai Banda, care a fost una de bun augur.

De altfel, și băieții de la Mahala Rai Banda au numai cuvinte de laudă despre această colaborare.

“Ne-am întâlnit cu Miki la un eveniment privat (corporate) pe care l-am avut împreună și i-a plăcut foarte mult energia noastră de show. Sergiu Stoiadin ne-a spus că are o piesă, de party, de mare energie, pe care vrea să o facă cu noi și Miki și atunci i-a venit ideea acestei colaborări, “Așa a fost să fie…”. Miki și cu solistul nostru, Daniel Crețu, se cunosc din copilărie, au fost vecini de bloc în Berceni. La fel…“Așa a fost să fie!”. Toate premizele unei colaborări de succes au fost îndeplinite: conexiune, chimie și multă energie! “Așa a fost să fie!””, ne-au mărturisit și băieții de la Mahala Rai Banda.

Continue Reading

Muzica si filme

Un nou thriller epic de acțiune și spionaj: „The Amateur” – din aprilie în cinematografe

Published

on

„The Amateur”/„Amatorul”, noua producție marca 20th Century Studios, își face apariția în cinematografele românești pe 11 aprilie, cu avanpremiere începând din 9 aprilie, în formatele 2D, IMAX și Dolby Atmos, cu subtitrare în limba română.

Avându-l pe Rami Malek, laureat al premiului Oscar („Mr. Robot”, „Bohemian Rhapsody”), în rol principal, filmul este un thriller de spionaj captivant, în care pierderea și dorința de răzbunare se împletesc într-o poveste tensionată, plină de suspans.

Inteligența devine arma supremă

Filmul spune povestea lui Charlie Heller (Rami Malek), un criptograf CIA extrem de inteligent și introvertit, a cărui viață este zdruncinată de moartea soției sale într-un atac terorist, la Londra. Marcat de durere și dezamăgit de ineficiența agenției în rezolvarea cazului, Heller pornește pe cont propriu într-o misiune aparent imposibilă, în care descoperă rapid o lume a conspirațiilor și amenințărilor ascunse. Alături de el vor lua parte la acțiune un colonel dur, retras din CIA, care se ocupă de pregătirea agenților de teren, dar și un hacker care îl pune în fața unor dileme morale complexe. Linia dintre aliați și dușmani este însă, extrem de fluidă, iar încrederea devine o resursă prețioasă.

Regizat de James Hawes („Slow Horses”) și produs de Hutch Parker („Logan”) și Dan Wilson („Patriot’s Day”), alături de Rami Malek și Joel B. Michaels („After the Wedding”), filmul are un scenariu bazat pe romanul lui Robert Littell, semnat de Ken Nolan („Black Hawk Down”) și Gary Spinelli („American Made”).

Din distribuție fac parte actori de renume, precum Laurence Fishburne („The Matrix”), Rachel Brosnahan („The Marvelous Mrs. Maisel”), Caitríona Balfe („Belfast”), Jon Bernthal („Ford v Ferrari”), Michael Stuhlbarg („Call Me by Your Name”), Holt McCallany („The Iron Claw”), Danny Sapani („Black Panther”), Julianne Nicholson („Blonde”) și Adrian Martinez („Renfield”).

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=Yxmfn3VIqrU

https://www.youtube.com/watch?v=0wgZUm0mUCw

Continue Reading

Trending