Connect with us

Lifestyle

Revelion în Malta, 2024

Published

on

Istorie, tradiții și lecții minunate, pentru orice turist,  în stil manierist, baroc și medieval. O lume cu splendori și comori ce trebuie descoperite. O lume în care pășești valsând și în  care vei avea chef de hoinăreală, de o mâncare foarte bine gătită, de un vin pe care să îl sorbi fără grabă la terasele din orașele mirifice ca Bigu, Mdina, St. Julian’s,  sau poate Valetta.

Vei găsi aici un tablou pe care nu ți-l poți imagina fără să vezi pe viu ce frumuseți ascunde aceasta țară plină de farmec și tradiție.  Te vor impresiona Laguna Albastră, Grota Albastră, dar mai ales orașul  Valetta, capitala cu multele clădiri fascinante din timpul Cavalerilor Sfântului Ioan al Ierusalimului, precum și bazilica Ta Pinu din insula Gozo, unde miracolele sunt dovezi clare ale iubirii lui Dumnezeu pentru oameni.

Poate, cel mai mult. te va atrage în călătoria ta și minunăția numită  Mdina, urbea deosebit de frumoasă care atrage turiștii ce vor păstra un loc foarte cald în inima Orașului Tăcerii. Mdina este cunoscută și ca orașul tăcerii, sau Citta Notabile. Fostă capitală a Maltei, un loc pe care l-aș numi delicat, frumos și unic. Aici m-am identificat perfect. Mi-am imaginat că sunt o prințesă nepotolită de iubire și de viață bună. Pentru că aici aristocrația malteză a ridicat palate și edificii sfinte somptuase, precum Catedrala Sfantul Paul sau Casa Iguanez, care aparține celei mai vechi familii aristocrate din Malta.

Voi aminti și de orașul St. Julian’s situat pe coasta de nord a capitalei Valletta. Este o urbe  seducătoare, în care poți hoinări noaptea dacă ai chef de distracție.

Regiunea Paceville este recunoscută mai ales pentru afacerile orientate spre domeniul turistic.  Veți descoperi multe hoteluri, restaurante, cluburi și baruri de zi sau de noapte, magazine și oameni veseli…. Orașul este împărțit în cartiere neoficiale ca Paceville, Paceville, Ta’ Ġiorni, Tal-Għoqod și St. Andrew’s. De asemenea, nu trebuie uitate și zonele religioase unde se află lăcașurile St. George’s Bay, Spinola Bay, Balluta Bay sau Il-Qaliet.

St. Julian’s este un oraș cosmopolit, iar cei mai mulți dintre turiști îl vizitează atât pet imp de vară, cât și în luni le de toamnă-iarnă.  Este o destinație care pune distracție pe primul plan, iar dacă vei avea chef de un Revelion de neuitat, aceasta este urbea cea mai potrivită. O destinație malteză extrem de care te vei îndrăgosti și în care vei dori să te întorci. St. Julian’s a fost numit astfel după patronul său spiritual, Saint Julian, cunoscut și sub numele de Julian Vindecătorul, sau Julian cel Sărac.

Vei descoperi și vei cunoaște îndeaproape o țară cu multe temple, cetăți, biserici și bazilici de o frumusețe rară, un loc care păstrează tradiții, unde handmade-ul e o îndeletnicire pe care o vei întâlni la tot pasul, fie că e vorba de sticlă, piatră, aur sau argint. De asemenea, te vei bucura de gastronomia malteză care este un mix de culturi și arome tradiționale care îți vor încânta cu adevărat simțurile. Elementele de bază ale bucătăriei malteze sunt uleiul de măsline, legumele, pastele așa cum sunt gnocchi, ravioli, dar și carnea, mai ales cea de iepure  pe care aceștia o prepară cu multe ierburi aromatice. Cea mai cunoscută mâncare din iepure se numește stuffat tal-fenek și este  preparată cu iepure, într-un sos delicios din roșii și vin. Ca aperitiv veți descoperi pastizzi. Acestea sunt foietaje subțiri, umplute cu brânză ricotta sau cu diferite piureuri din legume. Și pentru că nu trebuie să ocolim desertul în Malta, ei bine, cel mai cunoscut este Imqaret, preparat dintr-un blat subțire prăjit și umplut cu o pastă foarte aromată din citrice, migdale și curmale.

Așadar, dacă vei dori ca anul acesta să petreci un Revelion de vis în Malta, iată oferta-

 Pentru Revelion, putem spune că oferta este foarte bună.  Aceasta începe de la 395 de euro,  iar aici vorbim de hotel de patru stele, cinci nopţi de cazare cu mic dejun şi feribot gratuit. Malta este de vizitat”!, spune Mark Farrugia Neville, proprietarul agenţiei de turism Malta Travel.

https://www.malta.ro/

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Beauty

Elena Năstasă și moștenirea vindecătoare a plantelor – povestea din spatele Spiteriilor Vraciului

Published

on

În inima tradiției românești, plantele medicinale au ocupat întotdeauna un loc de cinste. Încă din vremea dacilor, cunoscători ai tainelor naturii, oamenii au folosit darurile pământului pentru a-și trata suferințele. Deși puține scrieri s-au păstrat, aceste cunoștințe prețioase s-au transmis din gură în gură, din generație în generație, mai ales în satele românești, unde fiecare femeie știa ce plantă să folosească și pentru ce afecțiune.

Elena Năstasă a fost parte din această tradiție. Născută în pitorescul ținut al Bucovinei, a crescut cu mirosul plantelor uscate în pod și cu poveștile bunicii despre leacuri vindecătoare. De mică a descoperit nu doar puterea plantelor, ci și darul ei unic – o capacitate rară de a simți și canaliza energia vindecătoare. A urmat acest drum cu pasiune și dedicare, completând înzestrarea naturală cu studii și certificări obținute în cadrul celor mai respectate instituții internaționale de terapie naturală.

Anii de muncă, experiențele nenumărate și rezultatele extraordinare obținute în tratamentele oferite au făcut-o cunoscută și respectată. Bolnavii care au venit la aceasta în momente grele au plecat nu doar cu speranță, ci și cu sănătatea recăpătată. Așa a apărut “Elle Oil’s DVB” – primul antiviral natural 100% românesc, un produs testat, certificat și aplaudat pentru eficiența sa. În portofoliul companiei se regăsesc astăzi sute de remedii naturale, create pentru a răspunde nevoilor reale ale celor care caută alternative eficiente și blânde pentru sănătate.

Din dorința de a face aceste soluții accesibile tuturor, a apărut Spițeria Vraciului – un spațiu dedicat puterii vindecătoare a plantelor și terapiilor naturale. Este locul în care tradiția întâlnește știința modernă, iar darurile naturii sunt puse în slujba celor care caută alinare.

Aici, fiecare produs este născut din respect pentru plante, din pasiune pentru vindecare și din convingerea că natura oferă cele mai bune răspunsuri. Plantele sunt atent selecționate, uneori aduse de prieteni din colțurile cele mai îndepărtate ale lumii, tocmai pentru că standardul companiei este unul simplu: tot ce este creat trebuie să fie pur, eficient și făcut cu iubire.

Spițeria Vraciului nu este doar un magazin – este o punte între vechi și nou, între știință și intuiție, între trecutul nostru și viitorul în care sănătatea este tratată cu blândețe.

Moștenirea Elenei Năstasă continuă să inspire și va fi dusă mai departe cu mândrie de familie și de generațiile viitoare.

Continue Reading

Beauty

Parteneriatul dintre SABON și RECICLAD’OR împlinește un an pe 22 aprilie

Published

on

Pe 22 aprilie, de Ziua Pământului – zi în care pe plan mondial celebrăm planeta aceasta atât de generoasă cu noi, dragostea de natură și sustenabilitatea – se împlinește un an de când am dat startul campaniei de colectare în magazine a recipientelor SABON din plastic și sticlă!

Campania-pilot desfășurată în parteneriat cu RECICLAD’OR în doar trei magazine din București s-a dovedit însă a fi prea restrânsă pentru entuziasmul uriaș al clienților noștri dornici de a se implica, de a ajuta, de a fi parte dintr-un proiect prin care să arătăm naturii măcar o mică parte din grija pe care ne-o poartă în fiecare zi.

Recunoaștem că nu ne-am așteptat la un asemenea succes al campaniei și la atât de multe cereri din partea altor magazine din țară, de a fi parte din proiectul de reciclare a ambalajelor! Cu siguranță, vom lua în considerare ideea de a implementa programul și în alte orașe.“, a declarat Cristian Luca, Country Manager SABON România.

Cu sprijinul RECICLAD’OR, am extins campania „1 recipient = 1 punct = 1 leu“ în toate magazinele din Capitală, iar până la finalul lunii februarie 2025, am obținut rezultate de care suntem mândri:

* Au beneficiat de program peste 500 clienți

* Am reușit să colectăm spre reciclare peste 4.600 ambalaje

* Au fost acordate peste 9.000 puncte; 27% dintre puncte au fost transformate în bani, de către 29% dintre clienții care au obținut puncte

Suntem mândri și bucuroși că ne-am alăturat acestui proiect și am raspuns cu entuziasm inițiativei SABON de a-și arăta dragostea și respectul față de natură, prin colectarea separată a  ambalajelor goale în vederea reciclării. Îi felicităm pe partenerii noștri de la SABON pentru inițiativă și dorim să încurajăm și alte branduri să se alăture acestui demers nobil și generos.“ a declarat Adriana Calcan, PR& CSR Manager RECICLAD’OR.

Se poate mai mult și mai bine de atât? Sigur că da!

Cu forțe împrospătate de succesul acestui prim an, continuăm inițiativa, iar pe parcursul întregii luni aprilie îi invităm la reciclat pe toți membrii Royal Passport și oferim 5 lei pentru fiecare recipient gol adus în magazinele participante!

Campania continuă, în variantă extinsă, în toate magazinele SABON din București. Nu arunca ambalajele, adu-le înapoi, și bucură-te de un binemeritat răsfăț la achiziția de noi produse preferate!

Cum funcționează campania de colectare a recipientelor

Ambalajele SABON pot fi reciclate în proporție de 99%.

După ce termini un produs SABON, tot ce ai de făcut este să returnezi ambalajul la orice magazin din București, în vederea reciclării.

Programul SABON RECYCLE continuă parteneriatul de succes cu RECICLAD’OR, urmând extinderea proiectului la nivel național. Membrii Royal Passport sunt invitați în continuare în magazinele noastre, cu un număr cât mai mare de ambalaje curate.

Pași de urmat:

1) Curăță bine ambalajele produselor după utilizare și dezlipește etichetele.

2) Vino cu ambalajele goale la unul dintre magazinele SABON din București.

3) Dacă ești parte din clubul Royal Passport, numărul de ambalaje aduse de tine va fi convertit într-un voucher pe care-l poți folosi la achiziții SABON ulterioare.

Voucherul poate fi generat online, în contul Royal Passport, sau direct în magazin.

Continue Reading

Beauty

RoC Skincare celebrează 1 an de la relansarea sa în România

Published

on

Acum un an, RoC Skincare revenea pe piața din România, după o absență de șase ani, cu același angajament față de excelența științifică și frumusețea autentică. Relansarea a marcat nu doar reintroducerea unui brand cu tradiție, ci și începutul unei noi conversații despre îngrijirea pielii: una bazată pe responsabilitate.

RoC s-a născut în Franța, în 1957, din dorința farmacistului Dr. Jean-Charles Lissarrague de a crea produse sigure, eficiente și dovedite științific, pentru pacienții săi. Astăzi, după mai bine de 60 de ani, RoC nu este doar un brand cu o istorie impresionantă în dermatologie – este o promisiune. Promisiunea că frumusețea și încrederea încep cu o piele sănătoasă și atent îngrijită.

Momentul care a redefinit istoria RoC a fost acela când cercetătorii săi au reușit să stabilizeze retinolul,  un ingredient-cheie în lupta împotriva îmbătrânirii, numit adesea „aurul anti-aging-ului”. Această realizare le-a adus respectul dermatologilor din întreaga lume și a transformat RoC într-un pionier în inovația anti-aging. Astăzi, retinolul RoC este recunoscut global, iar produsele sale sunt recomandate frecvent de specialiști și disponibile atât în farmacii, cât și în magazinele de îngrijire premium.

Revenirea brandului pe piața românească în 2024 – prin grupul Expert Cosmetics – a fost un pas natural, într-un moment în care tot mai mulți consumatori caută nu doar rezultate, ci și transparență, expertiză și o filosofie în care să se regăsească. În acest an, RoC a reușit să construiască mai mult decât o prezență în magazine: a creat o comunitate. Dermatologi, consumatori, creatori de conținut și parteneri împărtășesc aceeași viziune: frumusețea nu are vârstă, iar îngrijirea pielii înseamnă echilibru.

În zilele noastre, RoC este un brand internațional, cu prezență în zeci de țări și continuă să inoveze. Lansările recente includ linii care combină retinolul cu alte ingrediente active, precum acidul hialuronic, vitamina C sau peptidele, adresându-se unor multiple nevoi ale pielii – de la hidratare intensă, la luminozitate și fermitate. Așadar, RoC nu este doar un brand de cosmetice, ci un simbol al echilibrului între știință și frumusețe, între tradiție și inovație, între eficiență și grijă autentică. Este dovada că atunci când inovația este ghidată de pasiune și responsabilitate, rezultatele pot avea un impact real – nu doar asupra pielii, ci și asupra modului în care ne simțim în pielea noastră. Din punct de vedere personal, dincolo de formule și rezultate vizibile, ceea ce mă atrage si mă face sa cred in RoC, este filosofia sa: frumusețea nu are vârstă, iar îngrijirea pielii nu înseamnă perfecțiune, ci echilibru – a povestit Oana Călin, Brand Manager RoC Skincare.

După un an de la relansare, RoC își reconfirmă angajamentul de a fi mai mult decât un brand de îngrijire: un partener de încredere pentru toți cei care cred că pielea spune o poveste – despre cine suntem, cum ne simțim și cum alegem să ne îngrijim

Continue Reading

Trending