Connect with us

Evenimente

EXPERȚI INTERNAȚIONALI VIN LA BUCUREȘTI PENTRU A ANALIZA PROVOCĂRILE INDUSTRIEI IT

Published

on

Într-un studiu realizat la nivel global de către Grand View Research, piața globală de software development a fost estimată la 429,5 miliarde de dolari în 2021, cu un potențial de creștere de 11,7% până în 2030 și o creștere a nevoii de resursă umană de 22%. În România, piața IT a ajuns la 9 miliarde de euro și ar putea crește până la 11 miliarde de euro în perioada următoare, potrivit celei mai recente analize a ANIS. Din 2008, când Codecamp organiza prima ediție, numărul angajaților din IT&C a înregistrat o creștere de peste 70%, ajungând în prezent la peste 220.000 de ITiști în România. În acești ani Codecamp a organizat peste 90 de conferințe, străduindu-se să atragă în România cei mai cunoscuți experți din industrie la nivel mondial.

Pe 4 mai va avea loc la București o nouă ediție a Codecamp, cea mai longevivă conferință IT din România, la care vor participa cei mai buni speakeri tech ai momentului, care vor aborda subiecte de maxim interes pentru industria IT. Evenimentul va cuprinde discuții despre impactul Inteligenței Artificiale în dezvoltarea softwareului sau miturile și adevărurile din spatele condiției de developer full-stack.

Pe cele trei scene ale Codecamp_Festival vor urca nume importante ale software development-ului internațional, cum ar fi: Kevlin Henney – consultant, trainer și co-autor al cărților 97 Things Every programmer should know și A Pattern Language for Distributed ComputingMichael Feathers – inițiator al mișcării Agile și autorul cărții Working Effectively with Legacy Code, Indu Alagarsamy – Principal Engineer la The New York Times sau Dylan Beattie – Microsoft MVP și unul dintre cei mai energetici speakeri care au urcat pe scena Codecamp.

„Pe măsură ce ne apropiem de aniversarea a 15 ani din această toamnă, suntem la fel de dedicați să oferim publicului nostru o experiență memorabilă. Ne dorim ca evenimentele Codecamp să îmbine învățarea de la cei mai buni experți din industrie, în mijlocul unei comunități cu adevărat vibrante, cu interacțiunea cu firme remarcabile de pe piața IT locală și bucuria de a petrece o zi întreagă la ceea ce ne străduim să fie un eveniment aparte. Vom discuta atât despre evoluția industriei, trenduri actuale în dezvoltarea de software, cât și despre abilitățile de care au nevoie atât în prezent, cât și în viitor cei care lucrează în domeniu.” Dan Nicola, co-fondator Codecamp.

În zona Expo a Festivalului, participanții vor avea ocazia să afle mai multe despre companiile IT importante din România, cum ar fi Nagarro, Sustainalytics, Systematic, Luxoft, Grid Dynamics, Playtika, Stefanini sau Thales. Totodată, aceștia vor avea parte de o experiență specială, în care vor face cunoștință cu oamenii care au schimbat fața dezvoltării software, într-o atmosferă relaxată. Se vor putea bucura de mâncăruri din bucătăria internațională în zona de food-trucks, vor avea experiențe inedite oferite de parteneri, se vor putea bucura de bere artizanală sau vor putea savura o cafea de specialitate, iar la finalul zilei, se vor putea relaxa cu un cocktail și muzică live. ZOB va susține un concert de închidere a festivalului, urmat de un after party.

Potrivit unei cercetări McKinsey, țările UE-27 vor avea un deficit de competențe digitale cuprins între 1,4 și 3,9 milioane de oameni până în 2027. În același timp, studiul realizat la nivel global, pe un eșantion de 18.200 de respondenți, indică faptul că 19% dintre specialiștii în resurse umane consideră că recrutarea Software Developerilor va reprezenta o mare provocare și în 2023. Participarea la Codecamp face parte din strategia de employer branding a companiilor partenere și îi aduce și mai aproape de specialiștii IT prezenți la eveniment.

În cadrul Codecamp_Festival, în zilele dinaintea conferinței (2-3 mai), vor avea loc la București și patru Masterclass-uri, destinate persoanelor care vor să își perfecționeze cunoștințele. Acestea sunt workshopuri hands-on, susținute de traineri de top, care vor ghida personal participanții pe parcursul celor două zile:

Architecture with Agility, cu Kevlin Henney;

Distributed Systems with C# and .NET, cu Dylan Beattie;

Moving Past Technical Debt, cu Michael Feathers și

Nonlinear Thinking, cu Diana Montalion.

Biletele atât pentru Codecamp_Festival, cât și pentru Masterclass-uri pot fi achiziționate de pe site-ul codecamp.ro sau contactând echipa la adresa de e-mail team@codecamp.ro.

Evenimente

S-a lansat Masterpiece Image Consulting Academy, care include singurul curs de consultanță cromatică din România acreditat internațional AICI & IACET!

Published

on

Mariana Romanică, consultant de imagine și master trainer internațional a lansat Masterpiece Image Consulting Academy, prima academie de consultanță de imagine din România cu acreditare internațională AICI (Asociația Internațională a consultanților de imagine) & IACET. Un astfel de curs acreditat internațional nu mai poate fi urmat nicăieri în Europa de Est!

La baza cursurilor pentru Color Consultant predat în cadrul Masterpiece Image Consulting Academy stă metoda celor 16 tipologii cromatice – 4×4 Universal Color System – 16 seasons ™️, singura metoda certificată de identificare a subtonului pielii, brevetată de către Ferial Youakim, invitată specială la inaugurarea Academiei. Pentru prima oară în România, Ferial Youakim este fondatoarea singurului institut de training acreditat de Guvernul American pentru consultanță de imagine.

”Energia pe care o transmitem este cel mai de preț lucru pe care îl avem de oferit lumii. Este important să o dozăm corect și să știm să o punem în valoare. Iar culorile ne ajută să evidențiem această energie personală, să punem la propriu și la figurat lumina reflectorului asupra acelor trăsături care ne avantajează. Atunci când suntem în armonie noi cu noi, transmitem echilibru și forță. Iar culorile care ni se potrivesc sunt cele care ne dau forța de a transmite acest echilibru celor din jur. Iubesc să observ asta în jur și iubesc să predau aceste principii ale analizei cromatice, pentru că astfel, îmi aduc contribuția pentru a construi o lume mai frumoasă, mai armonioasă și mai stabilă. Iar parteneriatul cu Mariana mi-a deschis orizonturi nebănuite, m-a adus pentru prima oară în România și mi-a prezentat o energie caldă a unui popor foarte vibrant. Sunt recunoscătoare să fiu parte din acest proiect!” a declarat Ferial Youakim, trainer internațional în consultanță de imagine și președinte al AICI 2019-2021.

Metoda celor 16 tipologii cromatice – 4×4 Universal Color System – 16 seasons ™️ este singura metodă prin care știința și arta vin împreună pentru a identifica subtonul pielii, iar aplicabilitatea acestor rezultate se extinde într-o paletă vastă de domenii, fiind utilă, practic, tuturor celor ce profesează în domenii în care primează culoarea. Metoda este utilă, așadar, atât consultanților de imagine, cât și make-up artiștilor, hairstyliștilor, dar și celor ce lucrează în domenii conexe, utilizând culorile pentru a înnobila anumite decoruri: floriști, designeri de interior, designer vestimentari, designeri de bijuterii, make-up artiști, hairstyliști, fotografi, organizatori de evenimente.

”Folosesc această metodă de mulți ani și mă simt onorată de parteneriatul cu Ferial, pentru că infuzia de know-how cu care a contribuit în proiectul nostru este de neprețuit! Am crezut despre mine că sunt un lup singuratic, însă după ce am întâlnit-o pe Ferial Youakim, cu care m-am împrietenit irevocabil, am conștientizat că meseria de consultant de imagine e solitară doar până când îți găseşti tribul. Parteneriatul acesta poate să construiască punți de neimaginat și să clădească lumi de necuprins. Nimic nu este imposibil, alături de un partener de încredere cu care îndrăznești să imaginezi viitorul țintind tot mai sus! Planurile noastre sunt mărețe, Masterpiece Image Consulting Academy este un vis care tocmai își deschide aripile.” a mărturisit Mariana Romanică, fondator Masterpiece Image Consulting Academy.

Oferta educațională Masterpiece Image Consulting Academy cuprinde o serie de training-uri ce se pot organiza la cerere, cum ar fi: Certified Image Consultant, Certified 4×4 Color Consultant, Become Your Own Stylist, dar și cursuri intensive cu programă fixă, cum ar fi ”Secretele meseriei în Analiza Cromatică” care începe în octombrie 2023 și va dura 3 luni. Cursul poate fi accesat doar împreună cu programul de acreditare 4×4 Color Consultant ACCELERATOR și se adresează atât consultanților  de imagine, cât și stiliștilor personali sau consilierilor vestimentari, dar și celor care sunt designeri, make-up artist, hair stylist, floral designer, interior designer, content creator sau orice domeniu conex în care se lucrează cu palete cromatice și culoare.

In weekend-ul 16-17 septembrie s-a desfășurat primul modul ACCELERATOR Masterpiece Image Consulting Academy, astfel că prima promoție de absolvenți 4×4 Color Consultant ACCELERATOR deja pot aplica din cunoștințele dobândite. Cursul cuprinde într-o formă condensată: informații ce țin de istoria analizei culorilor, roata culorilor și cum a fost dezvoltată, informații despre cum să identifici subtonurile reci și calde, cele 4 anotimpuri/grupe, ce presupune Sistemul universal de culoare 4X4 – (16 Seasons)™, mesajul pe care îl transmite fiecare culoare, legătura dintre stilul vestimentar și tipologia cromatică, pașii și tehnicile de bază în realizarea Analizei cromatice, dar și cum să selectezi corect și să îmbini culorile potrivite în vestimentație și machiaj. Următorul ACCELERATOR 4×4 Color Consultant va avea loc în februarie 2024, împreună cu noul training pentru Certified Image Consultant.

Continue Reading

Evenimente

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alături de chef Oxana Crețu

Published

on

Restaurantul bucureștean Gramont, localizat în Suter Palace Heritage Boutique Hotel, anunță un nou concept gastronomic, La Symfleurie, o cină eveniment, ce va avea loc pe 12 și 14 octombrie, de la ora 19:30. În cadrul acesteia, membrii Societății Gastronomice Gramont vor fi delectați de creativitatea culinară a Oxanei Crețu, un apreciat chef român, stabilit în regiunea Bordeaux a Franței. Proprietar al restaurantului INIMA, Oxana este una dintre puținele femei chef, care au fost menționate de către celebrul Ghid Michelin.

„La Gramont, ne propunem să ne lăsăm amprenta pe scena culinară locală. Vrem să oferim un spațiu chefilor creativi, și să ne purtăm oaspeții printr-o serie de călătorii gustative. Ne-a plăcut viziunea gastronomică a Oxanei, această bucătărie lirică, extrem de sensibilă, cu multe accente florale. Ne-a cucerit felul în care combină elemente, culturi, cum aduce împreună ingrediente și rețete din diferite regiuni, de la cele românești, la cele franțuzești și chiar japoneze. Ne bucurăm să o avem alături și să putem prezenta oaspeților noștri acest dialog între culturi.”, a declarat Alexandru Stoian, operator al restaurantului Gramont.

În cadrul celor două cine susținute în București, împreună cu echipa coordonată de chef Valentin Mitea, rezidentul Gramont, chef Oxana Crețu va găti cu flori și plante atent selectate, cu cărnuri bine alese de la cei mai buni producători și cu fructe de mare pe care le lucrează cu delicatețe. Aromele pe care le va aduce în prim-plan sunt rezultatul călătoriilor sale în întreaga lume.

Mai mult, artista care își desenează fiecare preparat pe hârtie, pentru a obține echilibru vizual și cele mai bune asocieri cromatice va surprinde oaspeții Gramont cu farfurii fermecătoare, în care elementele de estetică se vor asocia cu cele olfactive și gustative. “Suntem fascinați de felul în care chef Oxana schițează în caietele sale toate detaliile, de la veselă, la mâncarea propriu-zisă, evidențiind, astfel, că gastronomia este și o artă vizuală. E o tehnică pe care nu am mai întâlnit-o până acum și care se datorează trecutului său de designer și grafician.”, a completat Alexandru Stoian.

Meniul celor două zile va onora moștenirea culturală românească, trecând-o prin filtrul unei artiste culinare, care trăiește de 17 ani în Franța, dar care a călătorit prin întreaga lume. Ca într-o simfonie menită să cucerească și delecteze simțurile, elementul gastronomic va fi acompaniat de opere ale unor reputați artiști români, cum sunt Viorica Pintilie, muzician, și pictori români, ale căror opere vor putea fi admirate la fața locului.

„Sunt extrem de fericită să vin în România. Călătorind prin lume, am ajuns în multe locuri și am gustat multe arome, dar bucuria mea cea mai mare este să gătesc pentru români. Mă inspir din amintirile și reperele mele gastronomice, aducând la masă gusturile și poveștile trăite. În cultura românească, mâncarea este un gest profund de iubire și apreciere. Așa am învățat și așa cred cu tărie: gătitul trebuie să se nască din inimă, transformând amintiri și experiențe în preparate care transmit nu doar savoare, ci și emoție.”, a declarat chef Oxana Crețu.

Prețul pentru cina-eveniment din cadrul restaurantului Gramont este de 820 lei / persoană și include meniul gastronomic și asocierea de vinuri internaționale. Doritorii își pot rezerva locul online, pe www.gramont.ro.

Oxana Crețu, artista vizuală căreia iubitorii de gastronomie îi prevăd o stea Michelin

Ajunsă în Franța la vârsta de 21 de ani, în 2005, după ce a călătorit prin multe țări, Oxana Crețu a studiat Arte Plastice la Bordeaux și a lucrat, ulterior, în design. În 2017, după ce a devenit mamă, tânăra a început să își manifeste creativitatea prin gastronomie, alegând o carieră în domeniu. Astfel, a deschis restaurantul Cromagnon, care s-a transformat, recent, într-un restaurant gastronomic, numit INIMA.

Farfuriile Oxanei sunt foarte atent gândite, de la prezentare, la conținut. De la forma vaselor, la culoarea și textura lor, nimic nu este lăsat la voia întâmplării. De aceea, unii iubitori de gastronomie din Franța anticipează că va ajunge, în următorii ani, la o stea Michelin.

„Doar 6% dintre chefii reprezentați în prestigiosul Ghid Michelin sunt femei, iar dintre aceștia, un număr și mai mic sunt români. La Gramont, ne-am asumat misiunea de a sprijini și promova talentele, precum Oxana, și de a lucra împreună pentru ca aceasta să fie recunoscută la nivel internațional. Dorim ca Oxana să fie artista culinară care va reprezenta România cu mândrie în Ghidul Michelin.”, a declarat Ruxandra Stoian, operator al restaurantului Gramont.

Despre Gramont

Situat în Suter Palace Heritage Boutique Hotel, din București, restaurantul de fine dining Gramont își ia numele după Vicontele de Gramont, una dintre personalitățile culturale și politice, care au marcat societatea românească, la sfârșitul secolului al XVIII-lea, începutul secolului al XIX-lea. Localul cu 34 locuri la interior își răsfață oaspeții cu un meniu care îmbină tehnici și ingrediente românești, cu elemente ale savoir-faire-ului și gastronomiei franțuzești.

Un promotor al gastronomiei fine, Gramont îmbină tehnicile de gătire franțuzești, specifice cu ingrediente de calitate, cum sunt savuroasele fructe și legume românești sau produsele franțuzești, certificate “grand cru”, precum foie gras-ul Rougié, somonul Gravlax, tonul Yellowfin, vita Salers și nu numai.

 

Continue Reading

Evenimente

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dată in România, unde, împreună cu chef Marco Favino, oferă oaspeților o călătorie culinară de la Dolomiți la poalele Carpaților, la Hotel Lux Garden din Azuga

Published

on

Pentru prima oară în România, Chef Claudio Melis, unul dintre cei mai talentați Chefi cu stele Michelin din Italia, se va alătura cunoscutului Chef italian Marco Favino, stabilit în România de 10 ani, pentru a crea împreună o experiență gastronomică unică la Lux Garden Hotel & Resort din Azuga, sub patronajul Confindustriei România și a Delegației de la București a Accademia della Cucina Italiana.

Cina de fine dining va avea loc pe data de 6 octombrie și promite să fie o călătorie gustativă fascinantă, care va explora punctele comune gastronomice, antropologice și culturale ale bucătăriei montane italiene și românești.

Chef Claudio Melis, născut în Sardinia și naturalizat în Trentino – Alto Adige, este în prezent Chef Patron al celebrului restaurant „In Viaggio” din Bolzano, care recent a obținut o stea Michelin, marcând un moment istoric în gastronomia orașului după peste 51 de ani de absență din Ghidul Michelin. Cu o carieră începută în echipa lui Gualtiero Marchesi la Erbusco, premiat la acea vreme cu trei stele Michelin, Claudio Melis și-a consolidat renumele ca Chef de Cuisine la Restaurantul Parizzi di Parma (1 stea Michelin) în 1996. Ulterior, s-a mutat în Dolomiți, unde a condus restaurantul cu stea Stube Hermitage la Biohotel Hermitage și a fost Executive Chef la Hotel Ciasa Salares până în 2010. Chef Claudio Melis a devenit un ambasador al culturii italiene în lume, colaborând și oferind consultanță în bucătării din întreaga lume, de la Arabia Saudită până în Antigua, de la Beijing până în Dubai.

Cu fiecare farfurie pe care o pregătesc, încerc să transmit o poveste a Italiei, o poveste a aromei și a tradițiilor noastre culinare. În această călătorie gastronomică, alături de Chef Marco Favino, vom descoperi punctele noastre comune și vom crea o simfonie a gusturilor între Italia și România. Bucătăria este o limbă universală a gustului, iar noi suntem aici să o traducem într-o poveste de neuitat.”, a declarat Chef Claudio Melis.

Chef Marco Favino, născut în Puglia, școlit la una dintre cele mai bune instituții culinare din Italia, Alma La Scuola Internazionale di Cucina Italiana, sub bagheta maestrului Gualtiero Marchesi, a avut un parcurs rapid și ascendent. La numai 28 de ani, a devenit Executive Chef al unei masive structuri HoReCa, și-a perfecționat metodele gastronomice în Italia, iar în prezent ocupă poziția de Board Member la Lux Garden Hotel & Resort din Azuga.

„Gătitul este o artă și o pasiune pentru mine, iar acest eveniment reprezintă o oportunitate de a împărtăși bucuria gastronomiei italiene și românești cu oaspeții noștri. Această călătorie gustativă va fi o punte între România și Italia, evidențiind bogăția ingredientelor locale și tehnica rafinată de gătit italiană.”, a declarat Chef Marco Favino.

Cei doi chefi au ca obiectiv crearea unei experiențe culinare unice, în care produsele indigene din zona montană a României vor fi puse în valoare prin tehnica rafinată de gătit italiană. Această călătorie gastronomică va explora diferitele regiuni ale României și ale Italiei – de la Dolomiți la poalele Carpaților – evidențiind ingrediente comune precum ciupercile, flora spontană, brânzeturile, peștii de pârâu și fauna de munte.

Ferrero Rocher, în calitate de partener principal al evenimentului, va încânta oaspeții cu gustul unic și   desăvârșit al pralinelor sale premium, prezentate într-un distins ambalaj auriu.

Călătoria gastronomică va fi completată și de asocierea cu vinuri de la două crame prestigioase. Crama istorică românească din bine-cunoscuta regiune Dealu Mare, CRAMA DeMATEI, care pentru această ocazie va prezenta noua etichetă de colecție de soi unic, și Azienda Agricola Fiore, o cramă din Puglia cu o istorie a viticulturii transmisă din generație în generație încă din 1868.

Băuturile vor fi asortate cu măiestrie cu felurile de mâncare și vor include whisky-ul Singleton Single Malt, care va fi integrat în experiența degustării, și romul Zacapa Centenario 23, ce va însoți biscuiții și produsele de tip patisserie mignon, atent create de patiserul cu experiență Michelin, Emilia Maxim. Evenimentul se bucură, de asemenea, de colaborarea cu apele premium S. Pellegrino și Acqua Panna, pentru a asigura o experiență completă și rafinată pentru toți participanții.

Această cină de fine dining promite să fie un eveniment culinar de neuitat, în care două culturi gastronomice se întâlnesc și se contopesc pentru a oferi o experiență unică oaspeților, în cadrul Lux Garden Hotel & Resort din Azuga. Hotelul de cinci stele oferă o oază de liniște și excelență în servicii, un univers de rafinament și eleganță în mijlocul naturii. Situat la poalele pârtiilor de schi Sorica și Cazacu, ocupând o locație privilegiată aproape de stația de telegondolă, hotelul își întâmpina oaspeții cu camere spațioase și elegante, peisaje minunate spre munți, o terasă liniștită, un centru spa, și experiențe culinare unice.

 

Continue Reading

Trending