Connect with us

Muzica si filme

Sabina Lisievici și-a prezentat filmul la Marche du film de la Cannes

Published

on

Kingdom of Judas, filmul de lungmetraj de debut al Sabinei Lisievici, a fost prezentat de curând, la Marche du film de la Cannes. Experiența regizoarei și actriței din România nu a fost una lipsită de peripeții.

Călătoria noastră la Cannes a fost cu adevărat o aventură. Într-una din zile, plecam de la Palais des Festivals, cu un Uber pentru a merge la apartamentul unde eram cazate și, într-o intersecție, șoferul a mers înainte fără să se asigure, lovind în plin un autobuz în partea din lateral. Din fericire, accidentul nu a fost foarte grav, nu a fost nimeni rănit, însă șocul a fost destul de puternic. În acel moment, ne-a fost teamă că ar putea fi ultimele noastre clipe din viață: într-un Uber pe Riviera Franceză, în timp ce ne promovam filmul la Cannes. Și apoi, gândul că ce s-ar fi în tâmplat, dacă era un accident fatal? Munca noastră (și a întregii echipe) de trei ani ar fi rămas neterminată? Nu ne-am fi dorit ca drumul filmului Kingdom of Judas să se încheie așa abrupt… Dar experiența asta ne-a motivat parcă și mai mult să ducem proiectul nostru de suflet la capăt și să îl promovăm așa cum merită, pentru că este într-adevăr un film ce merită să fie văzut și promovat atât la nivel național, cât și internațional., mărturisește Sabina Lisievici.

Kingdom of Judas este filmul de lungmetraj de debut al Sabinei Lisievici, film în care este producător, scenarist, regizor și actriță. Pelicula este o dramă psihologică, un film plin de suspans, în care acțiunea se petrece într-un ritm alert, asemenea filmelor americane, în care amprenta regizorală este bine definită.

Filmul spune povestea Annei (rol jucat de Sabina Lisievici), care trece prin experiența tragică a sinuciderii surorii ei Maria (în interpretarea Oanei Cârmaciu) și dezvoltă o obsesie în a găsi vinovatul pentru moartea acesteia. Spectatorii vor putea urmări traseul psihologic al Annei într-o poveste ce se dezvoltă pe mai multe planuri, cu mult suspans ce va ne va ține cu sufletul la gură.

La Cannes, am avut ocazia să prezentăm filmul multor oameni din industria cinematografiei, iar feedback-ul a fost foarte bun. Am avut șansa de a fi prezente la standul României, organizat de Creative Romanian Filmmakers, și acolo am putut ține întâlniri în vederea viitoarelor colaborări și am avut onoarea să prezentăm filmul și totodată să ne reprezentăm cu mândrie țara. Am inițiat colaborări, ceea ce este minunat, și ne-am bucurat să cunoaștem mulți oameni din domeniu, cu care poate vom avea ocazia să realizăm proiecte frumoase în viitor.

A fost o călătorie intensă, am muncit, ne-am distrat, și ne-am bucurat totodată de locuri frumoase. Aș spune că ne-am îndrăgostit de Cannes., mai spune actrița.

Kingdom of Judas nu a fost singurul proiect cu care românca noastră s-a prezentat la Cannes. Sabina Lisievici a adus în fața specialiștilor din industrie și filmul său de scurt metraj În așteptare, lansat în anul 2022, după ce a fost prezentat în circuitul festivalier și premiat în mai multe țări din Europa, Rusia și SUA. În așteptare este inspirat de povestea reală a mamei Sabinei, o poveste de dragoste emoționantă ce lasă spectatorul cu întrebări profunde despre destin,  despre circumstanțele care ne pot altera cursul vieții și puterea de a alege fericirea.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Muzica si filme

Animația „Urșii Boonie: Înapoi pe Pământ” ajunge de luni în avanpremieră la cinema

Published

on

Animația „Urșii Boonie: Înapoi pe Pământ” poate fi urmărită încă de luni, 22 iulie, la cinema, în format 3D, dublat în limba română

Titlul original: Boonie Bears: Back to Earth

Titlu localizat: Urșii Boonie: Înapoi pe Pământ

Gen: Animație 3D, dublată în limba română

Regia: Huida Lin

Scenariul: Jiang Lin, Qin Wan, Rachel Xu

Producători: Huiqi Huang, Ziyan Huang, Xiaohong Li

Distribuţia: Adrian Venete, Ruxandra Gherman, Gabriel Răuță, Mina Cristiana, Bogdan Olaru, Tudor Morgovan

Casa de producţie: Fantawild Animation

Premiera: 26 iulie 2024

Rating: AG

Durata: 87 minute

Avi, un extraterestru misteriors, aterizează pe muntele Pine Tree și îl înțâlnește pe ursul Bramble, cu care se împrietenește foarte rapid. Astfel ursul nostru află că poporul lui Adi provine de fapt tot de pe Pământ. Cu milioane de ani în urmă, avansata civilizație Rhyotans trăia în prosperitate spre dauna mediului înconjurător. Planeta și-a revenit abia după ce această specie a fost alungată.

Când Avi îi arată lui Bramble ruinele antice ale poporului său, o armată de roboți malefici îi atacă.

De ce s-a întors Avi pe Pămânț? Își va putea proteja căminul de această dată? Toate răspunsurile vor veni alături de aventura animată „Urșii Boonie: Înapoi pe Pământ” din 26 iulie, în format 3D, doar la cinema.

În film, vocile actorilor s-au împărţit astfel: Adrian Venete este Bramble , Ruxandra Gherman este Avi, Gabriel Răuță este Dl. Cruz, Mina Cristiana este Dna. Cruz, Bogdan Olaru este Briar, iar Tudor Morgovan este Tiki.

Continue Reading

Muzica si filme

Primele informații despre filmul „F1” cu Brad Pitt în rolul principal

Published

on

Aceasta este „F1”. Cu Brad Pitt în rolul principal. În cinematografe din vara anului 2025. Un film distribuit pe marile ecrane din ţară de Vertical Entertainment, începând cu 27 iunie 2025.

Un film semnat Apple Original Films, în „F1”, Brad Pitt joacă în rolul unui fost pilot care se întoarce în Formula 1, alături de Damson Idris, coechipierul său la APXGP, cu care formează o echipă fictivă. Acest material este filmat în weekendurile de la Grand Prix, în timp ce echipa concurează împotriva titanilor ai acestui sport.

Distribuția plină de actori de top include, de asemenea, nominalizatul la premiul Oscar Kerry Condon, câștigătorul Premiului Oscar Javier Bardem și câștigătorul premiului Emmy și nominalizat la Globul de Aur Tobias Menzies, nominalizata la premiul Emmy Sarah Niles, Kim Bodnia și Samson Kayo.

Joseph Kosinski („Top Gun: Maverick”) regizează și produce lungmetrajul alături de Jerry Bruckheimer și Chad Oman de la Jerry Bruckheimer Films; Pitt, Dede Gardner și Jeremy Kleiner pentru Plan B Entertainment; și Lewis Hamilton sub steagul său Dawn Apollo Films.

Filmul este realizat în colaborare cu Formula 1® și comunitatea F1, inclusiv cele 10 echipe de F1 și piloții acestora, FIA și promotorii curselor. CEO-ul Copper, Penni Thow, este producător executiv.

„F1” va fi distribuit în cinematografele din întreaga lume și în IMAX® de Warner Bros. Pictures, lansând doar în cinematografele din America de Nord pe 27 iunie 2025 și la nivel internațional începând cu 25 iunie 2025. Realizat în colaborare cu Formula 1®, noul film este cufundat în lumea emoționantă și cinematografică a F1, deoarece filmările au loc la cursele din calendarul acestui sport.

Teaser trailer oficial: https://youtu.be/r67rYlCudPE

Continue Reading

Muzica si filme

ADDA a făcut prea multe VALURI

Published

on

La 14 zile de la lansare, piesa ADDEI „Valuri” a… deranjat puțin prea mult încât a dispărut de pe YouTube.

Ca într-o investigație demnă de filmele cu detectivi, plină de emoție și speranță, ADDA împreună cu toată echipa din spatele piesei încearcă zi și noapte să recupereze clipul oficial lansat pe YouTube în data de 14 iunie.

Cum a început totul? 

În noaptea de 28 iunie, trecut de miezul nopții, artista a fost bombardată de mesaje din partea fanilor care nu mai găseau piesa pe platforma de streaming.

Fără nicio urmă și nicio explicație plauzibilă, videoclipul a fost șters direct de pe platformă de o persoană neautorizată.

Din acel moment, până astăzi inclusiv, videoclipul este de negăsit, iar echipa lucrează constant la recuperarea acestuia.

Piesa Valuri continuă să fie disponibilă pe toate celelalte platforme Spotify, Apple Music și chiar TikTok unde ADDA își ține comunitatea la curent cu statusul investigației.

Cine nu o cunoaște pe ADDA?

Fie că ai fredonat  „Îți arăt că pot”, „Nu plânge, Ana”, „Lupii”, „Arde” sau „De dorul tău” – toate piese care au bătut timpul și au rămas semnătura ADDA, sau ai citit povestea pusă în paginile cărții „Cele 3 ADDA”, sau poate ai susținut-o în super-producțiile TV „Asia Express” sau „Te cunosc de undeva”, n-ai cum să nu te îndrăgostești de omul și artistul ADDA.

Despre incidentul unic în cariera artistei, ADDA spune „Am făcut multe premiere de-a lungul timpului. Dar la premiera asta absolută nu m-am gândit niciodată. Cred că nimeni nu a pățit asta, efectiv să i se șteargă un videoclip și să pară că a fost făcut de “bună voie”, adică fix de titularul contului de Youtube! E dureros pentru că la fiecare proiect muncește o echipă mare de oameni. Și pe lângă asta, videoclipul piesei “Valuri” îmi este foarte drag pentru că e personal. A fost filmat cu membrii familiei mele. Mai multe nu pot sa mai zic… sunt pur și simplu Adda Baladda Suparadda!

Piesa „Valurile” este o co-producție Baladda Records și HaHaHa Production.
MUZICĂ: Rizea Alexandra Ada (ADDA), Lucian Nagy, Flavius Filipescu (Cally Roda)

TEXT: Rizea Alexandra Ada (ADDA), Flavius Filipescu (Cally Roda)

PRODUCȚIE: Lucian Nagy

MASTER: 2ProBeats

Urmărește-o pe ADDA:

Facebook: https://www.facebook.com/addaofficialmusic

Instagram: https://www.instagram.com/addabaladda/

YouTube: https://www.youtube.com/@ADDA.  

Spotify: https://open.spotify.com/artist/1lYjAYTw1QBVxIwVrZ1eTy

TikTok: https://www.tiktok.com/@addabaladdaofficial

Continue Reading

Trending