Connect with us

Muzica si filme

„The Little Mermaid / Mica Sirenă”, clasica poveste transpusă intr-o aventură muzicală, un eveniment cinematografic de neratat marca Disney

Published

on

„The Little Mermaid / Mica Sirenă” este reinterpretarea live-action marca Disney a clasicului musical animat al studioului, câștigător al premiului Oscar. Inspirată de povestea atemporală scrisă de danezul Hans Christian Andersen, în 1837,  noul film este, prin excelență, povestea unui străin care încearcă să se integreze.

În mâinile regizorului vizionar Rob Marshall, „The Little Mermaid / Mica Sirenă” este o poveste extraordinară pe un fundal epic al unei lumi acvatice uimitor de frumoase. Ambițios ca amploare, dar bazat pe realitate, musicalul de pe marele ecran are o distribuție de top, inclusiv Halle Bailey în rolul lui Ariel, Jonah Hauer-King în rolul lui Eric, Daveed Diggs în rolul lui Sebastian, Awkwafina ca Scuttle, Jacob Tremblay ca Flounder, Noma Dumezweni în rolul Reginei, Art Malik în rolul Sir Grimsby, cu Javier Bardem în rolul Regelui Triton și Melissa McCarthy în rolul Ursulei.

Noul film „The Little Mermaid / Mica Sirenă” este regizat de Rob Marshall, după un scenariu semnat de David Magee. Filmul este produs de Marc Platt, Lin-Manuel Miranda, John DeLuca și Rob Marshall, Jeffrey Silver fiind producător executiv.

O poveste atemporală inspirata din basmul lui Hans Christian Andersen (1837)

Amplasată în anii 1830, în apele unei insule fictive din Caraibe, povestea lui Ariel este cea a unei sirene pline de spirit, în vârstă de 18 ani, cu o voce frumoasă şi debordând de poftă de aventură. Ea este cel mai mic copil al regelui Triton, care conduce oceanele din regatul său subacvatic, fiind și cea mai sfidătoare dintre fiicele sale. Frustrată de limitele vieții marine, Ariel este fascinată de lumea de deasupra apei, dar Triton le-a interzis tuturor sirenelor să interacționeze cu lumea de la suprafaţă şi, mai ales, cu oamenii ei.

Ariel își petrece timpul cu prietenul ei acvatic Flounder, strângând artefacte din epavele de pe fundul oceanului, pe care le depozitează în grota ei secretă. Dar într-o zi, încălcând regulile tatălui ei – și rugămințile lui Flounder și Sebastian, un crustaceu și majordomul regelui – ea înoată la suprafață pentru a descoperi o navă maiestuoasă, condusă de aventurosul Prinț Eric, pe care îl salvează după ce vasul este distrus în timpul unei furtuni.

Aflând că Ariel a călătorit în lumea de la suprafaţa apei, Triton distruge cu furie toate comorile ascunse de ea în grota secretă. Descumpănită, dar mai hotărâtă ca niciodată, Ariel vrea să afle mai multe despre lumea umană. Aşa că face o înțelegere cu sora vitregă a lui Triton, Ursula, o vrăjitoare a mării temută de toți. Astfel, Ariel alege să renunțe la darurile ei de sirenă, inclusiv cântecul ei de sirenă, şi în schimb primeşte picioare și șansa de a experimenta lumea umană. Dar, odată ajunsă pe ţărm, ea trebuie să primească sărutul iubirii adevărate înainte de sfârșitul celei de-a treia zile, altfel va aparține Ursulei pentru eternitate. Odată ajunsă pe uscat, Ariel ajunge la castel, unde îl întâlnește oficial pe prințul Eric. Acesta o ignoră la început, fiind concentrat să o găsească tânăra cu vocea frumoasă care l-a salvat, fără să știe că ea este, de fapt, Ariel.

În cele din urmă, Eric începe să se îndrăgostească de Ariel, recunoscând că sunt adevărate spirite înrudite. În curând, însă, Ariel își dă seama că a fost păcălită de Ursula, iar Sebastian, Flounder şi Scuttle își unesc forțele pentru a încerca să rupă vraja Ursulei. Iar asta degenerează într-o confruntare climatică între Regele Triton și Ursula, în urma căreia se va stabili cine stăpânește mările odată pentru totdeauna.

Potrivit regizorului/producătorului nominalizat la Oscar, Rob Marshall,  echipa s-a inspirat din materialul original al lui Andersen și a găsit „o poveste foarte modernă despre o fată care se simte neînţeleasă și îşi vede viața ei diferită. Cu multă pasiune și curaj, ea pornește într-o călătorie epică de autodescoperire, dărâmând zidurile și învățând să nu-i fie frică de «celălalt», care în cazul ei e lumea oamenilor”, spune Marshall. „Temele contemporane explorate mi se par un antidot împotriva diviziunilor lumii și o reamintire vitală că suntem cu toții la fel.”

Partenerul creativ al lui Marshall, producătorul John DeLuca detaliază: „De fapt, am văzut-o ca pe o poveste în stil «Romeo și Julieta» despre tineri neînțeleși care provin din lumi sau ideologii aflate în conflict. Eroina noastră este străinul clasic, și, după ce și-a pierdut vocea, se străduiește să o găsească și, în cele din urmă, o face prin perseverența ei admirabilă.”

Producătorul executiv Jeffrey Silver explică: „Tema acestui film atinge ceva atât de important în lumea noastră de astăzi, şi anume modul în care îi percepem pe ceilalți și ne raportăm la alte culturi și faptul că există prejudecăți. «The Little Mermaid / Mica Sirenă» abordează acest lucru într-un mod atât de frumos, prin iubire, înțelegere și îmbinarea culturilor.”

„Acesta a fost cel mai provocator film din cariera mea. De fapt, nu cred că l-aș fi putut face fără să fi avut experiența de a lucra la toate celelalte filme de până acum”, spune Marshall. Când Disney și producătorul Marc Platt i-au abordat pe Marshall și DeLuca pentru acest proiect, prima lor reacție a fost: „Un musical subacvatic – cum faci aşa ceva? Nu s-a mai făcut niciodată până acum.” DeLuca adaugă: „Știam că intram în ape neexplorate.”

SINOPSIS:

Filmul spune îndrăgita poveste a lui Ariel, o tânără sirenă frumoasă, plină de viață și cu sete de aventură.

Cea mai mică dintre fiicele lui Triton și cea mai neascultatoare, Ariel își dorește să afle mai multe despre lumea din afara mării și, când vizitează suprafața, se îndrăgostește de fermecătorul Prinț Eric.

Ariel face o înțelegere cu vrăjitoarea diabolică a mării, Ursula, ceea ce îi oferă șansa de a experimenta viața pe uscat.

Filmul „The Little Mermaid / Mica Sirenă” este distribuit în România de Forum Film şi va avea premiera pe în cinematografele din România în data de 26 mai, fiind disponibil în IMAX 3D, 4DX, 3D şi 2D, dublat si subtitrat.

O aventură muzicală, perfectă pentru familie, „The Little Mermaid / Mica Sirenă” îi are în distribuţie pe Halle Bailey, Melissa McCarthy, Awkwafina, Jacob Tremblay, Javier Bardem, Daveed Diggs, fiind regizat de Rob Marshall.

TRAILERE:

https://www.youtube.com/watch?v=94DsVFThg4o – subtitrat

https://www.youtube.com/watch?v=4Y8rxNBFV6Q – dublat

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Muzica si filme

DISNEY+: SE LUCREAZĂ LA NOI SEZOANE SHŌGUN

Published

on

FX, Hulu și moștenitorii lui James Clavell lucrează la extinderea serialului dramatic de mare succes, Shōgun, cu încă două sezoane. Calendarul de producție nu a fost încă stabilit, dar echipa scenariștilor este în curs de constituire și va începe activitatea în această vară.

În primele nouă săptămâni de la premieră, Shōgun a devenit cel mai urmărit show al FX, pe baza orelor de vizionare la nivel global. Toate cele 10 episoade ale sezonului 1 din Shōgun, care s-a încheiat pe 23 aprilie, sunt disponibile pentru streaming pe Disney+ la nivel global și pe Hulu în SUA.

Shōgun a fost foarte bine primit de critici, fiind considerat:

  • „cel mai bun serial de televiziune al anului” – Esquire
  • „o adevărată capodoperă” – TIME
  • „nu doar unul dintre cele mai bune seriale ale anului, ci și unul dintre cele mai bune seriale care au apărut vreodată pe ecrane” – Collider
  • „clar unul dintre cele mai bune show-uri din 2024” – Forbes
  • „cel mai bun serial al anului, la mare distanță de restul ” – Polygon
  • „cel mai bun serial TV în acest moment – cu cele mai bune interpretări actoricesti” – The Daily Beast
  • „unele dintre cele mai bune interpretări ale anului de până acum” – Paste
  • „Shōgun de la FX nu este un remake – este o revelație…. o adevărată capodoperă” – TIME
  • „Uluitorul Shogun este adevărata epopee TV pe care o așteptați” – USA Today
  • „Maiestuos…. palpitant și fascinant….Nu am mai vrut să părăsesc această lume” – TV Guide

„Shōgun”, o adaptare originală a bestsellerului lui James Clavell, este plasat în Japonia anului 1600, în pragul unui război civil care va defini întregul secol. Producătorul Hiroyuki Sanada joacă rolul „Lordului Yoshii Toranaga”, care se luptă pentru viața sa în timp ce dușmanii săi din Consiliul Regenților se unesc împotriva sa. Când o corabie europeană misterioasă este găsită abandonată într-un sat de pescari din apropiere, căpitanul ei, englezul John Blackthorne (Cosmo Jarvis), poartă cu el secrete care l-ar putea ajuta pe Toranaga să încline balanța puterii și să distrugă influența extraordinară a dușmanilor lui Blackthorne – preoții iezuiți și negustorii portughezi. Destinele lui Toranaga și Blackthorne devin strâns legate de traducătoarea lor, Toda Mariko (Anna Sawai), o nobilă creștină misterioasă și ultima dintr-un neam dezonorat. În timp ce își slujește stăpânul în mijlocul acestui peisaj politic tensionat, Mariko trebuie să reconcilieze noua ei legătură cu Blackthorne, angajamentul ei față de credința care a salvat-o și datoria față de răposatul ei tată.

„Shōgun” prezintă o distribuție japoneză foarte apreciată, o premieră pentru o producție americană, inclusiv Tadanobu Asano în rolul lui „Kashigi Yabushige”, un trădător notoriu și un apropiat al lui Toranaga; Hiroto Kanai în rolul lui „Kashigi Omi”, tânărul conducător al satului de pescari unde a fost găsită nava lui Blackthorne; Takehiro Hira în rolul lui „Ishido Kazunari”, un birocrat puternic care este principalul rival al lui Toranaga; Moeka Hoshi în rolul lui „Usami Fuji”, o văduvă care trebuie să-și găsească un nou scop în mijlocul luptei domnului său; Tokuma Nishioka în rolul „Toda Hiromatsu”, generalul de încredere și cel mai apropiat prieten al lui Toranaga; Shinnosuke Abe în rolul „Toda Hirokatsu” („Buntaro”), soțul gelos al lui Mariko; Yuki Kura în rolul lui „Yoshii Nagakado”, fiul impetuos al lui Toranaga cu o dorință puternică de a-și dovedi valoarea; Yuka Kouri în rolul lui „Kiku”, o curtezană renumită pentru măiestria sa artistică în toată Japonia și Fumi Nikaido în rolul lui „Ochiba no Kata”, mama venerabilă a moștenitorului care nu se va opri de la nimic pentru a pune capăt lui Toranaga și amenințării acestuia la adresa puterii fiului ei.

Shōgun de la Studiourile FX este creat de Rachel Kondo și de Justin Marks, iar Marks fiind showrunner și producător executiv alături de Michaela Clavell, Edward L. McDonnell, Michael De Luca și Kondo. Serialul este produs de FX Productions.

Continue Reading

Muzica si filme

FILMUL DOCUMENTAR “LET IT BE” ESTE DISPONINIL ACUM PE DISNEY+

Published

on

„The Beatles: Let It Be”, filmul original din 1970 al regizorului Michael Lindsay-Hogg despre The Beatles, restaurat cu meticulozitate de echipa lui Peter Jackson de la Park Road Post Production, este acum disponibil în streaming pe Disney+.

Difuzat pentru prima acum peste 50 de ani, în plină agitație după destrămarea trupei The Beatles, „The Beatles: Let It Be” ocupă acum locul cuvenit în istoria trupei. Filmul a fost scos la lumină prin restaurarea sa și în contextul dezvăluirilor făcute în documentarul lui Peter Jackson, „The Beatles: Get Back”, câștigător a mai multor premii Emmy®. Lansată pe Disney+ în 2021, docuseria prezintă căldura și camaraderia iconică a celor patru membrii, surprinzând un moment crucial în istoria muzicii.

„Let It Be” conține secvențe care nu au fost prezentate în documentarul „The Beatles: Get Back”, aducându-i pe telespectatori în studio și pe acoperișul Apple Corps din Londra, în ianuarie 1969, când The Beatles, însoțiți de Billy Preston, compun și înregistrează albumul Let It Be, fiind și ultima oară când când trupa cântă live. Acest album a fost premiat cu GRAMMY Award®, iar piesa de titlu cu Academy Award®. Odată cu lansarea documentarului „The Beatles: Get Back”, cererea fanilor pentru filmul original „Let It Be” a atins un nivel febril. Cu sprijinul deplin al lui Lindsay-Hogg, Apple Corps a cerut companiei Park Road Post Production a lui Peter Jackson să restaureze cu meticulozitate filmul de pe negativul original de 16 mm, care a inclus remasterizarea sunetului folosind aceeași tehnologie MAL de mixaj care a fost aplicată la „The Beatles: Get Back”.

“The Beatles: Let It Be”, în regia lui Michael Lindsay-Hogg, îi are în distribuție pe John Lennon, Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr, cu o apariție specială a lui Billy Preston. Filmul a fost produs de Neil Aspinall, The Beatles acționând în calitate de producători executivi. Directorul de imagine a fost Anthony B Richmond.

FIlmul documentar “The Beatles: Let It Be” este acum disponibil doar pe Disney+.

Continue Reading

Muzica si filme

FURIOSA: SAGA MAD MAX – Biletele sunt disponibile în avans

Published

on

Cu un pas mai aproape de mult așteptata lansare, fanii seriei “Mad Max” își pot asigura deja un loc în fața marelui ecran și pot achiziționa în avans bilete pentru grandioasa producție FURIOSA: SAGA MAD MAX, disponibilă doar în cinematografe din 22 mai.

Fie că preferă imaginea spectaculoasă din IMAX, experiența scaunelor 4DX, sunetul inegalabil în Dolby Atmos sau pura emoție colectivă a marelui ecran, cinefilii au șansa de a-și asigura cele mai bune locuri la cinema cu trei săptămâni înainte de lansarea filmului. Programul în avans pentru vizionarea  “Furiosa: Saga Mad Max” este deja disponibil, iar biletele pot fi achiziționate de pe site-ul cinematografelor, direct de la casele de bilete sau online de pe cinemagia.ro.

Anya Taylor-Joy și Chris Hemsworth sunt protagoniștii filmului “Furiosa: Saga Mad Max” regizat de prodigiosul George Miller, laureat cu Oscar. Producția marchează revenirea la universul distopic creat de Miller în urmă cu mai bine de 30 de ani, odată cu seria “Mad Max”. Regizorul adaugă aventurii o nouă poveste autentică, plină de acțiune care dezvăluie originile controversatului personaj feminin introdus în “Mad Max: Drumul Furiei”.

În timp ce omenirea e pe cale de dispariție, tânăra Furiosa este răpită din sânul familiei și cade pradă unei bande nemiloase, condusă de Warlord Dementus. Gonind în viteză prin deșert, ei dau peste o așezare subordonată lui Immortan Joe. În timp ce acești doi tirani se luptă pentru putere, Furiosa trebuie să supraviețuiască multor provocări pentru a putea ajunge înapoi acasă.

Un proiect Warner Bros. Pictures și Village Roadshow Pictures, distribuit la nivel național de către Vertical Entertainment, filmul “Furiosa: Saga Mad Max” are premiera pe marile ecrane din țară începând cu 24 mai, în format 2D subtitrat, dar și formatele speciale IMAX, 4DX și Dolby Atmos.

Continue Reading

Trending