Connect with us

Entertainment

Vine în România Regele Charles, proaspăt încoronat și ratează întâlnirea cu fiul său, Prințul Harry care revine la Londra pentru un proces

Published

on

Regele Charles va rata întâlnirea cu fiul său, Harry, care va veni la Londra pentru a depune mărturie într-un proces intentat grupului media Mirror, scrie The Telegraph, preluat de news.ro. În perioada șederii Ducelui de Sussex în Marea Britanie, regele Charles va efectua o vizită în România unde va petrece câteva zile și la proprietatea sa din Viscri.

Pe 2 iunie, Regele Charles va efectua o vizită în România. În aceeași perioadă, Prințul Harry va reveni la Londra pentru a participa la un proces de judecată împotriva publicației Mirror Group Newspapers (MGN) pe care o acuză de piraterie telefonică. Se pare că monarhul nu-și va întâlni de această dată fiul în rarele lui vizite în Marea Britanie. 

Regele va veni în România pentru cinci zile, dar nu va fi însoțit de soția sa, Regina Camilla și va efectua o călătorie în Transilvania.

Ultima întâlnire a Prințului Harry cu tatăl său a avut loc la încoronarea monarhului, pe 6 mai. Și atunci Ducele de Sussex a fost foarte rezervat față de membrii familiei sale. The Telegraph scrie că acesta și-a petrecut noaptea la Windsor, la Frogmore Cottage, dar nu s-a văzut cu fratele său mai mare, William, prinţul de Wales, şi nici nu a vorbit cu tatăl său sau cu mama sa vitregă, Regina Camilla. Ducele de Sussex a plecat rapid după ceremonia de încoronare fără a participa la celelalte evenimente în care au fost implicați membrii familiei regale. 

Citește și: Ce film este pe primul loc în box office-ul nord-american care a generat venituri de 67 de milioane de dolari

Regele Charles va petrece cinci zile în Transilvania

Conform The Telegraph, Regele Charles vine în România pentru a se recupera după încoronare şi va sta în casa sa din Transilvania. Regina nu îl va însoţi în această călătorie, preferând să rămână în casa ei din Wiltshire.

Regele Charles deţine în prezent cel puţin 10 proprietăţi în România, prima cumpărată fiind o casă săsească din secolul al XVIII-lea, situată în satul Viscri – în 2006.

Prințul Harry a dat în judecată publicația The Mirror pentru piraterie telefonică

În timp ce Regele Charles se va afla în România, Prinţul Harry merge la Londra pentru a depune mărturie în persoană la procesul împotriva MGN de la Londra în care se va confrunta cu fostul editor de la The Mirror, Piers Morgan, care a devenit unul dintre cei mai vehemenţi critici ai familiei de Sussex. Este de aşteptat ca desfăşurarea procedurilor în legătură cu plângerea sa să dureze trei zile, incluzând declaraţiile de deschidere şi apariţiile în boxa martorilor, când ducele şi martorii MGN vor fi audiaţi.

Entertainment

Felicitări, Sofia Danciu! Mica artistă din Mangalia a obținut doua premii I la Festivalul Național de Muzică și Dans “Music & Dance Factory”

Published

on

La prima ediție a Festivalului Național de Muzică și Dans “Music & Dance Factory”, desfășurat la Buzău, sâmbătă, 13 aprilie 2024, Sofia Danciu, în vârstă de 8 ani, elevă la Școala Gimnazială Nr.3 din Mangalia, a impresionat publicul și juriul obținând locul întâi la două categorii.

Evenimentul, organizat de către Belle Arti Kids și VP Art Music & Food Srl în colaborare cu Consiliul Județean Buzău, a adus în fața reflectoarelor tinerii talentați din întreaga țară.

Sofia Danciu, sub îndrumarea experimentată a profesorului său de canto, domnul Traian Broască, a reușit să cucerească inimile audienței și ale juriului, obținând locul întâi atât la Sectiunea Interpretare Pop Românesc, cât și la Sectiunea Interpretare Muzica Madalinei Manole & Laura Stoica.

Performanța Sofiei nu este deloc una întâmplătoare. Cu un palmares de 10 trofee, ea demonstrează că vârsta nu este un obstacol pentru talentul adevărat și că visurile devin realitate atunci când sunt susținute de pasiune și muncă.

Felicitări, Sofia, pentru performanța extraordinară și pentru inspirația pe care o oferi tuturor celor care își urmăresc visurile cu inima deschisă și cu determinare.

Continue Reading

Muzica si filme

„DORINȚA”, CEL MAI NOU FILM ANIMAT DE COMEDIE DE LA WALT DISNEY ANIMATION STUDIOS ESTE DISPONIBIL PE DISNEY+

Published

on

Cât de puternică poate fi o dorință?

Este un lucru pe care telespectatorii îl pot afla vizionând filmul „Dorință”, disponibil acum pe Disney+. Animația produsă de studiourile Walt Disney este o comedie muzicală care invită publicul în Regatul magic Rosas unde Asha, o tânără visătoare și isteață, își pune o dorință atât de puternică, încât îi este îndeplinită de o forță cosmică, o mică minge de energie numită Stea. Asha împreună cu credinciosul ei tovarăș, iedul Valentino și Stea se confruntă cu cel mai periculos dușman al lor – conducătorul din Rosas, Regele Magnifiko. Vor reuși ei să salveze comunitatea și să demonstreze că atunci când voința unui om curajos se combină cu magia stelelor lucruri minunate se pot întâmpla?

Câștigătorul premiului Oscar, Chris Buck („Iceberg”, „Iceberg 2”) și Fawn Veerasunthorn („Raya and the Last Dragon”) sunt responsabili de regia acestui film plin de magie și aventuri.

Continue Reading

Muzica si filme

Lansarea filmului documentar „Ce-ai făcut la școală?” – O inițiativă semnificativă pentru Asociația GO-AHEAD

Published

on

Asociația GO-AHEAD își exprimă bucuria și recunoștința față de participanții și susținătorii săi după succesul extraordinar al evenimentului de lansare a filmului documentar „Ce-ai făcut la școală?”.

Lansarea filmului documentar „Ce-ai făcut la școală?”, în regia lui Tedy Necula, care a avut loc la Cineplexx Băneasa în data de 28 martie 2024, a fost un moment deosebit în istoria Asociației GO-AHEAD, marcând o nouă etapă în eforturile acestora de a promova educația incluzivă și nevoia de consiliere școlară în România.

Filmul documentar, realizat sub îndrumarea și coordonarea Asociației GO-AHEAD în cadrul proiectului „GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM!”, a captivat și inspirat audiența prin povestea curajoasă a tinerilor elevi din liceele tehnologice. Acești tineri talentați au fost aduși în prim-plan pentru a evidenția contribuția lor semnificativă în societate în calitate de profesioniști și membri activi ai comunității, dar și pentru a crește gradul de conștientizare al publicului cu privire la prejudecățile care le limitează opțiunile și potențialul.

Într-o eră în care meseriile practice și tehnice sunt din ce în ce mai necesare, filmul „Ce-ai făcut la școală?” subliniază importanța de a sprijini și de a încuraja acești tineri în dezvoltarea lor profesională și personală. Prin această inițiativă, dorim să schimbăm percepțiile și să privim dincolo de etichete, recunoscând și valorizând abilitățile unice pe care acești tineri le aduc în societate.

”„Ce-ai făcut la școală?” este un manifest pentru educație, pentru egalitate de șanse, pentru schimbare! Noi știm că schimbarea este un proces de lungă durată, că nu se va întâmpla peste noapte, dar suntem încrezători că mesajele din film vor ajunge la tinerii care au nevoie și că aceștia ne vor căuta, vor ajunge la companii care înțeleg că e timpul să se implice în număr cât mai mare și că susținerea trebuie să meargă și către echilibrarea emoțională a tânărului înainte de orice altceva.” – Alexandra Bălșeanu – Președinte Asociația GO-AHEAD

”Tot ce aș dori să rețină publicul…. să rețină că în jurul nostru sunt oameni. Nu sunt oameni absolvenți de real sau de tehnologic sau de nu știu ce licee spectaculoase. Sunt oameni pur și simplu. Când înveți un tânăr să evolueze, să se dezvolte personal, să comunice la nivelul în care am văzut foarte mulți dintre cei pe care i-am filmat, nu mai contează din ce liceu vin.” – Tedy Necula – Regizorul filmului

Evenimentul de lansare a filmului a fost precedat de Conferința Educațională „GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM”, în cadrul căreia speakerii și membrii panelurilor au discutat despre educație și sistemul educational, nevoia de consiliere școlară, rolul societății civile în susținerea și dezvoltarea acestor sisteme, precum și despre importanța urmăririi visurilor noastre. Line-up-ul a fost format din Alexandra Bălșeanu, președinte Asociația GO-AHEAD, Ionuț Sibian, director executiv FDSC, Daniela Vișoianu, consilier parlamentar și lector universitar, Marcel Bartic, profesor de istorie și gazdă Academia Europa FM, Cristian CHINA-BIRTA, Managing Partner Kooperativa 2.0 și Andreea Raicu, personalitate TV și lider mindfulness. De asemenea, elevii, profesorii, directorii și consilierii școlari și reprezentanții instituțiilor și ai mediului de afaceri invitați au avut oportunitatea să discute și să împărtășească idei despre importanța consilierii personale și profesionale în educație și carieră în cadrul unor paneluri dedicate, moderate de Georgiana Tănase, psihoterapeut, și Mădălina Samoilă, trainer public speaking.

Premiera filmului a fost onorată de prezența a peste 470 de participanți, inclusiv elevi, profesori, mentori, consilieri, autorități, parteneri, reprezentanți ai companiilor cu activitate în România, presă, donatori, voluntari și reprezentanți ai ONG-urilor. Atmosfera încărcată de emoție și entuziasm a demonstrat angajamentul comun față de cauza educației și incluziunii sociale.

Următorul pas în această călătorie este difuzarea filmului în întreaga țară prin intermediul Caravanei „GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM”, care va începe în luna aprilie și va continua în mai multe orașe din România.

”Mesajul de încurajare al filmului va fi dus mai departe prin intermediul Caravanei GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM, în luna aprilie, când echipa GO-AHEAD va merge în cinematografe și licee din țară, pentru a face proiecția filmului pentru elevi și profesori de gimnaziu și liceu. Caravana va ajunge în județele Bacău, Vaslui, Neamț, Suceava, Constanța, Dolj, Alba, Gorj, Harghita, Vâlcea, Cluj și Satu-Mare, iar documentarul poate fi pus la dispoziție oricărei unități școlare care doreste să îl preia pentru orele de dirigenție.” – Georgiana Tudora – Director Operațional – Asociația GO-AHEAD

Pentru mai multe informații despre filmul documentar „Ce-ai făcut la școală?” și proiectul „GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM!”, vă rugăm să accesați https://www.go-ahead.ro/ro/go-ahead-your-best-dream  .

Evenimentul de lansare a avut loc cu sprijinul sponsorilor: CARREFOUR ROMÂNIA, NEXT GENERATION BUSINESS, OLYMPUS, ROMPETROL, SIDEM și partenerilor media: Canal 33, Metropola TV, KANAL D2, Itsy Bitsy, RFI România, ENTR, EURONEWS, Revista CARIERE, WALL-STREET, HR Manager, Radio Impuls, IQads, Ziarul Metropolis, OK!Magazine, Radio România Actualități, Radio București FM, Radio România Cultural, KUDIKA, FEMEIA, ele.ro, Ultima Oră, clopoțel.ro, copilul.ro, 9vrempărinți, Fashion8, Iubim Brașovul, Garbo, PR wave, Sănătatea de azi, Ordinea Zilei, Ziarul Pozitiv, HAPP.RO, I love failure, KOOPERATIVA 2.0, clubantreprenor.ro, filmecărți.

Teaser-ul filmului documentar poate fi vizionat aici: https://www.youtube.com/watch?v=Z3VytjAyNjc.

Mai multe informatii despre proiectul GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM! sunt disponibile accesând https://www.go-ahead.ro/ro/go-ahead-your-best-dream.

Continue Reading

Trending


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home3/newsone/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:52 Stack trace: #0 /home3/newsone/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home3/newsone/...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home3/newsone/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 52