Connect with us

Stiri Romania

Campania #FiiVoluntar revine cu a doua ediție a Târgului de ONG-uri

Published

on

Asociația FRENDS pentru Dezvoltare organizează pe 8 și 9 iulie la Muzeul Național de Istorie cea de-a doua ediție a Târgului de organizații non-guvernamentale, din cadrul campaniei #FiiVoluntar destinată tinerilor curioși să descopere voluntariatul. Ediția aceasta se încheie cu Gala Voluntariatului, prin care sunt recunoscute meritele organizațiilor implicate în dezvoltarea societății.

În cadrul acesteia, pe lângă faptul că vor avea șansa de interacționa cu reprezentanții unei game variate de ONG-uri, participanții vor avea parte de o multitudine de activități social-culturale

precum un Treasure Hunt, ateliere de lucru sau alte jocuri interactive. Toate activitățile din cadrul târgului se desfășoară la Muzeul Național de Istorie, între orele 10:00 și 18:00. Înscrierile la eveniment sunt deschise tuturor celor interesați de lumea voluntariatului. Acestea se pot face prin paginile de Facebook și Instagram ale Centrului pentru Dezvoltare București și pe site-ul www.fiivoluntar.com.

Campania #FiiVoluntar a fost inițiată în 2022, pentru a crește deschiderea tinerilor și a persoanelor, de toate vârstele, către voluntariat. Astfel este promovat spiritul civic al cetățenilor, prin stimularea implicării sociale. Prin acest proiect, organizatorii îi invită pe români să adopte empatia și dorința de a ajuta ca principii de bază pentru o societate sănătoasă. În acest sens, managerul campaniei din acest an, Ioana Preoteasa, propune un mod diferit de a vedea lumea, ce stă la baza voluntariatului: „Este normal să ajuți fără să te aștepți să primești ceva la schimb, cât mai des posibil”.

Prima ediție a Târgului de ONG-uri a avut loc la Casa de Cultură a Studenților din București, unde peste 150 de participanți au luat contact cu lumea voluntariatului și au interacționat cu peste  40 de membri ai organizații non-guvernamentale. Tinerii interesați de implicarea civică au avut oportunitatea de a găsi mediul potrivit pentru dezvoltarea lor și a comunității, descoperind diversele medii de voluntariat din București. În cadrul aceleiași ediții #FiiVoluntar, Gala Voluntariatului a fost ținută la Opera Națională Română, unde peste 200 de voluntari au celebrat acțiunile remarcabile desfășurate pe parcursul anului respectiv.

#FiiVoluntar reprezintă o mișcare de stimulare a cetățenilor pentru a deveni activi în lumea voluntariatului. Președintele Asociației FRENDS pentru Dezvoltare, Andrei Robert Botez spune: „Suntem mândri de echipa noastră dedicată, care aduce o schimbare pozitivă în societate, prin organizarea și susținerea acestei campanii și care, prin tema sa, pune prima cărămidă la cea ce va fi în viitor Săptămâna Voluntariatului în România”.

Așadar, Asociația FRENDS pentru Dezvoltare așteaptă oamenii curioși și pasionații de voluntariat pe 8 și 9 iulie, de la ora 10:00 la 18:00, la a doua ediție a Târgului de ONG-uri, care va avea loc pe Calea Victoriei, în fața Muzeului Național de Istorie. Înscrierile se pot face atât pe site-ul www.fiivoluntar.com, cât și prin paginile de Instagram și Facebook ale Centrului pentru Dezvoltare București.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Stiri Romania

Orașul din România desemnat drept cea mai ieftină destinație de city break din lume

Published

on

Sursa foto: Facebook Primăria Municipiului Timișoara

Timișoara se află pe primul loc în topul celor mai ieftine destinații turistice pentru un city break. Clasamentul a fost realizat de compania Bounce după analiza a 75 de destinații din întreaga lume.

Topul ia în calcul mai mulți factori, precum cazarea, costurile de transport, mesele și prețul alimentelor din supermarket.

Prețurile pentru cazare și mâncare în Timișoara

Conform unei analize a publicației britanice The Sun, Timișoara este un oraș extrem de ieftin pentru un turist britanic. „Prețul mediu al unei camere de hotel costă  82 de lire sterline pe noapte. Dar Sun Online Travel a găsit camere de hotel extrem de accesibile, care costă considerabil mai puțin.”

De asemenea, publicația a făcut și o analiză a prețurilor la mâncare și băutură. „O halbă de bere costă doar 1,56 lire sterline, în timp ce o masă la un restaurant de nivel mediu va costa în jur de 5 lire sterline de persoană”.

Timișoara a fost desemnată Capitala Culturii Europene în anul 2023 ceea ce i-a adus un grad de popularitate printre turiști.

Citește și: 50 de stații noi de încărcare a mașinilor electrice în București. În ce zone ale capitalei vor fi amplasate

Care sunt cele mai scumpe destinații pentru un city break 

Timișoara a fost urmată în top de de Buenos Aires, capitala Argentinei.

Topul arată că cele mai scumpe destinații turistice pentru un city break sunt Los Angeles, Dublin, Oslo, Paris și Milano.

Continue Reading

Show

Concursul “America’s Got Talent 2023” a fost câștigat de un român. Cine este Adrian Stoica, concurentul care a câștigat un milion de dolari

Published

on

Sursa foto: Captură Youtube

Sezonul 18 a concursului de talent „America’s Got Talent” a fost câștigat de un român. Adrian Stoica, alături de partenerul său, cățelul Hurricane, au cucerit juriul și publicul.

Adrian Stoica este un dresor de câini care a avut spectacole în întreaga lume. El a participat la ediția din acest an a show-ului de talente „America’s Got Talent” și a reușit să impresioneze. Partenerul său de scenă a fost Hurricane, un cățel din rasa border collie.

Momentul din finala „America’s Got Talent” a lui Adrian Stoica

Cei doi au oferit un spectacol de excepție în finala concursului. Au jucat „o scenetă” a unei cine romantice. Hurricane îl ajută pe Adrian Stoica să organizeze o întâlnire romantică între el și un carton care o înfățișează pe Sofia Vergara – membră în juriul America’s Got Talent, care s-a alăturat ulterior celor doi. Adrian Stoica a descris momentul drept „o poveste de dragoste de la Hollywood, precum Doamna și Vagabondul” și au reușit să fascineze publicul.

Adrian Stoica a câștigat un milion de dolari

Adrian Stoica și cățelul său Hurricane au câștigat marele premiu în valoare de un milion de dolari și o un loc în spectacolul America’s Got Talent Presents Superstars la Luxor Hotel and Casino din Las Vegas.

Ultima dată, concursul a mai fost câștigat de un moment de dresaj canin în 2012. 

Continue Reading

Stiri Romania

50 de stații noi de încărcare a mașinilor electrice în București. În ce zone ale capitalei vor fi amplasate

Published

on

Sursa foto: Pexels

Primarul Capitalei Nicușor Dan a anunțat că în București vor fi montate 50 de stații noi de alimentare a mașinilor electrice cu câte două puncte de încărcare. Acestea vor fi amplasate în toate zonele capitalei, în special în sectorul 1 și 2.

Într-o postare pe pagina de Facebook Nicușor Dan a dat o veste bună pentru toți proprietarii de mașini electrice din București. Edilul capitalei a anunțat că proiectul de hotărâre privind Studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în Municipiul București” a fost aprobat joi de Consiliul General al Municipiului București. Astfel, capitala va avea noi stații de alimentare a mașinilor electrice.

Citește și: Cea mai nouă stație de metrou Tudor Arghezi este gata. Când va fi dată în exploatare

Unde vor fi amplasate stațiile de alimentare a mașinilor electrice în București

Conform informațiilor oferite de primar, cele mai multe stații de alimentare vor fi amplasate în sectoarele 1 și 2. Astfel, în Sectorul 1 vor fi amplasate 6 stații la Gara Băneasa (Esplanda Gării Băneasa și strada Tipografilor), una în zona parcării Piața Victoriei (spre Buzești), 6 la Expoziției (în zona World Trade Center), alte 6 la Nicolae Caranfil (strada Nicolae Caranfil).

În Sectorul 2, vor fi câte 6 amplasamente pe Chiristigiilor (strada Chiristigiilor), Bucur Obor (strada Halele Obor), Pantelimon 1S (șoseaua Morarilor – șoseaua Vergului). În Sectorul 4 va fi o stație pe Văcărești (Calea Văcărești – Arhivele Statului, spre strada Mărțișor). În Sectorul 5 vor fi amplasate 5 stații pe Bulevardul Unirii, 3 la Marriott (Calea 13 Septembrie – zona Piața Arsenalului). Alte 4 stații vor fi pentru sectoarele 4 și 5 – pe Bd. Libertății – Splai Independenței – Piața Națiunile Unite.

Pentru acest proiect se va aloca o investiție de 17,9 milioane lei, inclusiv TVA. Durata de realizare este de 15 luni, dintre care două luni pentru proiectare şi 13 luni pentru execuţie.

Continue Reading

Trending