Connect with us

Muzica si filme

“Shazam! Furia Zeilor” readuce Universul DC pe marile ecrane din 17 martie

Published

on

De la New Line Cinema vine „SHAZAM! FURIA ZEILOR”, filmul plin de acțiune și comedie care are premiera pe marile ecrane din 17 martie și continuă povestea adolescentului Billy Batson, care, după ce recită cuvântul magic „SHAZAM!”, este transformat în alter ego-ul său adult supererou, Shazam.

Înzestrat cu puterile zeilor, Billy Batson împreună cu frații săi adoptivi încă învață cum să jongleze între viețile de adolescenți și responsabilitățile de supereroi adulți. Dar când Fiicele lui Atlas, un trio răzbunător de zei antici, sosesc pe Pământ în căutarea magiei ce le-a fost furată, Billy — alias Shazam — și familia lui sunt împinși fără voia lor într-o luptă pentru superputeri ce pune la încercare viețile lor și soarta întregii planete.

„SHAZAM! FURIA ZEILOR” îi readuce pe membrii distribuției originale Zachary Levi („Thor: Ragnarok”) în rolul lui Shazam; Asher Angel („Andi Mack”) ca Billy Batson; Jack Dylan Grazer („It: Chapter Two”) ca Freddy Freeman; Adam Brody („Tânăra promițătoare”) în rolul supereroului Freddy; Ross Butler („Raya și ultimul dragon”) în rolul supereroului Eugene; Meagan Good („Day Shift”) în rolul supereroinei Darla; D.J. Cotrona („G.I. Joe: Retaliation”) în rolul lui Pedro; Grace Caroline Currey („Annabelle: Creation”) ca Mary Bromfield; Faithe Herman („This Is Us”) ca Darla Dudley; Ian Chen („A Dog’s Journey”) ca Eugene Choi; Jovan Armand (“Second Chances”) în rolul lui Pedro Pena; Marta Milans („White Lines”) ca Rosa Vasquez; Cooper Andrews („The Walking Dead”) ca Victor Vasquez; cu Djimon Hounsou („A Quiet Place Part II”) în rolul Vrăjitorului. Distribuției i se alătură și Rachel Zegler („West Side Story”), Lucy Liu (franciza „Kung Fu Panda”) și Helen Mirren („F9: The Fast Saga”).

Filmul este regizat de David F. Sandberg („Shazam!”, „Annabelle: Creation”) și produs de Peter Safran („Aquaman”, „Brigada Sinucigașilor”). Este scris de Henry Gayden („Shazam!”, „There’s Someone Inside Your House”) și Chris Morgan („Furios și Iute: Hobbs & Shaw”, „The Fate of the Furious”), bazat pe personaje din DC, Shazam! a fost creat de Bill Parker și C.C. Beck. Producătorii executivi sunt Walter Hamada, Adam Schlagman, Richard Brener, Dave Neustadter, Victoria Palmeri, Marcus Viscidi și Geoff Johns.

În spatele camerei, regizorului Sandberg i se alătură directorul de fotografie Gyula Pados (franciza „Jumanji”), designerul de producție Paul Kirby („The Old Guard”, „Jason Bourne”) și editorul Michel Aller („Shazam!”, „Călugăriţa”). Supervizorul muzical este Season Kent („Gașca Animăluțelor DC”, „Familia Addams 2”), iar muzica este creată de Christophe Beck („Free Guy”, „Regatul de Gheață II”). Supraveghetorii efectelor vizuale sunt Bruce Jones („Aquaman”, „It”) și Raymond Chen („Alita: Battle Angel”, „Meg”). Designerul de costume este Louise Mingenbach („Jumanji: The Next Level”, „Godzilla: King of the Monsters”).

New Line Cinema și Warner Bros. prezintă o producție Peter Safran, un film de David F. Sandberg, „SHAZAM! FURIA ZEILOR” ce va fi distribuit în România de Vertical Entertainment și va avea premiera din 17 martie 2023, doar în cinematografe.

Muzica si filme

Concertul Primăverii! Iana Novac, cea mai frumoasă dedicație adusă femeii! Pe 6 martie îndrăgita soprană revine pe scena Sălii Palatului!

Published

on

Iana Novac  revine la Sala Palatului  pe 6 martie 2024, de la ora 19.00, printr-un concert solo dedicat Femeii, o producție grandioasă așa cum și-a obișnuit publicul, „Orice femeie e frumoasă”.

Iana Novac – Vocea Feminină a Anului 2022 vă propune și de această dată o seară de neuitat, unde muzica clasică se va îmbina cu muzica pop la cel mai înalt nivel artistic.

„Orice femeie e frumoasă”, este un concert în care vocea impresionantă a sopranei Iana Novac, alături de invitații săi speciali, alături de marele compozitor al secolului Eugen Doga, Monica Anghel, Ovidiu Lipan Tăndărică, Sorana Darclee (A.S.I.A.), Ștefan Doniga pianist, Octavian Dobrotă tenor (Distinto) acompaniați de o orchestră simfonică condusă la pupitru dirijoral de maestrul Iosif Prunner, iar show-ul va fi  prezentat de  Octavian Ursulescu.

Iana Novac, prin emoțiile create și prin puterea extraordinară de a interpreta  te poartă prin multiple stări și trăiri, după cum chiar criticii spun despre Iana: „Însăși Iana Novac este o emoție…”.

„Acest concert, „Orice femeie e frumoasă”, este foarte special pentru mine, este o dedicație oferită tuturor femeilor. Odată cu nașterea copiilor mei am descoperit în mine o altă latura a Femeii ce mi s-a relevat prin Viață ce am creat-o și care m-a definit ca Mamă. O Mamă ce-și cântă viața, ce cântă pentru copiii ei, dar și pentru toate mamele și femeile minunate din lumea întreagă.
Spectacolul de pe 6 martie este un omagiu adus Femeii… celei ce descoperă Dumnezeirea prin aducerea vieții pe Pământ”, spune Iana Novac.

Biletele pentru concertul Ianei Novac, „Orice femeie e frumoasă”, desfășurat pe 6 martie, la Sala Palatului, se pot cumpăra de aici:

https://www.eventim.ro/ro/bilete/iana-novac-bucurești-sala-palatului-1381165/performance.html

Continue Reading

Muzica si filme

Bazată pe celebrul roman scris de James Clavell, seria Shōgun este o oglindire a Japoniei de la 1600, aflată în pragul unui război civil.

Published

on

Seria limitată Shōgun de la FX, ce va fi disponibilă pe Disney+ de mâine 27 februarie, se bazează pe romanul publicat în 1975 și este o poveste despre dragoste, onoare, cultură și lupta pentru putere. Acțiunea se petrece în anul 1600 și marchează ascensiunea Shōgunului Yoshii Toranaga (interpretat de Hiroyuki Sanada) în Japonia feudală, în timp ce înfruntă Consiliul Regenților. Toranaga este ajutat de consilierul său, pilotul englez naufragiat John Blackthorne (interpretat de Cosmo Jarvis), care este nu doar singurul englez ajuns pe aceste meleaguri, ci și primul care avea să obțină statutul de samurai. Serialul va debuta cu două episoade, urmând ca un nou episod să aibă premiera în fiecare săptămână.

O POVESTE DESPRE DOUĂ LUMI

Japonia anului 1600 prezentată în Shōgun este locul unde puțini europeni au pus, vreodată, piciorul. Conform firului epic, nava naufragiată vine purtând secrete care l-ar putea ajuta pe Toranaga să încline balanța puterii în favoarea sa și să distrugă influența formidabilă a dușmanilor lui Blackthorne: preoții iezuiți și negustorii portughezi. Soarta celor doi protagoniști devine indisolubil legată de cea a traducătoarei lor, Toda Mariko. (interpretată de Anna Sawai), o nobilă creștină misterioasă, căzută în dizgrație. În timp ce își slujește stăpânul pe acest fundal politico-social tensionat, ea trebuie să găsească un echilibru între noua relație cu Blackthorne, angajamentul față de credința care a salvat-o și datoria față de răposatul ei tată.

Astfel, pe măsură ce conflictele politice interne și ciocnirile culturale iau amploare, lupta devine, practic, inevitabilă. Loialitatea, integritatea și tăria de caracter ale lui John Blackthorne sunt puse la grea încercare, prins între două lumi care-l vor schimba ireversibil.

DISTRIBUȚIE DE TOP

Producătorul Hiroyuki Sanada interpretează rolul lordului Yoshii Toranaga, Cosmo Jarvis dă viață personajului John Blackthorne, iar pe Anna Sawai (Pachinko) o vom regăsi în rolul lui Toda Mariko. Shōgun are, de altfel, o distribuție japoneză de excepție, fără precendent pentru o producție americană: Tadanobu Asano joacă rolul lui Kashigi Yabushige, un aliat apropiat al lui Toranaga; Hiroto Kanai este Kashigi Omi, tânărul lider al satului de pescari în care a fost găsită nava lui Blackthorne, Takehiro Hira este Ishido Kazunari, un birocrat puternic, principalul rival al lui Toranaga; pe Shinnosuke Abe îl regăsim în rolul lui Toda Hirokatsu („Buntaro”), soțul gelos al lui Mariko, iar Yuki Kura este Yoshii Nagakado, fiul nerăbdător al lui Toranaga, mânat de o puternică dorință de a se remarca.

Shōgun de la Studiourile FX este creat de Rachel Kondo și de Justin Marks, iar Marks fiind showrunner și producător executiv alături de Michaela Clavell (fiica scriitorului James Clavell), Edward L. McDonnell, Michael De Luca și Kondo.

ÎNTRE FICȚIUNE ȘI REALITATE

La patru decenii de la prima ecranizare a romanului scris de James Clavell, abonații Disney+ au ocazia să descopere o nouă abordare a poveștii navigatorului britanic naufragiat pe coastele Japoniei, lângă Peninsula Izu, ce devine un pion important în lupta pentru putere dintre samurai și rivalii acestora. James Clavell, scriitor, scenarist, regizor și veteran al celui de-al Doilea Război Mondial s-a documentat timp de trei ani pentru acest roman. De altfel, a fost chiar prizonier al forțelor nipone pe insula Java şi în Singapore, ceea ce i-a trezit interesul pentru cultura și pentru tradiția Asiei de Est şi a Japoniei, dar și pentru experiențele prizonierilor de război. Și chiar dacă povestea ce stă la baza seriei de pe Disney + este romanțată, episoadele descriu cu mare acuratețe realitățile Japoniei feudale de la acea vreme.

PERIOADA SHŌGUN, MOMENT IMPORTANT ÎN ISTORIA JAPONIEI

Acțiunea filmului are loc în anii 1600, la sfârșitul perioadei Sengoku, cunoscută drept perioada războaielor între state. Mai bine de 100 de ani, Japonia s-a aflat într-o stare permanentă de război civil între lorzii clanurilor (bushos), care se luptau pentru putere. Teritoriile ocupate se modificau în mod constant, fiecare fief creându-și propriile legi. Haosul războiului civil a permis o oarecare mobilitate dincolo de propria clasă socială. Și cum samuraii, care reprezentau o mică parte a populației, nu puteau lupta singuri în aceste războaie, li s-a permis țăranilor să se alăture lordului lor local și să devină, astfel, ashigaru (infanteriști) sau samurai.

Perioada Edo care a urmat a fost marcată de un nou control centralizat dar și de o renaștere culturală. Cultura perioadei Edo a fost descrisă publicului în nenumărate filme cu samurai și este subiectul principal al producțiilor japoneze istorice.

UNDE A FOST FILMATĂ SERIA

Întreaga serie Shōgun a fost filmată într-o locație fizică din Vancouver, iar pentru aceasta au fost recrutați consultanți experți din Japonia pentru a lucra cu echipa canadiană, transformându-se într-o colaborare armonioasă între talente orientale și occidentale, pentru a spune o poveste japoneză cu adevărat autentică. Pentru a asigura conformitatea cu elementele epocii, decorurile, locațiile, culisele, recuzita și clădirile create pentru Shōgun au fost concepute cu fidelitate, pentru a convinge atât telespectatorii, cât și echipa de distribuție că au pășit în Japonia feudală a anilor 1600.

Platourile de filmare au inclus două structuri exterioare extinse, o locație îndepărtată într-o zonă montană și două studiouri de înregistrare uriașe, care cuprindeau toate interioarele Castelului Osaka, grădinile, o misiune catolică și părți ale impunătoarei nave Erasmus. De asemenea, a mai fost utilizat un platou virtual imens pentru filmarea cu ecran albastru și efecte vizuale, unde au fost aduse la viață scene imposibile.

CUM AU FOST CREATE COSTUMELE

În perioada Sengoku au avut loc schimbări care au dus la dezvoltarea culturii și artei. Designerul de costume, Carlos Rosario, a putut, astfel, să dea frâu liber imaginației, folosind elemente care au existat numai în acea perioadă istorică: „Toate obiectele vestimentare folosite în Shōgun au fost lucrate manual”. Astfel, echipa a putut să controleze fiecare detaliu, inclusiv calitatea și texturile materialelor, culorile, stilul și modul în care modelele erau tăiate și cusute. Există o semnificație în fiecare articol de îmbrăcăminte. De exemplu, numărul de straturi pe care o femeie le purta comunica statutul ei, iar numărul de pliuri pe hakama unui bărbat (pantaloni largi) reprezentau statutul social, cât de bogat și puternic este.

Echipa de costume, formată din 85 până la 125 de persoane, în funcție de episod, a creat mii de ținute și a realizat sute de sesiuni de probă pe parcursul seriei. Era nevoie de doi oameni pentru a îmbrăca un singur samurai în armură.

CE ERAU, DE FAPT, SHŌGUNII?

Shōgun este titlul oficial al conducătorului militar național al Japoniei, iar povestea acestei titulaturi are rădăcini vechi, ce datează încă din seconul al XII-lea.

Continue Reading

Muzica si filme

În numele pământului, un film de animație realizat din cadre pictate în ulei, acum în cinematografe

Published

on

Adaptare a romanului „Țăranii” de W.S.Reymont, câștigător al Premiului Nobel pentru Literatură și propunerea Poloniei la Premiile Oscar® din acest an, În numele pământului poate fi văzut acum în cinematografele din țară.

Filmul este realizat din aproximativ 40.000 de cadre pictate integral în ulei, în colaborare cu peste 100 de artiști vizuali.  A fost folosită aceeași tehnică de animație pictată, devenită celebră datorită filmului „Loving Vincent”, despre viața celebrului Vincent van Gogh.

Regizorii DK Welchman (Dorota Kobiela) și Hugh Welchman, nominalizați la Premiile Oscar® în 2018 pentru Loving Vincent, și-au propus să aducă în fața publicului,         într-un mod impresionant din punct de vedere vizual, emoțiile și drama pe care Reymont le ilustrează în romanul său.

Sfârșitul sec. XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat. Dar Jagna este îndrăgostită de Antek, fiul lui Boryna, și, pentru a trăi această iubire, tânăra va încălca toate regulile și standardele sociale ale vremii.

„Adevărul este că lumea nu s-a schimbat de fapt atât de mult. Există încă femei ca Jagna peste tot în lume. Internetul și rețelele sociale au oferit o multitudine de moduri noi prin care o tânără poate fi urmărită, hărțuită și atacată. Am simțit că este o poveste relevantă și am vrut ca publicul să simtă asta. Nu ne-am propus niciodată să facem un documentar despre peisajul polonez din anii 1890, ne-am propus să aducem în fața publicului emoțiile și drama din roman”, spune DK Welchman.

În numele pământului este esența a jumătate de secol de pictură europeană de la începutul secolelor XIX și XX. Principalii artiști care au inspirat pelicula au fost Józef Chełmoński, Ferdynand Ruszczyc,n Jan Stanisławski, Julian Fałat, Leon Wyczółkowski, Piotr Michałowski, Jules Breton și Jean-Francois Millet.

După Loving Vincent, mulți distribuitori și agenți de vânzări ne-au mulțumit, spunând că lumea este mai receptivă la animația pentru adulți. Am vrut să găsim altceva pentru a arăta ce poate face tehnica noastră de animație pictată în film. A da viață unui roman de 1000 de pagini mi s-a părut o nouă provocare și o oportunitate de a arăta că poate funcționa și din punct de vedere emoțional. În numele pământului este la o scară cu totul diferită de Loving Vincent. Avem dansuri și bătălii. Construcția fiecărui cadru s-a dublat, din cauza stilului mai realist și a mișcărilor dinamice ale camerei pe care le folosim în acest film”, declară regizorul Hugh Welchman.

Distribuit în România de Follow Art Distribution (Loving Vincent, McQueen, Military Wives, 30 de ani și 15 minute, Blue Moon, Străjerii Deltei, Imaculat, Alis, Spre Nord, Falcon Lake, Tigru, The Pod Generation ), În numele pământului, acum în cinematografele din țară.

Proiectul este realizat cu sprijinul Creative Europe – Films on the move.

Trailer: aici

 

Continue Reading

Trending