Connect with us

Culinar

Alternative sănătoase pentru Masa de Paște

Published

on

Masa de Paște înseamnă familie, tradiție, emoție, înseamnă credință și bucate alese, dar mai ales bucuria de împărți cu ceilalți momente deosebite.

Și dacă meniul tradițional pentru Paște include în general preparate din: carne de miel, friptură, drob, multe ouă, cozonaci și pască, ei bine, pentru cei care nu preferă sau nu mai tolerează mâncărurile grele există alternative dintre cele mai variate, și mai ales, gustoase.

Puteți include cu încredere în meniul de Paște produse alternative, precum: o salată cu piept de rață, humus, sau un delicios tartar de somon, salată de smochine. Sau mai puteți opta pentru preparate cu creveți sau un delicios pate de bivoliță, din sursă sigură, dar și tartar de ton sau de somon sau salata a la russe bio.

Vegetarienii au și ei o ofertă generoasă, ca alternativă la bucatele tradiționale din carne obișnuite. Cum sună icre de migdale, pastă de caju sau drob vegetarian bio cu ciuperci? Destul de bine, spunem noi.

Paștele este o perioadă a exceselor, acest fapt nu mai este un secret pentru nimeni. Însă este foarte important să combinăm corect alimentele și să alegem alternative gustoase, dacă știm că avem probleme cu digestia. Puteți opta pentru friptura de curcan, în locul celei de miel, pentru pastă de caju sau drob vegetarian, în locul preparatelor din organe de origine animală. Sunt atâtea combinații gustoase pe care le puteți comanda online, încât oricine se poate bucura de masa de Paște, fără probleme., spune Chef Alex Negoiță, de la ChefSuperfood.

Așadar, dacă anul acesta te-ai decis să organizezi masa de Paște la tine acasă, planificarea în avans este esențială pentru a avea o sărbătoare memorabilă. De aceea, poți alege produse și preparate tradiționale din sursă autohtonă, pregătite cu gust și dragoste. Sau poți opta pentru alternative la fel de gustoase, care îmbină preocuparea pentru un stil de viață sănătos cu pasiunea pentru gust, de la www.chefsuperfood.ro.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Culinar

(P) Lavazza creează o rețetă inedită de coffeetail pentru sezonul cald

Published

on

În sfârșit, primăvara a sosit și a adus cu ea cele mai vii și frumoase culori și o vreme bună, ideală pentru plimbări sau o ieșire în parc, alături de prieteni și de o băutură proaspătă și răcoritoare. Pentru a sărbători noul sezon și pentru a te încuraja să te bucuri la maximum de conexiunea cu oamenii din preajmă, Lavazza și-a îmbogățit colecția de rețete cu un nou coffeetail aromat și fresh.

Datorită mirosului său îmbietor, noul preparat te invită să te bucuri pe deplin de aromele și culorile noului sezon. Concepută special de experții Lavazza, această rețetă reprezintă ocazia perfectă de a-ți testa abilitățile de a pregăti un coffeetail, marca Lavazza, în câțiva pași simpli, chiar la tine acasă.

LAVAZZA COFFEETAIL N. 10

Odată cu vremea însorită, e timpul să renunți la hainele groase și să începi oficial dezghețarea după sezonul rece, cu o rețetă răcoritoare, inspirată de primăvară. Pentru a îmbrățișa și întâmpina noul sezon, rețeta propusă de experții Lavazza este combinația perfectă de prospețime și gust, echilibrată de aroma învăluitoare a cafelei, pentru o experiență gustativă unică.

Ingrediente:

– 25ml limonadă de cireșe (15 ml Sprite sau Limonadă + 10 ml Sirop Cireșe amarena)

– 20ml Cold Brew Concentrat

– 80g gheață zdrobită

Pregătire:

  • Cafea Cold Brew:
  1. Cântărește 340g de cafea măcinată (Qualità Oro)
  2. Măsoară 1.6l apă și înmoaie cafeaua măcinată în ea
  3. Amestecă bine și lasă la infuzat la temperatura camerei între 8 și 12 ore
  4. Strecoară folosind o sită mai întâi și ulterior un filtru de hârtie

Păstrează la frigider maximum o săptămână

Notă. Folosește produsul rezultat pentru rețeta Coffeetail N.10. Dacă nu vrei să prepari noua rețetă, atunci poți dilua o parte din concentratul Cold Brew cu 2 părți apă rece și toarnă peste gheața pentru o cafea cu gheață delicioasă!

  • Limonadă de cireșe (pentru 1 l de produs):
  1. Măsoară 0,6l de limonadă și 0,4l de sirop de cireșe
  2. Amestecă și lasă la frigider

Prezentare:

 

  1. Umple sticlele de cafea preparată la rece și limonada cu cireșe în proporția potrivită
  2. Așază cele două sticle lângă paharul umplut cu gheață zdrobită
  3. Adaugă un pai și servește.

Continue Reading

Culinar

Villa Vinèa lansează 3 verticale de vinuri magnum din gama Selection

Published

on

Crama Villa Vinèa, din Târgu-Mureș anunță lansarea a trei verticale de vinuri în sticle magnum (1.5 litri), din gama Selection – Rubin, Diamant și Argilla. Pasionații de oenologie au acum acces la producții din trei ani consecutivi, 2016, 2017, 2018, ce pot fi achiziționate în același pachet. 

“Verticalele de vinuri Villa Vinèa reprezintă o istorie lichidă a cramei, un adevărat curriculum vitae oenologic. Degustând comparativ același vin, produs în ani diferiți, se poate observa impactul terrorului și al climei asupra unor atribute cheie, cum sunt nuanțele cromatice, dar și cele de nas, aciditate, gust și postgust. Aceste atribute sunt potențate, în sticlele magnum, de 1.5 litri, care ilustrează excelent calitățile vinurilor noastre”, a declarat Misi Dénes, vinificator și director al cramei Villa Vinèa.

Cele trei verticale Villa Vinèa sunt disponibile online, pe https://villaVinèa.com/vinurile-noastre, în magazinele cramei din județul Mureș – Mica, Chendu și Gornești – și la magazinele de specialitate din țară.

Villa Vinèa Magnum Rubin Selection 2016, 2017, 2018

Villa Vinèa Rubin Selection este un asamblaj din Merlot, Zweigelt şi Fetească Neagră, un trio care susţine cel mai reuşit vin roşu al cramei Villa Vinèa. Atributele sale sunt clare şi fără echivoc: eleganţă, complexitate şi convivialitate. Un vin foarte echilibrat, la care baricul a fost folosit cu multă discreţie.

În această verticală de vinuri, pasionații de oenologie vor identifica taninuri bine rotunjite și arome de prune pârguite, vişine şi cireşe negre, lemn dulce, scorţişoară şi ciocolată amară.

Prețul verticalei Villa Vinèa Rubin Selection 2016, 2017, 2018 este de 795 lei.

Villa Vinèa Magnum Diamant Selection 2016, 2017, 2018

Villa Vinèa Diamant Selection este un cupaj complex de Fetească Regală şi Fetească Albă, un vin matur, cu multă prospeţime, ce etalează un evantai aromatic sofisticat şi echilibrat.

Cu un corp masiv și onctuos, o aciditate bună și compactă, verticala de Diamant Selection aduce arome de măr copt, pară, bergamotă şi ananas, senzaţii mentolate şi minerale.

Prețul verticalei Villa Vinèa Diamant Selection 2016, 2017, 2018 este de 600 lei.

Villa Vinèa Magnum Argilla Selection 2016, 2017, 2018

Villa Vinèa Argilla Selection este un cupaj de Fetească Regală, Fetească Albă şi Sauvignon Blanc, maturat un an şi jumătate în baric şi încă doi ani în sticlă. Rezultatul este un vin impresionant, o carte de vizită excelentă a cramei.

În această verticală de vinuri, pasionații de oenologie vor identifica note exotice de ananas, mandarine şi anason, precum și senzaţii de fagure de miere, vanilie şi miez de nucă. Prețul verticalei Villa Vinèa Argilla Selection 2016, 2017, 2018 este de 1.150 lei.

Continue Reading

Culinar

(P) Întâmpină primăvara cu obiceiuri sănătoase. Cum poți combate astenia de primăvară

Published

on

Debutul primăverii poate fi, în multe cazuri, marcat de oboseală, stări de somnolență, lipsă de energie, irascibilitate sau chiar forme ușoare de tristețe. Toate acestea sunt semnele asteniei e primăvară și, deși nu toată lumea este afectată în aceeași măsură, această stare apare la trecerea de la sezonul rece la cel cald. Pentru a combate astenia de primăvară, specialiștii recomandă sport, odihnă, timp în natură și o alimentație echilibrată.

În luna ianuarie 2023, sub umbrela #VorbimLimbaNaturiiNiavis, unul dintre cei mai importanți distribuitori de alimente și superalimente din România, a demarat un sondaj* prin care și-a propus să afle care sunt cele mai importante obiective ale româncelor legate de îmbunătățirea stilului de viață în 2023.

Potrivit rezultatelor sondajului, peste 80% dintre participantele au considerat că alimentația este importantă și foarte importantă în starea generală de bine. Astfel, un procent semnificativ (60%) și-a propus pentru acest an o dietă sănătoasă, alături de un program mai activ de sport (62%) și mai mult timp în aer liber (58%).

Primăvara este momentul perfect pentru sport și mișcare în aer liber, beneficiile practicării sportului fiind bine cunoscute. Sportul te ajută să ai mai multă energie și să fii mai fericit, ceea ce va ameliora sau combate simptomele asteniei specifice acestui anotimp.

Alimentația echilibrată combate astenia de primăvară

În cadrul aceluiași sondaj, întrebate despre schimbările pe care doresc să le facă în alimentație în 2023, cele mai multe respondente au declarat că vor să renunțe la zahărul adăugat (62%), să consume mai multe fructe și legume (56%) și să reducă consumul de carne și mezeluri (26%).

Astfel, revenind la recomandările specialiștilor pentru a combate astenia de primăvara, dar și pentru un sistem imunitar sănătos,  alimentația echilibrată din care să nu lipsească proteinele, fierul, magneziul, fibrele, dar și vitamina C joacă un rol extrem de important. Organismul este solicitat primăvara de schimbările climatice și vremea instabilă, ceea ce poate duce la oboseală, lipsă de energie sau chiar stări de tristețe, iar alimentația sănătoasă fortifică sistemul imunitar.

Top alimente Niavis care îți vor crește nivelul de energie și wellbeing

La început de primăvară, cele mai căutate produse pe Niavis.ro sunt granola, matcha, ceaiuri, scorțișoara și pudra de roșcove, lista fiind completată de uleiul de cocos, semințele de in, chia, turmeric, , dar și  de fulgii de ovăz ori de drojdia uscată. Acestea sunt doar câteva dintre alimentele de la Niavis care combină proprietăți nutritive de excepție, iar consumul lor contribuie la menținerea sănătății , a stării de bine și la creșterea nivelului de energie.

Între mese, pentru un plus de energie și sănătate  gustări hrănitoare și gustoase, specialiștii recomandă fructe, nuci, semințe, iaurt cu cereale integrale sau fructe deshidratate fără zahăr. Iar pentru un plus de sănătate, zahărul poate fi înlocuit cu siropul de agave și cacaua cu pudra de roșcove, care este bogată în calciu, proteine, pectină, având totodată un conținut scăzut în calorii și grăsimi.

Timpul în natură, aliatul stării de bine

Pe lângă dietă echilibrată, odihnă și sport, pentru creșterea nivelului de energie și combaterea asteniei de primăvară, specialiștii recomandă mișcare și timp în natură.

Potrivit sondajului demarat de Niavis la început de an, aproape 60% dintre participantele la sondaj petrec mai puțin de 4 ore săptămânal în aer liber, în timp ce 9% alocă mai mult de 12 ore săptămânal

petrecerii timpului în aer liber. În timp ce 75% dintre femei se simt mai relaxate după ce petrec timp în natură, 40% se simt mai pline de energie și același procent au un somn mai odihnitor.

 

Continue Reading

Trending