Connect with us

Evenimente

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter devine Gramont și își întâmpină oaspeții cu un nou meniu, de sezon

Published

on

Suter Palace Heritage Boutique Hotel, din București, anunță schimbarea identității restaurantului Le George, devenit, recent, Gramont. Astfel, localul preia numele Vicontelui de Gramont, una dintre personalitățile culturale și politice, care au marcat societatea românească, la sfârșitul secolului al XVIII-lea, începutul secolului al XIX-lea.

Noul brand este menit să întărească poziționarea restaurantului drept un promotor al gastronomiei fine, în care tehnicile de gătire franțuzești, specifice regiunii Provence, se întâlnesc cu ingrediente de calitate, cum sunt savuroasele fructe și legume românești sau produsele franțuzești, certificate “grand cru”, precum foie gras-ul Rougié, somonul Gravlax, tonul Yellowfin, vita Salers și nu numai.

Toate acestea sunt atent curatoriate de către David Contant, cel care, de peste doi ani, conduce bucătăria hotelului. Un explorator constant, cheful își petrece o mare parte a timpului său căutând produse de calitate și arome noi, vizitând piețele românești, din București și din țară, sau călătorind în locuri mai puțin cunoscute, din Europa și din întreaga lume, pentru a descoperi preferințele localnicilor.

Gramont își propune să creeze în jurul său o societate gastronomică, inspirată din Bucureștiul de altădată

“Pe măsură ce am aflat tot mai multe despre istoria palatului și a împrejurimilor sale, am fost inspirați de eleganța vicontelui Louis Antoine de Gramont, un personaj extrem de rafinat, recunoscut pentru discreția, reputația excelentă și pentru felul în care prețuia arta și lucrurile frumoase. Francez, din naștere, nobilul s-a îndrăgostit de România și a ales să își petreacă viața aici. Două secole mai târziu, ne-am propus să ne întoarcem la aceste principii eterne și să facem din acest local un tribut adus bunului gust. Mai mult, ne-a atras ciclicitatea istoriei, fiindcă și noi beneficiem de un chef francez, care, deși s-ar fi putut stabili oriunde în lume, a ales să rămână în țara noastră”, a declarat Alexandru Stoian, General Manager al Palatului Suter.

Astfel, operatorii Gramont, Alexandru și Ruxandra Stoian, și-au propus să transforme noul restaurant într-o societate gastronomică, o comunitate bazată pe valori precum respectul  pentru terroir, aprecierea moștenirii locale, îmbrățișarea diversității tuturor culturilor și preocuparea pentru sustenabilitate și natură.

Societatea Gastronomică Gramont va reuni gurmanzi, bons vivants și exploratori, oameni rafinați, care apreciază lumea prin toate simțurile lor. Pentru aceștia, mâncarea este o expresie culturală a vieții, o formă de artă.

Membrii Societății Gastronomice Gramont vor avea acces la evenimente unice, precum cinele la patru mâini, la care vor lua parte unii dintre cei mai renumiți și premiați chefi ai lumii, degustări de vinuri și întâlniri cu personalități din artă și cultură.

Noua identitate Gramont vine cu un meniu de sezon ce duce oaspeții într-o călătorie culturală în jurul lumii

Sub viziunea culinară a lui David Contant, cel care deține, din 2020, titlul de Maître Cuisinier de France, una dintre cele mai mari distincții culinare oferite de către o asociație franceză, Gramont își propune să devină o destinație gastronomică, în care poveștile sunt spuse prin arome, culori și texturi. Bucătăria restaurantului devine, astfel, locul de joacă a chefului care își va folosi rețetele și tehnicile, pentru a împărtăși experiențe de viață și a purta oaspeții printr-o serie de călătorii culinare, în țări din Asia, America și Europa.

“Din Vietnam până în Filipine, din Uruguay până în Toscana, nu vei ști niciodată unde te va duce următorul meniu Gramont, dar poți fi sigur că se va opri mereu în România, o țară pe care o iubesc și o apreciez pentru ospitalitatea sa, pentru peisajele superbe și pentru roadele pe care ni le oferă”, a declarat David Contant, chef Gramont.

Schimbarea identității restaurantului vine cu un nou meniu de sezon, din care fac parte preparate fine, precum nougat de foie gras Rougié, cu fistic, migdale, boabe de tonka și cremă onctuoasă de caise, tartarul de vită de Salers și pollock, cu inimă de anghinare și pesto.

Toate acestea pot fi asociate cu vinuri locale și internaționale de excepție. Printre cele mai rafinate etichete ale restaurantului, se numără Petro Vaselo Grand Cru, Château Petrus 1955, Château Margaux 1973 sau Château Mouton Rothschild 1972.

Lansarea restaurantului Gramont a avut loc printr-o serie de evenimente, la patru mâini

Lansarea restaurantului Gramont a avut loc printr-o serie de evenimente la patru mâini, în cadrul cărora chef David Contant a gătit alături de Jean-Rémi Caillon, al cărui restaurant, Le Kintessence, din Courchevel, Franța, a fost premiat, în 2023, cu 2 stele Michelin.

Cei doi au delectat oaspeții restaurantului cu meniuri în care și-au exprimat creativitatea și au creat preparate unice, asociate cu vinuri românești și moldovenești.

Evenimente

S-a lansat Masterpiece Image Consulting Academy, care include singurul curs de consultanță cromatică din România acreditat internațional AICI & IACET!

Published

on

Mariana Romanică, consultant de imagine și master trainer internațional a lansat Masterpiece Image Consulting Academy, prima academie de consultanță de imagine din România cu acreditare internațională AICI (Asociația Internațională a consultanților de imagine) & IACET. Un astfel de curs acreditat internațional nu mai poate fi urmat nicăieri în Europa de Est!

La baza cursurilor pentru Color Consultant predat în cadrul Masterpiece Image Consulting Academy stă metoda celor 16 tipologii cromatice – 4×4 Universal Color System – 16 seasons ™️, singura metoda certificată de identificare a subtonului pielii, brevetată de către Ferial Youakim, invitată specială la inaugurarea Academiei. Pentru prima oară în România, Ferial Youakim este fondatoarea singurului institut de training acreditat de Guvernul American pentru consultanță de imagine.

”Energia pe care o transmitem este cel mai de preț lucru pe care îl avem de oferit lumii. Este important să o dozăm corect și să știm să o punem în valoare. Iar culorile ne ajută să evidențiem această energie personală, să punem la propriu și la figurat lumina reflectorului asupra acelor trăsături care ne avantajează. Atunci când suntem în armonie noi cu noi, transmitem echilibru și forță. Iar culorile care ni se potrivesc sunt cele care ne dau forța de a transmite acest echilibru celor din jur. Iubesc să observ asta în jur și iubesc să predau aceste principii ale analizei cromatice, pentru că astfel, îmi aduc contribuția pentru a construi o lume mai frumoasă, mai armonioasă și mai stabilă. Iar parteneriatul cu Mariana mi-a deschis orizonturi nebănuite, m-a adus pentru prima oară în România și mi-a prezentat o energie caldă a unui popor foarte vibrant. Sunt recunoscătoare să fiu parte din acest proiect!” a declarat Ferial Youakim, trainer internațional în consultanță de imagine și președinte al AICI 2019-2021.

Metoda celor 16 tipologii cromatice – 4×4 Universal Color System – 16 seasons ™️ este singura metodă prin care știința și arta vin împreună pentru a identifica subtonul pielii, iar aplicabilitatea acestor rezultate se extinde într-o paletă vastă de domenii, fiind utilă, practic, tuturor celor ce profesează în domenii în care primează culoarea. Metoda este utilă, așadar, atât consultanților de imagine, cât și make-up artiștilor, hairstyliștilor, dar și celor ce lucrează în domenii conexe, utilizând culorile pentru a înnobila anumite decoruri: floriști, designeri de interior, designer vestimentari, designeri de bijuterii, make-up artiști, hairstyliști, fotografi, organizatori de evenimente.

”Folosesc această metodă de mulți ani și mă simt onorată de parteneriatul cu Ferial, pentru că infuzia de know-how cu care a contribuit în proiectul nostru este de neprețuit! Am crezut despre mine că sunt un lup singuratic, însă după ce am întâlnit-o pe Ferial Youakim, cu care m-am împrietenit irevocabil, am conștientizat că meseria de consultant de imagine e solitară doar până când îți găseşti tribul. Parteneriatul acesta poate să construiască punți de neimaginat și să clădească lumi de necuprins. Nimic nu este imposibil, alături de un partener de încredere cu care îndrăznești să imaginezi viitorul țintind tot mai sus! Planurile noastre sunt mărețe, Masterpiece Image Consulting Academy este un vis care tocmai își deschide aripile.” a mărturisit Mariana Romanică, fondator Masterpiece Image Consulting Academy.

Oferta educațională Masterpiece Image Consulting Academy cuprinde o serie de training-uri ce se pot organiza la cerere, cum ar fi: Certified Image Consultant, Certified 4×4 Color Consultant, Become Your Own Stylist, dar și cursuri intensive cu programă fixă, cum ar fi ”Secretele meseriei în Analiza Cromatică” care începe în octombrie 2023 și va dura 3 luni. Cursul poate fi accesat doar împreună cu programul de acreditare 4×4 Color Consultant ACCELERATOR și se adresează atât consultanților  de imagine, cât și stiliștilor personali sau consilierilor vestimentari, dar și celor care sunt designeri, make-up artist, hair stylist, floral designer, interior designer, content creator sau orice domeniu conex în care se lucrează cu palete cromatice și culoare.

In weekend-ul 16-17 septembrie s-a desfășurat primul modul ACCELERATOR Masterpiece Image Consulting Academy, astfel că prima promoție de absolvenți 4×4 Color Consultant ACCELERATOR deja pot aplica din cunoștințele dobândite. Cursul cuprinde într-o formă condensată: informații ce țin de istoria analizei culorilor, roata culorilor și cum a fost dezvoltată, informații despre cum să identifici subtonurile reci și calde, cele 4 anotimpuri/grupe, ce presupune Sistemul universal de culoare 4X4 – (16 Seasons)™, mesajul pe care îl transmite fiecare culoare, legătura dintre stilul vestimentar și tipologia cromatică, pașii și tehnicile de bază în realizarea Analizei cromatice, dar și cum să selectezi corect și să îmbini culorile potrivite în vestimentație și machiaj. Următorul ACCELERATOR 4×4 Color Consultant va avea loc în februarie 2024, împreună cu noul training pentru Certified Image Consultant.

Continue Reading

Evenimente

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alături de chef Oxana Crețu

Published

on

Restaurantul bucureștean Gramont, localizat în Suter Palace Heritage Boutique Hotel, anunță un nou concept gastronomic, La Symfleurie, o cină eveniment, ce va avea loc pe 12 și 14 octombrie, de la ora 19:30. În cadrul acesteia, membrii Societății Gastronomice Gramont vor fi delectați de creativitatea culinară a Oxanei Crețu, un apreciat chef român, stabilit în regiunea Bordeaux a Franței. Proprietar al restaurantului INIMA, Oxana este una dintre puținele femei chef, care au fost menționate de către celebrul Ghid Michelin.

„La Gramont, ne propunem să ne lăsăm amprenta pe scena culinară locală. Vrem să oferim un spațiu chefilor creativi, și să ne purtăm oaspeții printr-o serie de călătorii gustative. Ne-a plăcut viziunea gastronomică a Oxanei, această bucătărie lirică, extrem de sensibilă, cu multe accente florale. Ne-a cucerit felul în care combină elemente, culturi, cum aduce împreună ingrediente și rețete din diferite regiuni, de la cele românești, la cele franțuzești și chiar japoneze. Ne bucurăm să o avem alături și să putem prezenta oaspeților noștri acest dialog între culturi.”, a declarat Alexandru Stoian, operator al restaurantului Gramont.

În cadrul celor două cine susținute în București, împreună cu echipa coordonată de chef Valentin Mitea, rezidentul Gramont, chef Oxana Crețu va găti cu flori și plante atent selectate, cu cărnuri bine alese de la cei mai buni producători și cu fructe de mare pe care le lucrează cu delicatețe. Aromele pe care le va aduce în prim-plan sunt rezultatul călătoriilor sale în întreaga lume.

Mai mult, artista care își desenează fiecare preparat pe hârtie, pentru a obține echilibru vizual și cele mai bune asocieri cromatice va surprinde oaspeții Gramont cu farfurii fermecătoare, în care elementele de estetică se vor asocia cu cele olfactive și gustative. “Suntem fascinați de felul în care chef Oxana schițează în caietele sale toate detaliile, de la veselă, la mâncarea propriu-zisă, evidențiind, astfel, că gastronomia este și o artă vizuală. E o tehnică pe care nu am mai întâlnit-o până acum și care se datorează trecutului său de designer și grafician.”, a completat Alexandru Stoian.

Meniul celor două zile va onora moștenirea culturală românească, trecând-o prin filtrul unei artiste culinare, care trăiește de 17 ani în Franța, dar care a călătorit prin întreaga lume. Ca într-o simfonie menită să cucerească și delecteze simțurile, elementul gastronomic va fi acompaniat de opere ale unor reputați artiști români, cum sunt Viorica Pintilie, muzician, și pictori români, ale căror opere vor putea fi admirate la fața locului.

„Sunt extrem de fericită să vin în România. Călătorind prin lume, am ajuns în multe locuri și am gustat multe arome, dar bucuria mea cea mai mare este să gătesc pentru români. Mă inspir din amintirile și reperele mele gastronomice, aducând la masă gusturile și poveștile trăite. În cultura românească, mâncarea este un gest profund de iubire și apreciere. Așa am învățat și așa cred cu tărie: gătitul trebuie să se nască din inimă, transformând amintiri și experiențe în preparate care transmit nu doar savoare, ci și emoție.”, a declarat chef Oxana Crețu.

Prețul pentru cina-eveniment din cadrul restaurantului Gramont este de 820 lei / persoană și include meniul gastronomic și asocierea de vinuri internaționale. Doritorii își pot rezerva locul online, pe www.gramont.ro.

Oxana Crețu, artista vizuală căreia iubitorii de gastronomie îi prevăd o stea Michelin

Ajunsă în Franța la vârsta de 21 de ani, în 2005, după ce a călătorit prin multe țări, Oxana Crețu a studiat Arte Plastice la Bordeaux și a lucrat, ulterior, în design. În 2017, după ce a devenit mamă, tânăra a început să își manifeste creativitatea prin gastronomie, alegând o carieră în domeniu. Astfel, a deschis restaurantul Cromagnon, care s-a transformat, recent, într-un restaurant gastronomic, numit INIMA.

Farfuriile Oxanei sunt foarte atent gândite, de la prezentare, la conținut. De la forma vaselor, la culoarea și textura lor, nimic nu este lăsat la voia întâmplării. De aceea, unii iubitori de gastronomie din Franța anticipează că va ajunge, în următorii ani, la o stea Michelin.

„Doar 6% dintre chefii reprezentați în prestigiosul Ghid Michelin sunt femei, iar dintre aceștia, un număr și mai mic sunt români. La Gramont, ne-am asumat misiunea de a sprijini și promova talentele, precum Oxana, și de a lucra împreună pentru ca aceasta să fie recunoscută la nivel internațional. Dorim ca Oxana să fie artista culinară care va reprezenta România cu mândrie în Ghidul Michelin.”, a declarat Ruxandra Stoian, operator al restaurantului Gramont.

Despre Gramont

Situat în Suter Palace Heritage Boutique Hotel, din București, restaurantul de fine dining Gramont își ia numele după Vicontele de Gramont, una dintre personalitățile culturale și politice, care au marcat societatea românească, la sfârșitul secolului al XVIII-lea, începutul secolului al XIX-lea. Localul cu 34 locuri la interior își răsfață oaspeții cu un meniu care îmbină tehnici și ingrediente românești, cu elemente ale savoir-faire-ului și gastronomiei franțuzești.

Un promotor al gastronomiei fine, Gramont îmbină tehnicile de gătire franțuzești, specifice cu ingrediente de calitate, cum sunt savuroasele fructe și legume românești sau produsele franțuzești, certificate “grand cru”, precum foie gras-ul Rougié, somonul Gravlax, tonul Yellowfin, vita Salers și nu numai.

 

Continue Reading

Evenimente

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dată in România, unde, împreună cu chef Marco Favino, oferă oaspeților o călătorie culinară de la Dolomiți la poalele Carpaților, la Hotel Lux Garden din Azuga

Published

on

Pentru prima oară în România, Chef Claudio Melis, unul dintre cei mai talentați Chefi cu stele Michelin din Italia, se va alătura cunoscutului Chef italian Marco Favino, stabilit în România de 10 ani, pentru a crea împreună o experiență gastronomică unică la Lux Garden Hotel & Resort din Azuga, sub patronajul Confindustriei România și a Delegației de la București a Accademia della Cucina Italiana.

Cina de fine dining va avea loc pe data de 6 octombrie și promite să fie o călătorie gustativă fascinantă, care va explora punctele comune gastronomice, antropologice și culturale ale bucătăriei montane italiene și românești.

Chef Claudio Melis, născut în Sardinia și naturalizat în Trentino – Alto Adige, este în prezent Chef Patron al celebrului restaurant „In Viaggio” din Bolzano, care recent a obținut o stea Michelin, marcând un moment istoric în gastronomia orașului după peste 51 de ani de absență din Ghidul Michelin. Cu o carieră începută în echipa lui Gualtiero Marchesi la Erbusco, premiat la acea vreme cu trei stele Michelin, Claudio Melis și-a consolidat renumele ca Chef de Cuisine la Restaurantul Parizzi di Parma (1 stea Michelin) în 1996. Ulterior, s-a mutat în Dolomiți, unde a condus restaurantul cu stea Stube Hermitage la Biohotel Hermitage și a fost Executive Chef la Hotel Ciasa Salares până în 2010. Chef Claudio Melis a devenit un ambasador al culturii italiene în lume, colaborând și oferind consultanță în bucătării din întreaga lume, de la Arabia Saudită până în Antigua, de la Beijing până în Dubai.

Cu fiecare farfurie pe care o pregătesc, încerc să transmit o poveste a Italiei, o poveste a aromei și a tradițiilor noastre culinare. În această călătorie gastronomică, alături de Chef Marco Favino, vom descoperi punctele noastre comune și vom crea o simfonie a gusturilor între Italia și România. Bucătăria este o limbă universală a gustului, iar noi suntem aici să o traducem într-o poveste de neuitat.”, a declarat Chef Claudio Melis.

Chef Marco Favino, născut în Puglia, școlit la una dintre cele mai bune instituții culinare din Italia, Alma La Scuola Internazionale di Cucina Italiana, sub bagheta maestrului Gualtiero Marchesi, a avut un parcurs rapid și ascendent. La numai 28 de ani, a devenit Executive Chef al unei masive structuri HoReCa, și-a perfecționat metodele gastronomice în Italia, iar în prezent ocupă poziția de Board Member la Lux Garden Hotel & Resort din Azuga.

„Gătitul este o artă și o pasiune pentru mine, iar acest eveniment reprezintă o oportunitate de a împărtăși bucuria gastronomiei italiene și românești cu oaspeții noștri. Această călătorie gustativă va fi o punte între România și Italia, evidențiind bogăția ingredientelor locale și tehnica rafinată de gătit italiană.”, a declarat Chef Marco Favino.

Cei doi chefi au ca obiectiv crearea unei experiențe culinare unice, în care produsele indigene din zona montană a României vor fi puse în valoare prin tehnica rafinată de gătit italiană. Această călătorie gastronomică va explora diferitele regiuni ale României și ale Italiei – de la Dolomiți la poalele Carpaților – evidențiind ingrediente comune precum ciupercile, flora spontană, brânzeturile, peștii de pârâu și fauna de munte.

Ferrero Rocher, în calitate de partener principal al evenimentului, va încânta oaspeții cu gustul unic și   desăvârșit al pralinelor sale premium, prezentate într-un distins ambalaj auriu.

Călătoria gastronomică va fi completată și de asocierea cu vinuri de la două crame prestigioase. Crama istorică românească din bine-cunoscuta regiune Dealu Mare, CRAMA DeMATEI, care pentru această ocazie va prezenta noua etichetă de colecție de soi unic, și Azienda Agricola Fiore, o cramă din Puglia cu o istorie a viticulturii transmisă din generație în generație încă din 1868.

Băuturile vor fi asortate cu măiestrie cu felurile de mâncare și vor include whisky-ul Singleton Single Malt, care va fi integrat în experiența degustării, și romul Zacapa Centenario 23, ce va însoți biscuiții și produsele de tip patisserie mignon, atent create de patiserul cu experiență Michelin, Emilia Maxim. Evenimentul se bucură, de asemenea, de colaborarea cu apele premium S. Pellegrino și Acqua Panna, pentru a asigura o experiență completă și rafinată pentru toți participanții.

Această cină de fine dining promite să fie un eveniment culinar de neuitat, în care două culturi gastronomice se întâlnesc și se contopesc pentru a oferi o experiență unică oaspeților, în cadrul Lux Garden Hotel & Resort din Azuga. Hotelul de cinci stele oferă o oază de liniște și excelență în servicii, un univers de rafinament și eleganță în mijlocul naturii. Situat la poalele pârtiilor de schi Sorica și Cazacu, ocupând o locație privilegiată aproape de stația de telegondolă, hotelul își întâmpina oaspeții cu camere spațioase și elegante, peisaje minunate spre munți, o terasă liniștită, un centru spa, și experiențe culinare unice.

 

Continue Reading

Trending