Connect with us

Evenimente

Proiectie specială cu ocazia sărbătoririi a 100 ani de Disney la Festivalul de Film Transilvania

Published

on

Pentru  a marca cea de-a 100-a aniversare a The Walt Disney Company, Walt Disney  Animation Studios sunt reprezentate anul acesta la Festivalul de Film  Transilvania printr-o proiecție specială a 100 Years of Disney Animation – a Shorts Celebration (100 de ani  de animații Disney – omagiu adus scurt-metrajelor). Sursa de inspirație în  acești 100 de ani au fost fanii și familiile care au îndrăgit Disney. Pentru  a celebra acest eveniment, Walt Disney Animation Studios prezintă o serie de  lucrări care aduc în prim-plan această inspirație și crează amintiri  minunate.

Walt Disney a declarat, la un moment dat, că speră ca această companie  să „nu piardă niciodată din vedere faptul că totul a început de la un  șoricel”. Chiar și înainte de lansarea lui Mickey Mouse, totul a început, de  fapt, cu un scurt-metraj. Publicul va fi răsfățat cu secvențe rare de la  începuturile animației, până la introducerea sunetului în film și lansarea  lui Mickey Mouse, urmărind o retrospectivă a deceniilor trecute până la câteva  dintre cele mai cunoscute scurt-metraje din prezent. Tradiția inovației în  formatul de scurt-metraj continuă și azi în studioul care îi poartă numele,  un loc în care Walt Disney și artiștii săi au experimentat cu noile  tehnologii și tehnici în materie de animație.

Informații pe scurt despre proiecție:

●       Sâmbătă, 17 iunie, la ora 12:00,  și duminică, 18 iunie, la ora 12:30.

●       Cinema Victoria, Bulevardul  Eroilor, nr 51, Cluj

●       Proiecție a unei selecții de  scurt-metraje animate din istoria Walt Disney Animation Studios, prezentată  cu tema Disney100, atent selectate de Clark Spencer

●       Mai multe informații sunt  disponibile la: https://tiff.ro/film/o-suta-de-ani-de-disney

Câteva fragmente din primele scurt-metraje  realizate de Walt Disney:

CINDERELLA (Laugh-O-gram; 1922) – Realizat în  Kansas City, Missouri, în 1922, în regia lui Walt Disney însuși, acest film  mut, care se numără printre primele astfel de filme, prezintă o abordare  inedită a basmului clasic, Cenușăreasa fiind condusă la balul prințului  într-o mașină veche condusă de pisica ei.

ALICE’S WONDERLAND (1923) – Acest film ingenios,  care a fost episodul pilot pentru seria de comedii mute despre Alice ce aveau  să urmeze, a fost realizat în Kansas City, Missouri, și include o secvență de  deschidere live-action în care Alice (Virginia Davis) îl vizitează pe Walt  Disney în studioul său de desene animate, înainte de a intra în Cartoonland,  unde aventurile sale animate includ momente în care era urmărită de lei care  au evadat de la grădina zoologică.

PROBLEME CU TRAMVAIUL / TROLLEY TROUBLES  (1927) a marcat debutul lui Oswald, Iepurele norocos. Oswald întâmpină câteva  obstacole neobișnuite în activitatea sa de conductor de troleibuz care  transportă iepurași și alte animale, inclusiv o vacă încăpățânată, dar și  câteva urcușuri abrupte.

VAPORAȘUL WILLIE / STEAMBOAT WILLIE (1928) –  Sub regia lui Walt Disney, acest film a fost primul desen cu Mickey Mouse  difuzat, fiind rampa de lansare a șoricelului emblematic într-o carieră în  filme, televiziune și parcuri tematice care continuă până în prezent. Este  considerat a fi unul dintre primele filme de animație care a folosit sunetul  sincronizat și o coloană sonoră complet post-produsă. Ub Iwerks a condus o  echipă de pionieri în domeniul animației pentru a da viață acestui personaj  adorabil.

Selecția de scurt-metraje produse de Walt  Disney Animation Studios:

CLOCK CLEANERS (1937)

Regizor: Ben Sharpsteen

Mickey, Donald și Goofy trag clopotul comediei  și poznelor animate în acest scurtmetraj care ne prezintă cum trioul  neînfricat încearcă să curețe un ceas uriaș dintr-un turn înalt. Mickey  pornește să-l salveze pe Goofy, după ce acesta este lovit de un clopot care  sună și se împiedică amețit de un catarg, în timp ce Donald se luptă cu un  arc arțăgos pe care încearcă să-l curețe.

THE OLD MILL (1937)

Regizor: Wilfred Jackson

Acest desen animat de referință pentru Silly  Symphony a câștigat un Oscar® pentru cel mai bun desen animat și i-a adus lui  Walt Disney un premiu al lui la categoria Clasă științifică și tehnică  (pentru proiectarea și aplicarea camerei multiplane). Filmul descrie în mod  dramatic o noapte furtunoasă într-o moară veche ai cărei ocupanții speriați  (păsări, șoareci, bufnițe și alte creaturi) încearcă să rămână în siguranță  și să se usuce.

TRAILER HORN (1950)

Regizor: Jack Hannah

În acest desen animat cu Donald Duck, lansat  în același an cu filmul „Cinderalla” (Cenușăreasa), Donald, aflat în vacanță,  nu reușește să-și găsească liniștea și relaxarea atunci când veverițele Chip  și Dale fac ravagii în jurul lui și în rulota sa.

LAMBERT THE SHEEPISH LION (1952)

Regizor: Jack Hannah

Această animație specială a fost nominalizată  la Oscar® și a introdus un nou personaj minunat pe lista Disney. Atunci când  o barză (dublată de Sterling Holloway, un actor Disney îndrăgit), aduce pe  lume din greșeală un pui de leu (Lambert) într-o turmă de oi, punând în  mișcare o poveste plină de umor și emoție despre acceptare și curaj.

GOING HOME (2021)

Regizor: Jacob Frey

O poveste despre maturizare și despre  semnificația căminului, în care un tânăr adult își vizitează în mod repetat  orașul natal, dar cu fiecare nouă sosire începe să se confrunte cu  inevitabilul: schimbarea. Regizorul Jacob Frey a recurs la propriile  sentimente despre familie, îmbătrânire și teama de a-i pierde pe cei dragi  pentru a spune această poveste unică și emoționantă.

PAPERMAN (2012)

Regizor: John Kahrs

Acest scurtmetraj al regizorului John Kahrs,  câștigător al premiului Oscar®, a fost inspirat de naveta pe care o făcea  zilnic cu trenul spre serviciu și de „legăturile întâmplătoare care se  stabilesc uneori între oameni”. Regizorul experimentează cu tehnici noi și  îndrăznețe și folosește o paletă predominant alb-negru pentru a crea un film  care ne prezintă un tânăr aflat la birou și care vede fata visurilor sale în  fereastra unui zgârie-nori de peste drum și se hotărăște să găsească o  modalitate de a o întâlni.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Epoque Hotel Relais & Châteaux lansează platforma de evenimente L’Art de Vivre și îl aduce în România pe Mark Lundgaard, unul dintre cei mai apreciați chefi din Copenhaga

Published

on

Epoque Hotel Relais & Châteaux, membru Relais & Châteaux, anunță lansarea platformei Epoque L’Art de Vivre, un concept care propune un calendar dinamic de evenimente menite să conecteze publicul urban cu arta rafinamentului și ospitalitatea autentică. Această inițiativă reflectă angajamentul hotelului de a deveni un punct de referință pentru comunitatea bon vivantului contemporan, prin experiențe culturale și gastronomice de excepție.

„Încă de acum 15 ani, de la fondare, promisiunea Epoque Hotel Relais & Châteaux a fost să fie un retreat urban, un loc al eleganței în inima orașului. Anul 2025 marchează un nou capitol în acest demers, printr-o selecție de evenimente menite să aducă împreună maeștri culinari, artiști și creatori care rezonează cu valorile noastre fundamentale: autenticitate, pasiune pentru frumos și cultură”, declară Diana Popescu, proprietar Epoque Hotel Relais & Châteaux.

La Epoque Hotel Relais & Châteaux, ceaiul de după-amiază devine o experiență în sine, sub umbrela FestiviThé

Sub umbrela Epoque L’Art de Vivre, hotelul propune experiențe inedite care extind inițiativele lansate deja în 2024. Printre acestea se numără FestiviThé, o inițiativă care a transformat ritualul ceaiului într-o celebrare a rafinamentului franțuzesc. În fiecare weekend din luna decembrie, oaspeții au fost invitați să descopere un bufet elegant, unde deliciile culinare – de la sandvișuri gastronomice, madeleines și tort de mere, la mousse de turtă dulce și praline realizate în casă – au fost acompaniate de ceaiuri de sezon, ciocolată caldă și punch-uri aromate.

FestiviThé a fost un proiect pilot, al cărui feedback ne-a confirmat apetitul publicului bucureștean pentru experiențe fine, bazate pe arome recognoscibile, într-un cadru elegant. Succesul acestui concept a stârnit în noi dorința de a continua și diversifica acest gen de experiențe. În 2025, vom transforma acest ritual într-o tradiție permanentă, adaptată fiecărui anotimp”, adaugă Ioana Petrescu, General Manager Epoque Hotel Relais & Châteaux.

În 2025, Epoque Hotel Relais & Châteaux împreună cu cheful Mark Lundgaard aduc la București experiența Kong Hans Kælder, restaurantul din Copenhaga distins cu 2 stele Michelin, membru Relais & Châteaux

În 2025, experiențele gastronomice la cel mai înalt nivel continuă la Epoque Relais & Châteaux cu o cină excepțională ce aduce la București universul Kong Hans Kælder, celebrul restaurant cu două stele Michelin din Copenhaga. Astfel, pe 6 si 7 aprilie, Epoque Tasting Room devine scena unor cine de excepție, ce reproduc fidel viziunea gastronomică a unei adevărate instituții culinare. Fondat în 1976, Kong Hans Kælder, primul restaurant din Danemarca distins cu o stea Michelin, continuă să fie un etalon al culturii culinare nordice, combinând tradiția franceză cu minimalismul scandinav. În cadrul serii dedicate oaspeților Epoque Hotel Relais & Châteaux, chef Mark Lundgaard, cel care a adus localului ce-a de-a doua stea Michelin, va crea o experiență excepțională, demnă de o capitală gastronomică. Totul va avea loc în Epoque Tasting Room, un spațiu de evenimente private intim, cu bucătărie deschisă, un chef’s table de 16 persoane și o cramă elegantă de vinuri prestigioase.

“Unele dintre cele mai sonore și respectate restaurante ale lumii se află în Copenhaga, un oraș devenit epicentrul gastronomiei mondiale. Faptul că chef Mark Lundgaard a reușit să inoveze și să se remarce într-un mediu atât de competitiv, aducând restaurantului pe care îl reprezintă două stele Michelin, este o dovadă a măiestriei sale. Consider că suntem privilegiați să îl avem alături și să putem replica experiența Kong Hans Kælder, membru Relais & Châteaux, în cadrul spațiului nostru de evenimente. Această oportunitate se datorează pasiunii noastre, dar și apartenenței la asociația Relais & Châteaux, care creează un mediu colaborativ, ce ne permite să aducem experiențe stelate, la București”, a declarat Diana Popescu, proprietar Epoque Hotel Relais & Châteaux.

SecrEAT invită oaspeții la experiențe culinare misterioase, dedicate celor mai fine papile

În aceeași notă colaborativă, hotelul continuă seria de evenimente SecrEAT, o experiență gastronomică exclusivistă, în care cheful este dezvăluit doar în seara evenimentului. Prima ediție din ianuarie 2025 a avut loc în Epoque Tasting Room și l-a avut ca protagonist pe Paul Oppenkampf, iar următoarele vor aduce împreună chefi din România și din afara granițelor, fiecare eveniment fiind o celebrare a creativității culinare și a artei gustului.

Food Meets Culture – un exercițiu cultural, care pornește de la gastronomie

Seria de evenimente Food Meets Culture este un alt proiect de referință pentru 2025, explorând conexiunile dintre gastronomie și arte moderne, precum moda, designul de bijuterii, pictura sau artele urbane. „La fel ca în artă, și în gastronomie fiecare element poartă o semnificație culturală profundă. Ingredientele, tehnicile, povestea din spatele fiecărui preparat sunt expresia unor tradiții, dar și a unei viziuni contemporane, puternic marcată de experiențe personale. Prin Food Meets Culture, dorim să arătăm că gastronomia nu este doar un act de consum, ci o formă de artă, un limbaj universal care unește oameni și idei”, explică Ioana Petrescu.

Prin aceste inițiative, Epoque Hotel Relais & Châteaux își reafirmă poziția de lider în industria ospitalității de lux, consolidând valorile Relais & Châteaux și oferind publicului bucureștean experiențe autentice, rafinate și memorabile. Cu un restaurant à la carte (L’Atelier Relais & Châteaux), un spațiu de evenimente versatil (Epoque Events Gallery) și un private dining exclusivist (Epoque Tasting Room), boutique hotelul deține toate premisele pentru a organiza de la reuniuni restrânse de 10-16 persoane până la recepții de 50-100 de invitați, menținând un mix de rafinament, intimitate și flexibilitate, adaptat cerințelor unui public exigent.

Continue Reading

Evenimente

Lavazza aduce excelența cafelei italiene la Bucharest Coffee Festival 2025

Published

on

Lavazza participă și anul acesta la Bucharest Coffee Festival 2025, eveniment de referință pentru industria cafelei din România și Europa Centrală și de Est. Festivalul, ajuns la cea de-a 11-a ediție, se va desfășura în perioada 21-23 martie, la Hala Laminor din București, reunind sute de specialiști în domeniu, respectiv barista, prăjitorii, antreprenori și pasionați ai cafelei din România, Italia, Grecia și Danemarca.

Bucharest Coffee Festival, organized pentru prima dată în 2014, este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate cafelei de specialitate la nivel european, având ca obiectiv promovarea diversității și calității cafelei prin prezentarea celor mai bune sortimente, a celor mai inovatoare metode de preparare și a tendințelor actuale din industrie.

În cadrul festivalului, Lavazza va oferi sesiuni de degustare pentru noile sale blenduri din gama Tales of Italy, dedicată sectorului HoReCa, gamă ce include Tales of Italy Galleria, Tales of Italy Trastevere și Tales of Italy Canal Grande. Sesiunile de degustare vor avea loc sub îndrumarea trainerului barista local Lavazza, Eduard Oancea. De asemenea, iubitorii de cafea vor avea ocazia să testeze și gama Ready to Drink, cafea italiană în varianță rece. Cu o textură cremoasă și fină, gama Ready To Drink oferă trei variante diferite prin care Lavazza reinventează rețetele clasice în versiuni ready to drink, perfecte pe tot parcursul anului: Caffè Latte, Cappuccino și Espresso&Milk.

„Ne dorim să fim cât mai aproape de comunitatea pasionaților de cafea, să rămânem relevanți pentru iubitorii acesteia, prin sesiuni de cupping și interacțiune directă cu partenerii și consumatorii. Bucharest Coffee Festival este platforma ideală pentru a aduce în prim-plan excelența și inovația în domeniul cafelei”, a declarat Eduard Oancea, trainer barista Lavazza. ”Participarea Lavazza la festival subliniază angajamentul nostru de a susține profesioniștii industriei și de a educa publicul în ceea ce privește cultura cafelei”, a mai spus acesta.

Sâmbătă, la standul Lavazza, situat în fața scenei festivalului, va avea loc o sesiune de cupping de cafea. Cuppingul este o metodă standardizată de degustare a cafelei, folosită de profesioniști pentru a evalua arome, corp, aciditate, dulceață și alte caracteristici ale unei cafele. Această experiență este menită să le ofere participanților oportunitatea înțelegerii mai profunde a culturii cafelei.

Continue Reading

Evenimente

MILLE 18 – Events redefinește conceptul evenimentelor private în București. O locație rafinată de tip rooftop, îmbogățită de istoria orașului

Published

on

Situată în noul centru istoric al Capitalei, locația Mille 18 – Events oferă priveliște panoramică unică și un cadru perfect pentru orice tip de eveniment special. Noul hub de evenimente este plasat în inima orașului, un loc unde prind contur trecutul și prezentul datorită poziționării strategice la ultimul etaj al fostul Hotel Royal Palace, care încă poartă amprenta arhitecturii eclectice, combinată cu Beaux-Arts și modernism. Conceptul locației permite o versatilitate deosebită, atât prin facilitățile sălii, cat și a faptului că aceasta poate găzdui evenimente atât de tip corporate, cât și private și sociale.

Nuanțată de modernitatea Metropolei și situată la etajul superior, locația exclusivistă oferă o vedere panoramică, la 180 de grade, a orașului, și acces la o terasă descoperită cu o panoramă de 360°, un loc special unde oricine își poate trăi experiențele de neuitat, într-un cadru pitoresc și încărcat de viață.

Un eveniment special este ca un dialog între dorință și facilitățile care duc la îndeplinire viziunea asupra momentului ce va prinde viață pentru toți invitații. Pentru acest dialog, este nevoie de un spațiu unde să se întâmple și care să aducă laolaltă caracteristicile unei „conversații” charismatice, într-un sens mai profund, și care să rămână în amintire.

Evenimentul tău de neuitat în București poate începe la MILLE 18 – Events

Locația privilegiată a sălii de evenimente, oferă acces facil la principalele artere ale orașului, cum ar fi Calea Victoriei și Bulevardul Regina Elisabeta, fiind la câțiva pași de Parcul Cișmigiu.

De cele mai multe ori locația trebuie să spună ceva despre cei care organizează evenimentul și nota în care își așteaptă invitații. De la poziționarea în inima „Micului Paris” de altădată, la arhitectura și organizarea interioară, MILLE 18 Events este o locație desăvârșită și totodată versatilă pentru cei care au gusturi diverse: corporate, cocktail/recepție, cabaret, teatru, evenimente personale și publice având o capacitate de la 30, până la 220 de persoane.

Versatilitatea se transpune și în flexibilitatea personalului dinamic și deschis la a inova și personaliza experiențele invitaților, adaptând atmosfera și fundalul care vor fi îndeplinite cu excelență, pentru tematica evenimentului.

Facilități locației MILLE 18 – Events

Facilitățile locației se ridică la standardele de excelență pentru o sală de evenimente bine dotată, răspunzând celor mai sofisticate cerințe: acces facil prin 2 lifturi pentru persoane, 1 lift cu capacitate 1 tonă pentru marfă și 3 scări de acces, bufet, standuri sponsori, parcare supraterană cu plată în apropiere și acces la parcările subterane ale Hotelului Cișmigiu și Universitate, bar complet echipat, sistem audio de ultimă generație, sistem de proiecție video integrat, sistem de iluminat profesional, pupitru profesional pentru speake, pupitru tehnic de control, spațiu de depozitare, mobilier premium: scaune de stofă, mese de bufet cu huse, mese de cocktail, canapele, mese rotunde de 6/8 persoane.

Tipuri de evenimente găzduite la MILLE 18 – Events:

  • Evenimente corporate: Conferințe, gale, cursuri, mese rotunde, prezentări, congrese, simpozioane și alte tipuri de întâlniri, adaptate cerințelor dumneavoastră.
  • Evenimente sociale: Petreceri private, evenimente tematice, aniversări, botezuri, cununii, nunți și alte ocazii speciale.

O moștenire culturală transpusă în evenimentul tău

Locația MILLE 18 – Events este situată la ultimul etaj al fostului Hotel Royal Palace, într-o zonă plină de istorie și farmec.

Clădirea a fost proiectată de arhitectul francez Ernest Doneaud în anul 1885 și rămâne un reper în peisajul arhitectural al Capitalei.

Astăzi, ILLE 18 Events dă oamenilor oportunitatea de a organiza evenimente într-un cadru de excepție, care îmbină farmecul istoric cu facilități moderne și o priveliște spectaculoasă asupra orașului.

Creează propria poveste pentru tine și pentru invitații tăi. Contactează-ne la +40744377005 sau pe e-mail mille18.events@gmail.com.

Continue Reading

Trending