Connect with us

Muzica si filme

Prequelul seriei Jocurile Foamei vine pe marile ecrane cu o nouă aventură spectaculoasă despre dualitatea spiritului uman

Published

on

Fanii celebrei francize sunt acum invitați sa descopere povestea “Jocurilor Foamei”, cu 64 de ani înainte ca tânăra Katniss Everdeen să se ofere voluntar și cu zeci de ani înainte ca cel pe care il stim drept Coriolanus Snow să devină președintele tiranic din Panem – în „The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes / Jocurile foamei: Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare”.

Noua aventură de pe marele ecran urmărește povestea unui tânăr Coriolanus (Tom Blyth), ultima speranță pentru familia Snow, cândva mult mai instarită, a cărei descendență eșuată a provocat o retrogradare într-un Capitoliu postbelic.

Fiind la limita existentei, Snow acceptă fără tragere de inimă misiunea de mentor pentru Lucy Gray Baird (Rachel Zegler) – un tribut din districtul 12 – în cea de-a zecea ediție a Jocurilor Foamei. Dar după ce farmecul lui Lucy Gray captivează publicul, Snow nu rateaza oportunitatea de a schimba soarta amândurora. Astfel, Snow face echipă cu Lucy Gray pentru a întoarce șansele în favoarea lor. Recurgând la instinct atât la bine, cât și la rău, Snow pornește într-o cursă contra cronometru pentru a supraviețui și a dezvălui dacă va deveni în cele din urmă o pasăre cântătoare… sau un șarpe.

„The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes / Jocurile foamei: Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare” creează o atmosferă cu totul nouă, care duce seria pe un teritoriu neexplorat, fiind, în același timp, conectată tematic cu celelalte filme din franciză.

Noul film, un prequel, examinează trecutul Panemului și dezvăluie toată istoria bogată la care se face referire în filmele anterioare prin ochii unui tânăr Coriolanus Snow, a cărui poveste devine punctul de referință în toate filmele anterioare din celebra serie.

Povestea unei francize mult indragite

Saga de succes “Jocurile Foamei” încântă și captivează imaginația publicului din întreaga lume de peste 15 ani. Iar secretul succesului seriei stă, cu siguranță, în mitologia captivantă care se adresează tuturor vârstelor, care a reușit să transforme franciza într-un fenomen global.

Succesul ei este atât de mare, încât franciza a încasat 1,45 miliarde de dolari numai în SUA și se apropie de 3 miliarde de dolari pe plan internațional. Ideea seriei s-a născut dintr-un fenomen editorial, e vorba de trilogia cu același nume semnată de Suzanne Collins, cu peste 100 de milioane de exemplare vândute.

Acum, odată cu acest nou titlu din serie, publicul va vedea, în sfârșit, cum a apărut această lume din Panem, prin povestea originii lui Coriolanus Snow. Filmul explorează dualitatea spiritului – pasăre cântătoare și șarpe – din noi toți. Suntem lumină și întuneric, bine și rău, bucurie și tristețe – o fuziune de pene și solzi. Fiecare decizie pe care o luăm ne propulsează pe o cale care ne dezvăluie adevăratul sine.

Al cincilea film din franciza este regizat de Francis Lawrence, avându-i în rolurile principale pe Rachel Zegler, Tom Blyth, Hunter Schafer, Viola Davis și Peter Dinklage.

La publicarea sa, romanul “Jocurile foamei: Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare” semnat de Suzanne Collins a devenit instantaneu best-seller. Noua poveste a lui Collins e croită pe cronologia Jocurilor Foamei, explorând începuturile Jocurilor, devoalând un punct de cotitură în restructurarea postbelică a Panemului și întărirea guvernului său autoritar.

Collins încă scria romanul când l-a contactat pe regizorul Francis Lawrence. După cum își amintește cineastul, „Suzanne a început prin a-mi spune pur și simplu că scrie o carte. Am fost încântat să aud asta pentru că eu, știind așteptarea nenumăraților fani ai Jocurilor Foamei, am crezut că ar fi fantastic să fac un alt film explorând lumea Jocurilor Foamei — și am simțit întotdeauna că ideea ar trebui să vină de la Suzanne.”

Romanul explorează viața unui tânăr Coriolanus Snow și zilele sale ca student, care preced aventura care îl va propulsa la conducerea Panemului.

Producătorul Nina Jacobson comentează: „Am încercat să înțeleg atracția pe care o persoană precum tânărul Snow ar putea-o avea pentru autoritarism. Nu te naști persoana care devii; ești modelat în persoana în care devii. Am putut vedea cum se îndreaptă o țară către autoritarism atunci când oamenii decid că se simt mai în siguranță dacă statul deține controlul.”

VolumulBalada șerpilor și a păsărilor cântătoare” a apărut în această primăvară în imprintul Armada powered by Nemira, odată cu lansarea internațională. „Cuvânt cu cuvânt, Suzanne Collins a construit o lume întreagă din rămășițele lumii noastre. Iar lumea ei este atât de bine scrisă, cu personaje atât de bine alese și cu o intrigă atât de surprinzătoare, încât cărțile din serie și-au găsit rapid locul lângă distopiile clasice, trasând noi granițe pentru literatura SF și un district special în mințile a milioane de cititori: districtul JOCURILE FOAMEI.“ Marian Coman, redactor-șef Armada. Volumul „Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare” se poate asculta în variantă audiobook pe AudioTribe.ro, narat de actorul și cântărețul Corneliu Ulici.

Mentori și tributuri

În noul film, Tom Blyth îl interpretează pe tânărul Coriolanus, jucând alături de Rachel Zegler în rolul lui Lucy Gray Baird, care este un tribut din districtul 12.

Coriolanus, în vârstă de 18 ani, primește sarcina de a o îndruma pe Lucy Gray pentru cea de-a zecea ediție anuală a Jocurilor Foamei, iar el își dă seama că spiritul și căldura ei enigmatică au capacitatea nu numai de a captiva mulțimea, dar și de a le oferi amândurora posibilitatea de a-și depăși condiția.

Cei doi se îndrăgostesc și, pe măsură ce Jocurile încep, își asumă riscuri și încalcă regulile pentru a fermeca publicul Capitoliului, câștigând în cele din urmă inimile și mințile din Panem. Deși relația lor începe în arenă, ea crește rapid dincolo de ceea ce spectatorii pot vedea, lăsându-l pe Coriolanus în dezacord cu el însuși, în timp ce face alegeri care prevestesc omul care va deveni. Până la sfârșitul călătoriei, după cum știm deja, băiatul a crescut într-un adevărat tiran.

Blyth joacă rolul întruchipat anterior de Donald Sutherland. Blyth, un absolvent de Juilliard care joacă în serialul „Billy the Kid”, a citit romanul lui Collins în pregătirea audiției sale. „După ce am citit primul capitol, am fost cucerit”, spune el.

„Coriolanus este un personaj atât de complex. Îl vedem trecând de la acest tânăr tulburat și care luptă pentru familia lui, la cineva cu o ambiție puternică și întunecată.”

Snow își începe călătoria în cele mai umile împrejurări, deoarece familia sa, cândva mândră, a căzut în dizgrație într-un Capitoliu postbelic. Această educație umilă și presiunea socială care o însoțeste fac parte din ceea ce îl transformă în președintele Panemului.

„Povestea începe cu familia lui riscând foamete gravă”, explică Blyth. „Este sfârșitul războiului și au încercat să păstreze o aparență în acest peisaj urban distrus. Coriolanus va face tot ce este necesar pentru a-și scoate bunica și vărul, Tigris, din acel loc. Dar asta face ca el să devină cineva care va face orice doar pentru a ajunge în vârf.”

Snow se luptă cu identitatea sa în timp ce încearcă să navigheze într-o societate coruptă. El este sfâșiat între dorința lui de putere și busola lui morală, ceea ce îl conduce în cele din urmă să facă alegeri dificile, aproape imposibile. Lumea distopică a Jocurilor Foamei cere conformitate cu orice preț, dar Snow rămâne hotărât, cel puțin inițial, să fie fidel cu sine.

SINOPSIS:
Cu mulți ani înainte sa devină președintele tiran al Panemului, Coriolanus Snow, un tânăr de doar 18 ani, ultima speranță a unei familii cândva puternice, dar acum căzute în dizgrație, acceptă fără prea mare tragere de inimă să fie mentorul unei tinere pe care să o pregătească pentru cea de-a zecea ediție a Jocurilor Foamei.

Uimit de prezența de spirit a tinerei și de succesul ei la public, Snow se îndrăgostește de ea, ceea ce precede transformarea lui dintr-un tânăr ambițios într-un tiran care ajunge sa conducă Panemul cu mână de fier.
Distribuit de Forum Film, „The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes / Jocurile foamei: Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare” are premiera în România în data de 17 noiembrie.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=v73DBfzsFfo

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Muzica si filme

Animația „Urșii Boonie: Înapoi pe Pământ” ajunge de luni în avanpremieră la cinema

Published

on

Animația „Urșii Boonie: Înapoi pe Pământ” poate fi urmărită încă de luni, 22 iulie, la cinema, în format 3D, dublat în limba română

Titlul original: Boonie Bears: Back to Earth

Titlu localizat: Urșii Boonie: Înapoi pe Pământ

Gen: Animație 3D, dublată în limba română

Regia: Huida Lin

Scenariul: Jiang Lin, Qin Wan, Rachel Xu

Producători: Huiqi Huang, Ziyan Huang, Xiaohong Li

Distribuţia: Adrian Venete, Ruxandra Gherman, Gabriel Răuță, Mina Cristiana, Bogdan Olaru, Tudor Morgovan

Casa de producţie: Fantawild Animation

Premiera: 26 iulie 2024

Rating: AG

Durata: 87 minute

Avi, un extraterestru misteriors, aterizează pe muntele Pine Tree și îl înțâlnește pe ursul Bramble, cu care se împrietenește foarte rapid. Astfel ursul nostru află că poporul lui Adi provine de fapt tot de pe Pământ. Cu milioane de ani în urmă, avansata civilizație Rhyotans trăia în prosperitate spre dauna mediului înconjurător. Planeta și-a revenit abia după ce această specie a fost alungată.

Când Avi îi arată lui Bramble ruinele antice ale poporului său, o armată de roboți malefici îi atacă.

De ce s-a întors Avi pe Pămânț? Își va putea proteja căminul de această dată? Toate răspunsurile vor veni alături de aventura animată „Urșii Boonie: Înapoi pe Pământ” din 26 iulie, în format 3D, doar la cinema.

În film, vocile actorilor s-au împărţit astfel: Adrian Venete este Bramble , Ruxandra Gherman este Avi, Gabriel Răuță este Dl. Cruz, Mina Cristiana este Dna. Cruz, Bogdan Olaru este Briar, iar Tudor Morgovan este Tiki.

Continue Reading

Muzica si filme

Primele informații despre filmul „F1” cu Brad Pitt în rolul principal

Published

on

Aceasta este „F1”. Cu Brad Pitt în rolul principal. În cinematografe din vara anului 2025. Un film distribuit pe marile ecrane din ţară de Vertical Entertainment, începând cu 27 iunie 2025.

Un film semnat Apple Original Films, în „F1”, Brad Pitt joacă în rolul unui fost pilot care se întoarce în Formula 1, alături de Damson Idris, coechipierul său la APXGP, cu care formează o echipă fictivă. Acest material este filmat în weekendurile de la Grand Prix, în timp ce echipa concurează împotriva titanilor ai acestui sport.

Distribuția plină de actori de top include, de asemenea, nominalizatul la premiul Oscar Kerry Condon, câștigătorul Premiului Oscar Javier Bardem și câștigătorul premiului Emmy și nominalizat la Globul de Aur Tobias Menzies, nominalizata la premiul Emmy Sarah Niles, Kim Bodnia și Samson Kayo.

Joseph Kosinski („Top Gun: Maverick”) regizează și produce lungmetrajul alături de Jerry Bruckheimer și Chad Oman de la Jerry Bruckheimer Films; Pitt, Dede Gardner și Jeremy Kleiner pentru Plan B Entertainment; și Lewis Hamilton sub steagul său Dawn Apollo Films.

Filmul este realizat în colaborare cu Formula 1® și comunitatea F1, inclusiv cele 10 echipe de F1 și piloții acestora, FIA și promotorii curselor. CEO-ul Copper, Penni Thow, este producător executiv.

„F1” va fi distribuit în cinematografele din întreaga lume și în IMAX® de Warner Bros. Pictures, lansând doar în cinematografele din America de Nord pe 27 iunie 2025 și la nivel internațional începând cu 25 iunie 2025. Realizat în colaborare cu Formula 1®, noul film este cufundat în lumea emoționantă și cinematografică a F1, deoarece filmările au loc la cursele din calendarul acestui sport.

Teaser trailer oficial: https://youtu.be/r67rYlCudPE

Continue Reading

Muzica si filme

ADDA a făcut prea multe VALURI

Published

on

La 14 zile de la lansare, piesa ADDEI „Valuri” a… deranjat puțin prea mult încât a dispărut de pe YouTube.

Ca într-o investigație demnă de filmele cu detectivi, plină de emoție și speranță, ADDA împreună cu toată echipa din spatele piesei încearcă zi și noapte să recupereze clipul oficial lansat pe YouTube în data de 14 iunie.

Cum a început totul? 

În noaptea de 28 iunie, trecut de miezul nopții, artista a fost bombardată de mesaje din partea fanilor care nu mai găseau piesa pe platforma de streaming.

Fără nicio urmă și nicio explicație plauzibilă, videoclipul a fost șters direct de pe platformă de o persoană neautorizată.

Din acel moment, până astăzi inclusiv, videoclipul este de negăsit, iar echipa lucrează constant la recuperarea acestuia.

Piesa Valuri continuă să fie disponibilă pe toate celelalte platforme Spotify, Apple Music și chiar TikTok unde ADDA își ține comunitatea la curent cu statusul investigației.

Cine nu o cunoaște pe ADDA?

Fie că ai fredonat  „Îți arăt că pot”, „Nu plânge, Ana”, „Lupii”, „Arde” sau „De dorul tău” – toate piese care au bătut timpul și au rămas semnătura ADDA, sau ai citit povestea pusă în paginile cărții „Cele 3 ADDA”, sau poate ai susținut-o în super-producțiile TV „Asia Express” sau „Te cunosc de undeva”, n-ai cum să nu te îndrăgostești de omul și artistul ADDA.

Despre incidentul unic în cariera artistei, ADDA spune „Am făcut multe premiere de-a lungul timpului. Dar la premiera asta absolută nu m-am gândit niciodată. Cred că nimeni nu a pățit asta, efectiv să i se șteargă un videoclip și să pară că a fost făcut de “bună voie”, adică fix de titularul contului de Youtube! E dureros pentru că la fiecare proiect muncește o echipă mare de oameni. Și pe lângă asta, videoclipul piesei “Valuri” îmi este foarte drag pentru că e personal. A fost filmat cu membrii familiei mele. Mai multe nu pot sa mai zic… sunt pur și simplu Adda Baladda Suparadda!

Piesa „Valurile” este o co-producție Baladda Records și HaHaHa Production.
MUZICĂ: Rizea Alexandra Ada (ADDA), Lucian Nagy, Flavius Filipescu (Cally Roda)

TEXT: Rizea Alexandra Ada (ADDA), Flavius Filipescu (Cally Roda)

PRODUCȚIE: Lucian Nagy

MASTER: 2ProBeats

Urmărește-o pe ADDA:

Facebook: https://www.facebook.com/addaofficialmusic

Instagram: https://www.instagram.com/addabaladda/

YouTube: https://www.youtube.com/@ADDA.  

Spotify: https://open.spotify.com/artist/1lYjAYTw1QBVxIwVrZ1eTy

TikTok: https://www.tiktok.com/@addabaladdaofficial

Continue Reading

Trending