Connect with us

Evenimente

Lavazza prelungește vara și creează 4 rețete răcoritoare de coffeetail

Published

on

Pe măsură ce ultimele zile de vară își păstrează căldura, pasionații de cafea sunt în continuare interesați să descopere băutura perfectă de vară, pentru a putea rezista și a se bucura din plin de ultimele zile ale acestui sezon.

 

Lavazza prelungește vara este mai mult decât o simplă inițiativă, este o declarație a intenției noastre de a păstra atmosfera estivală vie și vibrantă, chiar și atunci când calendarul se îndreaptă către toamnă. Iar pentru a aduce un strop de magie în această perioadă, Lavazza lansează în România 4 sortimente de coffeetail, băuturi delicioase și răcoroase pe bază de cafea. Una dintre acestea, având la bază o rețetă specială cu sirop de cireșe negre, este disponibilă în exclusivitate la Taboo Beach Bar din stațiunea Mamaia.

Fie că te relaxezi pe plajă, te bucuri de o întâlnire cu prietenii acasă sau în aer liber, Lavazza te invită să savurezi și să te răcorești cu un coffeetail conceput chiar de experții brandului italian. Pentru a se asigura că iubitorii de cafea se pot bucura de o experiență unică, alături de un coffeetail răcoros, Lavazza a pregătit patru rețete de coffeetail-uri, ce vor putea fi savurate la terasele partenere de pe litoral și din alte regiuni ale țării și, de asemenea, pot fi reproduse cu ușurință, chiar acasă.

Coffee Spritz

Pregătește-te să pornești într-o aventură gustativă unică, deoarece asocierea neașteptată de Aperol și cafea conturează o explozie de arome extraordinară. Spritz-ul de cafea, o băutură delicioasă de final de vară, promite să te împrospăteze și să te revigoreze în zilele călduroase cu aroma sa complexă și răcoritoare. Pregătește-te să experimentezi o înghițitură de energie care te va lăsa plăcut surprins! Iată de ce e nevoie pentru a o pregăti, în câțiva pași simpli:

  • Poți folosi espresso, o cafea concentrată preparată la rece sau cafea Moka la alegere;
  • Umple un pahar mare cu gheață chiar înainte de a turna 50 ml Aperol și 50 ml apă minerală;
  • Toarnă cafeaua peste Aperol si adaugă coaja de portocala.

Spritz-ul tău de cafea este gata – Gustă și vei fi surprins de această combinație minunată șiîndrăzneață!

Coffee Fiero

Pe finalul verii, există un singur lucru care ar putea fi mai bun decât o băutură rece: o băutură rece delicioasă cu cafea și Martini. Se caracterizează prin câteva ingrediente de bază:

  • 30 ml cafea rece
  • 70 ml Martini Fiero
  • 70 ml apa tonică
  • cuburi de gheață
  • felii de portocală

Umple un pahar mare cu cuburi de gheață, toarnă Martini Fiero și apa tonică și amestecă. Apoi, adaugă felia de portocală și completează cu cafeaua rece. Se poate servi imediat.

Coffee Mojito

A treia rețetă de coffeetail pe care Lavazza o propune este ideală pentru mijlocul verii și se numește Coffee Mojito. Iată ingredientele necesare:

  • 15 ml ristretto
  • 40 ml rom alb
  • 20 g zahăr brun
  • 15 ml suc de lamaie
  • 50 ml apă minerală
  • mentă
  • felie de lime
  • cuburi de gheata

Pregătește-ți shot-urile de cafea – fie cu un espressor, fie cu o Moka. Adaugă zahărul brun, sucul de lămâie, menta și apa minerală într-un pahar mare. Umple paharul cu multe cuburi de gheață. Adaugă rom alb și amestecă. În acest moment, completează rețeta adăugând cafeaua. Se decorează cu felie de lime și câteva frunze de mentă.

Alte variante sau secrete pentru crearea coffeetail-ului perfect? În domeniul cafelei, opțiunile sunt vaste și foarte interesante. Cold Brew, renumită pentru dulceața și alura rece, este un candidat demn pentru a ocupa primele locuri. Aroma sa unică oferă o experiență încântătoare care atrage mulți pasionați de cafea. Cu toate acestea, când vine vorba de cele mai gustoase băuturi espresso de vară, rețeta Coffee Fiero, ocupă un loc de cinste. Prin infuzarea unui shot sau două de espresso, acest amestec capătă un nou nivel de intensitate și aromă, creând o experiență cu adevărat captivantă.

Lavazza Cold Brew cu limonadă și sirop de cireșe negre

Această rețetă a fost creată pentru a celebra parteneriatul dintre Lavazza și Taboo Beach, o terasă primitoare și relaxantă din Mamaia Nord. Servit exclusiv în această locație, cu siguranță acest coffeetail poate înveseli ziua de plajă a oricărui iubitor de cafea! Ia un loc la Taboo Beach și lasă-te purtat de aromele unice ale băuturilor, create de experții Lavazza.

Pentru a prepara acasă această rețetă, ai nevoie doar de 4 ingrediente:

  • 20 g sirop de cireșe negre
  • 50 ml concentrat de cold brew
  • 80 ml limonadă
  • gheață zdrobită

Mai întâi, umplem un pahar înalt cu gheață zdrobită. Apoi vom adăuga limonada și siropul de cireșe și le vom amesteca cu grijă. Apoi va fi adăugat și ingredientul vedetă: cold brew preparat la rece, pregătit în avans pentru a garanta o aromă echilibrată și răcoritoare.

Vara nu se încheie la finalul lui august – cu Lavazza, o prelungim în sufletele noastre cu fiecare înghițitură de cafea de care ne bucurăm!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Netflix prezintă The Bridgerton Museum, o experiență imersivă în aer liber, în centrul Bucureștiului

Published

on

Netflix invită fanii la proiecții cu personajele preferate din serial, exponate cu accesorii și costume originale, precum și un concert live cu spectacol de video mapping, pe Calea Victoriei.

Poveștile de dragoste și intrigile din aristocrație vor înflori la propriu sub cerul nopții. Pe 18 mai, Netflix invită fanii să sărbătorească lansarea noului sezon și să pășească mai aproape de universul fermecător al seriei Bridgerton printr-o experiență specială.

Creat sub forma unei galerii în aer liber, unde cele mai îndrăgite personaje prind viață prin proiecții acompaniate de muzică, Muzeul Bridgerton va fi o oportunitate unică de a călători prin îndrăgita serie. Aici, fanii vor putea descoperi costumele originale purtate de personajele lor preferate și vor putea afla mai multe despre poveștile din spatele exponatelor. De la artiști stradali la proiecții pline de culoare, fiecare element al acestei experiențe imersive conține o poveste care așteaptă să fie spusă. Fanii sunt invitați să pătrundă pas cu pas în lumea Bridgerton, prin scanarea codurilor QR care vor însoți fiecare atracție.

Programul activităților:

19:00 exponate și artiști stradali (în punctele cheie de pe hartă).

21:00 proiecții cu personajele pe clădiri (în punctele cheie de pe hartă).

22:00 concert live cu video mapping în fața Teatrului Odeon.

Continue Reading

Evenimente

VINIMONDO prezintă cea de-a doua ediție a evenimentului World Of Wines (WOW)

Published

on

VINIMONDO, importatorul numărul unu de vinuri premium și super premium destinate segmentului HoReCa din România, anunță cea de-a doua ediție a evenimentului World of Wines (WOW) by VINIMONDO care va avea loc pe 30 mai, la Palatul Bragadiru.

World of Wines by VINIMONDO, deja un eveniment de referință în calendarul enologic al României, revine în acest an și oferă iubitorilor de vin oportunitatea de a descoperi cele mai intense și elegante arome din lumea vinului. Cu o tradiție începută în 2019, WOW continuă să aducă împreună cele mai prestigioase nume de producători de vinuri internaționale, menținând standardele înalte de calitate și rafinament.

„Deschidem din nou, cu emoție și bucurie, porțile WOW către toți iubitorii de vin din România, o excelentă ocazie să celebrăm împreună și 15 ani de VINIMONDO. World Of Wines by VINIMONDO devine astfel o tradiție care, sperăm noi, va aduce cu fiecare ediție o schimbare în bine, îmbogățind și educând piața din România. Este o mare bucurie atunci când vezi cum oamenii devin din ce în ce mai atrași de rafinament și autentic, dincolo de etichetă în sine, cum sunt din ce în ce mai curioși, în dorința lor de a aprofunda această cultură fascinantă, cu toate poveștile ei. Pentru toate acestea, suntem recunoscători prietenilor noștri, producători internaționali, prezenți alături de noi, tuturor partenerilor din HoReCa și, bineînțeles, consumatorilor”. Liviu Guțuțui, General Manager & Owner VINIMONDO

Ediția din acest an promite o experiență gustativă excepțională, cu peste 300 de vinuri atent selectate și 10 masterclassuri de specialitate, dedicate atât profesioniștilor din HoReCa, cât și publicului larg. Iubitorii de vinuri vor avea ocazia să interacționeze direct cu proprietai și reprezentanți ai caselor de vinuri de renume mondial, care vor împărtăși povestea și pasiunea din spatele fiecărei sticle.

Degustările vor fi acompaniate de un spectacol culinar special creat de Chef Alex Petricean, desemnat cel mai bun Chef din România (Romanian Hospitality Awards, ediția 2022).

Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro și în rețeaua fizică iabilet.ro: Magazinele Flanco, Diverta, Cărturești, Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (în intervalul orar: 18:00-22:00), Berăria H, Metrou Unirii 1 lângă casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX – Telekom, Agențiile Perfect Tour, Magazinele Uman, sediul librăriei Libmag (Bulevardul I.C. Brătianu nr. 6, Sector 3), Casa de balet și pe terminalele Selfpay din toată țara.

Despre VINIMONDO

Înființată în 2009, VINIMONDO este o companie cu capital 100% românesc, specializată în importul și distribuția de vinuri premium și super premium destinate segmentului HoReCa din România. Cu un portofoliu impresionant, de peste 650 de etichete de vin, provenind cele mai importante zone viticole ale lumii, VINIMONDO oferă o selecție de vinuri de cea mai înaltă calitate. De-a lungul timpului, compania a devenit și importatorul oficial al mărcii producătoare de pahare de vin RIEDEL – The Wine Glass Company din Austria, lider mondial în industrie.

Distribuţie: VINIMONDO oferă acoperire naţională, derulată prin echipa de vânzări şi parteneriate cu cei mai importanţi distribuitori specializaţi din România, dar şi cu restaurante, wine baruri şi magazine de specialitate, dispunând de spaţii de depozitare la standarde europene pentru derularea activităţii sale.

Educarea pieţei: Compania se implică permanent în educarea segmentului HoReCa, dar şi a consumatorului final cu privire la deschiderea către vinurile premium şi super premium de import şi a consumului responsabil. VINIMONDO are un program dinamic de traininguri desfăşurate cu participarea și suportul partenerilor internaţionali.

Printre vinurile selectate în această ediție se numără: Tenuta Tignanello – Marchesi Antinori Tignanello – 2020 – Toscana IGT, Billecart Salmon Champagne Brut Reserve, Bellavista Alma Gran Cuvee Brut Franciacorta DOCG, Vieux Telegraphe Rouge Chateauneuf-du-Pape AC 2020, Cà dei Frati Amarone Pietro Dal Cero Amarone della Valpolicella – 2017 – Amarone della Valpolicella DOCG, Ca’Marcanda (Gaja) Camarcanda – 2018 – Bolgheri DOC, Pieve Santa Restituta – GAJA Brunello di Montalcino – 2018 – Brunello di Montalcino DOCG, Domaine Christian Moreau Chablis Grand Cru Les Clos – 2022 – Chablis AC Grand Cru, Paul Jaboulet Aîné La Maison Bleue Hermitage Rouge Bio – 2020 – Hermitage AC, Jermann Vintage Tunina – 2021 – Venezia Giulia IGT, La Scolca Gavi dei Gavi – 2022 – Gavi DOCG, Mastroberardino Radici – 2018 – Taurasi DOCG, Ornellaia Ornellaia – 2020 – Bolgheri DOC Superiore, Pascal Jolivet Sancerre Blanc Le Chêne Marchand – 2023 – AOP Sancerre, Joh. Jos. Prum Riesling Auslese Wehlener Sonnenuhr – 2020 – Wehlen, Renato Ratti Marcenasco – 2018 – Barolo DOCG, Marjan Simcic Merlot Opoka Cru – 2018 – Brda, Vietti Barolo Castiglione – 2019 – Barolo DOCG, Vincent Girardin Puligny-Montrachet Les Vieilles Vignes – 2020 – Appellation Puligny Montrachet Controlee, López de Heredia Viña Tondonia Viña Tondonia Reserva – 2011 – Rioja DOCa, Marques de Murrieta Castillo Ygay Tinto Gran Reserva Especial Cosecha – 2012 – Rioja DOC și Tenuta San Guido Sassicaia – 2020 – Bolgheri Sassicaia DOC.

 

Continue Reading

Evenimente

Restaurantul Diplomat își întâmpină oaspeții cu un nou meniu elegant

Published

on

Diplomat, restaurantul iconic al Capitalei, anunță un nou meniu, cu care își va întâmpina oaspeții începând cu luna mai. Creată de către chef Paul Mihăilescu, cel care conduce bucătăria localului, noua selecție de preparate își propune să fie o experiență gastronomică, o călătorie prin aromele lumii.

“În decenii de istorie, restaurantul Diplomat a adus împreună oameni de afaceri, politicieni și figuri culturale din România și din afara țării, devenind, astfel, un spațiu multicultural, extrem de eclectic, cu o identitate proprie, fermecătoare. Viziunea mea pentru meniu este una similară: m-am lăsat inspirat de arta culinară a lumii și am curatoriat ingrediente de calitate, de pretutindeni. Preparatele pe care le propunem oaspeților pornesc de la rețete clasice, specifice anumitor culturi, cum e clasicul pește românesc, servit cu mămăligă și usturoi sau risottoul italienesc. Ceea ce noi facem este să le oferim o identitate nouă și să le aducem în prezent, prin tehnicile de gătire și asocierile neașteptate de texturi și arome.”, a declarat chef Paul Mihăilescu.

Din noua selecție de preparate vor face parte feluri de mâncare rafinate, cum sunt tartarul de crab cu avocado, banane și caviar de somon, texturi de crap cu mămăligă, porcini și cremă de usturoi, risotto cremos cu langustine și lămâie murată, sau mușchiul de vițel, servit cu nap, tartă de cartofi și sparanghel.

De asemenea, noul meniu va include și o selecție fină de deserturi preparate în casă, cum sunt trufele de ciocolată cu alune de pădure, lichior și busuioc proaspăt.

Noul meniu Diplomat va fi declinat și în variantele pentru evenimente corporative sau private.

Restaurantul Diplomat este deschis publicului larg în fiecare zi, de luni până duminică, în intervaul 12:00-24:00.

Despre restaurant Diplomat

În 1922, Colonelul St. E. Greble Junior și Alexandru Marghiloman au înființat Country Club Băneasa, cunoscut mai târziu drept Clubul Diplomatic București. Inițial un loc exclusivist pentru sporturi și recreere, acesta a devenit un reper al elitei, atrăgând personalități precum Regele Mihai și Nicolae Titulescu. În jurul său, pe cheltuiala membrilor, a fost construit actualul parc al zonei de nord, Parcul Regele Mihai 1, al României. Clubul, cu vila centrală proiectată de Ion Mincu, a devenit ulterior cunoscut pentru restaurantul Diplomat, care s-a poziționat ca o oază de eleganță și relaxare, deschisă publicului larg.

Astăzi, restaurantul Diplomat este unul dintre cele mai longevive restaurante ale Bucureștiului, un loc iconic, ce face parte din moștenirea culturală a Capitalei.

 

 

 

 

Continue Reading

Trending