Connect with us

Tech

Apple a lansat oficial ultimul model de iPhone. Cât costă iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro și 15 Pro Max

Published

on

Sursa foto: Captură Youtube

Marți, în cadrul evenimentului Wanderlust, Apple a lansat ultimul model de iPhone, seria 15. Modelul are o serie de noi caracteristici, nemaiîntâlnite la celelalte generații de smartphone-uri Apple, inclusiv trecerea la port tip USB-C.

Evenimentul Wanderlust, care a avut loc pe 12 septembrie, începând cu ora 20:00 (ora României) în Cupertino, a fost transmis live atât pe Youtube, cât și pe pagina oficială Apple Events. Noul iPhone vine cu o serie de actualizări atât la nivelul de design, cât și în ceea ce ține de caracteristicile tehnice.

Au fost lansate patru modele din noua gamă: iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max.

Modelele 15 Pro și Pro Max au o carcasă din titan și de asemenea s-a renunțat la întrerupătorul inelar/silențios care a fost înlocuit cu un „buton de acțiune”. Acesta poate îndeplini mai multe funcții, precum pornirea memo-uri vocale sau lansarea camerei, activarea unor funcții de accesibilitate sau utilizarea unor comenzi rapide. 

Toate modelele au un procesor mai rapid care permite o grafică mai bună și gaming mobil. iPhone 15 are un ecran mai luminos și o cameră foto de 48 megapixeli. 

Citește și: Care a fost cel mai vândut model de telefon în prima jumătate a anului 2023. Smartphone-ul care a „rupt” topurile

Apple renunță la portul Lightning și adoptă portul de tip USB-C

Printre noutățile smartphone se numără și extinderea insulei dinamice, funcția animată din partea superioară a ecranului care oferă informații contextuale și care a debutat anul trecut pe iPhone 14 Pro și Pro Max. 

Pentru prima dată, Apple anunță că gama iPhone 15 va avea port de tip USB-C, astfel producătorul renunță la portul Lightning pentru încărcare și conectivitate prin cablu. 

Cât costă iPhone 15

Apple a anunțat că precomenzile pentru toate modelele din gama iPhone 15 vor începe vineri, 15 septembrie și vor fi puse în vânzare începând cu săptămâna viitoare, 22 septembrie.

Prețurile anunțate pentru toată gama sunt ceva mai mici pentru decât cele de anul trecut pentru modelele iPhone 14:

  • iPhone 15: începând de la 799 dolari pentru 128 GB;
  • iPhone 15 Plus: începând de la 899 dolari 128 GB;
  • iPhone 15 Pro: începând de la 999 dolari 128 GB;
  • iPhone 15 Pro Max: începând de la 1199 dolari pentru 256 GB.

Apple a lansat Apple Watch Series 9 și Watch Ultra 2

Apple a mai lansat și Apple Watch Series 9 și Watch Ultra 2. Smartwatch-urile au câteva actualizări față de versiunile anterioare, în special în ceea ce ține de specificațiile tehnice. 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tech

Contabilitatea în era digitală: Cloud-Saga transformă gestionarea finanțelor afacerii

Published

on

În era digitală, tehnologia nu doar că evoluează, ci redefinește și modul în care afacerile își gestionează finanțele. În lumina acestei transformări, ne îndreptăm atenția către o soluție inovatoare: Cloud-Saga. Descoperă cum această platformă schimbă paradigmă contabilității și aduce o serie de beneficii pentru afacerile moderne.

Cloud-Saga: Modernizarea Contabilității pentru Afaceri

 

  1. Mobilitate și Accesibilitate Totală

Contabilitatea evoluează cu Cloud-Saga, oferind acces la informații financiare esențiale oriunde și oricând. Documentele fizice devin istorie, iar posibilitatea de a accesa datele în timp real aduce o agilitate remarcabilă în gestionarea finanțelor de afaceri.

 

  1. Securitatea Datelor: O Prioritate Absolută

Cu o atenție deosebită la securitatea datelor, Cloud-Saga se distinge prin măsuri de protecție de ultimă generație. Criptarea avansată asigură confidențialitatea informațiilor, iar accesul este restricționat doar utilizatorilor autorizați.

 

  1. Automatizare Pentru Eficiență Maximă

Eficiența devine o realitate cu Cloud-Saga, prin integrarea unor funcționalități puternice de automatizare. Procesele manuale devin istorie, iar reconcilierea tranzacțiilor și generarea rapoartelor se desfășoară în timp real, eliberând timp prețios pentru strategii de creștere a afacerii.

 

  1. Colaborare Simplificată pentru Echipe Distribuite

Colaborarea nu mai este restricționată de locația fizică. Cloud-Saga facilitează comunicarea între membrii echipei financiare, indiferent unde se află aceștia.

 

  1. Implementare Ușoară, Beneficii Imense

Cloud-Saga se integrează ușor în rutina zilnică, oferind o experiență intuitivă pentru toți utilizatorii.

 

Descoperă mai multe la www.cloud-saga.ro

Dacă vrei să afli mai multe despre această revoluție în contabilitate, te invităm să explorezi pe cont propriu. Descoperă cum poți transforma modul în care îți gestionezi afacerea și profită de flexibilitatea oferită de Cloud-Saga, liderul în revoluția digitală a finanțelor de afaceri.

 

Continue Reading

Tech

Cum poți economisi bani la factura de curent: Experții dezvăluie ce dispozitive să scoți din priză când nu le folosești

Published

on

Descoperă metode simple de a economisi la factura de curent!

Ai obiceiul de a lăsa electrocasnicele în priză chiar și când nu le folosești? Descoperă cum poți reduce factura la curent eliminând „energia fantomă”. Experții au dezvăluit ce dispozitive consumă cel mai mult și cum poți economisi sute de dolari anual!

Ce dispozitive trebuie să scoți din priză pentru a reduce factura la curent

Departamentul de Energie din SUA recomandă scoaterea din priză a electrocasnicelor neutilizate, sfat ce poate aduce economii semnificative consumatorilor. Totuși, unele dispozitive consumă mai multă „energie fantomă” decât altele, iar experții oferă soluții.

Specialiștii avertizează că 5-10% din factura de curent poate proveni din „energia fantomă”. Un studiu recent indică că scoaterea din priză a dispozitivelor ar putea economisi 8 miliarde de dolari anual în SUA și ar reduce poluarea cu dioxid de carbon cu 44 de tone metrice.

Dispozitivele care consumă cel mai multă „energie fantomă”:

1. Dispozitive cu surse de lumină sau display-uri
2. Computere aflate în modul sleep
3. Încărcătoarele care consumă chiar și fără dispozitiv conectat
4. Dispozitivele cu actualizări pe fundal
5. Telefoanele cu display-uri, precum telefonul fix
6. Electrocasnice smart, precum mașinile de spălat, care au un display deschis constant și care sunt conectate la Internet

Optimizarea utilizării dispozitivelor

Scoate din priză dispozitivele neutilizate frecvent, precum televizoarele.
Deconectează încărcătoarele când nu le folosești pentru a reduce „energia fantomă”.
Folosește prize smart pentru a controla dispozitivele la distanță sau a programa opriri selective în anumite perioade.
Descoperă și cum poți cumpăra electrocasnicele mai ieftin în anumite perioade. Optează pentru soluții inteligente pentru a economisi energie și bani într-un mod ecologic!

 

Continue Reading

Tech

Comenzile vocale pentru ChatGPT devin disponibile și pentru utilizatorii care folosesc un cont gratuit

Published

on

Sursa foto: Pexels

Utilizatorii care folosesc gratuit ChatGPT vor avea acum acces la opțiunea de comenzi vocale. Deși a fost lansată în septembrie, doar utilizatorii care plăteau un abonament aveau acces.

Opțiunea de a comunica vocal cu ChatGPT este una dintre cele mai noi actualizări ale chatbot-ului. Pentru cei care au fost dispuși să plătească 10 dolari/lună, această opțiune a devenit accesibilă în luna septembrie. Compania a anunțat însă ca va deveni disponibilă și pentru cei care folosesc un cont gratuit.

Citește și: Utilizatorii Youtube vor asculta muzică generată de inteligența artificială. Ce artiști celebri vor fi imitați

Utilizatorii pot comunica verbal cu ChatGPT

Funcţia vocală permite utilizatorilor ca, în locul întrebărilor în scris, să poarte o conversaţie vorbind direct cu ChatGPT, care, la rândul lui, va răspunde vocal. 

Pentru asta, ChatGPT foloseşte un model text-to-speech, care generează o voce ce seamănă cu cea a unui om, pe baza a doar câtorva secunde dintr-un eşantion audio.

Pentru lansarea acestei opțiuni, OpenAI a lucrat cu diverşi actori pentru a produce cinci voci diferite pentru ChatGPT.

Funcția de comenzi vocale este deja disponibilă în aplicaţiile iOS şi Android, urmând să fie accesibilă tuturor utilizatorilor în zilele următoare.

Continue Reading

Trending