Connect with us

Muzica si filme

„A Haunting in Venice / Bântuind prin Veneția” marchează spectaculoasa revenire pe marile ecrane a celebrului detectiv Hercule Poirot

Published

on

„A Haunting in Venice / Bântuind prin Veneția” este un thriller supranatural, plin de mister, bazat pe romanul „Hallowe’en Party” de Agatha Christie și regizat de Kenneth Branagh, pe care îl regăsim din nou în rolul celebrului detectiv Hercule Poirot.

Cu un scenariu semnat de Michael Green, filmul este produs de Kenneth Branagh, Judy Hofflund, Ridley Scott și Simon Kinberg; James Prichard, Louise Killin și Mark Gordon fiind producători executivi. Producţia are o distribuție de neuitat: Kyle Allen, Kenneth Branagh, Camille Cottin, Jamie Dornan, Tina Fey, Jude Hill, Ali Khan, Emma Laird, Kelly Reilly, Riccardo Scamarcio, Michelle Yeoh.

Amplasat într-o Veneție ciudată de după al Doilea Război Mondial, „A Haunting in Venice / Bântuind prin Veneția” este un thriller plin de mister care prezintă revenirea celebrului detectiv Hercule Poirot. Pensionat și trăind într-un exil auto-impus în cel mai fermecător oraș din lume, Poirot participă fără prea mare tragere de inimă la o ședință de spiritism într-un palat bântuit și în degradare. Însă, când unul dintre invitați este ucis, detectivul este aruncat într-o lume sinistră de umbre și secrete şi, ca de obicei, se vede nevoit să preia şi să rezolve cazul.

O poveste diferită

Povestea pe care publicul o vede pe marele ecran este oarecum diferită de cartea originală a lui Christie. «Hallowe’en Party» a fost scrisă târziu în cariera Agathei Christie,” explică Branagh, „și a fost, în esență, un roman plin de mister rural englezesc. Și, având în vedere adaptările anterioare bazate pe cărţile Agathei Christie și locațiile lor exotice, Michael Green a ales să facă o schimbare mare în narațiune și să mute misterul din Anglia în Veneția.”

Noul scenariu include schimbarea decorului și este o poveste cu fantome care are loc într-o casă bântuită, într-o noapte înfricoșătoare. „A devenit mai degrabă o piesă cu un număr mai mic de suspecți, iar Michael și-a luat libertatea de a crea câteva intrigi suplimentare”, spune Branagh. „A redus numărul de oameni, a mutat decorul din Anglia în Veneția și a plasat cea mai mare parte a poveștii în superba Veneție, într-un palat bântuit, pe o furtună și înfricoșătoare, într-o noapte.”

„Cu  «Death on the Nile/ Moarte pe Nil» am știut că vom avea o redare fidelă a cărții pe marele ecran”, spune Green. „Pentru «Hallowe’en Party» am simțit că ne-am câștigat dreptul de a face unele schimbări pentru a spune o poveste puțin diferită de cea care este scrisă  în carte. (…) Romanul  are loc pe parcursul mai multor zile, aproape o săptămână. Acţiunea filmului se petrece într-o noapte bântuită. Ne mutăm din zona rurală englezească în Veneția bântuită și avem o interpretare ușor diferită a personajelor. Am făcut multe modificări, dar credem că filmul este în concordanță cu cartea.”

„Scopul nostru este să livrăm mereu o experiență de tip nod-în-stomac-pe-marginea-scaunului”, spune Branagh. „Am vrut să-i ducem (pe spectatori, n.r.) la Veneția și să le transmitem fiorul de a fi în acest oraș frumos, labirintic și electrizant.”

„Nu există nimic mai bântuit decât un palat venețian”, adaugă Green, „și orașul parcă cere numai ceață și măști, precum și senzația înfiorătoare de târât-şi-aruncat-un-cadavru-în-râu. Am vrut să profităm din plin de ceaţa, magia și strălucirea Veneției pentru a crea o noapte de Halloween inimaginabil de terifiantă.”

Veneția, este renumită pentru palatele sale uimitoare în stil renascentist și gotic, numite palazzo, și pentru canalele superbe de pe Marea Adriatică. Producția a fost filmată în zone celebre ale orașului, inclusiv Piazza San Marco, Ponte dei Sospiri, Palazzo Contarini del Bovolo, Palazzo Grimani şi Ponte Consafelzi.

Un loc unic

Din prima zi a fost clar că filmul va avea un aspect unic, diferit față de adaptările anterioare ale Agathei Christie. Și Branagh și Kelly au început procesul de producţie vizitând Veneția, pentru a afla cât mai multe despre palate și arhitectura lor. „Există un aspect arhitectural consistent”, spune Kelly. „Cabana pentru bărci se află la nivelul inferior al unui palazzo, iar imediat la etaj se află piano nobile. Și de la piano nobile încep toate camerele sau cabinele, iar etajul de deasupra este locul în care locuiește familia și asta regăseşti în toate palatele. ”

Deși s-au gândit pentru scurt timp să filmeze în palate reale din Veneția, și-au dat seama rapid cât de nepractic ar fi în ceea ce privește accesul și limitările din cauza vremii. „În plus, povestea este plină de trucuri”, spune Kelly. „E plin de candelabre care cad, ușile se deschid, apa curge pe pereți și scenariul este foarte specific în ceea ce privește cine trebuie să fie unde și cine e în bibliotecă atunci când altcineva e pe scări și așa mai departe. Așa că am înțeles repede că vizitam toate aceste locuri uimitoare din Veneția ca să avem nişte repere, nu ca să găsim locații de filmare.”

Branagh adaugă: „Când filmezi Veneția, trebuie să te gândeşti la momentele zilei. E mereu frumos acolo. Am fost toamna şi iarna, așa că am reușit să prindem celebra ceață venețiană și să redăm ideea despre cât de repede acest oraș uimitor e acoperit de o ceață care poate face lucrurile să pară foarte ciudate. Aici există loc pentru atât de multe lucruri, iar aceasta este magia oraşului. Este un loc foarte prietenos cu pietonii și asta ne-a plăcut foarte mult. Ca regizor, a fost o bucurie și un adevărat privilegiu să pot aduce Veneția pe ecran așa.”

Clasicul roman al Agathei Christie, Petrecerea de Halloween, va fi republicat in luna septembrie cu o coperta inspirata de vizualul filmului, la editura Litera, cu ocazia lansarii premierei cinematografice.

www.litera.ro

 

SINOPSIS:

În Veneția de după cel de-al Doilea Război Mondial, Poirot, acum pensionat și trăind în propriul exil, participă cu reticență la o ședință de spiritism. Dar când unul dintre invitați este ucis, demascarea criminalului care în sarcina lui.

Acest al treilea lungmetraj din noua serie de filme cu Hercule Poirot este bazat pe romanul „Hallowe’en Party”, de Agatha Christie.

Regizat de Kenneth Branagh, care dă viaţă celebrului Hercule Poirot, filmul îi mai are în distribuţie pe Kelly Reilly, Michelle Yeoh, Jamie Dornan, Tina Fey.

Distribuit de Forum Film, „A Haunting in Venice / Bântuind prin Veneția” are avanpremiera în România pe 14 septembrie 2023, în format 2D subtitrat, IMAX și 4DX.

TRAILER:

https://www.youtube.com/watch?v=fFsyTJIpmzY

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Muzica si filme

DISNEY+: SE LUCREAZĂ LA NOI SEZOANE SHŌGUN

Published

on

FX, Hulu și moștenitorii lui James Clavell lucrează la extinderea serialului dramatic de mare succes, Shōgun, cu încă două sezoane. Calendarul de producție nu a fost încă stabilit, dar echipa scenariștilor este în curs de constituire și va începe activitatea în această vară.

În primele nouă săptămâni de la premieră, Shōgun a devenit cel mai urmărit show al FX, pe baza orelor de vizionare la nivel global. Toate cele 10 episoade ale sezonului 1 din Shōgun, care s-a încheiat pe 23 aprilie, sunt disponibile pentru streaming pe Disney+ la nivel global și pe Hulu în SUA.

Shōgun a fost foarte bine primit de critici, fiind considerat:

  • „cel mai bun serial de televiziune al anului” – Esquire
  • „o adevărată capodoperă” – TIME
  • „nu doar unul dintre cele mai bune seriale ale anului, ci și unul dintre cele mai bune seriale care au apărut vreodată pe ecrane” – Collider
  • „clar unul dintre cele mai bune show-uri din 2024” – Forbes
  • „cel mai bun serial al anului, la mare distanță de restul ” – Polygon
  • „cel mai bun serial TV în acest moment – cu cele mai bune interpretări actoricesti” – The Daily Beast
  • „unele dintre cele mai bune interpretări ale anului de până acum” – Paste
  • „Shōgun de la FX nu este un remake – este o revelație…. o adevărată capodoperă” – TIME
  • „Uluitorul Shogun este adevărata epopee TV pe care o așteptați” – USA Today
  • „Maiestuos…. palpitant și fascinant….Nu am mai vrut să părăsesc această lume” – TV Guide

„Shōgun”, o adaptare originală a bestsellerului lui James Clavell, este plasat în Japonia anului 1600, în pragul unui război civil care va defini întregul secol. Producătorul Hiroyuki Sanada joacă rolul „Lordului Yoshii Toranaga”, care se luptă pentru viața sa în timp ce dușmanii săi din Consiliul Regenților se unesc împotriva sa. Când o corabie europeană misterioasă este găsită abandonată într-un sat de pescari din apropiere, căpitanul ei, englezul John Blackthorne (Cosmo Jarvis), poartă cu el secrete care l-ar putea ajuta pe Toranaga să încline balanța puterii și să distrugă influența extraordinară a dușmanilor lui Blackthorne – preoții iezuiți și negustorii portughezi. Destinele lui Toranaga și Blackthorne devin strâns legate de traducătoarea lor, Toda Mariko (Anna Sawai), o nobilă creștină misterioasă și ultima dintr-un neam dezonorat. În timp ce își slujește stăpânul în mijlocul acestui peisaj politic tensionat, Mariko trebuie să reconcilieze noua ei legătură cu Blackthorne, angajamentul ei față de credința care a salvat-o și datoria față de răposatul ei tată.

„Shōgun” prezintă o distribuție japoneză foarte apreciată, o premieră pentru o producție americană, inclusiv Tadanobu Asano în rolul lui „Kashigi Yabushige”, un trădător notoriu și un apropiat al lui Toranaga; Hiroto Kanai în rolul lui „Kashigi Omi”, tânărul conducător al satului de pescari unde a fost găsită nava lui Blackthorne; Takehiro Hira în rolul lui „Ishido Kazunari”, un birocrat puternic care este principalul rival al lui Toranaga; Moeka Hoshi în rolul lui „Usami Fuji”, o văduvă care trebuie să-și găsească un nou scop în mijlocul luptei domnului său; Tokuma Nishioka în rolul „Toda Hiromatsu”, generalul de încredere și cel mai apropiat prieten al lui Toranaga; Shinnosuke Abe în rolul „Toda Hirokatsu” („Buntaro”), soțul gelos al lui Mariko; Yuki Kura în rolul lui „Yoshii Nagakado”, fiul impetuos al lui Toranaga cu o dorință puternică de a-și dovedi valoarea; Yuka Kouri în rolul lui „Kiku”, o curtezană renumită pentru măiestria sa artistică în toată Japonia și Fumi Nikaido în rolul lui „Ochiba no Kata”, mama venerabilă a moștenitorului care nu se va opri de la nimic pentru a pune capăt lui Toranaga și amenințării acestuia la adresa puterii fiului ei.

Shōgun de la Studiourile FX este creat de Rachel Kondo și de Justin Marks, iar Marks fiind showrunner și producător executiv alături de Michaela Clavell, Edward L. McDonnell, Michael De Luca și Kondo. Serialul este produs de FX Productions.

Continue Reading

Muzica si filme

FILMUL DOCUMENTAR “LET IT BE” ESTE DISPONINIL ACUM PE DISNEY+

Published

on

„The Beatles: Let It Be”, filmul original din 1970 al regizorului Michael Lindsay-Hogg despre The Beatles, restaurat cu meticulozitate de echipa lui Peter Jackson de la Park Road Post Production, este acum disponibil în streaming pe Disney+.

Difuzat pentru prima acum peste 50 de ani, în plină agitație după destrămarea trupei The Beatles, „The Beatles: Let It Be” ocupă acum locul cuvenit în istoria trupei. Filmul a fost scos la lumină prin restaurarea sa și în contextul dezvăluirilor făcute în documentarul lui Peter Jackson, „The Beatles: Get Back”, câștigător a mai multor premii Emmy®. Lansată pe Disney+ în 2021, docuseria prezintă căldura și camaraderia iconică a celor patru membrii, surprinzând un moment crucial în istoria muzicii.

„Let It Be” conține secvențe care nu au fost prezentate în documentarul „The Beatles: Get Back”, aducându-i pe telespectatori în studio și pe acoperișul Apple Corps din Londra, în ianuarie 1969, când The Beatles, însoțiți de Billy Preston, compun și înregistrează albumul Let It Be, fiind și ultima oară când când trupa cântă live. Acest album a fost premiat cu GRAMMY Award®, iar piesa de titlu cu Academy Award®. Odată cu lansarea documentarului „The Beatles: Get Back”, cererea fanilor pentru filmul original „Let It Be” a atins un nivel febril. Cu sprijinul deplin al lui Lindsay-Hogg, Apple Corps a cerut companiei Park Road Post Production a lui Peter Jackson să restaureze cu meticulozitate filmul de pe negativul original de 16 mm, care a inclus remasterizarea sunetului folosind aceeași tehnologie MAL de mixaj care a fost aplicată la „The Beatles: Get Back”.

“The Beatles: Let It Be”, în regia lui Michael Lindsay-Hogg, îi are în distribuție pe John Lennon, Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr, cu o apariție specială a lui Billy Preston. Filmul a fost produs de Neil Aspinall, The Beatles acționând în calitate de producători executivi. Directorul de imagine a fost Anthony B Richmond.

FIlmul documentar “The Beatles: Let It Be” este acum disponibil doar pe Disney+.

Continue Reading

Muzica si filme

FURIOSA: SAGA MAD MAX – Biletele sunt disponibile în avans

Published

on

Cu un pas mai aproape de mult așteptata lansare, fanii seriei “Mad Max” își pot asigura deja un loc în fața marelui ecran și pot achiziționa în avans bilete pentru grandioasa producție FURIOSA: SAGA MAD MAX, disponibilă doar în cinematografe din 22 mai.

Fie că preferă imaginea spectaculoasă din IMAX, experiența scaunelor 4DX, sunetul inegalabil în Dolby Atmos sau pura emoție colectivă a marelui ecran, cinefilii au șansa de a-și asigura cele mai bune locuri la cinema cu trei săptămâni înainte de lansarea filmului. Programul în avans pentru vizionarea  “Furiosa: Saga Mad Max” este deja disponibil, iar biletele pot fi achiziționate de pe site-ul cinematografelor, direct de la casele de bilete sau online de pe cinemagia.ro.

Anya Taylor-Joy și Chris Hemsworth sunt protagoniștii filmului “Furiosa: Saga Mad Max” regizat de prodigiosul George Miller, laureat cu Oscar. Producția marchează revenirea la universul distopic creat de Miller în urmă cu mai bine de 30 de ani, odată cu seria “Mad Max”. Regizorul adaugă aventurii o nouă poveste autentică, plină de acțiune care dezvăluie originile controversatului personaj feminin introdus în “Mad Max: Drumul Furiei”.

În timp ce omenirea e pe cale de dispariție, tânăra Furiosa este răpită din sânul familiei și cade pradă unei bande nemiloase, condusă de Warlord Dementus. Gonind în viteză prin deșert, ei dau peste o așezare subordonată lui Immortan Joe. În timp ce acești doi tirani se luptă pentru putere, Furiosa trebuie să supraviețuiască multor provocări pentru a putea ajunge înapoi acasă.

Un proiect Warner Bros. Pictures și Village Roadshow Pictures, distribuit la nivel național de către Vertical Entertainment, filmul “Furiosa: Saga Mad Max” are premiera pe marile ecrane din țară începând cu 24 mai, în format 2D subtitrat, dar și formatele speciale IMAX, 4DX și Dolby Atmos.

Continue Reading

Trending